icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

janka134
18. dec 2012
pempusik
18. dec 2012

@janka134 je to celkom zaujimave, ale myslim, ze prave v car robia testy prave na to, ci telo nevytvara protilatky proti vlastnym pohlavnym bunkam a tiez proti spermiam. pripadne sa robi postkoitalny test, kde sa zistuje, zena nezabija spermie.

anika142
18. dec 2012

@pempusik ahoj, citam ze si si robila test a nic? joj, tak som verila ze by sa mohlo aj tak podarit. No kazdopadne drzim palce do buducnosti. A bodaj by ti mrcha neprisla teraz. 😉 . Poznam babu co mala 3 tehu testy negat. a predsa bola v tom. Aj ked tych bab je tak malicko. Ale mozno patris k nim.

pempusik
18. dec 2012

@anika142 kiezby si mala pravdu 🙂. ja som tiez verila, ze mozno snad sa zadarilo. ale nevadi, troska som bola smutna, ale uz to preslo. teraz uz vlastne chcem aby ms prisla cim skor a potom uz budu kludne vianoce 🙂

anika142
18. dec 2012

@pempusik tak hore hlavu, raz sa to urcite podari, snad nam rok 2013 prinesie drobca v naruci.

gaga83
18. dec 2012

@pempusik Ahoj, neboj sa budúci rok sa ti to podarí 🙂

gaga83
18. dec 2012

@pempusik Ja som pre tento jeho prístup a chaos čo tam robia odišla teraz do Iscaru Bratislava doc. Válkymu.Dnes som bola u neho prvý krát a bol veľmi zlatý. Nakoniec nám navrhol, že ešte raz skúsime prirodzené otehotnenie a že ďalľie ivf je zatial zbytočné. To sme ostali prekvapený lebo v Martine nás tlačili do ďalšieho ivf a to s darcovskými vajíčkami. Takže budem ja aj manžel užívať kyselinu listovú od začiatku januára a potom od konca máme pracovať na bábe . Pevne verím že prestup do blavy bude dobrá voľba.

pempusik
19. dec 2012

@gaga83
@anika142 dakujem baby, ja tiez verim, ze ta 13 bude konecne dobrym znamenim.
My uz menit nebudeme, uz to,z e sme nesli vobec do kosic, ale rovno do martina bolo pre mna dobrym rozhodnutim. a samu ma prekvapil ich pristup, kedze urolog v ke uz doporucoval ivf.

daska1977
19. dec 2012

baby, nebola som tu od 3. mája a nechce sa mi čítať 40 strán... niekto stručne, čo je nové v Iscare a tehuľky??? je tam stále iba MUDr. Galo??? čo sa tam zmenilo??

tessinka
20. dec 2012

My sme boli nedávno v Iscare Martin na prvom ivf. Chodíme už dlho, takmer 3 roky, zažili sme euforické obdobie tohto caru za čias dr. Tomáša, potom dr. Cuľbovú a teraz nám zostal dr. Galo. A predtým sme boli raz v Heliose, kde nás to celé tak odradilo, že sme ani u nich nič nezačali a nechali sme všetko tak.

Podľa mňa je úplne jedno, aký lekár tam je - či milý a zhovorčivý alebo lakonický a odpovedá väčšinou iba keď sa spýtate. Faktom je, že mi v Iscare MT stále pripadajú dôslední a vyznajú sa vo svojej robote a prístup majú veľmi korektný a veľmi často milý a ústretový. Ja si myslím, že naše deti nemajú väčšiu šancu narodiť sa preto, lebo lekár sa na nás viac usmieva a spolucíti s vami - je za tým okrem šťastia aj tvrdá práca odborníkov, ktorú nemusí byť na prvý pohľad vidno. Konkrétne: majú úžasnú embryologičku, po všetkých stránkach. Recepčná je milá a ústretová a vie veci prispôsobiť. Sestrička, ktorá berie krv, ju berie fakt výborne - veľmi často som ani veľmi necítila. že ju berie, a to som teda inde nezažila. Koordinátorka - vždy som sa jej dovolala, keď bolo treba, a to aj v nedeľu a poradila mi ochotne. Keďže sídlia vo fakultnej nemocnice, pri anestéze spolupracujú s nimi, napr.v deň, keď som bola na OPU ja robila anestéziu dr. Fabušová, ktorá mi už kedysi robila epidurálku a táto celková anestéza pri OPU bola zasa na jednotku s hviezdičkou -okamžite som zaspala, nič som necítila, a potom som sa prebrala tak, že mi vôbec mi nebolo zle a ani ma len hlava potom nebolela. No a doktor Galo - podľa mňa je dobrý odborník a vie si veci ustrážiť. Veľa toho nenavraví, ale podstate mal vždy pravdu a jeho odpovede boli síce krátke, ale výstižné.

Beriem veci, ako sú - je to CAR, nie zázračná liečebňa, ich prvoradou úlohou je pomocou modernej techniky a medicínskych poznatkov týmto spôsobom dopomôcť nám k dieťaťu. S tým, čo oni majú k dispozícii. Páči sa mi ich prepojenie s MFN, kde sú dobrí odborníci.

Nevýhodou tohto centra je možno to, že je to malé centrum a lekár je na všetko sám. Napríklad raz som tam zavolala o pol šiestej a on tam ešte bol.Toto mu teda fakt nezávidím a viem si predstaviť, že v takejto situácii nemusí každý deň sršať nadšením - a ešte pri takejto vcelku monotónnej práci . Ale zas sa vždy správa slušne a vždy sa ma na začiatku pýtal aj ako sa mám a ako sa cítim. Tiež sa mi vidí nevýhoda, že neponúkajú napríklad soft IVF, ako v niektorých českých centrách - zdá sa mi to šetrnejšie. Ale zase - ani som sa nespýtala a ktovie, možno v budúcnosti to budú robiť.

pempusik
20. dec 2012

@tessinka konecne to niekto napisal tak ako to je 🙂. presne takto to citim aj ja. 😀

stella25
20. dec 2012

@tessinka velmi pekne si to napisala a mas pravdu, nezavidim mu. Urcite sme tu viacere nervozne, ze sa nam nedari, no myslim ze robia co mozu a musime im len doverovat 🙂

stella25
20. dec 2012

@daska1977 ano, stale je tam sam. A panuje tu dost smutna nalada. Nejak sa nam tu viacerim momentalne nedari. Dufam, ze coskoro napise nejaka uspesna 🙂

tessinka
20. dec 2012

Ja dúfam, že sa nám všetkým zadarí 🙂 . A ani nevieme, možno niekedy stačí málo, aby to vyšlo.

lubka0506
20. dec 2012

@tessinka napísala si to pekne a pravdivo! Súhlasím s tebou! 🙂

tessinka
20. dec 2012

Babule, fakt, nebuďme smutné. Predstavte si, o čo horšie by to bolo, keby sme nemali ani takúto šancu, že nám raz niekto niekedy pomôže. Veď pred pár rokmi, ak pár nemohol mať dieťa, tak mohli byť len tak akosi zúfalo bezmocní a čakať na nič. Teta mojej mamy deti nikdy nemala, a upla sa na deti svojej sestry a- ale aký to musel byť smútok. My ešte stále máme šancu, nie sme ešte staré a verím tomu, že veda kráča míľovými krokmi a pomôžu aj nám. Už teraz, keď sme na jar spisovali žiadosť nám dr. hovorila, že kedysi sa stimulovalo oveľa väčšími dávkami a teraz sú aj tie lieky šetrnejšie aj účinnejšie .A oproti genéracii naších mám máme tiež výhodu - nikto sa nebude pozastavovať nad tým, že budeme mať deti hoci aj v štyridsiatke, a budú to deti vytúžené a plánované. a predĺžia nám mladosť 🙂 🙂 🙂 ..A navyše, ak tieto štrapácie naši chlapi s nami vydržia ( hoci niekedy to nie je podľa našich predstáv), tak to svedčí o tom, že nás milujú a máme viac, ako mnohé iné páry, ktoré síce majú deti, ale nemajú dobrý vzťah...Aj to je niečo, čo nás môže povzbudiť.

Koľké z nás sme tu teraz smutné a vyčerpané, ale možno o rok sa na celú vec budeme pozerať úplne inak a povieme si, že to za to stálo. Všetko sa môže tak zvrtnúť, že by sme tomu teraz len ťažko uverili. A nikto za nás nezabojuje - len my. Preto tak rada čítam staré diskusie tu na MK - všetky tie neúspešné IVF, ET a KET, ale už keď čítam smutný príspevok z roku 2007, 2008 ako to niekomu zase nevyšlo a asi to ani nikdy nevyjde a pod nim v nicku, v pase sa píše 1 dieťa, 2 deti a je tam aj krásne foto, tak viem, že to napriek všetkým tým slzám a bezmocnému hnevu predsa len skončilo šťastne...

Ja si vždy spomeniem na Céline Dion, ktorá má všetky tri deti z asistovanej reprodukcie a ešte aj zo zmrazených spermií svojho pomerne starého manžela - a predsa sa majú stále radi a svoje deti si užívajú. Čítala som o nej knihu a len to prvé dieťa mali asi až na šiesty raz. Tak si držme palce. 🙂

anika142
20. dec 2012

ahojte, mozem sa vas opytat, ja som dnes 16DC zacala som rano s Proverou kedze mam dlhy protokol, no uz par dni mam bolesti ako na mrchu no nie uplne take silne. Pripisovala som to ovulacii. No dnes su tie bolesti uz vacsie take ako keby som mala prvy den mrchu. Tak ma napadlo si urobit tehu test, no taky vysledok mi nikdy nevysiel, ako je ta strana hrubsia zaciatok testu tak na konci tej hrubsej strane nazvem tej spongii sa urobila ciarka a potom sa spravila druha ciarka ta poukazuje na spravnost vyhotovenia. Teraz sama neviem ci som v tom alebo nie. Lebo podla mna ak su dve ciarky tak by nemali byt daleko od seba. Rozmyslam ci si rano nespravit pre istotu este jeden test

anika142
20. dec 2012

@tessinka ahoj, velmi pekne si to napisala a plne suhlasim 😉

pempusik
21. dec 2012

@anika142 tak co tvoje pochybnosti? ako dopadol ranny test? ako dlho uz beries tie lieky? nemohol byt test pozitivny od nich?
ja este furt cakam mrchu, stale meriam teplotu a ta si beha hore dolu, tak neviem, ci ten utrogestan mohol az tak velmi ovplyvnit cely cyklus...

anika142
21. dec 2012

@pempusik ahoj, tak ranny test negativny, a aj bolesti presli. Nechapem co to bolo vcera. Od vcera beriem lieky tie lieky. No mne bolo divne uz pred tym ale to co bolo vcera bolo fakt divne. Akurat sa bojim aby som skor mrchu nedostala. Kedze tu Proveru mam brat 10 dni a potom ju vysadit a po vysadeni by som do 3 - 7mich dni mala dostat mrchu. A potom sa pojde na stimulku. Takze dufam ze to bude ako ma. Citala som ci to nie su vedlajsie ucinky atd.. Ale toto v nich nebolo. Mna uz vcera kade co napadalo, ale dnes som uz kludna. Nerada by som ak by bolo nieco Proverou ublizila drobcovi. Ale teraz ked vysiel negativny tak nemyslim ze budem v tom. Rano by mi test skor ukazal ako vcera vecer. Aspon si myslim. A bol inej znacky.

pempusik
21. dec 2012

@anika142 ach jaj, ked to stale musime nieco sledovat a pri kazdej malej zmene uz pocitame a klalkulujeme, ci nieco nie je zle. tak daj potom update, ako postupujes 🙂

anika142
21. dec 2012

@pempusik sak to, keby si vedela co vsetko ma napadlo. Prva vec bola co ak som uz bola tehotna a napriek tomu prisla mrcha a tabletkami som ublizila drobcovi. No to bola moja prva myslienka, ale teraz som aspon kludna ze som mu neublizila. Na liekoch sa pise ze pred zacatim uzivania treba vylucit tehotenstvo, tak aspon viem ze neublizujem.
No, nevadi. Dam urcite update. Zaciatkom roka by mala prist mrcha a hor sa na stimulku. Jaj uz sa neviem dockat, uz sa to krati. Tak ako v novembri som nevedela vydrzat kedy budu vianoce, tak teraz neviem vydrzat a dockat sa drobcov. Dufam ze sa podari par vajok oplodnit. Zatial som ich mala dost, tak snad..

moniatko13
21. dec 2012

@sony44
@lubka0506
@mabumi ahojte babenky.Ja už som dostala predčasného Ježiška 🙂 🙂 🙂 ,najkrajší darček aký si môžem len priať...moje krásne babenko sa zabývalo v mojom brušku a krvička mi to dnes potvrdila 😉 🙂 😉všetkým prajem krásne Vianoce,lebo ja ich už mam.. 🙂 🙂 🙂

moniatko13
21. dec 2012

babenky posielam vám vírusyky TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT ,a radšej ich papkajte ako koláčiky a hlavne veľa pozitívnej energie,všetkým držím moc moc palce. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 krásne Vianoce

sony44
21. dec 2012

@moniatko13 - super super super 🙂 🙂 🙂 , gratulujeeeem, prajem takéto krásne chvíle ešte ďalších 9 mesiacov, pretože po nich prídu ešte krajšie....tešííím sa s Vami...držkajte sa a užite si posledné Vianoce vo dvojici.... 😉 😉 😉 😉

sony44
21. dec 2012

@lubka0506 - ako sa máte? myslíme na Vás...dúfam, že všetko ide tak ako má...držkajte sa....

pempusik
21. dec 2012

@anika142 rozumiem ti, ja som mala rovnake pocity, ked som vysadila utrogestan, tak som rozmyslal, ci som dobre urobila, ci ten prudky pokles hormonov nahodou neublizi. ale zatial nepocitujem ziadne zmeny.

lubka0506
21. dec 2012

@moniatko13 , @sony44 zatial neviem uvidíme čo prinesie ježiško.
@moniatko blahoželám držkajte sa! 🙂
...všetkým želám krásne a "požehnané" vianočné sviatky! Cmuk 🙂

snazilka1983
27. dec 2012

AHOJTE KOCKY CO CHODITE DO ISCARU ZMENILO SA TAM DACO?? KOLKO TERAZ STOJI IUI? OD MAJA SOM TAM NEBOLA TAK CI SA DACO ZMENILO. 🙂 🙂 🙂

zuzi406
27. dec 2012

ahojky my sme zacali do centra chodit od aprila tr absolvovali sme ivf v novembri no neuspesne ideme do druheho kola inak sme spokojni so vsetkym aj s dr.Galom nadmieru 🙂