icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

rojica
31. dec 2012

@anika142 ďakujem no posielala som email do centra tak som zvedavá že či odpisu.....nevieš, že od kedy začínajú robit?

anika142
31. dec 2012

@rojica no posielala si na ten email na doktorove meno? ja zvyknem mu napisat na ten email ked som mala otazky zatial vzdy mi odpisal ni niekedy to trvalo 2 - 3 dni no niekedy do 2 - 3 hodin som mala odpoved. Ale vzdy odpisal, az na jeden krat ale to bol odcestovany prec. Neviem presne kedy zacinaju robit. Oni ti potom daju aj mobilne cisla v pripade vikendov alebo ne-ordinacnych hodin. Napr. keby si dostala mrchu a zacala by si so stimulaciou. . Mne dokonca doktor po hysteroskopii aj volal o vysledky a tak. Ja tipujem ze uz v stredu nastupia do roboty.

rojica
31. dec 2012

@anika142 vypisovala som aj formulár čo majú asi do centra a potom som našla email na doktora a napísala som mu že sa chceme objednať na konzultáciu.....ale teraz keď sú sviatky tak očakávam odpoveď okolo stredy, štvrtka.....a to je super, že sa s ním dá takto kontaktovať.....ja som mrchu akurát dneska dostala ako som vysadila utros tak by my to padlo vhod keby som tam išla v priebehu mesiaca.....🙂

anika142
31. dec 2012

no to by ti naozaj padlo vhod. Ja sa akurat trosku obavam ake budu cesty teraz v januari, ale snad to bude vpohode, Podla mna teraz budu mat menej ludi tam, co pisali ine kocky tak si to odkladaju na neskor a prave kvoli cestam. A mozno sa mylim a nakoniec tam bude naval. Kto vie.

zibi
31. dec 2012

@snazilka1983 moja neviem nic.. ved je tam cennik na iscare.sk tak hadam sa nic extra nezmenilo..ja som tam uz nebola ani nepamatam 🙂

zibi
31. dec 2012

@anika142 a tu hysteroskopiu ti robil doky v centre? si platila daco?

snazilka1983
31. dec 2012

@zibi no ten som kukala to je z 2003 a uz ja ked som chodila boli ine ceny. tam je iui uvedene 75 a my sme uz platili 84 eur myslim

rojica
31. dec 2012

@anika142 no to je jedno len aby ma zobrali.....čakanie je už mojím koníčkom 😀 a nemala byť som mať mrchu však keď tam pôjdem?

anika142
31. dec 2012

ja ked som sla prvy krat na konzultaciu zobrali mi krv aj mm. Urobili mi sono a este pobavili sme sa o veciach. No ked je mrcha tak robia cez brusko. Ja som bola na 30 DC, ale zda sa mi, ale to uz nie som si ista ze mi hovorila aby som mrchu nemala.

anika142
31. dec 2012

@zibi tu hysteroskopiu mi robil doktor v centre. Nie neplatila som ani cent. Vsetko prpelacala poistovna.

zibi
31. dec 2012

@anika142 tak to je super...a ako ot prebieha? mala si potom aj dajake bolesti? prisli ti na nieco? narkoza bola dlha? 🙂

anika142
31. dec 2012

@zibi bolesti som mala len malicko, menej ako pri OPU. Narkoza bola len kratucko asi 15 min. trval zakrok. Pozrel do maternice kamerou ci nie su nejake vzrasty, polypy a ci je schopna maternica resp. vystelka prijat plod, teda uhnezdenie. Potom zobral hrubu vzorku z nej a dali ju na histologiu. Vysledok trval 3 tyzdne. Skonstatoval po zakroku ze vyzera volnym okom teda kamerou dobre, ze je ok. Ale histologia ukazala, ze hrubka teda vyska nezodpoveda danemu DC. Ja som bola na zakrok 14 DC a vysledok ukazal ze zodpoveda 9 - 11 DC. Cize mi trochu meska, ale da sa to spravit. Bud sa vlozi embryo neskor alebo nasadi este dalsie lieky. No uvidime. Ja som zatial nemala PK co by som chcela, no uvidime kolko bude vajok atd..... Aj on mi radi aby sme dali PK.
Ja co som mala v inom centre tak som nikdy nevedela vlaste ci je sliznica dost vysoka alebo nie. Aj ked som brala estrimax. No uvidime o par dni.

anika142
31. dec 2012

@zibi este som zabudla napisat, ze akonahle som sa postavila z postele, ze reku sa idem na wc a reku ze sa idem obliect som mala pocit ze zo mna vypadla maternica. Teda ne doslovne, ale ako keby sprudka prisla silna mrcha. MM bezal po sestricku, no nastastie to bolo vpohode a potom sa to ukludnilo. Len som sa kus zlakla, lebo zatial som mala 2x OPU a nikdy som ani len nekrvacala nic.

zibi
1. jan 2013

@anika142 dakujem za vysvetlenie asi aj ja pojdem 🙂

anika142
1. jan 2013

@zibi za malo, skus sa opytat, mne to sama doktorka Gatova navrhla v centre, nevysetroval ma Galo lebo mu nebolo dobre. Oni akurat chceli aby to bolo cca v case ovulacii, ze vraj sa to lepsie robi a aj vysledky su presnejsie.

zibi
1. jan 2013

@anika142 a dr. gatova je kto ? nejaka nova?

anika142
1. jan 2013

@zibi vies co, ona tam bola a robila s galom, ale to sa stalo len raz. Odvtedy som ju tam nevidela. Co som postrehla tak ona len prisla z nemocnice asi len na zaskok, aspon to tak vyzeralo. On mal chripku ci daco take, to bolo zaciatkom septembra, ked som isla este len na konzultaciu tak som to mala s nou, potom uz len s Galom.

zibi
1. jan 2013

@anika142 aha tak mozno ho len zastupuje ked je on PN alebo nemoze... ved to je jedno..on je teiz sikovny 😉

pempusik
1. jan 2013

@zibi no prave to si nie som ista, ze spermose su uplne v poriadku. ked sme chodili k urologovi, ten odporucal ivf, ze prirodzeneto moze velmidlho trvat. tak uz neviem. ale momentalne som v stave, ze chcem verit doktorovi 🙂

zibi
1. jan 2013

@pempusik a ivf ste neskusali vobec?

pempusik
2. jan 2013

@zibi nie, este nie. ked nam to povedal urolog, tak som chcela este chvilu pauzu, chvilku sme to skusali len s clostylom a po lete som sa odhodlala ist do centra. a tu nam povedali,z e to vobec nevyzera zle, ze teda skusime najprv iui.

babatko2012
2. jan 2013

@zibi doktorka Gaťová zastupuje Dr. Gala keď sa mu nedá. Nám robila v decembri vklad (bola to sobota tak sa asi Galovi nedalo). A bola naozaj zlatučká. Tak ako všetci v ISCARE. Sú všetci straaaaašne ochotní 🙂

babatko2012
2. jan 2013

@rojica Dr. Galo je fakt zlatý človek a veľmi ochotný. Naozaj vrelo odporúčam 🙂 budeš spokojná.

rojica
2. jan 2013

@babatko2012 ďakujem moja potešila si ma......akurát dneska som tam volala, ale asi ešte nerobia.... 😉 .....a ty si ako na tom teraz?...

babatko2012
2. jan 2013

@rojica No tak držím palčeky 🙂 Nám 21.12. potvrdili pozitívnu krvičku a teraz v pondelok 31.12. nám potvrdil Dr. Galo aj na sone bábätko v brušku 🙂 V pondelok som sa s nimi rozlúčila, že sa mám bud. týždeň hlásiť u svojho gynekológa 🙂

rojica
2. jan 2013

@babatko2012 jeeeeej tak to bol pre vás ten najkrajší darček pod stromček......gratulujem 😉 ......a čo ste podstúpili? či sa podarilo prirodzene?....

babatko2012
2. jan 2013

@rojica ďakujem 🙂 to boli naozaj naše najkrajšie vianoce 🙂 v centre sme absolvovali len IVF. Môj gynekológ mi robil v marci laparku a v lete 2 x IUI ( stimulovaná som bola Clostilom), keďže IUI nevyšlo odporučil nás do centra. Tam sme išli hneď na IVF. Celý kolotoč v centre sme začali koncom septembra.

rojica
2. jan 2013

@babatko2012 no tak to je super správička veru..... 😉 ....ja som tiež stimulovala clostilom a potom šup IUI ale neudial sa žiadny zázrak..... ☹ .......a koľko ťa vyšlo IVF zo všetkým všudy?

babatko2012
2. jan 2013

@rojica a chcete ešte skúšať IUI? Nás vyšlo 1000-1100 €. Mám doma bločky ale nemám to presne zrátané....

rojica
2. jan 2013

@babatko2012 no ak by to bolo možné tak zatiaľ len IUI ale najprv by som chcela ísť na hysteroskopiu aby my zistili priechodnosť vajcovodov, že aby sa to nerobilo zbytočne lebo v centre kde som bola to vôbec nerobili, síce ja už mám jeden prefuk a laparku za sebou ale to bolo už dávno cca 5 rokov........no tak to je veru dosť a že to vraj prepláca poisťovňa no tak teraz vidím ako keď ste toľko za to zaplatili....