Intrauterinná inseminácia a vaše skúsenosti

anlady
15. jan 2012

Ahojte snažilky,
našla som tu už podobné témy o IUI, len žiaľ nikde som poriadne nenašla to čo som konkrétne hľadala. Preto by som Vás chcela poprosiť, aby ste sa so mnou podelili o Vaše skúsenosti na jednotlivých klinikách. Ja sa v týchto veciach ešte veľmi nevyznám, tak prosím ospravedlnte moje občas hlúpe otázky:
1: Čo znamená tá "stimulácia" a prečo sa musí stimulovať, koľko to trvá a akým spôsobom sa dá teda stimulovať
2: Ktorú kliniku, lekára mi odporúčate a prečo
3: A to hlavné čo ma zaujíma najviac zo všetkého - Koľko trvá celý priebeh IUI,ale úúplne od začiatku tzn. odkedy ste sa rozhodli ísť od svojho gynekológa do centra
4: Prosím napíšte mi ešte Vaše príbehy ako to prebiehalo - od prvého sedenia v centre, ako prebieha prvé stretnutie, aké vyšetrenia ste vy a partner museli podstúpiť.
5: A ešte jedna dôležitá vec : Ako často ste museli chodiť do centra, než prebehlo samotné IUI a teda aj prečo (ak to bolo často)
Ďakujem moc vopred za odpovede, moc mi pomôžete.

pici
15. jan 2012

ahoj, strucne :D
1.stimulacia je zabezpecenie pomocou liekov minimalne jedneho dominantneho folikulu vhodneho na stretnutie so spermiou
2.chodim do GF, celkovo spokojna v ramci IUI urcite
3.ja som prisla na konzultaciu bola som 3dc , hned mi vzali krv, dali clostylbegyt a od 5-9dc som stimulovala, 10-14den bola kontrola a nasledna inseminacia. cize ja som prisla a do dvoch tyzdnov som bola inseminovana
4.isla som tam po laparke, prefukoch, s komplet vysetreniami, so spermiogramom. ak potrebne vysetrenia nemas, spravia ti ich, ako aj partnerovi
5.co sa tyka inseminacie tak som tam bola 4krat, 1 konzultacia a krv, druhe kontrola pred inseminaciou, 3 inseminacia, 4 tehotensky test z krvi

anlady
autor
16. jan 2012

babeny halooo 😢

tinara23
16. jan 2012

@anlady ahoj, ja mám za sebou dva IUI, druhé s pozitívnym výsledkom.
1. U mňa prebiehala ovulácia každý mesiac, ale aj tak som bola od 3-7DC simulovaná Clostilom, mala som dva dominantné foliky a dva menšie, druhý cyklus som už stimulovaná nebola, nakoľko vraj učinok clostilu trvá a tiež som mala dva dominatneé folíky.
2. Ja som chodila do Iscare MT, bolo to za čias iného doktora, ktorý tam je teraz, takže s týmto novým skúsenosť nemám, tak neviem odporučiť. Ale zrejme sa tam vrátim, keďže moje tehu skončilo nie so šťastným koncom.
3. U mňa to trvalo trošku dlhšie, bola som na prvej konzultácii, kde mi zobrali aj krv na HP a mm spermiogram, potom som išla na ďalší HP 3 DC a tam mi vyšla zle štítna žľaza. Takže som mala pauzu od novembra - júla, liečila som štítku. Po dobrých výsledkoch som začala brať ten clostil 3-7DC, 10DC sono, včer mi pichli na pohotovosti pregnyl, 12DC samotné IUI (manžel odovzal spermie a od dve hodky mi ich vstrekli do maternice), a potom už len čakať 🙂

babo78
9. jan 2014

Ahojte kocky 4.1.14 som bola na insemibacii, kazali mi prist o dva tyzdne na tehotensky test. Da sa aj skor zistit ci sa to podarilo alebo treba cakat az dva tyydne?

attraversiamo
7. okt 2014

Ahojte @babo78 , @tinara23, @anly a @pici,

ja by som tiež potrebovala niekoho kto by mi zodpovedal par otazok. Ja ma prvy termin teno mesiac na klinike a ideme sa pustat do toho. Teoriu mam preštudovanua verim, že sa to hned podari, ale chcela som sa popýtať na tu papierovu časť koli priatelovi, lebo sa o toto nejako velmi zaujima 😔 čo ste podpisovali aj s partnetom ked ste boli na klinike?

babo78
7. okt 2014

@attraversiamo ahoj podpisoval suhlas s liecbou a umelym oplodnenim a vsetko co så bude diat okolo,aby så nestalo raz ze popre otcovstvo.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre