icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

iveenka
20. jan 2012

@tinara23 diki za odkaz ;) podla vsetkeho ak este niesme tehotne, treba sa odhlasit a nanovo prihlasit, aby sa nam moznost otehotnenia predlzila. Mam znamu na socpoist tak mi to este overi. tak dufam ze sa aj podari 🙂

colchicum
20. jan 2012

@tinara23 Lenže ja teraz budem nezamestana , a keď si budem chciet plati z max. vymeriavacieho základu, tak ma to bude stat vyše 50 EUR kazdy mesiac a to si nebudem moct dovoliť.

tinara23
20. jan 2012

@iveenka neboj nič, určite sa podarí 😉 ešte je dosť času do 270 dní 🙂 držím palce nech je to čím skôr.

tinara23
20. jan 2012

@colchicum je to dosť 50,75, ale materské, resp. PN je z toho pekná. No môžeš si dať aj nižší vymeriavaci základ, nemusíš z 1153,50.

jeny
20. jan 2012

@snazilka1983 ved ja viem ze druhy, to je ok na treti by to uz malo prejst 😉

snazilka1983
20. jan 2012

@jeny tak je dobre 🙂

euforia01
21. jan 2012

@iveenka chcem ťa poprosiť aby si napísala čo si na soc.povedala,lebo sa bojím,že ma odbijú s tým,že to samostatne nie je možné,iba celý balík U nás sú dosť nepríjemné a neochotné úradníčky tak mám aj obavu tam ísť a nemám poriadny argument,že je to možné samostatne nemocenské poistenie do 31.1 ďakujem Ti pekne

iveenka
22. jan 2012

@euforia01 zajtra budem mat info tak napisem 🙂 a take neprijemne su tie uradnicky vsade...akoby to platili hadam zo svojho vrecka 😠

euforia01
23. jan 2012

@iveenka presne tak,aj ja som si tiež skoro myslela,že to platí ona. 😠 Sú neuveriteľne protivné-a poradia Ti tak ,že to po prvé ani nepochopíš a po druhé tak ,že to je výhodné pre nich a nie pre mňa o tejto možnosti som sa dozvedela tu na koníkovi inak by som bola v prd.....tak budem čakať.... Ja sa chystám koncom týždňa a urobíš to naraz v jeden deň??

tinara23
23. jan 2012

@euforia01 urobíš to v jeden deň, odhlásiš sa a od nasledujúceho dňa prihlásiš. Vypíšeš dva tlačivá registračný list FO a v jednom vyplniš odhlášku a v druhom prihlášku. Priprav sa na to, aby si vedela z akého vymeriavacieho základu chceš teraz DNP, lebo nie vždy sú ochotné ti ho vypočítať.

iveenka
23. jan 2012

@tinara23 @euforia01 tak tak, dnes bola za mnou tak znama, takze je to tak ako sme si mysleli...ak este tehotna niesi, treba sa odhlasit a znovu prihlasit...kludne v jeden den ako pise tinara23 🙂 dobrovolne nemocensky poistena budes max 270 dni, potom ti poistenie automaticky zo zakona zanikne. ak budes v case zaniku poistenia tehotna zacne ti plynut 8 mesacna ochranna lehota, v ramci ktorej ak nastupis na matersku bude sa ti pocitat z vymeriavacieho zakladu ktory si si platila. ak v tom case tehotna nebudes, ochranna lehota je len 7 dni (to sa zrejme tyka len PN a OCR asi)...suma sumarum...odhlasit a prihlasit najneskor do 31.1.2012, otehotniet najneskor do 31.10.2012 a narok na materske musi vzniknut najneskor do konca juna 2013...neviem ci som sa nesekla v poctoch, samozrejme cim skor tym lepsie asi
... 😉 takze nam neostava len dalej snazilkovat a dufat ze motyka vystreli, sama som zvedava co nam povie dr galo buduci tydzen mame konzultaciu prvu.
kazdopadne, ked si predstavim kolko som/sme do nasho "socialneho" systemu naliali a kam tie peniaze isli, je mi z toho zle!!! 😠

zibi
24. jan 2012

baby mate daco nove ? podarilo sa dakomu este otehotniet? 😉

karkana
24. jan 2012

baby neviete mi poradiť skončil mi menzes a o týždeň mi znovu prišiel a trva stale šiesty deň menej ale stale či to hormony alebo stres,lebo až buduci týžden sa mi bude dať ísť k dr.,bojím prečo sa mi to serinká ☹

snazilka1983
24. jan 2012

@zibi heh 2.2. ti dam vediet 😀

zibi
24. jan 2012

@karkana a to si nemala predtym take problemy? ako uz bereis hormony? alebo nie?

zibi
24. jan 2012

dievcata neviete aky je tam teraz embyolog ked odisla filova?

euforia01
24. jan 2012

@iveenka Ahoj aj chodím ku Galovi.na prvej konz.sme boli 4.1.teda nedávno od vtedy sme tam boli na krvi na môj 2DC a na 10 DC na folikulometrii,ale to ma tak rýchlo vybavili,že som sa zabudla aj opýtať na výsledky z krvi.takže stále nevieme nič.
O tej soc.mi dobre poradila Tinara,takže aj ja to tak poviem ak bude mať problém,že sa dá zobrať len celý balík-že je to zo zákona,ak to urobím do 31.1.platí to ešte po starom,len sa strašne bojím toho šibeničného termínu 270 dní .Je to o hubu som pod stresom po roku snaženia -takže sa snažíme už 2 a pol roka.manžel má spermiogram dobrý.

helen5
24. jan 2012

@alimak1 doktor tomaš už tam nepracuje ale doktor galo doktor tomaš odišiel ale ne zo svojej vole ale ho vištvali vraj ide do lindyna vraj aj kordinatorka odchadza aj embrijologička

karkana
24. jan 2012

@zibi nie ved práve že neberiem,ale pred tým mi hovorili že ked som užívala veľa liekov,že mi to môže rozhádzať cyklus,teraz sa asi dostavujú dôsledky

colchicum
25. jan 2012

Ahojte, chcem sa vás opýtať, či v Martine vkladajú na požiadanie aj dve embryá a koľko ste si nechali vložiť vy? Ďakujem.

euforia01
25. jan 2012

@helen5 myslíš si,že padla aj ich úroveň,keď odchádzajú kapacity ??

euforia01
25. jan 2012

@helen5 myslíš si,že už to nie je ono??

helen5
25. jan 2012

@euforia01 niekto vravi že ten doktor nieje dobri ale mne sa pozdava bit okej porosprava sa stale somnou . len ine ženy maju nanho nazor ale . to všetko nieje len u doktora ale aj u žien ked žena ma poruchu velku . darmo donej vkladaju iniekcije . je to tym že niektore ženy tam chodia vistresovane . ja ked aj chodim nemam strach či ma pichaju . alebo čo nemožem davat doktorovi chybu ved sa snaži dost . a už on mne 2 volal o visledki a visvetlil ako dalej . a už bisme mali ist vkladat . aj tam ked sa vajička neoplodna ako maju tak doktor tieš zato nemože . ked raz nemože . tak sa neda inač mne sa pači aj ten doktor pokeca zasranduje

helen5
25. jan 2012

@zibi ahoj mi bisme mali ist vkladat asik pondelok uvidime čo nam povie doktor piatok

zibi
25. jan 2012

@helen5 helen a ty si uz mala stimulku? to je super ani neviem si to tu dakde pisala?aky si mala protokol? hm?

zibi
25. jan 2012

@euforia01 neboj nie je to to co bolo ale ani teraz to nei je zle...doky je ok.akurat som zvedava aky embryolog tam bude..ked porovnavam s inymi centrami ..tak iscare si drzi svoju uroven.. 🙂

zibi
25. jan 2012

@karkana tak to je divne kazde telo je asi ine..ja som dostala mrchu uplne presne a este sa mi aj cyklus upravil..tak aspon daco pozitivne 🙂

helen5
25. jan 2012

@colchicum oni nedavaju všetko ti visvetli embrijologička potom ked tam pojdeš ale nechcu vkladat dva vraj je to riziko a že su dvijički . to už zaleži ake maš vivinute vajička povedala nam dnes lebo tvoje vajička su take stare ako aj ty tak nam visvetlila všetko už zavisi na tych embrijach ak sa budu vivijat moja

helen5
25. jan 2012

@zibi nie ešte len mi budu robit asik to už vinde pondelok operačne mi robili anasteziju na uspanie a beru mi krv a sono . a picham si diperelyn a merional 1:5 si picham

sony44
25. jan 2012

@helen5 - tak ty ideš vyberať vajká a nie vkladať embryjká!!!!! a reaguješ tentokrát dobre?dávky máš teda riadne!!!