icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

zibi
28. dec 2012

@tessinka krasne si to napisala... 🙂 dakujem za povzbudenie .. uz davno ma nikto takto neupokojil 🙂

zibi
28. dec 2012

@pempusik ahoj moja..v iscare robia len factor laiden a protrombin..ja som paradoxne tieto mala ok..preto mi nedali ani heparin..a po neuspesnych ivf som sla k nam na hematologiu a zistili mi vysoku zrazanlivost a rozne mutacie, plus homocystein.. oni robia len tie vysetrenia co im dovoli poistovna...a aj tak si myslim ze ich je dost.lebo dakde ti nespravia nic...cize ked si chces dat porobit veci tak chod na hematologiu.. ked tak ti do ip napisem co vsetko si daj spravit 🙂

zibi
28. dec 2012

@pempusik a ty si bola moja na iui ci ivf? 😒

tinara23
28. dec 2012

@moniatko13 gratulujem zo srdca 🙂 držkajte sa 🙂
@tessinka pekne si to napísala 🙂
ja som tam tiež išla s nedôverou, chodila som už za doc. Tomáša, a nakoniec ma dr. gallo milo prekvapil....nakoniec som síce otehu prirodzene, ale na potvrdenie tehu som išla za ním, preventívne kvôli potratom mi predpísal fraxiparín, utrogestan...čo by som asi od nikoho nedostala, aj napriek tomu, že hematku som mala ok....veĺmi Vám všetkým držím palce, určite sa každá raz dočká svojho bábätka 🙂

pempusik
29. dec 2012

@zibi zatial nechcem malovat certa na stenu, zatial nemame ziadne podozrenie, takze neplanujem riesit hematologiu, ale myslim na to, pre istotu.
nebola som na iui, len prirodzene sme to skusali, akurat som dostala este pregnyl autrogestan k clostylu, co predtym nebolo,t aksomverila, ze by smad nieco z tohomohlo byt. ale akurat mi utrogestan predlzil cyklus tak o sest dni, ale uz som pomaly aj po ms, tak mozeme zacat druhe kolo 🙂

zibi
29. dec 2012

@pempusik netreba sa vzdavat... a neskusala si jablcny ocot a acc long? ked nemate problem so spermosami..a mate ho dobry tak som citala kade co uz a ten acc long, alebo robitusin obsahuje latku ktora velmi zrieduje vsetky hlieny aj ten v posve - plodny hlien a americanky pisali ze sa im podarilo otehotniet po neviem akych rokoch .. plus pili aj bio jablcny ocot , s medom a vodou.. jablcny ocot meni prostredie na zasadite..mnoho zien je prekyslenych a nemozu otehu aj preto.. ved vyskusaj ... a vela clankov je o tom na nete 🙂

ninka.b1
29. dec 2012

@zibi ahoj prosim ta nenapisa bz si aj mne do ip ake vyšetrenia si si dala robiť..
@pempusik ahoj ako pokračuješ v martine?
ja som tam nebola už dlhšie, inak yistili mi zvzšenu bunečnu imunitu- čiže imunita zabija plod ☹ dr mi povedal, že tehu bez umeleho neostanem, ale ostala som,, tak mi doporučil prednison- no ale nepomohlo mi to 😒 ☹ tak že sa tam zase strojim....

rojica
30. dec 2012

ahojte babenky prosím o radu....chodí niektorá z Vás do Iscare MT k dr Gálovi?...chcela by som vedieť že aký je.... 🙂

cuculik1
30. dec 2012

dievcata nemate niektora nahodou diagnostikovane PCO? ak ano aky protokol ste absolvovali, dlhy alebo kratky?

zuzi406
30. dec 2012

@rojica dr-galo je vyborny aj ako lekar aj ako clovek niekto povie ze moc toho nenarozprava ale vzdy povie to dolezite ja som velmi spokojna a chvalim ho 🙂

rojica
30. dec 2012

@zuzi406 ďakujem ti moja potešila si ma, lebo chceme skúsiť toto centrum a počula som o ňom samé chvali....🙂......a by už dlho chodíte do toho centra?

zuzi406
30. dec 2012

my chodime od maja mame za sebou jedno neuspesne kolo a ideme do druheho

rojica
30. dec 2012

@zuzi406 ja už mám 3 kola za sebou a všetky boli neúspešne ☹...ale to sme boli v inom centre preto už chcem skúsiť Iscare.....🙂

anika142
30. dec 2012

@rojica ahoj, ja mam uz 2 kola za sebou ale neuspesne ale to som bola tiez v inom centre, teraz chodim do Martina a som velmi spokojna, Teraz v Januari ma caka 3. tak dufam ze uz konecne uspesne.

zuzi406
31. dec 2012

@rojica tak to mi je luto je to velmi narocne si tym prechadzat ale my zeny sme silne my mame doma aspon jednu dcerku tu sme mali prirodzene ale velmi by sme radi aby mala surodenca

rojica
31. dec 2012

@anika142 ja som si tiež povedala, že už do toho centra nepôjdem....a chcem skúsiť toto centrum a zatiaľ som o ňom počula len to dobre......a kedy ideš do tretieho kola? Držím palce aby sa to už podarilo.......🙂

rojica
31. dec 2012

@zuzi406 tak u nás to prirodzene už bohužiaľ nejde....☹ aj my to príde ľúto keď čítam že keď sa to niektorej z vás nakoniec poradí prirodzenou cestou........tak my to skusame len takto cez centrum.....

snazilka1983
31. dec 2012

@zibi ahoj moja neviec mi povedat kolko teraz stoji v Iscare Martin IUI ??

rojica
31. dec 2012

@rojica a ako dlho trvá pokiaľ objednávajú na konzultáciu keď je tam len jeden doktor čo ma dosť prekvapilo...🙂

anika142
31. dec 2012

@rojica no ja uz som zacala tretie kolo, mam dlhy protokol, takze prave picham decapeptyl, cakam tento tyzden na mrchu a hor sa na stimulku, takze cca v polke januara bude OPU a potom vklad.

anika142
31. dec 2012

@rojica ja som dlho necakala na konzultaciu. Chceli to na dalsi tyzden, ale som isla prave na dovolenku tak sme to museli posunut.

rojica
31. dec 2012

@anika142 aha tak ty podstupujes IVF? Ja by som chcela ešte skúsiť IUI a potom sa uvidí.....ale po 3 neúspešných kolách bude treba asi pauza uvidime, že čo nám povie doktor....😉

rojica
31. dec 2012

@anika142 ako to ten jeden doktor všetko stíha sám.....

anika142
31. dec 2012

@rojica celkom sam na to nie je, ja ked som mala prvy pohovor, tak akurat doktorovi nebolo najlepsie tak ho vystriedala doktorka akurat tam bola, ale inak je tam sam. Potom ked zacnes so stimulkou a tak tak sa o teba stara koordinatorka, samozrejme sono a punkciu on. Ale nejak to stiha. Uz som aj citala ze jedna kocka volala do centra o 17 30 a zdvihol jej doktor. Takze ma urcite plno roboty, ale vie si to podla mna zorganizovat. Je pravda ze zatial aj ked som bola objednana tak som cakala dlhsie ale potom ked som prisla na rad tak bolo o vsetko postarane. Ja som z KE takze mne je jedno ci budem presne na cas vybavena abo nie. Aj tak mam cely den rozdrbany cestovanim. Ale oproti tomu co som mala moznost zazit v KE tak sa to porovnat neda.

rojica
31. dec 2012

@anika142 a nebol problém že si prešla do iného centra? A vyšetrenia budú robiť nanovo aj keď ich mám z centra kopec? Ja som zo Zvolena a do Martina to mám bližšie ako do Blavy.....

anika142
31. dec 2012

@rojica nebol absolutne ziadny problem s tym ze som presla z ineho centra. Aj ja som mala vysetrenia porobene v KE. Urobila som zo vsetkeho kopiu a oni si kopie nechali a kukli sa na to. Este mi urobili aj ich vysetrenia. Dokonca mi navrhli kedze to bude moje 3. IVF a doteraz som nebola tehotna hysteroskopiu, robil mi ju doktor a som rada ze som ju podstupila lebo sa na drobnost aj ked dolezitu prislo. Mala som aj urobeny vypis zo stareho centra a doktor len pokrutil hlavou a povedal. Nerozumiem preco to doteraz nevyslo ale to povedal ked som este nemala vysledky z histologie z tej hysteroskopie. Tak teraz vedia co vsetko u mna treba sledovat. Neviem, ja mam u nich pocit novej nadeje.

rojica
31. dec 2012

@anika142 no ja by som tiež nechcela skúsiť tu hysteroskopiu aj keď jednu už mám za sebou aj laparku ale to bolo robené už dávno cca 5 rokov a keď že sa to nepodarilo tak by som chcela zistiť, že či nie je problém vo vajcovodoch.....,a ďakujem ti za info aby som mala aký taký prehľad keď tam pôjdem.....

rojica
31. dec 2012

@anika142 no vyzerá to nádejne podľa toho, že čo píšeš a budem držať palce aby vám to vyšlo..... 😉

anika142
31. dec 2012

@rojica dakujem pekne, aj ja tebe drzim palce.

anika142
31. dec 2012

Dufam, ze nam vsetkym co sa tu snazime rok 2013 prinesie zdravych drobcov do narucia.