Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
Tak to je škoda, to ma mrzí. Mala si takú nádej, však? Ja idem asi vo štvrtok na krv, tak uvidím. Sliznicu si mala výbornú, ja som mala len 6 mm a tiež cystu :(.
Ahojte. Som tu prvykrat, precitala som si zopar stran, ale nechce sa mi vsetky, mozno ste sa tu uz o tom bavili a mozno mi niektora z vas poradi... som z vychodu (Michalovce) a chceli by sme zacat chodit do iscare, zaujimalo by ma ci tu niekto dochadza z vacsej dialky a ako to funguje v takom pripade, ci by lekari boli ochotni spolupracovat v nasim gynekologom, aby sme nemuseli tolko cestovat... dakujem....
baby.... chcem babatko!!!! vcera som mala transfer.. takze som v najhorsej faze.. "čakacej" 😎
@zuzulik85
ahoj, joj, tak nech ti to co najrychlejsie ubehne a s pozitivnym vysledkom 😉 . A ako si prezila punkciu a vklad? Dalo sa to s tou anesteziou prezit? Caka ma to 1 krat buduci tyzden, tak som zvedava....kolko embryjik si si dala vlozit? ja stale neviem, ci 1, alebo 2, ak sa im podari oplodnit viac.....
@tankika
ahoj, tak nam doktor v Iscare vychadzal v ustrety tym, ze pred inseminaciami som na folikulometriu chodila ku svojej gynekologicke doma a nemusela som sa trepat az do Martina. A takisto konzultacie sme riesili po telefone, ale teraz som v stimulacnej faze na 1 IVF a to uz musim klusat do Martina skoro kazdy den na kontroly....
@trulinka ahoj. no je to moj 2.pokus, tak uz som vedela co ma caka.. uspavanie a odoberanie je v pohode. nejako sa mi zapacil pocit ked prave zaspavam. je to sranda. pozeras na strop trosku sa ti zatoci a uz sa ti zatvaraju oci a ked ich otvoris si uz na izbe v pohodlnej posteli fajne vyspata 🙂 jedine take trochu neprijemne mi bolo pred uspatim ze je tam vela ludi okolo teba a ty si tam polonaha.. taky divny pocit, ale to treba skusnut... inak necitis vobec nic. ked som dosla domov tak trochu popichavanie som citila, ale nic hrozne. a vklad? ten malinko stipne ale ked potom drzis v ruke foto svojho embrijka v brusku tak je to super.. len nech tam vydrzi aspon 9mesiacov 😉 inak ja som mala odobratych 20vajícok no zial vsetkymi procesmi prezili 2. jedno je vo mne a druhe zamrazene. teraz lutujem ze som si nedala vlozit 2. ale moj manzel sa velmi obava dvojiciek. pri vklade bolo jedno krasne a ostatne este vo faze ze nebolo iste ci sa vyvynu ci nie. no nakoniec z ostatnych sa dovyvyjalo len jedno tak nam ho zamrazili. cakala som viac. no verim ze sa toto ujme. to cakanie je hrozneee.. a ci si mas vlozit jedno ci dve.. ak budes mat viac peknych tak mozno skus jedno kedze je to prvy pokus, no ked ich budes mat malinko tak radsej daj 2 ak sa toho nebojíte ze budu 2 😀 drzim palce!
@zuzulik85
jej si zlata, ze si mi to tu takto pekne popisala 😉 . Dakujem...Verim, ze to cakanie je hrozne, joj, len nech ti to dobre dopadne.....ved toho sa aj ja obavam, ze mam sice okolo 25 folikulov, ale kolko z toho bude kvalitnych vajicok, a kolko sa ich podari oplodnit, hmm...to je otazne....Tak v kazdom pripade v pondelok ideme na odber a uvidime co bude. Stale nie som celkom rozhodnuta, ci si dat vlozit 1, alebo 2, ak tu bude taka moznost....manzel by chcel aj 2, ale tak on ich nebude musiet vynosit 😉 . neviem, neviem, no uvidime, bude zavisiet od poctu kolko ich bude....a mala si predlzenu kultivaciu, ci nie?
ahojte, ste tu take, ktore idu mat odber vajicok v Iscare v pondelok?
@trulinka mala som predlzenu.. nakoniec z odobratych 20 mi zostali kvalitne 2 ☹ ..je to velmi otazne... no nevadi. urcite ich budes mat dost. nechcem pisat ako kazdy ze najdolezitejsie je pozitivne mysliet.. lebo jednak je to otrepane a jednak si mylsim ze to nieje o tom ci si stastna. uz mam pocit ze je to cele jedna velka nahoda. a cele je to tak 50:50
no a ked tvoj manzelik sa neobava 2 tak ja na tvojom mieste idem do toho s 2! nemysli na to co je to vynosit ich.. aj 1vynosit je svojim sposobom zataz.. tak jedno hore dole. ale pri vklade 2 mas ovela vyssie sance na uspech. embryologicka mi spominala ze ked vlozia 2 je cca 30% sanca ze preziju obe.. casto sa stava ze sa jedno jednoducho vytrati a ostane len jedno. a niekedy sa im uz stalo aj ze dali 2 a narodili sa 3! lebo jedno sa este znasobilo 😀 prípadne ak mate viac penazi tak si daj najprv jedno kedze je to prvy pokus a pri druhom pokuse si uz das 2. Ja by som si dala 2 hned, ale ten moj je z toho cely rozklepany, ale na druhej strane to chapem.. 2 a jedna materska je nenormalna hlupost slovenska.. no co uz.. no som zvedava kolko ti ich nakoniec zoberu v pondelok. daj vediet 😉 a uzij si uspavacku.. pre mna to bola super haluz .. lezis na sále a zrazu sa zobudis na izbe...
@zuzulik85
veru to pozitivne myslenie ....tak ale aj pri inseminacii som verila a prd.....ja to uz teraz beriem, ze ako ma byt tak bude, no len ked to nevyjde urcite sa budem trapit, to je jasne....ja tiez uvazujem nad dvomi embryjkami, ved aj tak by sme chceli mat 2 deticky, tak preco to neskusit uz pri tolkych starostiach 😉 . Aj to som pocula, ze v mnohych pripadoch 1 embryjko neprezije ☹ . Alebo sa stalo, ze vlozili 2 a boli nakoniec 3, tak ako si pisala, tak to by uz bola ina show 😅 . Celkom som zvedava na tu anestezu, musi to byt dobra haluska, ked zaspavas a zrazu sa prebudis uplne inde na izbe.....a urcite sa aj ja budem citit neprijemne lezat tam hola pred tolkymi ludmi...chlapom je dobre, oni nemaju starosti....Tak uvidime v pondelok, dam ti vediet ako sa mi to pacilo 🙂 .
@trulinka Silno držím päste až všetko dobre dopadne 😉 ja idem do Martina v poiatok 11 dc idú robiť ultrazvuk koľko fólikov a druhý pokus iui keďže prvý sa podaril aj hcg v krvi no žiaľ kontrola a bum hcg klesalo :/
@michellevendero
dakujem pekne 😉 . Aj ja ti prajem nech toto IUI uz dopadne dobre 🙂
@trulinka Ďakujem srdiečko budem dúfať, že teraz vydrží do konca 9 mesiaca a budeme sa tešiť všetky snažilky 😉
@michellevendero
Veru to by bolo krasne, kebyze sa na vsetky snazilky usmeje stastie, lebo verim, ze aj pri uplne idealnom priebehu umeleho oplodnenia, uz je jedno ci IUI alebo IVF, je potrebna aj urcita davka stastia....stale cakam, ze sa konecne unavi a sadne si aj na mna 😉 . Tak sa drzkaj
@trulinka hej, presne to. u nas sme na IVF koli manzelovi kedze nema spermie.. ale cele si to odkacem ja.. milionom injekcii z ktorych mam inak paniku... roztahovanim noh pred xxx ludmi ..atd... taaaaake nespravodlive 😀 a este ked to cele ma clovek podstupit viackrát tak to je uz fakt sila... ale co uz. Boze.. ja som len 5ty den po transfere!!! este je to cela večnosť kym sa dozviem vysledok! strach prevlada nad pozitivnym pocitom... a vies co bude zajtra pre teba naj? ze nemozes pit ani jest ale ako naschval budes mysliet len na to aka si smadna a hladná ! 😀
@ninka.b1 skús pozrieť stránku napr. Reprogenesis a tam sú jednotlivé metody rozpísané....samozrejme závisí asi od toho, aký ma kto problém, či by nejaká pomohla... A ono je to aj o prístupe lekárov, sestričiek a ostatného personálu. Ak je niekto hned negatívny a nekomunikuje, tak to nie je bohviečo...
@trulinka Ďakujem 😉 a aj Ty sa držkajjj a silno budem držať päste až máš po ivf rýchlo // diaľnice na teste 😉 a nám sa prvé iui podarilo Dr bola rada lebo pri iui je šanca nízka myslím 10-12 % no žiaľ na 17 deň po iui to bol 30 deň cyklu začalo hcg klesať ☹ uvidíme či to isté bude teraz pri druhom iui snáď už hcg vydrží až do konca 9 mesiaca 😉
@zuzulik85
ahoooj, tak uz som po odbere 😉 . Vylovili zo mna 25 vajicok - si pripadam ako sliepka nosnica 😒 . Zajtra rano idem volat ci sa nieco podarilo aj oplodnit, pre istotu sme si dali aj ICSI metodu....tak uvidime.....Joj, uplne ta chapem ako sa citis, ja som po IUI bola stale taka nedockava, a teraz to urcite nebude ine. Darmo mi vsetci hovorili, nech na to nemyslim, proste to sa neda....A ako sa citis, mas nejake pobolievanie v podbrusku, alebo nieco ine? Mna teraz dost pobolieva podbrusko, ale Dr. hovoril, ze je to normalne. Tak snad sa mi vyhne hyperstim. syndrom....a inak ta narkoza - mala si pravdu, je to sila 😀 , ja ani neviem ako som odkvecla a uz ma budili na izbe, vobec to nebolo take ako som videla vo filme, ze uspavajuci ma napocitat do 3 a postupne zaspava, ja mam pocit, ze som odkvecla hned, ktovie ci som aj hlavou nekvecla, proste bola to sranda, nastastie, nebolo mi potom zle.....tak ti prajem nech ti to neskutocne cakanie rychlo ubehne, a si na PN, ci robis?
@michellevendero
joj, nech ti to len dobre dopadne, to musi byt take hrozne, ked uz vies, ze si tehotna, tesis sa a potom je to prec ☹ . Aj ti povedali preco sa to stalo, ci nevedia?
@trulinka 25? tak to je pekne cislo.. a to pobolievanie v podbrusku som mala aj ja po odbere, ale zajtra rano ti uz bude ovela lepsie.. mna este sem tam trosku pichne, vtedy zmenim polohu pri sedeni a napijem sa vody a hned to prejde.. ono vynosti 25 vajícok da zabrat to preto budes citit trosicku popichavanie.. No a to uspavanie. Haluz riadna. ide to tak rychlo. a najlepsie ze mas pocit ze si zavrela oci tak na 5-10min a pritom presli 2hodiny 😉 ja som sa vzdy zobudzala tak fajne vyspata 😎
a to ze ti doma kazdy hovori ze nemysli na to a take.. Tak to sa fakt neda. Tak lahko sa to hovori, ale pravda je ze aj ked sa snazis ako chces no v priebehu dna na to myslis minimalne 200x ! ! ! Ja uz pomaly zacinam mat mindrák uz len z toho ked pride domov Lidl leták a tam same dupačky a take.. vsetky kamosky okolo tehotne.. no nemysli na to! 😖
a inak som na PN... do tej roboty sa uz nechcem nikdy vratit.. tak dufam ze vsetko pojde podla planov a pojdem z PN rovno na MS.. Tak sa len dobre vyspi dnes a daj vediet zajtra co je noveho 😉
@zuzulik85
ano tych 25 som velmi necakala, teraz musim kazdy den chodit na injekciu do zadku, lebo vraj co mi ostalo to mnozstvo prazdnych folikulov, moze sa v nich objavit este nejaka tekutina....tak snad mi nic hrozne nehrozi. Veru ani ja by som sa uz po PN nechcela vratit do roboty a plynule prejst na MD 😉 . Ale pre istotu som si tam nechala zadne dvierka, lebo financie nam teraz urcite treba. Pozerala som, ze si zo stredneho Slovenska - tak ako ja, mas to tiez poriadne daleko do Martina, co?. My sme dnes vyrazali o 5.00 a minule dokonca busom o 4.00. Da to zabrat....Hej tiez znasam dost tazko reklamy kde su tehotne zeny a male deti, ale co uz, musime to vydrzat, a najhorsie, ze vsetci naokolo maju teraz babatka - uplne ako naschval mi to pride. A otazky typu " A vy este necakate?" a pod. Minule sa ma 1 znama pyta, ze ci som tehotna, lebo mam nejake vacsie brucho - a to som vtedy poctivo pichala hormony, takze je dost mozne, ze som kus "nafukla". No proste bolo to dost neprijemne. 😖 . Tak zajtra sa ozvem, ze co nove, maj sa pekne a dobru noc.... 😉
@trulinka Zatiaľ sa mi k tomu nikto nevyjadril ☹ no dúfam, že toto druhé iui bude ok až do úspešného pôrodu 🙂 dnes posledná bobula clostilu a v piatok 11 dc sa môže ísť do centra na ultrazvuk 😉

@ninica Takže hcg v utorok 27 dc a 14 deň po iui bolo 14,8 vraj hraničné no a preto opäť dnes 30 dc a 17 deň po iui znova krv no aj ultrazvuk a ten ukázal sliznicu 11 mm a žiadne cysty ale ani vačok ani voľnú tekutinu Dr povedal podozrenie na mimo maternicove ☹ teraz volali výsledky krvi no hcg kleslo takže vysadiť utrogestan a čakať ms od 3 dc začať clostil a 9-11 dc ultrazvuk a druhé kolo iui keďže telo vie otehotnieť to je pozitívum no žiaľ teraz bolo biochemické tak druhé kolo bude snáď úspešne 😉