icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

zibi
8. nov 2012

@pempusik ako sa mas moja? ako pokracujete?

pempusik
8. nov 2012

@zibi ahoj, akurat vcea som volala, tak uz mame vsetky vysledky, v stredu ideme konzultovat. a dnes som bola na krv na endokrinologiu, vysledky budu tiez v stredu, ale to uz si ich nestihnem vybrat. doteraz bola stitka ok, len obvodna ma podozrenie, tak pre istotu.

stella25
8. nov 2012

@poppy28 no to si asi nemozeme vyberat 🙂 podla mna to je na zaklade tych pociatocnych testov co ti robia. Ale urcite sa spytaj hlavne doktora, ci si nemozes vybrat a on ti to najlepsie vysvetli.

poppy28
8. nov 2012

len ja som zdrava tak som nechapala preco musim mat ten dlhy protokol a on mi povedal ze oni davaju vsetkym dlhy a bola som vybavena 😒
@stella25

stella25
8. nov 2012

@poppy28 a aky mate problem kedze si sla na IVF? toto je tvoje prve?

poppy28
8. nov 2012

moj muz ma zly spermiogram ja som ok a ano toto je prve IVF
@stella25

zibi
8. nov 2012

@pempusik super drzim palce 🙂

zibi
8. nov 2012

@poppy28 v iscare davaju dlhy na prvy krat kazdej babe...ono je to taky pokus, ten prve ivf , nepoznaju ta nevedia ako budes reagovat, tak daju dlhy , ked nemas evidentne nejake problemy s hormonami,ktore ti nezistili tak by ti dlhy mal vyhovovat aj ked sa viac napchas hommonmi... kratky sa dava ked mas nejaka problemy, napr. ked si zle reagovala na dlhy protokol, nemala si vela oocytov, alebo mas nizske amh, alebo si bola prestimulovana a mala si hyperstimulak, ci mas pcso..ale na prvy krat daju dlhy a uviidi sa ako budes reagovat... tak preto 🙂

pempusik
8. nov 2012

@zibi dakujem, potom dam vediet, co sme sa dozvedeli 🙂

zibi
8. nov 2012

@pempusik jasne cakam na spravicky.. 🙂

gaga83
8. nov 2012

Ahoj baby, na kolký deň ste mali odber vajičok, ďakujem

stella25
9. nov 2012

@poppy28 aj u nas je to presne takto. :(

cuculik1
9. nov 2012

@zibi nie celkom pravda ohľadom toho protokolu. Ja som mala 1 ivf krátky a do CAR sme šli kvôli manželovi. Moje hormóny sú OK. Musím povedať, že mi ten krátky vyhovoval.

maminka142
9. nov 2012

@cuculik1 A podarilo sa?

Baby da sa ísť na IUI aj bez laparky? 😕

zibi
9. nov 2012

@cuculik1 aj mne ja som mala aj aj ..a ten kratky mi zbehol ovela rychlejsie ... ten dlhy fakt tam sa dlho picha ten dipherelin/ decapepthyl..mna uz z toho vsetko bolelo cele brucho .. anehovoriac o tom ked si pichas k tomu aj heparin.. 😖
ale dakedy to bolo tak ze kazdej babe ktora bola ako tak ok dali dlhy ako pri prvom ivf ... a ked to nevyhovovalo tak pri dalsich uz dali kratky... a tym co mali problemy dali kratky hned ale ako pisem casy a veci sa menia

maminka142
9. nov 2012

Baby ma iscare MT nejaku poradnu online? Helios ma a je to velmi dobra stranka, ale ked chcem ist na IVF do iscare, tak by som sa poradila tam 🙂
Neviete nahodou niekto, či maju nejaku stranku-poradňu? Ďakujem 😉

pempusik
9. nov 2012

@maminka142 ahoj moja, nemyslim, ze by si potrebovala ist pred iui na laparku. ak doki zhodnoti, ze nie je predpoklad, ze by tam boli nejake problemy, ktore treba odstranit, tak mozes ist na iui hned.
a co sa tyka tej poreadne online, tak asi nie je, je tam sice uvedena mailova adresa na dr. gala, ale pri tej robote asi nebude stihat odpovedat :/

maminka142
9. nov 2012

@pempusik Ďakujem zlatko, akosy to už na mňa začína doliehať všetko 😅 Dnes bol môj doki nejaky pesimista a nakazil aj mňa 😅
Asi bude ked tam osobne zbehnem, aj ked som zvedava na par informacii, ešte pred tym ako tam pôjdem, ale velmi ťažko sa dostavam k odpovediam na to , čo ma zaujíma 😅 Ale snad niečo vygooglim ešte 😉
Ozi nepočula si niečo o injekciach pri IVF, že sa daju vybrať aj take ako maju diabetici? Take vo forme pera, vraj su menej boestive, ale o niečo drahšie 😅 Nepočula si niečo o tom? 😉

stella25
9. nov 2012

@maminka142 Ahoj, myslim si ze nie.

cuculik1
9. nov 2012

Vo forme pera je gonal, je drahsi ale vraj najkvalitnejsi, je to taka naozaj malilinka ihla, pohoda.

cuculik1
9. nov 2012

@maminka142 bohuzial nepodarilo, ani ivf ani ket, ale mesiac po ket som ostala prirodzene tehu no skoro som potratila....uz mame schvalene aj dalsie ivf ale este sa nechystame, hoci som mala kratky protokol, na ivf a cely proces okolo si nerada spominam, a rada by som savyhla vsetkym hormonom....

maminka142
9. nov 2012

@cuculik1 To mi je luto 😔 Ale nebojkaj teraz to už vyjde 😉 Držim palčeky 🙂

pempusik
10. nov 2012

@maminka142 nesmies byt zufala, ves mas este vsetko pred sebou a musis si povedat, ze kazdy pripadny neuspech ta musi len posilnit. ja som to tiez videla pred sebou ako obrovsky "projekt", ale ked sa na to pozeram po jednotlivych krokoch, ktore treba absolvovat, tak je to jednoduchsie 🙂.
A s tymi injekciami je to asi tak ako pise @cuculik1, postrehla som to len v diskusiach, ze si tie hormony pichaju uz preddavkovane v perach. asi je to aj drahsie, ale nemyslela by som si, ze kvoli tomu, ze ten "liek" je drahsi. ja som si myslela, ze je to prave kvoli peru.

cuculik1
10. nov 2012

@pempusik neviem ci je to len to pero co robi cenu, mne v car povedali ze je to kvalitnejsi liek nez ostatne....preto som si to vybrala a nie kvoli forme davkovania, hoci ta je super

cikyta
10. nov 2012

Sory že sa vám sem miešam, ale mne naopak v care povedali, že nejde o kvalitnejší, či menej kvalitnejší preparát (pretože na každeho platí niečo iné...niesme rovnaké ženy) A cena je naozaj väčšia IBA vdaka tomu peru...

cuculik1
10. nov 2012

@cikyta no vidis, tak mne povedali, ze odporucaju gonal hoci je drahsi, ale ze vraj je to aj vyssia kvalita, dali mi na vyber aj ine, lieky som si doplacala sama takze neviem preco inac by to tvrdili...

cuculik1
10. nov 2012

@cikyta inac predpokladam ze nejaky rozdiel bude aj pre to ze aj v ostatnych temach, kde sa prave tato tema prebera baby pisu ze napr na gonal reagovali inac ako na ine... nevravim ze lespie ci horsie, len proste ze bol rozdiel

cikyta
10. nov 2012

@cuculik1 Zloženie liekov sa trošku líši...napr.v menopure je aj kys.močová, či inde chýba, no možno po tvojich výsledkoch ti to netreba ... atd ...

pempusik
10. nov 2012

@cikyta
@cuculik1 fiha, no tak my tu uz nic nevymyslime, asi je to iba o nahode a stasti a o tom, pre aky liek sa rozhodneme, samozrejme na odporucanie lekara. a kedze same nevieme, ako na ne budeme reagovat, neostava nic ine, ako verim im. samozrejme, ze pichat to z pera je jednoduchsie, neviem, ci by som mala za kym chodit, ak by mi to mali aplikvat normalne, klasickou striekackou a ihlou.

cikyta
10. nov 2012

@pempusik Zvládla by si to aj normálne, ver mi 🙂 Ono to len vyznieva že bu bu bu hrôzostrašne, ale práve naopak...sama si to zamiešaš, pichneš a máš...aj pri dávkovaní perom sa dá "zapotiť" pri počítaní 😉