icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

pempusik
5. nov 2012

@ninka.b1 ahoj, ako si dnes dopadlo? ja som volala, tak este stale nemaju vysledky amh, takze budem volat az v stredu. ale u obvodnej mi vyskocil tsh hormon, tak musim si to dat skontrolovat na endokrinologii :(

poppy28
5. nov 2012

@lenocka004 urcite ano niekto nema ziadne priznaky musime verit ze sa to podarilo a nech je tento tyzden uz za nami neviem sa dockat 🙂

ninka.b1
5. nov 2012

@pempusik ahoj tak ja neviem či dobre alebo zle 😒 pôjdeme na umele už sme aj vypísali žiadosť 😖
tiež mi zistil, že mam neaku došahanu imunitu, a moje telo sa brani placente,, teda aspon tak som to pochopila, vlastne, že som mohla byť tehu aj viac krat ale imunita tomu zabranila 😠
no vidiš a ja som tie vysledky mala aj skôr ale dr bol odcestovany, tak preto ma objednali až teraz 🙂

lenocka004
5. nov 2012

@poppy28 No presne tak, uz nech je nedela a pozitivne vysledky 🙂

pempusik
5. nov 2012

@ninka.b1 hmmm, no a to vedia nejako riadit teraz aj nadalej to tehu, ked vedia, ze si vytvaras protilatky?

ninka.b1
5. nov 2012

no njeake lieky na zniženie imunity, aj mi povedal dr nazov ale som si to nezapamätala 😒 tak aspoň dúfam, že to vedia 🙂

pempusik
5. nov 2012

@ninka.b1 aha, takze to vedia riadit. ale to je dobre. no a kedy zacinate? ci vlastne to este treba vyckat kym sa ziadost schvali. a uz ste ju teda aj posielali, hej? a dlhy, ci kratky protokol? uz ti to vysvetloval? ta bombardujem otazkami, ale zaujima ma to, ako to prebieha 🙂

ninka.b1
5. nov 2012

@pempusik zaatial iba žiadosť a na tu sa čaka tak mesiac a pol.. protokol sme ešte neriešili to asi až potom, mne to nevadi aspoň si mam s kym o tom pokecať 🙂))) a ty čo mysliš, ako budu vas riešiť? nam to IUI ani nenavrhoval, teda aby som bola uprimna povedal, že môžme ale že nam to neodporuiuje, že by to asi nebolo nič platne 😒 čo si navyberame brali sme čo ponukal ☹

ninka.b1
5. nov 2012

@pempusik jaj a kedy začineme? no ked pride ta žiadosť, teda ked bude schvalena bude nam ešte niekdpo volať a ten to bude s nami konzultovať a potom až sa začina stymulacia... no a ešte nam povedal, že ak by sme hned nechceli, že nevadi, že to plati na rok, myslel že ak budeme chori, alebo po psychickej stranke aby sme sa dali dokopy, alebo teda ak by boli zle cesty 🙂 ak ta ešte niečo zaujima kludne sa pýtaj!

tinara23
6. nov 2012

ahojte baby, chcem sa opýtať, kto vlastne teraz robí v iscare dr.Gallo, či dr. Cuľbová, či úplne niekto iný ? niekde ste tuším spomínali, že Gallo je niekde mimo.

pempusik
6. nov 2012

@ninka.b1 nam zatial doporucoval iui, aj ked som bola prekvapena, lebo predtym sme chodlili k andrologovi a ten povedal,ze spermose su tak zle, ze doporucuje iui. preto som bola pripravena na najhorisie. tak ale ked budem mat vysledky krvi v pohode, tak by som to iui chcela skusit. ak bude nieco zle, tak mozo to ivf skusime. preto som drahemu hovorila, ze sice je to daleko a cela konzultacia bude trvat mozno len 10 minut, ale aj tak chcem, aby tam isiel so mnou, ze ak by sa bolo treba rozhodnut o niecom, tak to nechcem urobit sama.

pempusik
6. nov 2012

@ninka.b1 jo a uz tam bol dr. galo?

gaga83
6. nov 2012

@tinara23 ahoj, ja som tam bola včera a bol tam Galo

tinara23
6. nov 2012

@gaga83 ok, ďakujem

stella25
6. nov 2012

@tinara23 Je tam doktor Gallo, obcas ho zastupuje pani doktorka, no je tam len na vypomoc

ninka.b1
6. nov 2012

@pempusik no ved aj my sme boli tak na tom, tiež som sa nechcela rozhodovať sama. Mne moja dr povedala, že to smeruje na to umele, a aby som nevymýšľala nad inymi možnostami, skratka mam brať čo mi ponuknu 😒 ☹
ano bol tam dr..
ale vieš čo ja mam taky strach, ved to umele je už predsa taka ta posledna možnosť, čo ak to nevyjde ☹ vždy som si tak hovorila, že ak nič nepomôže skusime umele, ale že to bude moja jedina možnosť 😒 a dr mi hned povedcal, že je to
50 na 50

pempusik
6. nov 2012

@ninka.b1 nic sa neboj, vsetko bude dobre. mne povedal doktor v antisterilnej, ze uz pre mna nic viac nemoze urobit, urolog napisal, ze ivf a aha, galo vravi, ze to vobec nie je take zle. takz hlavu hore. ok, mozno je to troska komplikovanejsie, ale moznost tu stale je. no a nikdy nevies, mozno niekedy motyka vystreli 🙂

ninka.b1
6. nov 2012

@pempusik môžem sa ta opytať aky je rozdiel medzi dlhym a kratkym protokolom? čo je lepšie? 🙂
ved ano nadej umiera posledna, ale ked to kolko krat čitam, že baby idu na umele aj 3x a nič ☹ vela optimizmu my to nepridava 😒

ninka.b1
6. nov 2012

@pempusik a ty si toho asi tiež dosť pochodila! čo ti vlastne je, teda ak neva že sa pytam....
ja mam PCO a ešte tu imunitu došahanu- to mi zistili tu v MT
a bola som aj na poruchy zražanlivosti, ale to mam OK ešte mam štinu, ale celkom som tomu nepochopila, lebo hodnoty mam ok ale aj tak mi dala lieky 😕 či to prevenčne 😀 a ešte ma diabetes ,, celkovy zaver jke že čo okolo mna prejde to chytim až na tehotenstvo 😀 😠

pempusik
6. nov 2012

@ninka.b1 fha, tak to si si zadovazila peknu zbierku chorob 😀 . Musime si to takto odlahcit, lebo by nam z toho svihlo :D.
u nas sme zacali boj so zlymi spermiami, mali sme patologiu az 100%, co znamena vsetky poskodene. po gigantickych davkach vitaminov a dvoch druhov antibiotik a este prelieceni zapalu, co mal drahy pod zubami sa to ocividne zlepsilo, kedze bol doki v tomto optimisticky 🙂. a u mna sa zatial nic zavazne neobjavilo, akurat mam dlhsie vykly, ale vyzera, ze ovulacia prebieha. takze zatial bol zaver taky, ze sme sa nemuseli trafit.

pempusik
6. nov 2012

@ninka.b1 neviem, ci je lepsi kratky, ci dlhy protokol, snad len v tom, ze kratsiu dobu do seba trepes tie hormony. ale vraj dlhsi davaju zenam s pco. neviem.

poppy28
7. nov 2012

baby ja som sa na to pytala vraj kratky protokol davaju na Slovensku iba v BA v niektorych centrach rozdiel je vraj v tom ze pri kratkom je vacsie riziko cist a preto skoro vsade davaju ten dlhy asi tie hormony su neni v takej vysokej davke ako v kratkom protokole a preto maju menej vedlajsich ucinkov
@pempusik
@ninka.b1

pempusik
7. nov 2012

@poppy28 mne to tiez tak vychadza, ze tie hormony sa davkuju v mensom mnozstve, ale dlhodobo, preto je to asi "setrnejsie". no ved uvidime, necham si to nabuduce vysvetlit od doktora 🙂

ninka.b1
7. nov 2012

@pempusik tak to si na tom celkom dobre 🙂 ved spermie su každy mesiac pomali inak 😉 moj mm mal raz take akože 100% 🙂 u nas ked mu robili a v MT mal take, že ledva ledva sa zmestil do tej hranice normalu, takže u neho je to vlastne v poho, dostal ale neake vitaminy tak to bude ešte hadam lepšie ....
@poppy28
@pempusik dakujem za vysvetlenie, ja som sa o to nemala nikdy nejaky zaujem zaujimať, a tu sa to často spomina tak som bola zvedava že čo to vlastne znamena 😀 ved potom vam poviem ak mi to schvalia, 🙂 🙂 🙂
ale isto je to tak ako pišete lebo mne dr spominal, že začnem s jednou inekciou a uvidsi sa ako na nu regujem portom sa davka upravi podla toho a prida sa ešte jedna inekcia, takže všetko by to malo trvať asi 19 dni 😕

pempusik
7. nov 2012

@ninka.b1 tak 19 dni je potom dlhy protokol. lebo myslim, ze sa zacina nejako koncom cyklu. ale nase spekulovanie vobec neber do uvahy, zatial sa tym ani netrap, ak bude treba, isto ti vsetko doktor vysvetli. 🙂

poppy28
7. nov 2012

@ninka.b1 ano to mas dlhy protokol kratky trva len 10 dni

ninka.b1
7. nov 2012

@poppy28 hmm tak to je fakt rychlovka 🙂

poppy28
7. nov 2012

@ninka.b1 to je len za aku cenu boh vie ake to ma vedlajsie ucinky ked ho nikde nechu robit len v BA

stella25
7. nov 2012

@poppy28 ja som mala 1x dlhy a 2x kratky protokol tu v MT. Davky dlheho som mala nakoniec take vysoke ako tie toho kratkeho. Ja osobne som ten kratky znasala lepsie ako dlhy. Co viem, tak dost bab malo kratky aj v MT. myslim, ze vzdy pri prvom davaju dlhy.

poppy28
7. nov 2012

@stella25 to mne tak vysvetlil Galo tak preto som to hovorila tak neviem preco mi povedal ze oni davaju vzdy dlhy vidis ja keby som mohla chcem hned ten kratky