Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@babatko2012 kiez by som za par mesiacov tu mohla napisat podobnu spravu.... 😎 uzivaj si najkrajsi pokladik na celom svete...
@zuzulik85
joj, tak to ma mrzi, ze nemas spriaznenu dusu ☹ . To ze nechces kavickovat s tehotnou, mi je samozrejme jasne...ja sama mam neskutocny problem, lebo v poslednej dobe su okolo mna same take....To je tazke ked mas rodinu daleko a este cez tyzden byvas sama, ale tak peniaze treba, aj manzelovi surodenci takto funguju. Ja byvam sice vo svojom rodnom meste, ale aj tak tu nemam az take dobre kamosky, ktorym by som sa mohla postazovat, napr. konkretne v tejto teme , moja najlepsia kamaratka ma akosi nechape, alebo proste nemame rovnake nazory ohladom tohto umeleho oplodnenia, tak som si povedala, ze uz jej o tom ani nebudem rozpravat 😒 . Este ze ste tu vy, co sme na tom rovnako 😉 .
@zuzulik85
hej, mam to dedicne po otcovi, ale zistili mi to az pri vysetreni hormonalneho profilu v Iscare....a este mi zistili, ze mam vyssi hormon na stitnu zlazu, tak musim brat aj 1 tabletku na to - ale to aspon nie je injekcia, lebo uz mi kvalitne lezu na nervy 😠 . Teraz po odbere chodim kazdy den na 1 injekciu do zadku ku svojej obvodnej lekarke, ona vecne, ci mi nie je zle, nech si sadnem a neviem co, a ja jej len vravim, ze ved ja som taka dopichana, ze som si na injekcie aj zvykla 😀 .
@sara20 robím v dielni kde striháme šaty. takze stojím 9hodín na jednom mieste.. mam aj bazár tu na MS.. su v nom vsetky veci co som zachranila z roboty 🙂 pred rozstrihaním.. vies ako su po mestach take velke bedne na sklo, plast a su aj take na šaty.. co by malo ist na charitu.. ale na 99% to konci u nas kde to rozstrihame a sef to preda na dalsie spracovanie.. nehovoriac o tom ze robíme v prachu, spine.. sama buzeracia za vykon. nesmieme sa pomaly ani rozpravat.. no hroza.. a pritom s platom meska viac ako 2mesiace.. takze stresu je tam az az... a to nehovorim to tej zatazi 9hodin stat na jednom mieste. brutal.. ked sa clovek kusok prejde aspon na WC, tak uz nas upozornuju nech tolko nechodime.. no hroza.. 😝 v podstate som tam vydrzala len preto ze som sa chystala na oplodnenie a je vyhodne ist na PN.. ak to nevyjde.. davam vypoved... nemienim tam stravit uz ani jeden den..
@trulinka presne! dakabohu za tuto stranku! to je presne to, tu mozes rozoberat uplne vsetko.. a hlavne vsetky co sme tu ta chapeme lebo mame rovnake problemy. je to super lebo si mozme vymienat skusenosti, navzajom sa podporit, lebo je pravda ze okolie to berie uplne na lahku vahu kedze ich sa to netyka..
no a muzovi surodenci uz maju vlasnte rodiny a byvaju v dedinach na okolí.. mam tu len jeho 60r krsneho vo vedlajsom dome... no a to nieje celkom parťák na kávičky 😀
ja by som dala vsetko za to vratit sa na vychod.. vzdy budem srdcom Košičanka! to mesto milujem.. takze je jasne ze tu, pri velkom krtisi kde polka hovori len madarsky, su tu 2 čínske obchody, Lidl a same banky..... to mam fakt tažké 😖 celym mestom prejdem za 5min.. najvacsia udalost je 2x rocne trh a u nas v dedine den obce. No co vam poviem... Asi je cas si naplanovať víkend u mamy 😀
@sara20 to ti verim.. vzdy sa da hodit na rizikove a budes si pekne domka sediet a peniazky ti budu chodit.. koli tomuto jedinemu som sa snazila doteraz vydrzat v robote.. ale dalsiu zimu tam stravit nemienim. kotol je tam priamo v miestnosti kde robíme a ked sa zakuruje aj priklada cela hala smrdí.. niekedy bolo tak cierno od dymu ze ma oci stípali a nevydela som na druhy koniec haly.. no extrem.. keby si na toto posvietila hygiena tak neviem.. sice je doba ked sa da vsetko zaplatit.. a sefovi vzdy vsetko preslo.. co ja by som dala za pracu v obchodnom centre...
baby moze dojst pri ivf k mimomaternicovemu tehotenstvu? ved vkladaju to priamo do maternice,zvlast u mna,ked nemam vajcovody.lebo vzdy idu,vychadzaju spermie z maternice cez vajcovod.rozmyslam nad tym. 😒 😒 😒
@sara20 tak to hej. lebo ak tam skoncim nemam narok ani na korunu, lebo mam manzela zivnostnika.. ak by nebol zivnostníkom tak mam narok jedine na hmotnu nudzu tusim 55eur mesacne.. to je ale super zivot tu na SR.. hlavne ze mensinam stavaju domy ktore mozu znicit.. ale radsej sa ani nejdem rozculovat.. aspon takto marodka je celkom ok.. hlavne je na čas ! chapes? je polka oktobra a ja nemam augustovu vyplatu.. ocakavam ju tak koncom mesiaca... aspon keby tolko nebuzerovali no najnovsie si tam zriadila kancel sefova zena.. tam uz ani jeden den ! clovek pride o zdravie ako nic.
@zuzulik85
ja som zila 8 rokov v "Košicoch" 😎 . Najprv skola a potom este 2 roky po skole, no mna to tahalo domov, ja som sa vo velkom meste citila ako stratena....Ale akurat sme minule s muzom spominali, ze by sme chceli skocit do KE aspon trochu zaspominat 😉 . No veru so 60r. krstnym by si asi radsej na nejaky poharik mohla chodit - ale ani to teraz nemozeme 😀 . A rozoberat s nim tieto veci by bola asi poriadna show 😉 . Ja mam tiez tak, par obchodov, ale my ani len ten Lidl nemame 😀
@trulinka no s krsnym na ten pohárik chodí manzel ked dojde z tyzdnovky 😀 no a ze teba tahalo z KE domov to je pochopitelne. doma je doma.. vela mladych sa snazi z dediny vypadnut do mesta.. ale ja neee.. ja z krasneho mesta plneho mozností s vysnívanou prácou, ktorá ma naplnala som sa musela prestahovat do ciernej diery kde som len pribrala jak krava, zacala som chovat sliepky... atd.. no extrem 😀 kopec starostí kolo domu.. vecna dilema kde zobrat na drevo.. kedy vybrat zemiaky zo zahrady a take veci teraz riesime co by som si v zivote nepomyslela ze toto budem riesit 😀 😀 predsa, v KE otocim kohutikom na radiatore a mam teplucko.. kurca kupim mrazene a jedina starost len ci skocim do optimy, auparku alebo do kina...
zas na druhej strane zit v domceku s cca 120m2, krásny dvor, jazierko, psík, kocúrik, v lete bazénik... toto vsetko je super.. len keby to bolo blizsie pri KE 😖
@zuzulik85 Ďakujem 😉 aj ja Ti držím päste až sú krásne diaľnice na teste 😉 prvé iui mi robili že 9 dc ultrazvuk potom 11 dc o 21:30 h pichnúť ovitrelle a 13 dc ráno drahý spermie a ja o 10:15 h na iui 😀 teraz to neviem ako dajú keďže som zajtra 11 dc
@trulinka jj silno budem držať päste 😉
@zuzulik85
fuuha, tak to mas poriadnu zmenu, z velkeho mesta do takeho gazdovstva, ale zasa vsetko ma svoje vyhody a nevyhody. Ja by som velmi chcela byvat v dome, ale uvedomujem si, ze je to narocne, nestaci len otocit kohutikom na radiatore a pod. 😀 . Tak dnes som si bola po embryjko v Martine - volala som rano, tak ze nam ostalo 7 bojovnikov a 1 uz je pripraveny na transfer 😉 . Tak som frcala sama za nim, ale ta cesta bola teda poriadna show - vo vlaku v ktorom som sedela sa odtrhla palivova nadrz, takze sme 1 hodinu cakali kym to opravia a ked som sla naspat, mal zase vlak vyluku, cize bolo treba prestupovat na bus a potom naspat na vlak - no proste komplikovane, ale snazila som sa byt v klude a nestresovat 😉 . Takze teraz uz "len" vydrzat 2 tyzdne nekonecneho cakania.....A ty ako? Uz prisiel manzel z tyzdnovky?
@michellevendero
ahoj, tak ako si dnes dopadla v Iscare?
@trulinka Zlatíčko Ďakujem za opýtanie 😉 na 11 dc mám sliznicu 10 mm a fóliky sú opäť 3 a dva sú na pravom vaječníku majú oba po 13 mm a na ľavom má 17 mm takže v nedeľu 13 dc o 21:30 h si pichnem ovitrelle a utorok 15 dc o 8 h odovzdať plavcov a čistiť sa budú no a o 10:15 h naše druhé iui tak dúfam že teraz miminko bude silne a vydrží 😉
@trulinka no tak to si mala poriadny zhon.. no zvladla si to a teraz ti uz mozem drzat palceky! teraz len pekne vikend prelez v posteli a uzivaj si klud a pokoj... Lebo to cakanie bude dost narocne.. Ja mam kusok hlavu v smutku, lebo to krvave spinenie mam uz 3tí den... ale stále to niesu kramy.. v pondelok sa objednam bud na utorok alebo na stredu na krv. A pomaly to zacinam vzdavat 😖 .. planujem este skusit toho mrazeneho.. potom to asi necham tak aspon na rok.. je to narocne na psychiku.. len ked sa okolo vianoc zacnu susedkam rodit babatka asi ma klepne ! Preco toja nemozem mat tak jednoduche???????? 😝 😝 😝
inak, muzik uz dosiel z tyzdnovky.. no zas mi len nervy robí 😀 len dosiel a uz isiel za kamaratom a prisiel "v nálade" co mna uz poriadne vytáca.. ale aj to je osud zivota na dedine.. Pije sa na kazdom kroku.. teraz zas isiel robit s hroznom.. zas ho pol dna neuvidim.. v bytovke keby sme byvali nemal by kam chodit! bolo by to lepsie.. len on zas velmi o bytovke pocut nechce.. ach jaj.. potrebujem babo aby som mala spolocnost 😀
@zuzulik85
ahoj, tak konecne som sa dostala ku pocitacu. Veru viem si predstavit to popijanie na dedine 😎 . Moj manzel tu u nas zatial nema vela kamaratov s ktorymi by chodil pit, za to si zvykne kupit pivo, alebo vino domov. Ja mu teraz nepomozem, tak ma aspon viac 😀 . Ja mam zasa manzela sportovca a toto leto to uz obzvlast prehana podla mna, aj vcera bol na cykloture a teraz je na plavarni - inak by som s nim isla aj ja, ale teraz samozrejme nemozem.
Inak ohladom toho mierneho krvacania, nemoze to byt znak toho, ze sa embryjko zahniezduje? Velmi by som ti to priala. No ved uz sa ti to krati a budes aspon vediet na com si, lebo toto cakanie je hrozne, hlavne preto, ze to nemozeme nijako ovplyvnit. Jasne snazim sa setrit, ale aj tak. 😖 . Mas pravdu na psychiku je to velmi narocne, ja som si po kazdom neuspesnom IUI davala 3 mesiace pauzu, kym som opat bola schopna ist do boja...
@trulinka no u mna to spinenie preslo uz do MS ☹ ..tak isto som to mala aj minule 3-4dni spinenia a potom kramy naplno.. takze moje sance sa rapidne znizili... uz to na 99,99% vyzerá ze nic z tohto pokusu ☹
tak nam ostava uz len to jedno embryjko... a potom kaslem na to aspon do buduceho roka.. uz nevladzem..
ty as hlavne setri, a drzim palce.. nebudem ti hovorit ze to zbehne rychlooo.. lebo pravda je taka ze sa to popravde vlecie jak tyzden pred vyplatou! 😀 Tak len pevne nervy.. mysli na to cele co najmenej.
ja uz uvazujem nad obmedzení FB kedze uz mam dost vsetkych co tam vkuse davaju fotky svojich babatiek a tak.. no ved vies o com hovorím.. a ako prebehol transfer? foto mas?
@zuzulik85
boze, ani nevies ako ma to mrzi ☹ . Nastastie, ze este mate to 1 embryjko, ale zase sa to len bude vliect, boooze no do tretice ti to uz hadam vyjde. To je take nespravodlive vsetko. 😢 A na ten KET sa moze ist hned ? Este som sa ich na take ani nepytala. Transfer u mna prebehol uplne v pohode, vobec ma to nebolelo, lezala som tam potom s tou fotkou v ruke, hladela hore a prosila toho hore, nech to uz konecne vyjde. No ci mi to aj pomoze 😕 . Cakala som, ze ked mi vlozia embryo, nieco sa udeje, ja neviem aspon nejaky zvlastny pocit, alebo co, no vobec nic. Stale som neskutocne nafuknuta, asi z toho Lutinusu. Aj ja som dost obmedzila FB prave kvoli tomu, ze moje byvale spoluziacky tam uz maju fotky svojich deti a mna to potom len mrzi. Urcite este teraz vyskusaj ten KET, snad to vyjde, ale ak nie, oddychni si.

@sara20 s PN som prisla ja. teda pytala som sa ze ak mam pracu kde som extremne vytazena.. tak hned povedal ze radsej PN... nie kazde zamestnanie si vyzaduje PN.. ale ja robím extrem, takze to bolo nutne.