Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@trulinka Ďakujem 😉
@zuzulik85
aj ja mam pocit, ze ked to teraz nevyjde a opat zazijem dalsie sklamanie, ze asi skoncim na psychiatrii ☹ . A zasa som dnes pocula, ako ludia v nasom malom meste o mne rozpravaju, ze som tehotna, lebo vraj som sa zmenila aj povahovo, ze som naladova.....do pekla nech sa staraju o seba, ja sa o nich nestaram, tak nech mi daju pokoj. Strasne nieco 😔 . Ked je velmi zle, ukludnujem sa tym, ze predsa nemam este tak vela rokov, este nie som za zenitom, ale je to tazke. Po kazdej neuspesnej inseminacii som mala poriadnu depku.....a potom som opat len musela zdvihnut hlavu, ist dalej, usmievat sa a tvarit sa, ze je vsetko v poriadku......
Baby, prosim Vas..v pondelok ideme vypisovat ziadost na IVF. Budu mi robit aj sono??
@trulinka som 23DC.. hadam to bude dobre.. mozno to bolo homonmi ktorych mam teraz az az.. raz mi jedna baba napisala ze sa pocas stimulacie rozplakala nad upecenym kuratom, lebo jej ho bolo luto... ono tazko ovladat emocie v tomto období.. navyse mam dnes narodky 28r! tak mozno aj to ma zdeptalo ze uz starnem a babo nikde.. uz ked som bola malinka som hovorila ze chcem mat babo v 20tke... clovek odklada odklada.. a ked chce tak je neskoro... a este ked si uvedomim ze 30 na krku pomaly.. je najvyysí cas na prve babo.. no depresívne cele. ale uz mi je kusok lepsie ako rano. A ty ze mas kolko rokov?
a okolím sa netráp. aj ja sa snazim to ignorovat... neviem preco to ludia okolo maju potrebu riesit.mal by sa kazdy starat sam o seba. aj bez ich recí to máme dost tazke.. velmi vela vecí musí zena zvladnut kym si tym celym prejde.
@trulinka uz som aj uvazovala ze ak nevyjde ani mrazacik... tak mozno by som este skusila IUI. Kedze u nas je problem s manzelovymi spermiami, pouzili sme darcu. Stále sme dufali ze aspon pri jednom odbere nejake spermie najdu.. no nic. Tak mozno by som skusila jeden pokus IUI s darcom. Kedze na dalsie IVF uz nemame peniaze 😢 😢 aj na tieto sme brali pozicku... Ty si mala IUI, ze? kolko ta to vyslo?
@zuzulik85
aha, tak teraz ste mali IVF so spermiami od darcu? To vas muselo vyjst dost vela, ci? Ano mala som 3 IUI, vzdy bolo vsetko perfektne, nesli vynachvalit manzelove spermie - on ma problem len s tvarom spermii, a aj tak to nevyslo ☹ . Kebyze clovek vedel aspon, ze preco to nevyslo, ked vsetko bolo take idealne....Ale to je teraz uz jedno. No IUI nie je take drahe ako IVF - za samotny zakrok sme platili myslim 82,50 Eur -ale spermie boli manzelove. Stimulovala som len clostilbegytom, tabletkou a potom 36 hod. pred zakrokom injekcia pregnyl. Zakrok uplne v pohode, hadickou mi vsunuli precistene spermie....
@zuzulik85
Tak blahozelam k narodeninam 😉 . Joj tak dnes nemozes byt smutna....a moze ta potesit, ze si este mladsia ako ja, ja mam 29 na krku 😝 . Do 30-tky by som velmi chcela este stihnut mat babo....Uz mam aj tak vyratane, ze ak by sa to teraz podarilo, tak babo by sa narodilo v juli buduci rok - ten mesiac budem mat 30....viem, ze nemam na take veci mysliet, ale proste neda sa.... 😒 . A to je pravda, ze sme precitlivene aj od tych hormonov, ved ich bolo, aj je, poriadna kopa....Ja som si tiez vzdy myslela, ze do 25-tky uz urcite budem mat dieta, no co uz....
@trulinka dakujem za prianie 😉
nas prvy pokus vysiel na cca 900 € a tento druhy cca 1000 kedze som mala viac vajícok na oplodnenie.. a este plus cestovne.. darca stál tusím okolo 150eur. moj manzel zial nema ziadne spermie.. no ja by som si zivot bez baba predstavit nevedela a rozvadzat sa preto nechcem. Som rada ze s darccom suhlasil, aj ked na zaciatku nebol velmi za.. ale uz vstrebal ze s nim to nepojde a tiez by rad keby nam doma nieco plakalo a smialo sa 🙂 tak este som tak dnes rozmyslala ze to IUI by som skusila s darcom. Ale asi by som si vybrala ineho darcu. pri oboch pokusoch sme mali toho isteho. lebo pri prvom mal velky uspech ze z 3 sa oplodnili 2. aj ked nakoniec prezilo len jedno. no teraz ze z 20 ostali 2??? tak to som necakala! zda sa mi ze jedna baba tu mala IUI s darcom a vyslo ju to cca 200eur. moze byt tych cca 80 + 150 darca.. Potrebovala si na to vypisat ziadost do poistovne? Ked mam 2 IVF, tretie IUI by sa ratalo ako 3tí pokus v poistovni? (co poistovna preplaca 3pokusy)
@zuzulik85
Nie, IUI sme neriesili cez poistovnu.....poistovna to nepreplaca....Hmm, tiez neviem ako by reagoval manzel kebyze potrebujeme spermie od darcu...ale tiez si zivot bez dietata neviem predstavit....uz som samozrejme aj nad adopciou uvazovala, ale ja chcem byt proste aj tehotna, citit to babo v sebe...a ved vies co myslim 😒 . Som velmi zvedava, ked budem zajtra volat kolko nasich embryjok sa prestalo vyvijat 😢 . Snad ich aspon par ostane....Och tak to ste uz poriadne peniaze na toto dali....je to velmi narocne, my mame 1 IVF a to nam este pomahaju trochu aj rodicia, ale 2 IVF by uz zrejme bol problem 😖 .
no ved to.. 2000 eur akokeby sme vyhodili von oknom ☹ preto rozmyslam ze aj tak sme museli pouzit darcu. tak take 2pokusy IUI by sme este utiahli.. a potom uz neviem! inak uz mam aj naznaky krvy.. takze hroza! 😒 no a nad adopciou som rozmyslala aj ja, hlavne dnes.. ale presne ako pises.. ten pocit mat babo v brusku.. vsetky tie pohyby citit, kojit a podobne.. ked rastie sledovat ako sa na mna podoba atd.... no a na adopciu sa poriadne dlho caka.. urcite by som nechcela starsie ako 2roky. najlepsie by bolo babatko, ale na to sa caka asi vecnost. no v krajnom pripade by som si isto podala ziadost. moj si adoptovat nechce.. ale to je zatial.. myslim ze by som ho spracovala postupne. tak ako na zaciatku nechcel darcu... Opustat ho nechcem. lebo je to moja spriaznena dusa aj ked mi niekedy lezie na nervy. ani jeden niesme tie typy co sa pri hadkach vyhrazaju rozvodom.. ale ze nemame babo ma mrzi.. milujem babatka ..ale poslednu dobu neznasam pohlad na tehotne ci babatka, ci detske vecicky... nejako mi to stupa do hlavy cele..
uz som zvedava na teba. velmi ti prajem aby si ich mala v konecnom procece dostatok na viac pokusov. Idealne by bolo keby ti to vyslo na prvy pokus.. *Hlavne nezabudni! mysli pozitivne 😀 .....aaaale nie. mam uz dost tejto otrepanej hlasky.. keby som tak dostala 1€ zakazdym ked to pocujem 😀 😀 😀 Hlavne ak mozem poradit.. cit sa dobre. nechaj sa od muzika obskakovat v prve dni po trasferi.. hlavne vela kludu a pokoja.
@sara20 tych 900 (lieky+odber+darca+prvy pohovor s embryologickou) sme mali s darcom.. ale vtedy mi vzali len 3 vajicka... pri druhom pokuse mi vzali 20 vajícok.. odporucila mi polovicu napichat a druhu len nakvapkat (neviem ake odborene vyrazy sa na to pouzivaju) takze 10ks napichli rovno spermiou a druhych 10 nakvapkali na ne spermie a nechali to na ne ci sa do vajicka dostanu. kedze hovorila ze napichat 20 by bolo poriadne drahe. tak v prve dni z 10 napichanych sa oplodnilo 10 a z nakvapkanych 2... no postupne ich bolo uz len 9 a potom 2 pekne a 4 nejasne.. az zostali len tie 2 pekne.. clovek si mysli ze z 20 vajok bude vela moznosti a nakoniec z nich ostali len 2... takze nestastna som bola.. a obzvlast ak to vyzera ze to jedno co je vo mne sa zrejme neujalo ☹ je to depresivne...
@sara20 to ti uz neviem ake mi vkladali, ani som sa nepytala.. tak jasne ze je lepsie ked sa rovno napichne spermiou, ale ked som pri prvom sedení videla ten cenník.. tak ani neviem kolko by pytali za 20 napichanych.. za 10 napichanych + darca+odber nas stalo cca 650eur... ty to mas uz aspon kusok lepsie. jednu babu uz mas.. mas komu tu lasku dat a laska dietata k matke je asi ta naj! a 12tky si viem predstavit. nedas sa na PN? aby si mala klud? .. a rojica. no hej. ta to uz vzdavala.. ale ona mala len pocity ako na MS no nakoniec neprisla a jej sa potvrdilo tehotenstvo ked uz to vzdavala.. no ja uz mam spinenie krvave... prave ze jej to vyslo z IUI by som este ako poslednu moznost sla aspon 2x na IUI. to sa este financne da. na dalsie IVF uz peniaze nemame.. aj ked mi ostali 2 cele balenia menopuru... no co z toho ked chyba este vela penai k tomu... este tam nejaky ten pokus ostava.. ale s kazdym neuspechom stupa depresia 😖
@sara20 ja som vzdy tuzila mat chlapceka.. ale ked som zazila u svojho 3rocneho synovceka zachvat laryngitídy v noci o 1hod tak som skoro skolabovala. hystericku sestru s drobcom na rukach ktory sa nevedel nadychnut bol pre mna taky sok ze od vtedy chcem uz len dievca ! kedze laryngitída je ovela castejsia u chlapcov aj ked nieje vylucena ani u dievcat. ...inak si ma trosku upokojila ze si mala MS do 3mesiaca... ale aj tak mam v kutiku duse strach..
@zuzulik85
Fuu, ale tak tie naznaky krvi by boli este skoro na kramy, nemyslis? Ked mas 23 DC. Ale tak rozhodujuci bude az odber krvi....Ja by som sa tiez pre toto nerozvadzala s manzelom, s ktorym mame myslim pekny vztah, aj ked niekedy ma poriadne hneva....On nemoze predsa za to, ze od narodenia sa mu vraj tvoria spermie s deformovanym tvarom.... ☹ Presne tak ako pises, ja mam tiez problem pozerat sa na tehotne zeny a babatka, obzvlast neprijemne sa citim ked musim byt v ich tesnej blizkosti - vtedy mam aj slzy na krajicku a mam co robit aby som nechytila hystericky zachvat placu ☹ Samozrejme manzel taketo veci nechape, ved on nema materinske instinkty a podobne. Ale nastastie, uz trochu zmenil nazor, aj ked teraz zasa riesime dilemu, lebo to vyzera, ze na transfer pojdem sama busom, cize rano o 4.00, 3 x prestupovat a naspat to bude tiez poriadne komplikovane - pretoze vraj si nemoze vybavit volno v praci.....No uvidime ako toto vsetko dopadne, ale ako som pisala uz predtym stojim pevne nohami na zemi, to mnozstvo sklamania ma naucilo, ze este nemam dovod na usmev. Ked mi Dr. po punkcii oznamil, ze mi vybrali 25 vajicok, zrejme cakal, ze tam zacnem skakat od radosti, ale ja som len prikyvla, ze je to fajn.

@michellevendero
dakujem, velmi pekne, si zlata 😉 . Aj tebe nech sa zadari.....