Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@lucitas galo ok..ale dokyna je lepsia...co sa tyka liekov zalezi od toho ake mas...vidi sa mi ze puregon je najdrahsi doplaca sa okolo 112 eciek ostane idu nizsie..potom este lieky na to aby neprasli vajicka..tie cenovo idu okolo 20 eciek a nizsie za 7 injekcii ale jasne ze preplatene poistovnou 🙂
a kde do blavy si chodila teda do akeho centra?
a jasne docent sa nevrati ideme dalej..kazdy voli to co mu vyhovuje a asi aj mensie zlo..pre seba..dakto nemoze dochadzat daleko, a dnes je to asi vsade o prachoch...kosicke centra o nicom, helios teiz o prachoch a blava neviem..jedine centrum kde sa neplati len za lieky je blavace neviem ci FC? inak je to vsade o peniazoch ved tie centra na tom stoja... a docent urcite chyba ale je prec tak kazdy si vyberei to co mu vyhovuje ...
ahojte, ja teraz absolvujem druhe IVF v MT, nevedela som ze docent uz tam nie je, som mala sok z noveho doktora a samozrejme z pristupu ani nehovorim. ..tiez zamyslam ze ak by sa tento pokus nezdaril tak odchadzam. ale neviem kam, baby kam chodite teraz?
cavte baby mam otazocku. 17.2. som podla ovu testu mala mat ovulaciu. od ovulacie na 7 den mam spinenie uz cca 4 dni taky hnedy vytok a mrcha ma dojst az 4.3. co moze byt to spinenie? citala som ze to moze byt zahniezdovanie ale pisu ze ma trvat dake 2 dni no mne uz 4 ak nie 5 dni uz si nepametam kedy presne zacalo ☹ co to moze byt? ani prichod mrchy ani ovulacia hmm neviem. i ked toto spinenie mavam v case ovu no teraz doslo pozdejsie tak neviem co to znamena
@snazilka1983 moze to byt uhniezdovanei..nemerias si Bazalnu teplotu? inak ked spinis nemusi to byt uhniezdovanie ale moze to byt ze mas porblem lutealnej fazy teda malo progesteronu ..a preto spinenie pred menzes..cize aj to moze byt aj problem ze ked otehu tak sa babo neudrzi lebo mas kratku lutealnu fazu bez spinenia a malo progesteronu takze tak
@zibi hmm. toto spinenie mavam pred mrchou ale len dake dva dni potom sa rozbehne mrcha. inak ho mavam dva dni cez ovu ale to tiez len obcas nie kazdy mesiac tak max 3x do roka. ano meriam bazalku tu mam 37,1 C a odkedy spinim ma aj pobolieva podbrusko
@snazilka1983 hm no tazko radit..treba to odsledovat..mozes mat aj spinenie pocas ovu..lebo dakomu sa to prejavuje ak tym ze spini teda ovulka..no pred mrchou to moze byt chybajuci progesteron ...dost bab ma spinenie pred mrchou..a inak mozno mas len z clostylu prolbemy s hormonami lebo jeden z neziaducich ucinkov je ze po nom nedorasta dobre sliznica cize je to mozno aj tym... keby ti to trvalo dlhsie skus si kupit matersku kasicku..je to prirodna forma na podporu cyklu a aj proti spineniu 😉
@zibi no praveze tento mesiac som mala pokoj od vútrogestanu a clostyl som nikdy nebrala. ovu som mala 13 DC podla ovu testikov co je od nej cca 10 dni
@snazilka1983 a pred iui si co brala? nei clostylbegyt?? 😕
@zibi ee ja som sla naostro aj prvy aj druhy krat bez neho
@snazilka1983 a to v centre iscare? to si ty chcela alebo doky rozhodol?
skus vyskusat iui s hormonmi je to velmi slaba davka.. a moze to byt aj uspesnejsie..ako bez..
@zibi Jj v iscare martine. no prvy krat som dosla skoro presne na ovu tak mi dali bez a druhykrat som sa sama rozhodla ze tiez bez hmm a to bola chyba
ahojte.tak ja oznamujem ,ze v piatok idem do centra.hura...
@snazilka1983 skus s clostylom..ten sluzi na rast folikulu a aj pregnyl na dozretie a prasknutie foliku.. to je na to taky protokol... takze preto je to mozno aj lepsie .... mas istotu ze ti narastie a aj dozreje..aspon na tych 80 percent dobry folik...kym tak nikdy neveis ci nie je prazdy alebo tak no ja by som urcite ked by som sla na iui stimulovala s hormonami
@zibi no pregnyl som mala len tento clostyl nie. sak jasne uz ak mi navrhnu dalsie iui pojdem len s tym
@kuspitka neboj sa moja ..ved minuly mesiac si mala na tej neprechodnej tak teraz by sa to malo vymenit... a preco by to mali pokaslat..nepokaslu neboj 😉 musime verit doktorom a negativa necitat... 😉 😉 😉 potom nema zmysel aby sme tam aj isli ked nebudeme verit 😉 a vela veci nie je v nasej moci anmi moci lekarov... neboj nepokaslu nic
@snazilka1983 jasne chod uz len z clostylom ...toto som nasla o clostyle :
- napomáhá dozrávání folikulů ve vaječníku a následně i ovulaci a tvorbě žlutého tělíska.
Užívá se k léčení ženské sterility s normální hladinou prolaktinu, ale bez ovulace, s dostatkem vlastních estrogenů, případně s nedostatečnou funkcí žlutého tělíska.
Úspěšnost léčby tímto lékem se udává kolem 80-90%. Ovšem při správně stanovené diagnoze.
ale po clostyle musis urcite brat utros lebo robi malu sliznicu...alebo pi po menstruacii alchemylkovy caj...ktory robi dobre na maternicu a sliznicu 😉
@zibi jj teraz pred touto ovu som ho pila fujky heh
@snazilka1983 hej je hnusny ale pomaha...alebo si kup zensky caj tento je velmi dobry a odporucaju ho pit :
http://www.najlekaren.eu/caj-liecivy-bylinny/55...
je tam materina duska a nie je taky hnusny .. 😉
@zibi no poskusam co sa da :D
@zibi ahoj, ja som chodila do FC v Blave. Výborný doktor, super sestričky, maličké centrum, rodinná atmosféra. Veľmi dobre to tam na mňa aj manžela pôsobilo. Len som si myslela, že keď sa nám to nepodarilo 2x, takže preto skúsim niečo iné. Teraz som ešte objednaná na kompletné hematologické vyšetrenie tak uvidím. 🙂
ako neviem baby.. ked sa bavime o iscare a kvalitach sluzieb, tak ci s docentom alebo bez docenta, je to jedna z mala centeir kde vam spravia hned kompletne vysetrenia bez nejakych problemov kym idete na prve ivf.. nepocula som este ze by baby nemali spravenu hematologiu, imunologiu, genetiku ked treba, hormonalny profil, este predtym ako idu na ivf..pretoze kazdy vie ze hematologia a imunologia su potrebne vysetrenia, aby sa vylucilo ci tanm nie je problem a zadrhel..preco sa nedari.. ..ale ked som si robila taky zbezny prieskum..tak napr. vo vela centrach nerobia ani zakladne vysetrenia ktore by sa mali bezne robit pri ivf..
v iscare ti spravia hned bez toho aby si to musela prosit...a ked chces nejake vysetrenie naviac tak nie je problem.. . ked som sa rozpravala s dievcatami tak hovorili ze nemaju porobene okremohormonalneho a sona nic..a aj personal super 🙂 ved keby ze idete do inych centier a sa rozpravate s doktormi napr. v splne alebo gyncare tak asi by ste mali dost ☹
tak si drzme palce..nech to dopadne dobre :- )nase snazenia o babo

@kvetka111
@tinka9075 ahojte kocky tak plne s vami suhlasim a do caru v martine uz ani nevkrocim..totalne ma sklamali..
moj mm ma spermiogram ok a ja HP v poriadku iba zrazanlivost krvy zla mam ju hustu ale to sa da vyriesit inekciami..
no a boli sme dva krat na iui a nevysli..a pritom nam medofe fuzy popod nos tahali vraj mame velku pravdepodobnodt a ze by to malo vist..hej a ked nevysli zacala som sa informovat o lapaoskopiu kedze níekde chyba bude a oni mi odpovedali ze je to zbytocne ze my musime ist jedine na IVF..no ja som myslela ze tam skolabujem tak obaja podla nich zdravy a mame ist na umele..odisla som odtial a resim teraz so svojim gynekologom a 13,3 idem na laparku dufam ze to nam pomoze..
mate s tym skusenosti?