icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

anika142
14. feb 2013

@sara20 co sa tyka unavy tak vkuse spim, kazdy den aj poobede lebo to tak vystavuje. a som doma takze nemam stres.

sara20
14. feb 2013

@anika142 kolko vide to zamrazenie.tebe davali tiez uz oplodnene embryjko?

sara20
14. feb 2013

@anika142 ten spanok to je normalne.ty nerobkas,alebo si pn

anika142
14. feb 2013

@sara20 nerobim, a ta cena sa odvija od toho kolko ti oplodnia vajok, ja som mala 16 ks oplodnenych, ak vam netreba ICSI tak to bude lacnejsie. A davali sme aj predlzenu kultivaciu tak aj preto je cena takato. Ano dali mi len 1ks oplodnene 5 dnove embryjko.

sara20
14. feb 2013

@anika142 co je to icsi?a ta predlzena kutivacia je koli comu

sara20
14. feb 2013

@anika142 to sa ta aj pytaju kolko chces oplodnit?

anika142
14. feb 2013

@sara20 ICSI sa pouziva vtedy ked je velmi zly spermiogram, malo pohyblivych spermii a deformovane atd. to sa zavedie jedna konkretna spermia sa vyberie a da priamo do vajicka. To je IVF + ICSI a bez ICSI len zoberu spermie a prilozia v miske k vajicku xy kusov a sama jedna vojde do vajicka ale na to treba lepsi spermiogram. A to ze to oni urobia pri 11 - 15 tich vajicok stoji 500 eur, takze neviem ci to budes potrebovat alebo nie. A predlzena kultivacia je to ze nechaju embrya 5-6 dni ale to sa robi ak je viac kusov vajicok, zalezi kolko sa ti vytvori vajicok.

anika142
14. feb 2013

@sara20 ano jasne sa pytaju a akou formou to tiez.

skaredekacatko
14. feb 2013

@rojca aj ty a aky ak smiem vediet ja uz mam tiez vybraty. 😀 muz sa len cuduje ci mi nesibe

pempusik
14. feb 2013

babky, prvyvden na svahu prezity bez ujmy,ak neratam prezratie 🙂.vsetkym,co sa zajtra chystaju do car drzim palce 🙂

rojica
14. feb 2013

@skaredekacatko no môj je taký istý už keď vidí, že pozerám detské veci tak my ukazuje ťuk ťuk.... 😀 😀

rojica
14. feb 2013

@pempusik ďakujem moja.....a je fajn že ste si to dneska užili....a z čoho si sa tak obžrala?.... 😝

sara20
14. feb 2013

@anika142 my mame dobry spermiogram.dnes mi to dr.galo povedal,ze natom usetrime.ja neviem ci mam davat viac oplodnit.ked su len 3pokusi od poistovne a viac babo nechcem uz.2budu stacit,aby nebola mala sama.mne vravel kedsom sa pytala na konzultacii,ze kolko to bude stat.ze ak bude zly spermiogram,tak max.800ecok

pempusik
14. feb 2013

@rojica jaaaj fajne bolo dnes,cwrstv vzduch a hory.... boli sme sa napapat v kolibe a neodolala som cesnacke,ale este stale ju v brysku citim ☹

anika142
14. feb 2013

@sara20 no zalezi od toho kolko coho ale tym padom tebe ICSI nebude treba a ja som do tej ceny uz zahrnula lieky tak neviem ci mal na mysli aj s liekmi. Lebo mozes dat za lieky 200 alebo 300 eur. ja v tej cene som uz zahrnula lieky. myslim tych 1200

rojica
14. feb 2013

@pempusik juuuuuuuj tak hneď na začiatku si bábo potrápila z cesnačkou.... 😀

sara20
14. feb 2013

@anika142 a cosi ty brala?ja mam cetrotide a puregon predpisane.v lekarni som sabola pytat na dopl.nate 1je 50ecok a2 je 90.tak neviem cito tak bude.

anika142
14. feb 2013

@sara20 hej ale kolko baleni mas, tak ja som pri 1.IVF brala fostimon, pri 2. IVF bravelle a teraz v Martine Decapeptyl a Menopur.

zuzulik85
14. feb 2013

@anika142 myslela som ze do mesiaca sa hadam dostaneme na to prve stretnutie do martina na kliniku iscare. Umele oplodnenie musime riesit kedze manzel uz 2mesiace chodi po vysetreniach kezde vyse roka sa nam nedarilo otehotniet. teraz uz vieme ze problem je u neho a inak ako umelo sa to asi nepodari. pred tyzdnom ho uz odporucili do toho martina ze mame ist a riesit to umele. Len som pozerala na nete aj ine kliniky, ale zrejme vyuzijem tu iscare, aj preto som sa pytala ako tam je podla vas. joj, mam z toho celeho obavy 😖

anika142
14. feb 2013

@zuzulik85 jaj tak to hej do mesiaca je to realne vpohode, nemaj obavy bude to vpohode, ja nelutujem ze som tam sla. A dufam ze si tam pojdem aj po surodenca 🙂

rojica
14. feb 2013

@skaredekacatko tu je môj vysnívaný kočík len ešte neviem že či aj v ňom budem niečo voziť..... 😒

mishka27
14. feb 2013

@sara20 zmrazenie na rok je okolo 90e.. Nic sa neboj vsetko bude ok.a ani sa nenazdas a bude tehulka 🙂

mishka27
14. feb 2013

@zuzulik85 nemaj obavy a urcite vyuzi Iscare...ziaden Helios ani nic podobne..poznam baby ktore boly tam a stale nic.a v iscare na prvy sup vela stastia

skaredekacatko
14. feb 2013

@rojca od zajtra presne 9 mesiacov a vyuzijes vajicko ako prve uvidis 😀 😢

rojica
14. feb 2013

@skaredekacatko prečo si my poslala smutného smailíka.... ☹

skaredekacatko
14. feb 2013

Omylom strajkuje mi net a tu som na tablete 😀

sara20
14. feb 2013

@mishka27 moja kolko si doplacala za to cetrotide.mne nanete vyhadzuje dakych 50ecok a pugegon 120.kedy mas den D.

rojica
14. feb 2013

@skaredekacatko aha....a ty si si aký kočík vybrala?....

zuzulik85
14. feb 2013

@anika142 no ja popravde dufam ze po surodenca si tam uz o par rokov nepojdeme, ale ze sa nejakym zazrakom podari aj prirodzene.. aj ked ako muz týmito vysetreniami zistil tak ma so semenníkmi problem uz od narodenia.. ale je velmi zaujimave ze sa na to prislo az teraz. ale zas som rada ze nieje uplne neplodny.. len jeho "chlapcom" sa nechce velmi plavat tam kam maju 😀

skaredekacatko
14. feb 2013

@rojica Ja cakam kedy bude tento v akcii