Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@stella25 Lebo ak vám zistili na genetike, že máte chybne IBA spermie a ty máš všetky trombofilné mutácie OK, zbytočne pôjdeš na hematologiu. (Aj ked to, že sa to po 3 IVF nepodarilo môže byť dôvod na zrážanlivosť,no predpokladám, že genetika sa na to sustredila)
A čo presne vám povedali na spermie na genetike ? Ak vraveli, že su chybné, tak jedine v chromozomoch.
@stella25 Ahoj, my sme tiež obehali genetiku a hematologiu ( čakali sme skoro 3 mesiace na výsledky) ale nič nezistili. Akurát na hematologii mi odporučili užívať fraxiparín na riedenie krvi keď ostanem tehotná. Na tej hematologii ti akurát môžu zistiť či nenáš poruchu zrážanlivosti ako už písala Anika142. To sa čudujem, že ťa poslali na tieto testy iba teraz. A bola si už na endokrinologii na štítnu žľazu??
@pempusik ano sama, ani odporucanie ti netreba. Bola som v Hemomedika. doktorka sa vola Hulikova. Mas aj na nete. Sidlia v novej nemocnici tu v KE. Popri tom urobili aj imunologiu. Ale dlho sa caka na objednanie aj za vysledkami. ale ja som tu od bab pocula ze je ta doktorka fakt dobra, a naozaj mozem len potvrdit.
@anika142 jj, aj ja som pocula, ze je velmi dobra. a ostatne vysledky, co ti robili predtym v splne boli v poriadku? lebo ja uz som unavena z hladania pricin, ale teda my sme este toho vela neskusili, ziadne ivf, takze u nas naozaj moze byt problem len v spermosoch. takze zatial sa spolieham na tie vysledky, co mame.
@pempusik tak v splne mi vobec nic nerobili, vsetko som si ja sama obchodila, u nas genetika je ok, stitna zlaza ok, v podstate len problem v spermiach, vraj som skoro zdrava okrem tej hematologii, ale to ma skoro kazdy problem. Este som mala v MT hysteroskopiu aj tam sa ukazal problem, ktory sa da ale vyriesit. Problem s vyskou sliznice maternice, ale nie celkom katastrofalny. No kedze mam pred sebou 3 IVF tak som zvedava co z toho bude. No uvidime co mi vykuzlia v MT, dufam ze zaciatkom februara si najdem vytuzene // na tehu teste, kedze som ich este nikdy nevidela.
@anika142 ano, pregnyl bol pichnuty minuly pondelok, dnes som 10DPO a teda nevviem, ci ma vobec teraz zmysel testnut. inokedy som citila take napatie v prsiach pred ms a teraz nic. ale davam si utrogestan a ten je aj na pms, takze zjavne to u mna funguje, preto teraz nic necitim. tak uvidime. mozno zajtra rano testnem.
@pempusik no este to nic nemusi znamenat, ja poznam par bab ktorym az na 12 ty den ukazalo slabucko, a dokonca poznam babu ktora mala negativny test a krv predsa bola pozitivna. Je to rozne. Este vydrz. Pockaj ako ja budem v januari stresovat 😉 . Aj ked je pravda, ze pri prvom IVF som vobec netestovala, ale nechala sa prekvapit.
@pempusik presne tak, roky bezia velmi rychlo, preto to musi clovek skusat, este pred tym nez som vobec netusila ze mam s mm problem tak este som trosicka chapala aj zienky ktore chceli budovat karieru a dieta odsuvat na neskor. Ale akonahle som sa dostala zrazu do CAR tak teraz len krutim hlavou ked vidim ze 40 rocna zienka tuzi po babu, vzdy si poviem kde bola doteraz? No z jednej strany chapem tuzbu, ma ju taku ako ja, ale toto mi uz pride trosku nezodpovedne. Ja mam teraz 29 rokov a uz x rokov chodim do CAR a riesim, Ale snad ten vek este nie je tragicky. Ale tajne dufam, ze do 30tky by som chcela porodit babatko a teoreticky by som to stihnut mohla. Ak by sa v januari zadarilo.
@cikyta este nemam vysledky z genetiky, ale do spravy mi napisala ze pri kontrole chce vysledky z genetiky. tak som tam musela ist tak ci tak. Ja som mala so sebou vsledky spermiogramu z MT a z toho to hned usudila. Ale cim dalej zacinam mat pocit, ze chyba musi byt aj niekde u mna. Uz skusam cokolvek, dokonca som sa objednala k cinskej liecitelke na konzultaciu. Ved mozno ona nieco objavi.
@stella25 Počkaj, nie opačne. V zahraničí robia bežne NAJPRV genetiku, potom IVF-ká, čo schvaluje aj naša genetička a hnevá ju, že na SVK sa to tak nerobí......na genetiku som išla z vlastnej vôle počas druhého IVF a z výsledkom som musela bežať na hematologiu, kedže mi našli dve mutácie zrážania krvy. Ciže z genetiky na hematologiu s výsledkom.
@cikyta no u mna doktor na hematologii ani nepredpoklada, ze by som sa tam mala vratit s nejakymi vysledkami. U mna opacne chceli na genetike vysledky z hematologie. No som zvedava, dufam, ze to nejak rychlo prejde aby som mohla ist cim skor do dalsieho IVF 🙂) Na to sa tesim, dufam ze 2013 - aj ked je tam 13 dopadne dobre 🙂) My sme uz dost stary, ja budem ma 34 a muz ma 41 rokov a uz vidno, ze nemame velmi trpezlivost s takymi malickymi detmi, tak to musime cim skor zvladnut. Ale svoje je vzdy svoje 🙂)
@stella25 no asi nijak :(. vcera som si robila test a bol negativny, takze asi nic z toho. este stale beriem utrogestan, tak rozmyslam, kedy ho uz mozem vysadit. podla statistik by som zajtra mala dostat menzes, ale ktovie, ci sa kvoli tomu utrosu troska neomeska. akurat som sa vratila z nemocky, chcela som odchytit dokiho, co mi robil usg, ze by mi predpisal dalsiu davku liekov na dalsi cyklus, ale nezastihla som ho, takze to asi ani nebudem riesit teraz, az po sviatkoch 🙂
Dievčatá preša som tým peklom či to vyjde alebo nie tiež som si pichala hormony a aj fraxiparín. Dnes sa tešim s najkrajšieho anjelika na svete vola sa Ivanka a ma 5mesiacov .Ja som tam bola ešte za docenta Tomáša fakt skvelý človek .Držim vám všetkym palce.
@stella25 no pisala som mu dnes rano, lebo chcel, aby som mu dala vediet, co a jak. presne som mu napisala, kedy mi pichli pregnyl a spytala som sa, ci mozem vysadit utrogestan. a ze nasledujuci cyklus ziadna stimulacia, kedze idu sviatky. a este som mu pisala, ze zaciatkom roka by som sla na iui. tak mi len odpisal, ze mam urobit presne ako pisem. tak som z toho troska jelen, ale asi mal vela roboty. utrogestan som uz dnes rano nebrala, uvidim do konca tyzdna, ci sa ms dostavi.

@cikyta Nie, nebola som nikdy tehotna, Mam 3 IVF a nikdy sa neujalo. Nepovedali nam praveze vobec nic, mala som tam vsetky doklady z MT a prislo mi to ako keby pani doktorka ani nevedela do coho sa diva. Ja som prave preto zvedava, co nam mozu po tej krvy povedat.