Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@silvia3535 ja by som chcela,aka tam je šanca,že sa to podarí mala ,preto chcem ist tak na IUI..ale u mna nehrozi viacej mat,ako jedno
@kuspitka Tak držím palce, hlavne nech to vyjde.
@silvia3535 tak dufam,ze sa to podari uz musi..
ja len ze my tam uz chodime dost dlho a mrzi ma ze ten team co tam bol na čele s docentom tomašom sa uplne rozpadol ale aj novy team musim povedat že su zlatý 🙂
baby ja budem stastna ked budemmat jedno dieta... lebo mi to teraz pripada take ze jemine druhe tretie..a este ani jedno nie je.. 😠 😒 ☹ 😢 normalne budem stastna ked budem mat jedno..a to druhe mozno pride 🤐
@kuspitka
@silvia3535
@zibi Ja som si to isté hovorila, keď sme sa snažili o prvé, že budem rada, keď budem mať aspon to jedno. Našťastie sa nám to podarilo, hneď po 1 IVF, konkrétne po 2 KETE a myslím si, že je úplne prirodzené, že sme po čase zatúžili aj po druhom. Lenže vyzerá to tak, že cesta za tým druhým dieťatkom je v našom prípade omnoho náročnejšia a zložitejšia. Absolvovala som už jeden neúspešný KET z mrazáčikov z 1.IVF, jedno IUI tiež neúspešne a 2. IVF dopadlo úplne zle, ale to som tu už písala, že sa u mňa vyskytla nečakaná komplikácia. Ale napriek tomu to nevzdávam a vyskúšame ešte 3. IVF a budem dúfať, že dopadne lepšie a keď nie, tak to už nebudeme siliť a budeme sa tešiť z toho, že máme aspon jedného šintra. Neboj určite to aj tebe raz vyjde, len netreba strácať nádej. Budem ti silno držať palce.
@silvia3535
@kuspitka
dik baby
@zibi Nemáš zač. 🙂 A ty si koľkokrát absolvovala IVF?
Ahojte. Aj nás chce moja dr. odporučiť do Iscare, ale hovorila mi, že s tým musí súhlasiť aj partner, tak že sa s ním mám porozprávať. Tak teraz neviem, či musí ísť so mnou k dr., aby nás objednala alebo stačí ak jej poviem, že s tým súhlasí. A nevadí dúfam, že nie sme zobratí.
@becky89 Ahoj. Ja myslím, že stačí, keď jej to povieš. A to, že nie ste zobratí nevadí, ale ako to brebieha v takom prípade neviem, to ti poradia kočky, ktoré sú v takej istej situácii.
@silvia3535 ďakujem za odpoveď. Ešte by ma zaujímalo či aj moja dr. mi bude pred tým robiť nejaké odbery alebo ako to vlastne prebieha?
@becky89 Predpokladám, že ti už nejaké vyšetrenia robila, keď vás tam posiela. Takže tie by ste si mali zobrať so sebou. A pri prvej návšteve v centre, ti budú brať krv na hormonálny profil, manželovi budú robiť spermiogram a budete mať pohovor s dr.
Tak to vyzera ze iui nevyslo.... Takze otazocka, ktore dni sa pri kratkom protokole chodi na kontrolu? Asi ktory den sa robi odber? A kolko dni po odbere sa embryjka vkladaju? Budem to musiet asi riesit pn lebo tych dni mimo prace je asi vela.......
Tak dnes som bola u dr. a našla mi cystu na ľavom vaječníku, takže najprv mi odporučila laparoskopicky si ju dať odstrániť a potom nás pošle do toho centra. Myslíte, že by tá cysta mohla brániť v otehotnení? Viem, mala som sa opýtať dr., ale už som bola taká vystresovaná, že som na to nejak zabudla. 😝 Ale ak máte niektorá podobnú skúsenosť, tak budem rada ak mi dáte odpoveď na túto otázku.
@silvia3535 zatial mi robila iba sono - aj vnútorné, aj normálne.
ahojte prosim vas robia tam aj 3D sona ked som tam vobec nechodila, ale len na to 3D sono by sm chcela tam ist? A ak ano kolko sa plati?
@becky89 Takže ty zatiaľ asi ani nepoznáš príčinu toho, prečo nemôžeš otehotnieť,alebo áno? A tú cystu, keď ti vyoperujú, tak snáď by to nemal byť problém, ale ja nie som doktor, takže to naozaj bude najlepšie, keď sa porozprávaš s dr. Pri tej laparoskopii, by ti aj mohli zistiť príčinu neplodnosti, pokiaľ ju ešte nevieš.
@majkaa Pokiaľ viem tak nie, ale v Heliose robia.
ahojte.tak ja mam dva folikuli a pondelok zas martin
@silvia3535 nie zatial sme neboli na žiadnych vyšetreniach, takže nevieme čo je vo veci. Moja dr. mi povedala, že bude lepšie ak pôjdeme rovno do centra, aby vyšetrili aj partnera. No v decembri, keď som bola naposledy u nej, tak tam videla iba malinkú cystičku. No ale za ten čas sa zväčšila, tak mi odporučila tú laparoskopiu. Každopádne vďaka za odpoveď. 🙂
@becky89 nevadi to ...myslim ze par ktory nei je zobrati moze vsetko abslovovat iui, ivf ale neveim ci moze prijat darcovske embryjka ale tak to uz je extrem... inak sa vsetko da... ak platis poistenie 😉 ale aj tak si budes znacnu cast doplacat..
a daj si vybrat tu cystu .... a az tak chod do centra... lebo ked ta budu stimulovat tak by ti cysta mohla prasknut 😖 neviem ci by ti robili aj lahku stimulku na iui pri cyste ..a daj si pod jednym ked pojdes na laparku nech ti pozru aj priechodnost vajcovodov a nech ti spravia aj hysteroskopiu ..oni to teraz spajaju nech ti pod jednou narkozou spravia vsetko a mas pokoj..laparku , hysteroskopiu a aj priechodnost.. a vies na isto ze si ty v poriadku..aj ta hyseroskopia je dobra kvoli tomu ze ci nemas v maternici zrasty.. 🙂 ale to je len moj nazor...moj gyndos ma uz davno na to vsetko posielal 🙂 ze je to dobre si dat urobit ..tak sa drz
@becky89 Nemáš zač.=)
@zibi jej dakujem ti za povzbudenie. 🙂 Takze to im normálne iba poviem, aby mi uz pozreli aj tú priechodnost vajcovodov a vsetko? A da sa to vydrzat, ked sa preberies po narkoze? Kolko asi budem musiet byt v nemocnici? Viem mam asi vela otazok naraz, ale trosku sa aj bojim, tak chcem vediet co ma caka. V pondelok idem na krv a potom sa mám dohodnúť s primárom kedy mi to urobia.

@kuspitka A dáš si to spraviť aj keď tam tie tri budú? Lebo to je už dosť riskatné. Ja som podstúpila 1 IUI minulý rok a mne vtedy ešte doc. Tomáš povedal, že keď tam budú 2 alebo viac, tak mi to robiť nebudú.