icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

marverka
12. feb 2013

ahojte 🙂 idem znovu otravovat, dievcata prosim Vás ako Vás liečia v CAR alebo gynekolog, ked Vám nerastie sliznica a ešte ja mám nepravidelný cyklus raz 21, 24, 31,19.... a ked uz konecne pridu je normalne ze trvaju 1 den? v car mi s tym nic nerobia gynekolog sa im nechce miesat do ich prace ale mne sa to zda divné, ved aj to moze byt dovod preco mi nerastie sliznica, nie? amh mám tesne vyssie tak tam by nemal byt problem - 3,09.dakujem za odpovede.

pempusik
12. feb 2013

@poppy28 ja som este v zivote nevidela takyto test nazivo :(

pempusik
12. feb 2013

@marverka no je mozne, ze ti vajka nedozrievaju spravne, teda potom ani nenarastu a ani nedozru. a ked ti nenarastie sliznica, nema co z tela odist, preto poriadne ani nemenstruujes. v car ti na to fakt nic nedali? a to chodis sem do mt?

poppy28
12. feb 2013

@pempusik no ja ho tiez vidim prvy krat, tak neboj sa aj vam sa to zadari verim v to ved ste obaja ok, my nie a podarilo sa 🙂 strasne drzim palce uz je mozno tam 🙂

marverka
12. feb 2013

@pempusik na chodim do hel. ale vajka som mala pri ivf, aj ovulaciu vraj niekedy mam len sliznicu nemam a tazko sa mi urcuju tie spravne dni ☹

poppy28
12. feb 2013

@moniatko13 dakujem 🙂

pempusik
12. feb 2013

@marverka a skusala si si merat teplotu? aby si zistila, ako vyzera cely cyklus? viem,z e baby beru na sliznicu estrimax. ale tak snad by ti nieco na to mali dat. ako chcu vlozit vajko, ked nema dobry podklad? ja som pila na vystelku alchemilku a myslim, ze to pomaha. tiez som si vsimla, ze mi akoby menzes slabne, ale po alchemilke sa to zasa rozbehlo na plne obratky.

anika142
12. feb 2013

@marverka mne davali estrimax na sliznicu ale mne rastla, nie ako tebe ze mas zastaveny rast. ja som s estrogenom nemala problem narastla na 15mm

poppy28
12. feb 2013

babule hcg 2680 mam pocit ci nebudu dve :D

marverka
12. feb 2013

@pempusik dik, ako presne si pijavala alcimelku, ked mne sa zda, ze mi prave vtedy slabnu, a estrimax mi nezabera ☹ ☹ , teplotu merat kedy?? ako na ovulaciu ?? to som mala ovul. testiky a kazdy nmesiac cca na 11 den u lekara na sone u mojho gyndosa som bola a on mi potvrdil, alebo ze nemam....

marverka
12. feb 2013

@pempusik , alebo si to myslela s tou teplotou inak??

marverka
12. feb 2013

@anika142 no kty kokso, to len snivat mozem, a nevies reco to nerastie???gratulujem, kolko ste navstevovali CAR kym sa vam to podarilo?

pempusik
12. feb 2013

@marverka ano, myslim tak, merat teplotu cely cyklus. ze ako sa to vyvija. je to divne. takze aj sa ti foliky vytvorili, aj praskli, takze ovu si mala. akurat teda ta sliznica ti nedorastla.... ja som myslela, ze by si merala, aby si sama videla v danom cykle, ci prebehla ovu alebo nie. lebo asi nechodis kazdy cyklus k lekarovi.
no a tu alchemilku som pila dvakrat denne od 1dc do ovulky. dokonca niekedy som pila aj trikrat denne. ja myslim, ze mne to pomohlo.

anika142
12. feb 2013

@marverka myslis ako dlho alebo kolko krat. Car som navstevovala dokopy 4 roky snazim sa 5 rokov a ked chces vidiet kolko pokusov tak si kukni profil. Posledny pokus bol v tomto CAR a na prvy sup to u nich vyslo. predosle pokusy boli v KE.

marverka
12. feb 2013

@pempusik takze ja ju pijem stale, asi chyba, no a k lekarovi som chodila aj 2x do mesiaca ked to tak vislo, lebo niekedy bol cyklus aj 21 den, inokedy 26, teplota sa aka mera, od 1DC alebo kedy sa zacina merat? zrejme v rovnaky cas a teplomerom normalnym na meranie teploty? a ako zistim ze mam ovulaciu podla teploty? dik

anika142
12. feb 2013

@marverka no nemam sajnu preco ti vobec nerastie, ale ved by ti mal estrimax pomahat, ved sliznica rastie z estrogenu a ten je v tej tabletke, mozno mas nejaku hladinu nejakeho hormonu spatnu, ale nie som doktor takze netusim. A radila si sa len s jednym doktorom? Skus vyhladat ineho.

marverka
12. feb 2013

@anika142 no iba s jednym...

anika142
12. feb 2013

@marverka skus zmenit Dr.

pempusik
12. feb 2013

@poppy28 parada. ale tak videli len jednu fazulku na sone, ci?

anika142
12. feb 2013

@pempusik tiez som vyplestila oci na to hcg u poppy28 ale teraz som kukala tabulky ako to stupa po umelom, bo som sa zlakla ze ja som mala tak malo, ale v podstate som zistila ze sme +- na rovnako lebo to zo dna na den tak rapidne stupa. Ja som bola ob den skor ako ona. Joooj sa tesim ze nam to tak ide, este ty a rojica a eli.

poppy28
12. feb 2013

@pempusik hejlen jednu ja neviem kedy sa deli vajko ked sa robia dvojicky jedovajecne ci sa to hned deli ci neskor ale som rada to znamena ze sa poriadne uchytilo a bude to ok vsetko 😉 takze o chvilku cakam aj tvoje pozitiv. 😉 testiky

marverka
12. feb 2013

@anika142 myslis centrum, vsak?

pempusik
12. feb 2013

@marverka presne ako pise anika, hormonalny profil bol v poriadku? asi ti urobili vselijake testy, ked vravis, ze chodis do car. ved hadam by nieco len tka nezanedbali.
teplotku nemusis merat hned od 1dc, ale mozes. ja som to tak niekedy robila, ani nevadilo ze krvacam. ono je totiz najlepsie merat v posve. a to kazdy den v rovnaku hodinu (+-pol hodka) este skor nez vstanes z postele. vsetko si pekne pozapisuj. no a standardne by si mala mat dvojfazovy graf. to znamena, ze teploty pred ovu by sa mali drzat okolo nejakej hodnoty a ked sa vajko uvolni, mali by stupnut. no a o cca 14 dni by mala pris ms. pekne to mas napisane tuto:
http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...

poppy28
12. feb 2013

@anika142 presne tak toto je stastny rok pre kazdu z nas 😉

pempusik
12. feb 2013

@poppy28 ja uz sa neviem dockat, kedy budem moct otestovat. uz nech to dopadne akokolvek, uz to chcem vediet.

anika142
12. feb 2013

@marverka napriklad, alebo sa chod poradit s inym gynekologom.

poppy28
12. feb 2013

@pempusik mohlo by to dopadnut dobre mala by som radost ze sa nam vsetkym zadarilo 🙂

anika142
12. feb 2013

@poppy28 no toto by bolo ake ze super keby sa nam tu vsetkym zadarilo, sice uz kuspitka od nas odskocila no ale este su tu dalsie min. 3 babenky co cakaju

marverka
12. feb 2013

@pempusik dik za infosku, HP mi robili pred rokom, vtedy bol ok, odvtedy nie, inak dnes som dostala, na kolkaty den sa to robí napamätam si, zeby som isla k lekarovi si ho dat zopakovat?

pempusik
12. feb 2013

@poppy28 aj ja by som sa tesila, ze sa to tu konecne tak nejako zadarilo. lebo uz som tu citala len same zle spravy :(. nielen v tejto teme, ale aj inde.