Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@maminka142 ahoj, nepotrebujes vobec kartu. oni ti tam spravia ich.
@maminka142 drzim palce.
@anika142 Ďakujem 😉
@maminka142 netreba 🙂
@poppy28
@pempusik
@anika142 Tak dievčata už som doma z prvej konzultacie 😅 Kartu mi nebolo treba a ani mm nebol na spmg, vraj načo, ked bol v oktobri 😕 Mne urobil sono a kedže mavam dlhe cykly tak vraj mam zrejme niečo polycysticke...neviem čo 😅 A mam písť od 1 do 5 DC na krv a ked budu vysledky tak zasa dalšia konzultacia 🙂 Ja som si to predstavovala, že po takmer dvoch rokoch pojdeme hned šup, na IUI, alebo IVF a že sa kusok pohneme vpred, ale vyzera to tak, že ma asi budu nejake mesiace sledovať, či? Vraj či nie som alergicka na spermie, štitka a podobne...
Ale doki bol celkom v pohode a vraj je zbytočne teraz riešiť zly spmg mm, najskôr sa musím riešiť ja 😅 Tak asi mi nasadí clostyl ako moj gyndak a bude všetko prebiehať, ako u mojho gyndaka cely ten rok 😅
Či aky byva postup? Kedy sa zvažuje nejake IUI? IVF? 😉
@maminka142 no u nas hned IVF, lebo uz sme mali inde nejake pokusy za sebou v inom CAR. A mame katastrofalny spermiogram. Akurat mna riesil s hysteroskopiou ale to sa spravilo, medzi tym kym prisla ziadost, takze ziadne stratenie casu nebolo.
@anika142 No uvidím ako dopadneme my, ale snad to nebude na moc dlhu etapu 😉 😅
@maminka142 no on si ta chce asi odsledovat, aby vedel co a ako funguje. Nehrn sa do toho velmi rychlo, viem ze chces aby to cele uz prebehlo, ale zas aj on si ta potrebuje obzriet, mne preto urobil tu hysteroskopiu. A podarilo sa na 1x sup. 🙂
@anika142 Ďakujem, že si mi odpísala 😉 Asi maš pravdu, len mi je luto, že som len tak takmer dva roky premrhala ☹ Už davno som mohla mať niečo za sebou 😔 Prosím Ťa a čo to je hysteroskopia? Ja tu mam napísane "nepravidelna menštruacia, tendencia k oligomeorhei" 😕 A nevieš ešte prosím Ťa čo su to polycysticke vaječníky? 😕
@maminka142 no o polycystickych vajecnikoch som pocula ze to zeny mavaju ale nasla som toto: http://baby-web.topky.sk/clanky/a1714-Syndrom-p...
a hysteroskopia je zakrok v narkoze, kde sa kamerou pozru do maternice, skontroluje sa ci nie su ziadne vzrasty, polypi, a v akom stave je vlastne sliznica a pritom sa odoberie vzorka a da sa na histologiu, a tam zistia v tej vzorke, ze ci vyska sliznice zodpoveda danemu dnu cyklu kedy sa odobrala, je to fajn vec, lebo podla toho mi nasadili lieky.
@anika142 Ďakujem Ti 🙂
@maminka142 potrebuju vsetky testy a ak vam budu nieco liecit tak budu cakat ci to zabralo podla mna rataj aspon 4 mesiace
@poppy28 Ďakujem 🙂 Snaď do vianoc budem tehulka 😅 Teda ak všetko dobre dopadne 🙂
Ahojte babenky tak ma to napokon prešlo našťastie tá bolesť netrvala dlho ale priznám sa normálne som sa zľakla.... 😒 .....a dneska picháme pregnyl......auuuuuuuu 😀 😀 ......a už my volali aj z centra z Blavy že mám schválenú žiadosť na IVF tak sa musím v piatok dokyho opýtať že či sa to bude dať vyžiadať alebo to bude treba na novo podávať......
@maminka142 ahoj my sme sa snažili skoro tri roky za ten cas mi moj gynekolog urobil všetky mozne vysetrenia co mohol vratane laparoskopii kde mi zistili endometriozu. Do iscaru v MT sme isli asi po 2,5 roku snazenia tam mi zistili aj polycysticke vaječniky , kde som mala dost vysoke hodnoty. Prvy krat sme prišli do Iscaru v aprili 2012 a v septembri mi vysiel pozitívny test po tretej IUI 😀 .Tak ti chcem povedat že treba veriť a tie polycyst. vaječ. sa daju velmi dobre riešiť..držím palce aby sa Vam to co najskor podarilo...🙂 😀
@katarina101 Juuuj ďakujem za pozitívne správy 😵 Bola som dnes z toho trošku smutná, ale už mi je lepšie 🙂 Naša cesta k dieťatku je síce pomala, ale snad ista 🙂 Takže Ty si tehu po IUI? 😵 A pred IUI laparoskopia je asi nutná však? A prosím Ťa ako sa liečia polycystycke vaječníky? 😕

@zuzulik85 urcite to tam nie je ako v nemocnici 🙂