icon

Inofolic - skúsenosti

sasie
11. sep 2012

Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.

donna11
29. máj 2013

@krisruska jaj tak,,nam sa celkom rychlo podarilo otehu, ale na zaciatku to aj samo odislo, potom som mala total rozhadzane cykly a jak som od zaciatku ms uzivala inofolic, hned sa zadarilo..ale poviem ti po vysadeni hak som mala ine stavy PMS!!
@julka82 ahoj, ja som tiez mierne zaspinila okolo 12DC sa mi zda, ale netrvalo to dlho..mozno len vajicka ti zacali na plne obratky pracovat..ako som pisala, mna boleli vajecniky od skoncenia ms a par dni po ovu to preslo..a potom uz len take mierne pichanie a to sa uz male uhniezdovalo. 😉 ..uskodit si tym urcite nemozes, to mi ver..vela ludi to rozobera s dr a odpoved je vzdy rovnaka..

mauerka
29. máj 2013

Baby, ponukam inositol - brala som aj ja pred umelym oplodnenim - uz nepotrebujem 🙂 Kuk moj bazar.

julka82
29. máj 2013

@donna11 supeeer skvelé správy, tak hneď som pokojnejšia (lebo človeka pri bolestiach a mimovoľnom krvácaní už napadne kadečo aj mimomat. tehu a pod.) Ďakujeem za info a môžem ísť kľudne do hajan 😀

sprituska
29. máj 2013

@jajka1980 vyzera to tak ze tu teplotu som mala zvysenu lebo ma pobolievalo hrdlo vzdy rano

krisruska
29. máj 2013

@donna11 No ja neviem, aký máme problém my. Nemáme žiadne vážne prekážky, že by som nemohla otehotnieť, ono je to asi niečo vyššie, čo mi neovplyvníme. Niekomu sa zadarí hneď na prvý šup, iný čaká na to roky, treba skúšať, čakať a dúfať!

krisruska
29. máj 2013

@julka82 Ja mám tiež taký pocit (je to len môj pocit 😉 ), i dobrého veľa škodí 😀

crjanka1986
30. máj 2013

Ahojte baby....No čítam vaše info. a tiež mam taký problém ako niektoré z vás .....Tiež ma pobolievajú vaječníky a to beriem inofolic ešte len od 3.5.2013 ....menzes som mala 10.5....Vaječníky ma začali pobolievať priblížne v pondelok alebo v utorok ale nie vždy len podvečer keď oddychujem.....beriem jeden sáčok denne ale k tomu beriem ešte aj duphaston ,lebo s priateľom sa snažíme o bábo..... neviete z čoho to može byť ?mam nepravidelny cyklus .... Dakujem

a_lienka
30. máj 2013

ahojte,
moj gynekolog mi odporucil Inofolic. Nechcem otehotniet, moj problem je len PCO syndrom a nepravidelna menstruacia. Pred rokom som vysadila antikoncepciu a nechcem sa k nej vratit, a vyse polroka po vysadeni mi zacali problemy s nepravidelnostou.. raz silnejsia/slabsia/kratsia/dlhsia...
Zacala som teda uzivat Inofolic. 2 dni po zacati vsak mam iny problem - bolesti pri cikani. Takze mozno zapal mocovych ciest - nemoze to byt nejaky vedlajsi ucinok Inofolicu? alebo nechut do jedla.. odkedy ho beriem, nechuti mi tak, ako doteraz..
za rady a nazory vopred dakujem 🙂

bubo80
30. máj 2013

Dievcata kt.uzivate inofolic nemate niekedy taky pocit tlaku v podbrusku ? Som dnes 7 dpo a inofolic beriem uz 2 mesiac ale doteraz som taky tlak nepocitovala . Dakujem za info

bibisko
30. máj 2013

@a_lienka Podla mna to z Inofolicu nie je. Teraz je vela bab prechladnutych a chorych. Toto pocasie nam skratka nerobi dobre 😝 Uz nech je leto 😎

a_lienka
30. máj 2013

@bibisko a ta nechut do jedla? nemoze sa to nejak spajat?

bibisko
30. máj 2013

Tak to netusim, mne chuti papat stale 😎 Ale kedze je to vitamin skupiny B, tak by to malo posobit skor opacne? 😎 Ja som u dr ako na klaviri, robi mi folikulometriu, takze sa jej spytam a dam vediet 😉 Ona si uz na mna zvykla, ze sa prehnane vela pytam a pozorujem. Ale kto sa nepyta, tak nevie, nie? 😀

bibisko
30. máj 2013

@a_lienka Ale vies co ma teraz napadlo? Ved Inofolic ovplyvnuje inzulinovu rezistenciu. Citujem z ich stranky www.inofolic.sk , -

redukuje inzulínovú rezistenciu a má pozitívny vplyv pri nadmernej produkcii inzulínu.

A ked tam googlim dalej
Inzulín pôsobí ako kľúč, ktorý otvára dvere na bunkovom povrchu. Ak jeme jedlo pankreas uvoľňuje inzulín, ktorý sa usadzuje na na receptoroch buniek a spôsobí vstup glukózy do bunky. Toto spôsobuje efektívne spaľovanie glukózy vo vnútri bunky. Jednoducho povedané inzulínová rezistencia je stav, ktorý vyplýva zo situácie, keď veľa faktorov navodí znižovanie množstva receptorov na povrchu bunky. Bez inzulínových receptorov na bunkovom povrchu glukóza nemôže vstupovať do bunky v dostatočnom množstve a jej prebytok ostáva v krvi. Keď sa toto deje, glukóza je posielaná alebo zachycovaná pečeňou, ktorá ju konvertuje ne tuk a ten je skladovaný po celom tele. Je odhadované, že zdravá osoba má asi 20 000 receptorov na každej bunke, kým osoby postihnuté rezisteciou majú len 5 000 receptorov. Ak ste inzulínovo rezistentný, diéta a cvičenie môžu pomôcť ale neodstraňujú základný problém. Čo spôsobuje inzulínovú rezistenciu? Veľa faktorov pôsobí a prispieva na vznik inzulínovej rezistencie. V podstate náš životný štýl sa mení rýchlejším tempom ako sa stačí prispôsobovať naše telo. Sme prispôsobený k neustálemu pohybu a príjmu jedál bohatých na nutrienty. Na organizmus sa neustále zvyšuje tlak faktorov, ktoré vznikajú pri zrýchlenom vývoji civilizácie. Spracované jedlá, sedavý spôsob života, chemické aditíva (v potravinách), vysoký stres, rýchle občerstvenia – hamburgery, nápoje bohaté na cukor, v neposlednom rade jedlá bohaté na uhlohydráty a chudobné na živiny ( ktoré nám potom ponúkajú v multimineráloch a multivitamínoch ). Po čase telo stráca schopnosť komplexne a správne využiť inzulín, konvertovať cukor na energiu . Takze ak mas PCOS, tak je to asi dobre, ze Ti nechuti jest, lebo mozno tvoje telo lepsie spracovava cukor. Mozno sa mylim, ale toto ma napadlo 😎 Inak ja som tiez po Inofolicu schudla, takze sa nestazujem 😉 Konecne ! Ale ja chcem byt tehu, takze je to len bonus. Veeelmi prijemny 😎

janaj733
30. máj 2013

ahojte dievcata stalo sa vam niektorej ze ked ste uzivali antibiotika tak namiesto menzesu ste len spinili trosku uzivala som inofoluc aj clostil ale teraz aj antibiotika tak mam v tom zmetok test som si robila v den spinenia ale bol negativny tak neviem :(

jajka1980
30. máj 2013

@sprituska Tak to je škoda,... ☹

jajka1980
30. máj 2013

Baby..berie niektorá z vás aj Macu?..
Ja ju užívam už tento cyklus a od najbližšej mrchy začínam brať aj Inofolic...

a_lienka
30. máj 2013

@bibisko lenze ja tehu nechcem byt este ani nahodou, a chut do jedla potrebujem, kedze som na rozhrani, teda skor v kategorii podvyzivy 😀 prinajhorsom vysadim po 20 dnovej kure a vymyslime s doktorom nieco ine. Kazdopadne dakujem ze si venovala cas gugleniu 😉

sprituska
30. máj 2013

@a_lienka to co opisujes mi pripomina moj zaciatok zapalu oblicky- bolesti pri cikani, nevysvetlitelna nechut k jedlu, po tyzdni prisli vysoke horucky a uz som si aj dva tyzdne polezala v nemocke s 8 infuzkami denne 😒

sprituska
30. máj 2013

@jajka1980 vtipne je len ako mam stale vsetky tie priznaky tehotenstva okrem toho ze 5 dni uz krvacam:/ ale nevadi vzhuru do niveho cyklu, moj prvy s inofolicom 🙂

jajka1980
30. máj 2013

@sprituska Som rada, že to berieš tak s humorom....ale je to naozaj zvláštne,....aj tie príznaky + zvýšená bazálna teplota...Ked prestaneš krvácať, skús ešte raz testnúť, aby sa potvrdilo, že nie si tehula.. 😉

sprituska
30. máj 2013

@jajka1980 No musim s humorom, lebo kebyze sa zacnem zamyslat tak sa zblaznim. V utorok mam folikulometriu tak uvidime. Ale pri tejto mrche este v utorok budem krvacat 😒

jajka1980
30. máj 2013

@sprituska Ja sa snažím tiež brať s humorom, ked očakávam pozitívum a nabehne mrcha... 😠
V utorok ti držím palce...daj vedieť ako si dopadla... 😵

sprituska
30. máj 2013

@jajka1980 kolko sa uz snazite? Urcite dam vediet 🙂

jajka1980
30. máj 2013

@sprituska ../13.rokov/...budem čakať výsledky..
No tento cyklus začínam brať inofolic a užívam aj macu..
A vy ako dlho sa snažíte?

angelin1410
30. máj 2013

Dievčatá, tak u mňa to vypadá,že tento cyklus bude opat supermegakrátky!:(:(...Som ešte len 20.DC a bolesti brucha su presne ako pred MS...:(:(..minulý cyklus (prvý s Inofolicom) som dostala na 23. DC,teraz to vypadá podobne...stalo sa niektorej z vás,že vám Inofolic takto výrazne skrátil cyklus?...pôvodne som mávala na 30.DC..som z toho neštastná...takto sa mi otehotnieť určite nepodarí...

sprituska
30. máj 2013

@jajka1980 ojoj, my uplne kratko, len 4 mesiace. 13 rokov je teda uz pekna doba:(((( to ma mrzi. Aj viete kde je problem?

kika112
30. máj 2013

Ahojte kočky, nechcem sa vtierať, ale keď vás tu tak vidím... Kamoška sa snažila veľa rokov otehotnieť a teraz má 5-mesačného synčeka. Vraj otehotnela vďaka mojej knihe, ktorú som jej požičala: ZDRAVIE Z BOŽEJ LEKÁRNE. Zistila som že sa nachádza aj na internete: http://zdraviezbozejlekarne.sk/uvod.html V časti "choroby" je register, kde s prehľadom nájdete čokoľvek. Skúste prebádať bylinky, príroda je mocná.
Držím vám všetkým palce 😉

jajka1980
30. máj 2013

@sprituska Tak prv sme mali ako Dg: Nezistená príčina neplodnosti, no teraz sa zistilo, že drahý ma zlý spermiogram, takže užíva Fertil Man a Macu + vitamíny..a kys.listovú

jajka1980
30. máj 2013

@kika112 Vitaj medzi nami...Som rada, že si dala tú stránku...ved skúsiť treba čokoľvek, nie??? Hlavne, ak sa snažíme už nejakú tú dobu..
Takže všetko si preštudujem a ešte raz Vdaka..
A vdaka aj za palčeky..tie sú potrebné... 😵 😉

jajka1980
30. máj 2013

@kika112 ..Mimochodom vedela by si niečo odporúčať??? 😅