Intracytoplasmatická injekcia spermií alebo prirodzene oplodnenie
co je lepsie a akyrozdiel tam je?
ahoj, ja som po umelom opldoneni, 3 vajicka sme si dali oplodnit pomocou ICSI a 12 sa nam podarilo oplodnit klasicky. Nakoniec sa nam najrychlejsie zacalo delit embryjko, ktore vzniklo prirodzenym oplodnenim, tak som tomu rada....Zavisi to od toho ako pisu baby, ake nekvalitne ma partner spermie a kolko vajicok sa zene vytvori. Mne vybrali 25 vajicok, takze napichnut pomocou ICSI sme si dali len 3 vajicka, ale baba co tam vtedy som mnou lezala, mala len 6 vajicok, takze si radsej vsetky dala napichnut. Dost vela sa zato plati, ja som za tie 3 platila cca 250 Eur.
Mala som 41 vajicok, 10 som si dala ISCI a 31 prirodzene, partner ma mierne podpriemerny spermiogram. . .z tych 31 sa oplodnilo len 5 a ani jedno sa dalej nedelilo, takze keby sme nedali nic na ICSI, tak nemam co vkladat. . .z tych 10 sa oplodnilo 8 a 4 sa krasne delili. . .jedno mam vlozene - cakam na vysledok a 3 mam zmrazene. . .

@dukokatka icsi sa pouziva pri zlom spermiograme . urcite najdes na starnke CARu vsetky podrobnosti