Inofolic - skúsenosti
Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.
@kristinka9 preco si si nedala ovu skontrolovať zase sonom? myslíš, že na tu BT sa môžeš spolahnúť? ako dlho sa snažíte? Nevieš ci to na tom usg vidno ked je už trebarz den po ovu? ma napadlo, že či som ju nemohla mať napr. už včera a preto tam už dne s nič dr. nevidela.... Aj preto sa pýtam lebo mi nasadila silne atb, ktore sa nemožu v tehu užívať a nasadila mi ich preto, že teraz urcite neotehotniem... Dufam, že som to napísala dosť zrozumitelne 🙂
@kristinka9 ja som začala brať HAK kvôli tomu aby som mala ms pravidelnú a ja som vysadila HAK v 9/2011 a do dnes nemám ms a už vôbec nie pravidelnú!! Len lieky alebo injekcia a potom ms príde! Ja beriem inofolic ráno a večer jedno vrecúško a beriem to cca od 27.3. takže ani nie jeden mesiac. ide to do peňazí ale skúsim a uvidím , lebo na 14DC som bola na ultrazvuku kvôli folikulu a zanikal a lekár mi povedal aby som prišla keď budem mať ms a napíše mi lieky do IVF centra asi aby ma liečili a zistili hlbšiu príčinu prečo ms nechodí!
@milousova
dokina mi robila ultrazvuk ale podla toho co videla, povedala, ze mi nepichne ani vyvolavacku, lebo mi nema co prasknut.... HAK som odmietla brat a nikto to nechce inou cestou riesit..... nechcem zacat brat kvoli ms HAK, som z toho na nervy. snad inofolic casom zaberie.
@zuzka56 no ja som na tom asi tak isto... už 7 mesiacov stále čakám a vyvolávačku mi moc dávať nechcú 😒 išla som do ISCARE a MUDr. Lattáková povedala, že mesiac mám užívať ten Inofolic a keby mi za mesiac neprišla, tak mám prísť. Tiež by mi najradšej dali HAK, ale naozaj to už nechcem
dievčata... že idem si niečo prečitať o tomto lieku že možno aj mne upravý cyklus z cca50 dni na tých 30.... a pozeram že vela podobnych problemov tu mate ako ja... len moj nazor... čo som si prečitala posledne dve strany ... lekari bežne riešia nemenštruovanie hak.... aj ja som to tak brala... obavala som sa že nikdy neotehotniem... vysadila som hak... menzes nikde... dr neriešil nasr...a som sa ... zmenila som lekara... a ten začal riešiť... najskor dufik.... nezabral- mrcha pravidelná ale bez ovu... meriam totižto bt.. a tam mi to ukazalo... potom nás nový dr poslal do iscare- za čo mu nesmierne dakujem... predsa su tam kusok lepší odborníci na taketo problemy... pekne nas tam vyšetrili a povedali že hadam to nebude take marne... dr. z iscare odporučila mojmu dr. čo mi má ake vyšetrenia porobiť a hlavne hp aby sme boli na jasnom ako funguju moje hormony... (podstatne je povedať že moj dr bol ochotný spolupracovať s iscare ... že by sme tam pre každu sprostosť nemuseli utekať...) a hups tam bol ten pes zakopany... diagnoza PCO na pravom vaječníku a z toho aj zvýšený prolaktín- a teda zabranuje ovulke...nasadila lieky a po mesiaci sme sa mali hlasiť že čo a ako a že ked sa to upravi pojdemem na iui ... a nejako sme o ten mesiac na iui nemuseli isť... bola som tehu... tým som vám chcela len napisať, že pokial nemate mrchu tak to nenechavajte len tak...a povedzte svojmu doktorovi že vy nechcete len čakať... viem čo je to...čakať na //... stale sa snažiť a pritom vedieť že asi aj tak to na nič nie je pokial nemam ovu... je doležite zistiť prečo ta ovu nie je...
Ahojte dievcata. Idem vas vsetky nabudit do uzivania Inofolicu 🙂 My sa snazime od jula 2012, bohuzial snazenie bolo trosku marne kedze som vobec neovulovala, cykly dlhe ako sa im chcelo 41-100 dnove 😒 V januari a februari nasadeny duphaston, ale ovu neprisla ani tak. Na odporucanie Dr.by som mala skusit este dalsie 2 mesiace s duphastonom a ak nic, tak v juni do CAR. Ale rozhodla som sa neposluchnut ho, od momentu ked som odisla od neho z ordinacie som dufik nezobrala, po ceste domov som v lekarni videla vyveseny plagat Inofolic (ako znamenie 🙂 ) a tak som sa rozhodla 'liecit sa sama'. Inofolic som nasadila od 5dc (21.marca). A na 18dc prisla moja historicky prva ovu 😵 Hned v prvy mesiac uzivania to so mnou urobilo zazraky, preto vrelo odporucam. Cyklus som mala 32-dnovy a LF 14-dnovu co je nad moje ocakavania. Takze tie, ktore este premyslate nad kupou, len smelo do toho. Ked pomohol mne s mojim 100-dnovym cyklom, musi pomoct kazdemu 😉
Pripajam moj posledny cyklus (inofolic nasadeny 5dc dvakrat denne)
@elje ja som ten Inofolic práve objavila na nete..začínam nad tým uvažovať.. len prave mam zacat užívať duphaston, tak asi to najskor odskusam a potom ak to nic neurobi nasadim inofolic.. Prosím ťa..ja vobec nerozumiem tymto grafom BT..mozes mi vysvetlit čo mám z toho vyčítať? Píšeš ze na 18 dc bola ovu..to znamena ze ovu je ked je BT najnižšia? ja som z toho jelen..
@piussi BT na vo faze pred ovulaciou nizsia ako vo faze po ovulacii. ovulacia nastava posledny den nizkych teplot. niekomu sa moze pred ovulaciou takto znizit ako @elje a niekomu sa nemusi znizit, len sa zvysi. myslim ze najmenej o 0,2 stupna a tri dni vysokych teplot znamenaju ze bola ovulacia. viac sa o tom docitas na tejto stranke - je tam vsetko pekne vysvetlene http://www.merenibt.xf.cz/index2.html 🙂
@salo no skontrolovať som si to na sone už nebola z toho dôvodu, že som bola služobne tri dni mimo a potom som už nechcela ísť. Tiež som nevedela, či by tam ešte niečo videl. Neviem ako to funguje, či vie aj spätne povedať podľa sona, či ovu bola alebo nie. Takže fakt ti neviem poradiť.
@bakajka no ja som hak vysadila 7/2012, cyklus síce rozhádzaný, už tretí mesiac ovu nikde, ale ms zatiaľ prišla vždy okrem prvého cyklu po vysadení, ten skončil vyvolávačkou. Tiež beriem inofolic od 20.3., čiže od 1 dc a 2xdenne, tak uvidím. Som rozhodnutá pokračovať v užívaní, tak uvidím, či mi to pomôže alebo nie. A pijem ešte aj alchemilkový čaj.
@piussi precitaj si tuto stranku ak ta zaujima meranie bazalnej teploty http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
@ennynka @piussi skuste toto baby, toto mi teraz islo. najlespie je si merat aspon dva cykly potom sa uz da porovnavat 🙂 http://www.fertility.sk/?m=plodnost-a-zdravie&s...
@elje jeej si takmer podobný prípad so mnou. HAK som vysadila 7/2012, cykly hala-bala, raz dlhý raz krátky. Prvý skončil vyvolávačkou. V novembri a v decembri som ovu síce mala, ale potom už nie. Už tretí cyklus som bez ovulácie, pretože som tri mesiace užívala duphaston. Teraz od 20.3. som začala 2xdenne užívať inofolic a čakám, či zaberie. No bohužiaľ u mňa to tak rýchlo nejde ako u teba. Znova som bez ovulácie ☹
@kristinka9 to važne si užívala duphaston a ovu nikde? ja som myslela že ked nasadim duphaston ovu je zaručena..
@piussi to som si aj ja myslela, lenže mne ho lekár nasadil od 15 dc a tým, že som mala v januári a vo februári ovu neskôr ako do toho 15 dc, tak mi ju duphaston zablokoval. V decembri som mala ovuláciu na 14 dc podľa BT, duphaston som nasadila 15 dc ako mi povedal, tak to bolo v pohode. Ale v tom januári a vo februári mi tak skoro ovu neprišla, takže nakoniec vôbec nebola.
@kristinka9 lenže ja ani neviem či vôbec ovu mám.. progesteron mám len 0,8 čiže skoro žiadny. Meriam aj tu BT lenze nikdy som nemala vyssie čislo ako 36,6, takže ja z toho môjho grafu vobec nič nevičítam. Hranica BT sa mi meni len v rozmedzi 36,1-36,6 tak neviem či tam vôbec k ovu dochádza..kúpila som aj ovu testy tak musim tak vyskušať.. Duphaston idem užívať prvýkrát od pondelka na 14 den cyklu. len neviem kedy mam vyskúšať tie ovutesty..ci tiež na ten 14 den..alebo neskor..No som zvedava..ešte so snažením len začínam..tak som v tomto amatér..
@kristinka9 a ty teraz berieš aj duphaston aj inofolic súčasne?
@piussi dufaston by si nemala brat na 14 DC. Musis vediet kedy ms ovulaciu a az potom mozes po nej si dat dufaston. Ja napr. si ho davam az na 3 den po ovulacie. Dufaston nesluzi na ovulaciu ! Je urcení zenam ktore maju nizsku hladinu progesteronu.
@kristinka9 inak baby nic sa nestane ak si sami naordinujete dufaston, zacnite ho brat ako vy uznate za vhodne ak doktor vam povie skor ako si myslite tak ho zacnite uzivat pre istotu neskor..aby ste nezablokovali ovulku ina neotehotnete takymto sposobom

@bakajka aj keď mi HAK odporúčal, tak už ju brať nechcem! cítim sa bez nej omnoho omnoho lepšie 🙂