icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

merry1001
10. okt 2013

@trulinka @trulinka Kočky, ja len ako reakcia na to, že jedna máte 28 a druhá 30 rokov a písete o tom, ze ste to odkladali a teraz to nejde. . . mam 24, som po troch IUI a cakam na ziadost na IVF, v septembri boli tri roky neuspesneho snazenia. . .takze som zacala v 21tke a tiez to nejde. . .takze nie je to len odkladanim, teda vekom. . .jednoduchu to takto asi musi byt. . . 😉

merry1001
10. okt 2013

@zuzulik85 Kočky, ja len ako reakcia na to, že jedna máte 28 a druhá 30 rokov a písete o tom, ze ste to odkladali a teraz to nejde. . . mam 24, som po troch IUI a cakam na ziadost na IVF, v septembri boli tri roky neuspesneho snazenia. . .takze som zacala v 21tke a tiez to nejde. . .takze nie je to len odkladanim, teda vekom. . .jednoduchu to takto asi musi byt. . .

domuska11
10. okt 2013

@zuzulik85 pisem IP

zuzulik85
10. okt 2013

@trulinka presne ako pises s pocitmi pri tehotnych a ze muz ta nikdy nepochopí prave preto ze on nema tie pudy ako zena. u mna je to uplne tak isto ako pises. No dnes sa mi este MS nespustila.. takze nadej umiera posledna... No a co ty? kolko mas dnes bojovníkov?
a na ten transfer nemate ani nikoho kto by ta odniesol autom? predsa ist po transfery autobusom taku dialku aj to je vytazujuce trochu si myslim.. Ked manzel nemoze, nemoze ist s tebou niekto iny?

zuzulik85
10. okt 2013

@merry1001 hej to beriem.. ale vies. .kazdy je iny pripad.. ak ma problem zena, s tym sa neda vela robit, ale ak ma problem muz, tam je vacsia sanca.. ide o to, ze si uvedomujem ze nieje na co cakat.. ako som cakala ja.. nechcela som babo z volneho vztahu.. a kym som nasla spriaznenu dusu, vzali sme sa a chceli si zalozit rodinu... cas ubehol ani neviem jak.. Vela ludi robi hystériu ked sa im "šmykne" ci z jednorazovky, ci v skorsom veku... Ale podla mna je to vzdy lepsie.. ako sa v 30tke trapit ze to nejde 😢
ty to skusas este v skorom veku co je super.. mas cas kym chytis depku ze starnes 😉 Drzim ti palce!
tu neslo o to ze si myslime ze problem maju len zeny okolo 30tky.a starsie... . tu ide o to, ze nas uz chyta depresia z veku a stále bez potomstva.. Doba je fakt taka ze problem uz maju vsetky vekove skupiny, kedze vela problemov je uz vrodenych...

trulinka
10. okt 2013

@merry1001
ahoj, uplne suhlasim s tym co pisala zuzulik85 🙂. Ide o to, ze my sme si predstavovali, ze ked budeme mat okolo 30, budeme mat uz aspon 1 dieta a teraz ked sme v tom veku, nie len ze dieta nemame, ale mame taketo problemy s otehotnenim....a z toho rastie napatie, frustracia a pod. Nehovoriac o tom, ze okolo 30-tky sa uz poriadne zacnu ozyvat materinske pudy - teda u mna urcite 😖 . Ty mas este dost casu skusat to aj prirodzene, pokial tie vase problemy nie su velmi vazne... ja kebyze mam teraz 24 rokov, nehrnula by som sa este do IVF. Dr. nam hovorila, ze mozno kebyze manzelovi nasadia nejake vitaminy atd., mohli by sa mu spermie zlepsit, ale ze to nie je zarucene a hlavne ta liecba by mohla trvat niekolko rokov - a prave kvoli mojmu veku to nechcem odkladat a dufat, ze mozno raz aj motyka vystreli a podari sa nam. Takze tak, ale kazdy sme iny a v inej situacii. Drzim palce nech sa cim skor zadari. 😉

trulinka
10. okt 2013

@zuzulik85
ahoj, tak to je fajn, ze MS neprisla, len nech to takto ostane 😉 . Tak ja neviem nic nove, volala som rano, tak este stale mame 15 embryjok - bojovnikov, 7-8 bunkovych a caka sa ktore sa vyvinie do blastocysty, aby bolo vhodne na transfer. Nevyznam sa v tejto embryjovskej terminologii, som z toho po pravde jelen 😀 . Neostava mi nic, len sa spolahnut na embryologicku - inak musim povedat, ze je strasne zlata, ze vie co robi. Zajtra rano mam este zavolat a uvidi sa, ci mam prist na transfer este zajtra poobede, alebo v sobotu rano.... tak snad to vyjde na tu sobotu a bude po probleme, pojdeme kludne autom....Takze nie som na tom inak ako som bola aj vcera, uz som dost nedockava, musim sa priznat..... 😝
A oslavili ste vcera narodeniny?

zuzulik85
10. okt 2013

@trulinka hej, ta embryologicka je strasne zlatučka ! najhorise je sledovat ako to cisielko klesa.. najprv nadej ze ich je 25 potom ako tak ze 15 a ked ich bude uz pod 7 pridu obavy.. ale neboj.. isto ich bude dost. hlavne tie najvytrvalejsie su najsilnejsie, takze maju odhodlanie zit.. No tak nakoniec by bolo super keby ste sli v sobotu. najlepsie je na tom transfery, ze ti hned daju fotku sona tvojho babatka v brusku.. je to nadherne.. mala bodka ktora moze byt zmyslom tvojho zivota.. je so brutal!
no a moja oslava?, kupila som psikovi a kocurikovi kosticku a dobrotky a boli to moji jediny spolocnici.. 😀 manzel na tydznovke, ale uz mi volal ze mi donesie detske sampanske a oslavime cez vikend 😀 😀 😀 kazdy tyzden som doma sama.. takze casu na depky mam hojne 🙂

trulinka
10. okt 2013

@zuzulik85
ano, tiez ocakavam to klesanie poctu, len dufam, ze aspon zopar silnych ostane. Manzel mi vcera vravi, ze som si mala dat vlozit vsetkych 15 - jasne, to len chlapa moze nieco take napadnut 😀 . Ale som sa aspon zasmiala. Tak to ma mrzi, ze si akurat teraz sama, sa necudujem, ze prisli depky. Aspon, ze mas stvornohych milacikov, aj pri mne tu pobehuje nas havo, inak musim povedat, ze kebyze nemame ju, urcite by som toto obdobie, ked nam nie je dopriate babo znasala horsie. Psik je sice poriadne rozmaznany , ale jej to urcite neprekaza, ma sa ako prasa v zite 😉 . Uz sa tesim na fotku babatka, urcite sa budem v kuse na nu pozerat 🙂 . A nemas aspon s kym zabehnut na kavu, alebo kolacik, ked si sama? Ja by som hned dosla, kebyze si blizsie 😝 .

trulinka
10. okt 2013

@zuzulik85
Inak nevies, ci oni teraz pri sledovani embryjok vedia zistit uz aj pohlavie toho dajme tomu buduceho babatka? Mozno je to sprostost, ako som pisala nemam sajnu, ako to funguje. Len som minule tu na konikovi citala, ze jedna baba si dala vlozit 2 chlapcekov...neviem ako to myslela....len ma tak napadlo...ci nieco o tom nevies.

merry1001
10. okt 2013

@trulinka Ak sa môzem spytat, ty pracujes, ci si isla na PN?

trulinka
10. okt 2013

@merry1001
som na PN uz od zaciatku stimulacnej fazy - mala som dlhy protokol....

merry1001
10. okt 2013

@trulinka a PN mas od Iscare, Tvojho gynekologa alebo obvodacky? To ze si mala dlhy protokol sa uz rozhodlo este pred ziadostou?

trulinka
10. okt 2013

@merry1001
V Iscare mi dali odporucenie na PN pre mojho gynekologa, oni tam vraj PN nedavaju...cize gynekolog mi dal PN. Tak ano, Dr. rozhodol o tom, ze budem mat dlhy protokol este pred ziadostou do poistovne...

merry1001
10. okt 2013

@trulinka Veľmi pekne dakujem za odpovede. . .drzim palce. . .🙂

sara20
10. okt 2013

@zuzulik85 neboj.kazde telo to inak bere.znama mala krami az do pohybou.nebojkaj,vyde to 😉 😉 😉

zuzulik85
10. okt 2013

@trulinka no.. zbehnut na kavicku?? suseda oproti je v 4mesiaci.. takze nemam velmi chut byt v jej pritomnosti.. a na druhej strane sme ani nikdy predtym nekavickovali.. ono nemam tu nikoho.. vlastne ziadnu super kamosku. prestahovala som sa z KE pred 3rokmi.. takze kamosky s ktorymi som si coto zazila tu nemam 😖 a tieto baby tu mi popravde nesedia.. baby muzovych kamaratov su fajn.. ale ziadna mi nieje blizka.. jedna mladsia odomna a cakaju 3babo, dalsia ma 2malinke deticky, dalsia je vkuse v praci alebo v subore, a posledna najnormalnejsia sa odstahovala do nitry.. takze je pravda ze to tu je dost tazke pre mna. dlho som cakala kym som si zohnala pracu a dufala som ze mozno tam si budem rozumiet s nejakou kolegynou.. no su tam same starsie zeny. a pravdou je ze viac ako 15 dedinskych starsích zien po kope je hotova katastrofa. vsetko musia riesit, ohovarat a to ani nespominam ze vsetky hovoria prevazne po madarsky, a ja neviem ani ceknut.. aspon ze kazdy den vybehnem ku svagrine na injekciu.. no ta je zas extrem v rozpravani.. ked som cely den sama v tichu a zrazu mi do hlavy niekto sustavne nieco tlaci.. 😀 a vkuse sa stazuje na peniaze.. vie presne do centu co kolko stojí v obchode.. tak odchadzam od nej s malym bolehlavom 😀 😀 😀 asi by sa mi zislo vypadnut na vikend do KE k mamine, sestre a synovcekovi, ktoreho lubim ako svojho vlastneho...
no a co sa tyka zistenia pohlavia, vraj sa to da, dokonca z tej malej bodky vedia zistit aj to akymi chorobami bude v buducnosti s velkou pravdepodobnostou trpiet. nejake geneticke testy uz tej malinkej bodky.. ale je to neeeeeeeeeeeeeeeesmierne drahe.. nic pre beznych smrtelnikov..
mozno to ta baba myslela obrazne ze jej vkladaju 2 chlapcov. ako "fešáci embryjká"

zuzulik85
10. okt 2013

@trulinka citam ze si mala dlhy protokol.. co to vlastne je ? co a ako si uzivala?
ja som mala krátky.

zuzulik85
10. okt 2013

@sara20 dakujem za povzbudenie... este nehadzem flintu do zita.. a navyse je tu este ten mrazacik.. zatial tu nádej stále je .. to len vcera ma prepadla strasna depka.. dnes uz mam triezvejsí pohlad na vec.. ach tie hormony 😀

sara20
10. okt 2013

@zuzulik85 to ma asi kazdy.aj mysa sem tam chitime.lebo chcem,potom oddialujem.nasetrene neni,uver nechcem.moj dieta nema a uz chce.jeto vsade take,hormony,hormony 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒

sara20
10. okt 2013

@zuzulik85 ty mas dobre ze mas uz stimulku za sebou.a mrazis.chcela by som mat tiez ten pocit.stimulka ma odpudzuje ist do toho.uz som vela trpela

zuzulik85
10. okt 2013

@sara20 ani nehovor.. nenavidim ihly a injekcie.. nedokazem sa na to ani len pozriet...takze stimulka bola pre mna nieco strasne ! 3 injekcie denne.. vyse 40 injekcii za 12 dni.. no nocna mora! z tohto hladiska som fakt rada ze to mam za sebou.. no mrazacika mame len jedneho.. takze ziadna slava.. 😢

sara20
10. okt 2013

@zuzulik85 si mala dlhy protokol?ja mam kratky 😒 😒 😒

michellevendero
10. okt 2013

Dievčence ide zajtra niekto do is martin ? Idem na ultrazvuk medzi 7-8:30 h a budem 11 dc a čaká nás zrejme pondelok druhé iui

zuzulik85
10. okt 2013

@sara20 nie , mala som krátky protokol..

zuzulik85
10. okt 2013

@michellevendero ja sa chystam az niekedy v stredu... a drzim palce pri IUI na ktory DC sa robi IUI?

sara20
10. okt 2013

@zuzulik85 a to kazal galo pn.

babatko2012
10. okt 2013

kocky,vsetkym vam drzim palce a prajem pevne nervy aby ste to dotiahli do uspesneho konca ako my. Vdaka tomuto centru a neskutocnym ludom mame teraz doma 6 tyzdnovehi krasneho chlapceka. Tie nervy a bokest stoja za to 🙂

trulinka
10. okt 2013

@michellevendero
ahoj, ja mozno zajtra pojdem na vklad embryjka, ale len poobede. No nakoniec mozno len v sobotu rano pojdem, rano im mam este zavolat....

trulinka
10. okt 2013

@babatko2012
jeej, ake mile takto nas povzbudit. Dakujeme 😉 . Drzte sa a blahozelam 🙂