Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@e.l.i - ahoj, možno by som skúsila konzultáciu aj tam aj tam a podľa pocitov by som si vybrala.... 😉 😉 😉. Za konzultáciu sa v iscare neplatí, v heliose neviem........Ak rozhodujú peniažky, tak ako Ti napísali baby je iscare lacnejší..... My sme chodili do iscaru, ale odtiaľ odchádzame a ideme skúsiť zmeniť vzduch - snád bude v heliose viac tehotenský a bábatkovský 😉 😉 😉
držím palce, aby ste sa rozhodli pre také centrum, kde budete mať bábatko šup šup.... 😉 😉 a najlepšie keby prišlo ako zázrak - len tak
@e.l.i ahoj, kludne Iscare, velmi prijemni ludia su tam, velka skoda, ze si pustili prec senzacnu doktorku .... ale sluzby aj komunikacia na kvalitnej urovni, financne menej narocne ako v Heliose, cokolvek si vyberiete prajem vam nech ste uspesni 😉
@e.l.i iscare je lacnejsi... kolektiv je dobry akurat odisla dokyna..ale galo je sikovny vela babam pomohol...embryologicka je super a to je hlavne... a aj pristup sestirciek je vyborny..s heliosom neviem porovnat ale mna odradili ceny ...
co sa tyka kvality asi je to vec nazoru ..ja sama este neveim kde pojdem na dalsie ivf..najma ked dokyna odisla....ono kazdy chvali toho kto mu pomoze byt tehu... a ked sa to nepodari tak baby pendluju a hladaju a menia..je to velmi individualne
@zdenkadovi Ahoj, ak sa mozem opytat tak uspesne tehotenstvo mas z IUI alebo z IVF? Mali ste aj nejake zdravotne problemy? Dik za odpoved 🙂
ahojte ... ja tiež chodím do iscaru ... sestričky aj lekár sú v pohode ... lekár mi nariadil liečbu s clostilbegytom a následne pichanie pregnylu ... máte niektorá z vás s týmto skúsenosti? ak áno, je aj táto metóda úspešná?
@zibi áno na heparíny na Fraxiparin, Clexan a Fragmin,to že už mám nasledok z tolkých liekov, začalo sa to ked som pichala do brucha hormony,telo má už toho privela a bráni sa a tak som ich chcela užívať, ale teraz je nový volá sa Arixtra a ten môžem ale musela by som si všetko platiť a sú moc drahé,no ale keby mám 100%istotu, tak by som aj oželela toľko peňazí,ale nemám 😉
Caute baby dnes som si bola po vysledky co mi robili na zaciatok a bolo tam jeden odber co stal okolo 12 euro,len som si nenapisala ze ake vysetrenie to bolo, tam som nemala dobre vysledky vraj je to od 0 do 3 a ja som mala 1,25 ,neviete mi napisat ake vysetrenie to bolo?
@skaredekacatko bolo to vyšetrenie na AMH, toto so našla. Inak dnes som tam bola aj ja a celkom slušný nátresk.
AMH znamená Anti-Mullerian hormón. To je tiež nazývané MIS (Mullerian brániť substanciu). Vzhľadom k tomu, AMH je produkovaný priamo folikuly, AMH koreluje s počtom antrální folikulov vo vaječníkoch. Bolo zdokumentované, že ženy s nižšou AMH majú nižšiu antrální folikulárnej počíta a produkovať menší počet oocytov v porovnaní so ženami s vyššími úrovňami.
AMH Referenčné intervaly Výklad: AMH úroveň sa významne nemení počas menštruačného cyklu a znižuje sa s vekom. Zdravých žien pod 38 rokov, s normálnym stavu folikulárnej v deň 3 menštruačného cyklu, ktoré AMH úrovne 2,0 až 6,8 ng / ml (14,28 - 48,55 pmol / L). Vysoká hladina sa vyskytuje u pacientov s PCOS.
Ovarian Fertility Potential pmol/L ng/mL
Optimal Fertility 28.6 - 48.5 4.0 - 6.8
Satisfactory Fertility 15.7 - 28.6 2.2 - 4.0
Low Fertility 2.2 - 15.7 0.3 - 2.2
Very Low / undetectable 0.0 - 2.2 0.0 - 0.3
High Level > 48.5 >6.8
AMH úroveň sa nemení s menštruačným cyklom a môže byť meraná nezávisle na deň menštruačného cyklu. AMH môže byť použitá pre hodnotenie plodnosti a ovariálnej odpovede na IVF - sérum AMH koreluje s počtom skorých antrální folikulov. Toto robí ze je užitočný pre prediciting vaše odpovede vaječníkov v cykle IVF. Ženy s nízkou úrovňou AMH je pravdepodobnejšie, že bude zlé vaječníkov respondentov. Meranie vaječníka starnutie - Znížená ovariálna rezerva, signalizuje zníženie základnej sérové koncentrácie AMH.
AMH proti FSH
Starý štandard pre testovanie ovariálnej rezerva bola Deň 3 FSH úrovní. Avšak, FSH úroveň nie je tak spoľahlivá ako AMH úroveň z 3 dôvodov.
1.FSH úroveň sa líši v závislosti od cyklu dát
2. Záleží na estradiol úrovni (vysoká hladina estradiolu umelo potlačiť vysoké FSH abnormálne hladiny do normálneho rozmedzia)
3.Líši sa od cyklu k cyklu, a preto nie je vždy spoľahlivá
AMH úroven Je oveľa lepší ukazovateľ pre ovariálnej rezervu. Je oveľa stabilnejší než FSH úrovni a nemení sa od cyklu k cyklu. Ešte lepšie, to môže byť meraná na ktorýkoľvek deň cyklu! To je dôvod, prečo väčšina odborníkov neplodnosť dnes používa AMH ku kontrole ovariálnej rezervu, než staré FSH úrovní. Jedna vec, o AMH mätúce je, že existujú najmenej 2 váhy tam a nespočetné klinike definícia toho, čo je "normálne" - to závisí na stanovenie, ktoré používajú, a ktoré štúdium! Jedna stupnica je ng / ml a jedna je pmol / l. Pmol / l na stupnici od 0 do 48; ng / ml beží od cca 0-10. Na ng / ml meradle, je nižšia ako 2 ng / ml považované za nízke.
@tinara23 vdaka ti. Dnes tam bol nátresk. Ani ma nenapadlo sa jo opytat co ten amh presne znamena a tak,lebo tym ze muz ma zly spermiogran tak to vidia na ivf,a nic sa neda zmenit.
@skaredekacatko ja mam tiez nizske amh a ja som o tom vela ciala na nete a ze vraj nizske amh moze nastartovat vitamin D3 lebo amh koreluje s vitaminom D3 .... u ludi ktori nemaju zvysene fsh moze D3 zvysit amh az 4nasobne ! takze ja to skusam na sebe ..apropo mam vitamin D 2 krat nizsi ako je norma..norma je od 30 a ja mam len 10 a odobrnici tvrdia ze norma pre vitamin D3 ma byt okolo 50...cize by nebolo od veci dat si zmerat D3 a nasledne ho brat..ale 1,25 nei je az taka hrozna hodnota ja som mala nizsi
@e.l.i ja som choidla do helliosu a nebola som spokojna, odisla som do iscaru , tu to bolo fajn ale v poslednej dobe odisla odtial dobra lekarka aj lekar a teda neviem ake to bude s tym co tam je teraz,,,,iscare je o dost lacnejsi aj ked je to drahe aj tu ale v heliku je to ovela drahsie, byt tebou aks a nevies rozhodnut urob ako ti tu radili dievcata -chod na prvy pohovor aj tam aj tam a uvidis co ti povie srdce a rozum po prvom dojme z oboch centier, drzi palce nech vyberies pravne
dievcata nejdete niektora zajtra na opu v mt iscare?
@zibi @skaredekacatko ahojte ... ja idem zajtra akurát po výsledky do MT kvôli tomuto hormónu ... tak má trošku obavy aké vyšli hodnoty ... doktor vám poradil akú liečbu?
@kescha myslím, že to bude FSH, skús kuknúť tu: https://www.modrykonik.sk/forum/tema/je-tu-nekd...
Ahoj kočky, je tu niektora čo musi koli 2 mimi na IUI alebo IVF, ked mala prvé prirodzene ☹
@katarinakatka ja nie som ten pripadad, hoci som dva krat prirodzene tehotna bola, ale viem, ze je to bezne.... prve ide lahucko a potom akoby utal... 😒
@katarinakatka ja som mala prvé skoro na prvý šup, ale to dnes oslavuje 19 rokov a druhé až po IUI, síce to neskončilo dobre....ale u mňa bol asi roky problém štítna žľaza prečo sa nedarilo.

@e.l.i Možno Iscare lacnejší,ale Helios drahší a kvalitnejší 😉 Moj osobny názor 😉