Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@pempusik no neviem ako to tam chodí poobede ale doobeda je tam veruže plno 🙂 ale hlavne že si sa dovolala 🙂
@pempusik je iba taky zakladny 🙂 ale tak neviem čo od neho očakavaš.... my sme mali u urologa dobry a teraz bol na prd (spermiogram) 😒 asi je jedno kedy tam volaš, ved skus,, ja som volala bud utorok alebo piatok už neviem 🙂 a kedy budeš volať? mm nebol proti? môjmu sa moc nechcelo 😒 ale asi nevidel ine riešenie lebo sa nebranil 😉
@ninka.b1 @martina020202 tak dievcata, nakoniec som sa dovolala poobede a objednali nas hned na buduci tyzden. ani som s tym neratala, ze to bude tak skoro, ale som rada 🙂. drahy nebol proti, skor mu mozno mohlo vadit, ze nejdeme do kosic, kedze tu zijeme, ale ze vymyslam, ze chcem ist do mt. ale nic na to nepovedal a hned zobral na vedomie sexualnu abstinenciu 🙂. on si uz pobehal urologa predtym, aj vytery absolvoval a ten nam doporucil uz len ivf. tak uvidime.
@lusynma no to hadam nie pri vedomi. Nie je to nic hrozne, je to len taka light anesteza. zobudis sa za par minut. Skor je to bolestive na druhy den, lebo citis cele podbrusko.
Mne osobne dlhy protokol nerobil vobec dobre na nervy, stale chodenie hore dole a rano je tam fakt stres, ked nas tam je aj 15 zien + nejaky pani, vsetci to chceme rychlo absolvovat.
@stella25 no ved,ja to dam v celkovej anesteze,lebo ja uz cim dlhsie cakam tym viac spekulujem.Nemyslela som si ze budem takato nervozna z toho vsetkeho.A presne to chodenie hore dole my to mame 150 Km.Predtym mi to tak nevadilo,ale cim dlhsie tam chodim tym som z toho nervoznejsia.Pridem tam je tam plna cakaren a taaak.....,ale uz to dako musime s manzelom dobojovat,ked sme sa nato dali
🙂 .A ty si ako pochodila,uz mas po tom???
Dievcata, ako je to s dlhym a kratkym protokolom? priklanaju sa doktori v mt skor k dlhemu?
@pempusik moja kámoška bola v košiciach a veľmi nadáva tam sa im nezadarilo išli do Martina ale hovorí že ten prístup sa ani nedá porovnať tak dúfaj že ani vy neoľutujete 🙂
mňa čaká v piatok odber a tiež sa už neviem dočkať lebo mám taký tlak v podbrušku ako keby mi chcelo vystreliť 🙂som zvedavá veľmi koľko folikul odoberú ale pravý vaječník podľa čísel môžem zahodiť tak dúfam že to potiahne ľaví 🙂
@martina020202 urcite to dobre dopadne, potom daj vediet, kolko toho vydolovali 🙂
ja som inak na tie kosice tiez pocula vselico, tak preto sme sa rozhodli pre mt, aj ked to bude dost narocne dochadzat cez 200 km. ale zatial mam na to energiu 🙂
@lusynma och, myslim,z e iui nehrozi, spermiogram sme mali tak katastrofalny, ze androlog rovno povedal, ze to nema zmysel a ze odporuca ivf. :(
@pempusik no tak nato sa priprav že to bude sakra náročné a dúfaj že budeš mať krátky protokol ja som mala dlhý a dva týždne chodíš každé dva dni na krv a ultrazvuk čo pri tvojej vzdialenosti to bude ešte vyčerpávajúcejšie lebo tam treba byť medzi 7-8 hod ráno ja som vstávala ráno o piatej kým som sa vychystala aby som tam bola na pol ôsmu a poviem ti mala som čo robiť a to som len z Popradu 🙂, ale verím že všetky vieme za akým účelom to robíme preto spravíme aj nemožné🙂 Zajtra napíšem ako som dopadla ale poviem ti včera som si aj poplakala ako veľmi ma bolel jeden vaječník samotne mám bolestivú ovuláciu načo som zvyknutá ale toto bol des 🙂 ale všetko prejde🙂
@martina020202 no tak to si ma teda nepotesila. neratala som s tym,z e tam tak casto bude treba chodit, ale na druhej strane to znamena, ze sa staraju,z e si pod kontrolou. teraz sa na to vsetko psychicky pripravujem. a vysvetlil ti doki, preco sa rozhodol pre dlhy protokol?
@lusynma ideme v utorok na buduci tyzden, objednali nas okolo obeda, takze sa tam nemusime plasit. vysledky spg budu asi po hodine a potom sa uvidi. tak som velmi zvedava, lebo manzel vybral tony vitaminov a konecne sme prisli na ten skryty zapal, co mal, tak ten uz aj preliecil.
@pempusik tak vam drzim palce nak je vsetko o.k.Potom daj vediet ako ste dopadli.ja idem zajtra zasa na krv na sono a na pokec s embr.,cize rano mozme zas vstavat o stvrtej...,ale ti poviem uz mi tie hormony pekne idu na mozog.Dufam,ze tebe daju kratky program,lebo dlhy je zabijak.,uz neviem pomaly ani nic robit,lebo ma furt bolia vajecniky a som nervozna ako cert 🙂,uz nak je za tym.
@lusynma neboj sa odberu..ja som sa tiez bala narkozy a je to uplne v pohode... je tam dobra anesteziologicka, super sestircky..velmi dobry pristup...ja som potom uz pri druhej bola uplne v pohode..prebereis sa este na sale alebo na izbe a mna ani brucho velmi nebolelo ..a fakt spis a ani nevies o sebe 🙂 zvladnes to
baby dali ste si niektora robit v iscare aj laparku alebo hysteroskopiu ? teraz co je tam ten novy cenik som pozerala tak asi robia ja take zakroky...nepodstupila z vas niektora laparku ? rozmyslam ze by som aj sla..a mozno aj do maritna sa mi vidi ze dr. galo to aj robi ..??
@pempusik takže aj vy začínate v MT? my sme tam boli prvý krát pred 2 týždňami a minulý týždeň som tam bola na krv. Všetko sa to zbehlo rýchlo. Na prvom stretnutí sme podpisovali hneď aj žiadosť. Doktor veľmi miký 🙂
@ninka.b1 u nás bol pred 2 týdňami rovnaký postup a ž na to, že mm nerobili spg. nakoľko sme mali výsledky zo sebou. Tiež mi kázal prísť na krv 2-5 deň . Bola som min. týždeň a teraz už idem len čakať. Sestrička hovorila, že vysledky budú za nejaké 2-3 týždne. Vy ste ešte nepodpisovali žiadosť?
caute babi.My sme boli dneska na krv na sono,vsetko ide tak ako ma,folikuliky mi rastu jedna radost,este v pondelok na kontrolu a potom uz na odber,uz sa celkom tesim,dnes dako zo mna opadli obavy a zacinam sa tesit 🙂 ,lebo uz mi to pekne ubieha... 🙂

@lusynma fúúúú pri vedomí?si si istá?neviem či sa to dá ale viem že to zvyknú robiť aj pri lokálnom umrtvení ale ja radšej nechcem nič počuť ani vidieť 🙂 aj ja mám dlhý stimulačný proces mala som trošku iné lieky a tiež čakám na odber zajtra dúfam že posledný ultrazvuk a odber a piatok rátam že mi budú odoberať. Už ti predpísali aj pregnyl?o tom že čím dlhšie to trvá tým si nervóznejšia by som ti vedela rozprávať svoje 🙂 ale držím palce