icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

marculik
27. jan 2012

@ivvvy a ty ked stym mas nejake skusenosti do ktorej kliniky si chodila?

ivvvy
27. jan 2012

@zabka1124 docent ide do Londyna

ivvvy
27. jan 2012

@marculik Ja som chodila do iscare v martine , ale este pred zmenami , ktore tam nastali. teraz tam vymenili skoro vsetok personal. co sa tyka BA tak zevraj odbornost dobra , len ten pristup moze posobit ako na pase. ale ked to prehliadnes ,tak mozno ti pomozu. to viem iba z pocutia. ale kamoska tam chodi k docentovi Valkimu a je spokojna.

iveenka
27. jan 2012

@euforia01 dakujem za radu pripravit otazky 🙂 budem spisovat cez vikend. Tiez som dnes bola na socialke. Buduci tyzden sa ozvem ako sme dopadli.

zabka1124
27. jan 2012

@ivvvy : to vieeem , ale chcela som vediet na aku kliniku ide do Londyna, mozno by som to mala jednoduchsieee🙂
A inak babenky, ked bol mm na spermiograme v decembri, jedna embryologicka mu hovorila, ze ide tiez do zahranicia.

ivvvy
27. jan 2012

@zabka1124 to by ti musel napisat on sam , na aku kliniku ide. ale kvoli nemu sa oplati ist aj na koniec sveta 🙂 vsetci odbornici nam odchadzaju do zahranica , potom to tu ma nejak vyzerat v tomto state. to najlepsie co mame , vyhaname prec.

marculik
27. jan 2012

@ivvvy a ako to vlastne dlho trva pokial zacnu oplodnovat,trochu sa toho bojim ze to bude dlho trvat uz tak dlho sa pokusame o babetko a vo februari minuleho roka sa mi stalo ze som mala mimomaternicove tehotenstvo a v auguste mi robili laparoskopiu a zistili ze aj druhy vajcovod mam zuzeni tak je to taka pravdepodobnost na oplodnenie ze nechcem radsej
riskovat tak som sa rozhodla pre kliniku no neviem si to predstavit ako dlho to trva ci budem musiet brat aj nejake lieky

zabka1124
27. jan 2012

@ivvvy budem ho musiet prenaslodovat cez google🙂🙂🙂HAdam ho niekde najdeem🙂
Ty si mala Timejku z IUI alebo IVF alebo prirodzene??

ivvvy
27. jan 2012

@zabka1124 ja som ju mala z IUI

zabka1124
27. jan 2012

@ivvvy : a mozem sa opytat, ked si isla na IUI, bola si na stimulke?Ja uzivam Clostyl, rozmyslame o IUI, ale kedze zijeme v zahranici a chceli by sme IUI na SVk,len neviem, kolko musim dni pred OVU treba chodit na ultrazvuk, ci staci len napr prist 12- 13DC a 15je ovu???

ivvvy
27. jan 2012

@marculik to tazko povedat , ako dlho to bude trvat. to ti povie az doktor podla tvojich vysledkov. a ked mu prinesies vyseldky z toho ake problemy mas , mozno ti odhadne liecbu a povie ti ako dlho to moze trvat. ja som otehotnela po mesiaci. sla som na prvu konzultaciu a pootm som uz len cakala na 1. ovulaciu , naktoru ma nastavilo a po 1.IUI som otehotnela. proste to trva u kazdeho inak. a tak je to aj s leikmi , niekoho treba leicit , niekoho nie. to vsetko zisits , ked tam zajdes. nemas co stratit. 1.konzultacia je zadarmo. plati sa len par eur za spermiogram

ivvvy
27. jan 2012

@zabka1124 ja som ties uzivala clostyl , len ono je problem v tom ze kazdej zene inak dozrievaju folikuly a podla toho aj zavisi kolkrat tam musis ist. ja uz som mala mat naplanovane ze ma nastavia tak ze ovulku budem mat v stredu a ked som tam v pondelok prisla este folikul nebol dostatocne zrely tak sa mi to vsetko posunulo az na piatok. oni si sice nastavia kedy ti ma folikul prasknut , ale dozrievanie je spontanne. preto je to tazko povedat. chdoia som tam kazdy druhy den , lebo kontrolovali kolko folik , mam a ktory ako dozrieva. to je to ze najdolezitejsie je tam nacasovanie. a ovulka je tak medzi 12-16 dnom od zaciatku cyklu. ale napriklad mne zisitli ze ju mam posunutu az medzi 16- 18. fakt co telo to ina diagnoza 🙂

marculik
27. jan 2012

@ivvvy tak dobre dakujem ti,trochu som kludnejsia 🙂

ivvvy
27. jan 2012

@marculik nemas vobec za co. staci ist na prvu konzultaciu a potom sa rozhodnut. budes vediet vsetky moznosti a vyber si , ci do toho chces ist ,alebo nie. nikto ta nutit nebude. kazdopadne drzim palce.

zibi
28. jan 2012

@helen5 drzim palce

zibi
28. jan 2012

@ivvvy vies co ked na slovensku si nemas kde velmi vybrat ..my sme vela zvazovali... 🙂 helios sme nechceli .... kosice tam je to hrozne...aj v jednom aj druhom centre...na cechy by sme mohli ale tak mame este preplatene pokusy..a blava je dost daleko...a ze vraj aj v iscare v blave to nei je tiez nic moc... takze si vyber....my budeme chodit k dokyne a hadam do jari leta najdu vhodnych embryologov verim tomu ... 🙂 nemozu ich nechat len tak predsa..a ked to ma vyjst tak to vyjde a ked nmie tak mozes mat aj neveim aky kolektiv to nevyjde...ved vela bab tu je takych co maju uz aj 6 ivf pochodili odbornikov neodbornikov a nikto im nepomohol.proste vela veci je v rukach Bozich 🙂 nie baby?

colchicum
28. jan 2012

@marculik Ked som bola ja v MT prvykrat, tak ma najprv vysetrilii a odobrali vzorky na kultiváciu. Manželovi urobili spermiogram (taky rýchly) a podla toho nám pani doktorka vysvetlila, co sa bude robit a prečo. Taktiež sme si doniesli predchádzajúce vyšetrenia. Ja od môjho gynekológa a manžel sermiogram.

colchicum
28. jan 2012

@marculik Ahoj, tak ty si taký istý prípad ako ja. Aj ja mám zúžené oba vajcovody a jeden z toho mám nepriechodný. My sa snažíme už tri roky a nič. Možno to je aj dobre lebo naozaj tam hrozí mimomaternicové. Ja som sa rozhodla pre MT. Zatiaľ čakáme na schválenie zadosti, ale už sa strašne teším. Tak ti držím palce. A ozaj, mne doktorka povedala, že zúžené vajcovody sú na 90 percent dedičné. Ja som si myslela, že to mám zo zápalov a vždy som si dávala na seba pozor. Tak si to teraz už tak nevyčítam.

ivvvy
28. jan 2012

@zibi vela zavisi od toho ako sa k tomu postavi tvoj organizmus a proste vsetko okolo toho. mas pravdu , na sk uz niet z coho vyberat . snad sa v tom martine nejak postavi na nohy .

helen5
28. jan 2012

@v555 dakujem

marculik
28. jan 2012

@colchicum ahoj ja praveze mam uz len jeden vajcovod,lebo ten druhy mi odobrali pri mimomaternicovom,a toto o vajcovodoch ,ze su dedicne pocujem prvy krat,moja mamina stym nemala problemy ani babka a mne doktori povedali ze to mam najme zo zapalov a v pubertalnom veku som si nedavala pozor a mala som vecsinou problemy s vajecnikmi tak aj ja si to vycitam,ze som si nedavala pozor,no co uz ,ale chcem sa spytat ako dlho cakas na schvalenie poistovni a ako casto musis chodit na kliniku,ci to je invidualne?a kde chodis na aku kliniku v ba?

colchicum
29. jan 2012

@marculik Ja chodím do Martina do Iscare. Na kliniku teraz nechodím, len čakám na schvalenie. Iscare posielalo našu žiadosť do poisťovne začiatkom januára, takže zatiaľ čakáme necelý mesiac, ale čaká sa do tých dvoch mesiacov. Neviem ako často tam budem chodiť, ale myslím si, že ženy , ktoré máju polycystické vaječníky, tak musia byť sledované častejšie, pretože je tam väčšie riziko ovariálneho hyperstimulaćného syndrómu.
Čo sa tyká tých vajcovodov, ja som nikdy nemala žiadne zápaly ani problémy s vaječníkmy. Vždy som si dávala pozor a aj tak to mám. Napr. mojej starkej sestra nemohla mať deti, takže možno, že mala niečo také, ale to je len moja dedukcia. Teraz to už nezmeníme a pomôže nám len asistovaná reprodukcia. Myslím si, že nebudeš mať problém, a že sa ti to podarí na prvýkrát, keď si otehotnela aj prirodzene, hoci to bolo mimomaternicové.

kuspitka
29. jan 2012

Ahojte.tak v pondelok som Martine,ako na koni....

snazilka1983
29. jan 2012

No maaaaaaaa. Lidi som 10 den po IUi. dnes rano som robila test ako nedockava koza heh. je tam druha ciarka ale veeelmi slaba, na foto ju nieje vidiet. bolo ju vidno do 3 minut. och dufam ze uz tato nieje z pregnylu. dalsi test si urobim utorok. 😠

v555
29. jan 2012

@snazilka1983 už by to nemala byť Pregnylovka 🙂 🙂 🙂 🙂

snazilka1983
29. jan 2012

@v555 aj ja si myslim ale tak uvidime utorok 🙂

marculik
29. jan 2012

@colchicum dakujem ani neviete ako mi pomahate 🙂

kuspitka
30. jan 2012

@snazilka1983 joj moja tak tíško gratulujem aspoň mi davas vieru,ze sa to moze podariť.ja cestujem uz do MT.

sliver
30. jan 2012

@snazilka1983 - držím silno palce aby to teraz už bolo naozaj ;) a vydržala tam ta palička až dokonca...
ale verím tomu že ano
minule sa ti ukázala až po dlhšom čase, teraz hned tak to je bomba
jeeeej paradička

zibi
30. jan 2012

@snazilka1983 drzim palce skus aj zajtra.. 🙂 minuile si kedy testovala teiz na 10 den a nemala si ciarku?