icon

Inseminácia - skúsenosti

nikita151
14. jan 2022

Ahojte 😊 s manzelom sa snazime o babo vyse roka a pol a chcela by som sa opytat,ze ci niektora z vas ma skusenost s inseminaciou. A vedela mi napisat,nie konkretne zakrok,ale okolo toho vsetko. Ci sa beru pred tym nejake lieky,vytaminy alebo vam predpisal nieco doktor. Ci doktor pred zakrokom, sleduje ovulaciu dlhsi cas. Alebo je to tak,ze sa vyrata termin ovulacie ja tam pridem,supnu to tam a hotovo? Ak som to nejako nevhodne alebo nespravne napisala tak sa ospospravedlnujem. Dakujem

Strana
z3
kvetinka719
21. jan 2022

@no_co_uz ahoj, ďakujeme za tieto infosky a veeeeeelmi držím palce k // 🙏🏻💕

nikita151
autor
21. jan 2022

@no_co_uz Dakujem velmi pekne za info a aj moj manzel mal zly spg a tiez berie rozne vitaminy a doplnky a 1.2 ma ist znova na spg tak dufam,ze uz vysledky bude mat lepsie. Ja som objednana na prvu konz.11.2 tak dufam,ze mi navrhne UIU, kedze to zevraj neni tak,ze ju chcem a hotovo. Super,ze ty to uz mas za sebou,drzim palceky a nech su dve ciarky ✊😊

nikita151
autor
Autor odpoveď zmazal
nikita151
autor
21. jan 2022

@nikita151 🙈 nie UIU ale IUI prepac 😅

no_co_uz
23. jan 2022

@nikita151 hej ja som tiez napisala naopak :D Inak dievcata, robili vam predtym aj vysetrenie priechodnosti vajickovodov? Lebo nam to ani nespomenuli a podla toho co som citala, ak su nepriechodne tak IUI je nic platne. Tak neviem aky je postup, ci to vysetruju az po neuspesnom pokuse alebo ako. 4.2. idem na kontrolu ci sa podarili ci nie

kvetinka719
23. jan 2022

@no_co_uz ahoj, keď sme my začali riešiť IUI, priechodnosť vajcovodov nám odporúčali, aj naplánovali. Aj vysvetlili, že je to podmienka, lebo inak je to zbytočne. Potom som ale spontánne otehu (aj som už po MA a kyretazi, ale to s tým nesúvisí 😢) a následne, keď sme to po potrate riešili, povedali, že už prefuk vajcovodov netreba, lebo vieme, že minimálne jeden je priechodný

nikita151
autor
23. jan 2022

@no_co_uz ano, mne robili priechodnost vajickovodov. Aj preto,aby sme vedeli kde je chyba, ked sa nam nedari,ale priechodnost som mala dobru. A som aj rada,ze to mam za sebou,uz len uvidime, ako zasa dopadne u manzela spg. A myslim si,ze to moze vyjst 😊 a ako pisala holka vyssie,tak u zeny musi byt priechodnost dobra, inak to bude zbytocne a ani IUI nenavrhnu, asi iba umele. Ale ty si vedela,ze ich nemas priechodne a napriek tomu si bola na IUI? Dufam,ze im tam nejde iba o prachy ..... 😡

no_co_uz
23. jan 2022

@kvetinka719 to ma velmi mrzi,ze to nevyslo. Ale pozitivne je,ze sa ti podarilo otehotniet prirodzene 🙂 verim, ze skoro sa zase podari

no_co_uz
23. jan 2022

@nikita151 no ja praveze netusim - v zivote som na takom vysetreni nebola. Tak nechapem preco mi ho neponukli ked je to taka zasadna vec pri IUI. Len rovno proste ,ze ideme na IUI a hotovo :D ja verim, ze su priechodne -nemala som nikdy vaznejsie gynekologicke problemy, ale tak clovek nikdy nevie. No asi ked pokus cislo 1. nevyjde tak sa na to budem pytat.

nikita151
autor
24. jan 2022

@no_co_uz tak drzim palceky,aby to vyslo ✊😊 zatial mojim znamim to vyslo na prvy sup. Aj teraz povedali,ze ked budu chcet byt zasa tehu,tak to doma silit nebudu a pojdu zasa na IUI a pekne si to naplanuju,ze aby sa babatko narodilo,ako chcu napr.jar/leto. Ale v mojom pripade a teda prve tehu,budem rada hoci kedy,len aby sa to podarilo. A mozno druhe,uz budem aj ja si moct skusit naplanovat,ze cca kedy. 😊 ale ako som pisala je mi jedno kedy,ale hlavne,aby bolo 😉😊

nikita151
autor
8. feb 2022

Ahojte 😊 ako zacat .... asi to je ozaj vsetko o tej psychike 🤦‍♀️ teraz v piatok sme mali ist na tu konzultaciu ohladom IUI. Rok a pol sa nam nedarilo lebo som to mala stale v hlave,tak som vedela,ze sa to normalnym sposobom nepodari ... takze, do hlavy som si zasa dala,ze urcite to vyjde na prvy sup s tou inseminaciou a na ine som uz nemyslela. Uz s manzelom sme ani neriesili nejake plodne obdobie. Ked bola chut,tak sme to vyuzili 😉samozrejme, okolo ovu mam vzdy vacsiu chut ja 🙈 a uz vobec som neriesila tie ovu testy, ktore mi nikdy nevychadzali 🤷‍♀️😆 a ostala som min.tyzden v soku,ze preco mi meska menzes,tak asi preto,ze raz mam 25 ciklus a raz 29 a potom zasa 26. Nechala som to tak. No vcera mi to uz nedalo a len tak zo srandy som si na mobile v nejakej kalkulacke vypocitala,ze keby som bola tehu,tak asi v ktorom tyzdni by som bola od posledneho menzesu a ze 4T a 3D 🤔 tak teda ok,isla som do Tesca kupit pepino test 🙈 a ze bam 😍 neverila som a stale neverim .... k dr. mam ist az 21.2,tak asi tam, uz uverim 😘 zlaticka drzkajte sa a nech vam to vyjde, moc vam prajem taketo vytuzene 2 ciarocky 😘

no_co_uz
8. feb 2022

@nikita151 jeeej velmi blahozelam 😍

no_co_uz
8. feb 2022

@nikita151 inak ja sa pochvalim tiez. Tá inseminácia nam vysla na prvy krat, takze aj ja mam // na teste 🙂 a prve sono 22.2.

nikita151
autor
8. feb 2022

@no_co_uz tesiiiim sa a moooc gratulujem 😘

kvetinka719
8. feb 2022

@nikita151 uuuuzasne gratulujem 🍀

kvetinka719
8. feb 2022

@no_co_uz fantastické gratulujem 🍀

helka46r
24. jún 2022

@nikita151 ahojte baby tiež by som sa chcela opýtať vyšla vam IUI na prvi krát mi sa snažíme z manželom 2 roky a už som zúfalá mali zme mat iui 13.6 ale nevyšlo to lebo manžel bol strese tak čakám na menštruáciu gedi dôjde abi som mohla brat clostilbeg 2x1 3 až 7 deň cyklu beriem inofolic druhi mesiac len ma trápi ze 13 6 som bola na vyvolavačku a menstruacia stále nedosla mam čakať ešte do pondelku a potom ísť na sono chodím na asistovaná reprodukciu v Nitre robili mi visetrenie kontrolovali vajíčka a doktor povedal ze su krásne tak tomu nechápem potom preco stále nič a spermiogram dopadol dobre

nika1919
10. okt 2022

Ahojte chcem sa opýtať máme ísť na IUI ja mam výsledky v poriadku manžel má len niečo s pohyblivostou spermií ale odporučili nám inseminaciu preto sa chcem opýtať kedy a ako ste si pichli tu injekciu na spustenie ovu. Ďakujem

pamelaandersom
25. okt 2023

@milka1988 ahoj.čitala som tvoj pribeh o iui a velmi ma to zajalo gratulujem že sa vam to podarklo na 1 krat.mna čaka to iste chystame sa na 1 inseminaciu len sa troška obavam že sa to ne podari ked je šanca mala 10 percentna pri iui moj manžel ma spermiogram troška zhoršeni ma oligoasthenospermia a morfologia 98 percent poškodene a ja som podla lekara v poriadku.podla teba mohlo by sa podarit aj nam?chodime v Bratislave vo ferticent.vam to gde robili?nehnevaj sa že sa vypitujem ale ne mam stim skusenosti neviem ako to prebieha.

milka1988
25. okt 2023

@pamelaandersom hlavne ak mozes a vies odsleduj si aj ty ovulaciu lebo mne naplanovali o den neskor ze po injekcii praskne vajicko ale ja som si sledovala teploty a videla som prudky pokles tak som hned volala dr a posunul nam to o den skor 🙂 tak si myslim ze keby az na dalsi den urobi IUI tak by mozno bolo neskoro uz
ja som bola v Heliose, ale hlavne ked som lezala na stole strasne strasne silno som verila ze to vyjde, neskutocne silno som verila, predstavovala som si spermie ako prave v tej chvili ako tam lezi uz tam idu, a po IUI som sa zamerne nemerala nesledovala netestovala az na krv som isla kde mi doma volali ze to vyslo. Sanca je vzdy a kym ty si ok a nemusia ti stimulovat vajecniky kvoli vajickam nejakymi liekmi tak mozete opakovat kolko chcete IUI. Aj 10x kludne proste raz to musi vyjst
drzim silno palce 🙂

pamelaandersom
25. okt 2023

@milka1988 velmi pekne ty dakujem za info.podla lekara som v poriadku ovulaciu mislim že mam dufam lebo po menzese mavam bolesti v brušku aj pichanie vo vaječnikov ale doktor mi povedal že mi da aj neake lieki ale neviem ešte že ake.len ja sa obavam že kôli manželovim spermiam ne musi sa podarit ked že ma len 2%morfologicke dobre aj pohiblivost malo.vi ste kôli spermiam ste museli dat inseminaciu?

pamelaandersom
6. nov 2023

@milka1988 dakujem pekne.a vy ste mali spermiogram aki?ak sa smiem spytat

pamelaandersom
30. nov 2023

@milka1988 .ahoj tak že 1 inseminacia uspešna

janulka2805
1. dec 2023

@pamelaandersom Gratulujem 😍 Aj u nás vyšla prvá 🙏🙂🙂🙂🙂

pamelaandersom
1. dec 2023

@janulka2805 .dakujem.aj tebe gratulujem.v ktorom tyždni si?to je užasne