Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@zuzulik85
Ze kompletna udrzba!!! 😀 Si viem predstavit ako sa vyumyva 😉 . Hej to vyfuknutie je sranda....tiez sa potom natiahne, este zvykne zadnu labku dozadu vystrcit, teraz si len kryjem brucho, lebo niekedy ma vie poriadne kopnut 😀 Tak vasa musi byt aj velka, ked je to labrador, my mame taku malu gulku.....sranda s tymi psami. Veru, hlavne sa budes zajtra rano chciet napit, ja som tiez bola poriadne smadna rano pred punkciou a este ked taku dlhu cestu mate do MT. Tak budem na teba mysliet a ozvi sa potom, co a ako..... 😉
Tak ja od vcera picham gonal.Aku ste mali davku na zaciatok?
@trulinka jasneee, dam zajtra vediet co a ako.. prave som si dala posledny pohar vody.. ach jaj. ale nakupila som dnes mineralku do auta a croasanty.. takze cestou domou hladom nepomrem 😀
a ta nasa labradorka je taky kon.. ma 30kg a ked sa natiahne na 3sedacke v obyvacke, tak si tam uz nikto vedla nej nesadne.. a to tak spomíname ze najprv zabrala jeden sedák.. potom dva.. no a uz ho zaberie cely! no a najlepsie boli vzdy rana.. mna sice vytlacala z postele, ale ked sa rano prebudila zvacsa okolo 6tej, tak vzdy budila manzela.. prisla mu az k hlave a zacala ho olizovat 😀 a funiet do ucha.. mna rano vzdy nechala spat 😀 takze rano vstaval muz aby ju dal vonku.. velmi inteligentny psík 😝
@merry1001 fu, tak to neviem... az tak tomu nerozumiem.. viem len ze ten fraxiparin je na zrazanlivost krvy.. pri prvom pokuse som si pichala fraxi, menopur a cetrotide, a pri druhom pokuse mi vymenil cetrotide za decapeptyl.. ono to isto podla vysledkov z krvy urcuje. ale podrobne neviem.
@merry1001
Nie zmena nastala az po tretej kontrole myslim, znizili mi davku na 112,5, ale uz sa az tak presne nepamatam....To moze byt rozne, dolezite budu tie odbery krvi a ultrazvuk na ktore budes chodit, oni podla toho ti upravia tie davky. Juj, tak ti prajem skore "dopichanie" injekcii, nech vsetko prebehne podla planu. A snaz sa vela pit - ja som s tym mala problem 🙂 a setri sa 🙂 .
@trulinka no uz som doma 😎 uslo to.. ale vraj som mala problem zaspat 😀 aj ked mne sa zdalo ze som odkvecla hned.. ale vraj nie 😉 no a po zakroku som krvacala, teda este stale krvacam. ale vraj je to normalne. takze dozvedela som sa ze to bola hysteroskopia (som si to poznacila lebo by som to znova zabudla 😀 )
vysetrenie maternice cez krcok maternice.. vysvetlovala mi co ma caka a hovorila ze krcok je normalne zatvoreny, takze mi ho musia otvorit aby sa dostali do maternice a vzali mi vzorku sliznice ci coho..
nakoniec doky hovoril ze vsetko vyzera byt v poriadku.. ze nic nezvycajne nevidel, vsetko vyzera tak ako ma, ze nazrel aj na obe strany na vajcovody a zdalo sa mu ze je aj tam vsetko ok, ale ze priechodnost vajcovodov nieje podstatna kedze som mala IVF.. ale tak dobre vediet ze je vsetko ok.. no pre vysledky tej vzorky z maternice si mam pockat 2tyzdne a potom zavolat.. no vyzera to tak ze bude vsetko ok a buduci cyklus ideme na toho mrazacika.. no za to mrazenie mam este zaplatit cca 250 € ako mi hovorila na recepcii.. viem ze rocne sa platí tusim 80e
tak som zvedava kolko vyjde este rozmrazenie a vklad, ze kolko tam zas nechame..
a ty ako sa dnes mas? zajtra testík 😉 sorry ze pripomínam.. isto sa sama nevies dockat zajtrajska. ale verím ze ti to vyjde.. som si ista..
@zuzulik85
Tak fajn, prezila si to 🙂 . Snad ti to krvacanie coskoro skonci a neboli ta nic? Tak do pekla kde je potom problem, preco to nevyslo, ked je vsetko v poriadku 😒 ....No snad ten mrazacik je to prave silne embryjko ktore sa do teba poriadne zahryzne 🙂 . Och tam sa clovek zrejme nikdy nedoplati, ja som pozerala, tak zrejme som si uz vyplatila zamrazenie na 1 rok, len co sa plati za rozmrazenie som sa nepytala....Ano, ten cas sa mi krati, vies co, normalne si ani nechcem robit ten test zajtra, bojim sa opat sklamania... Uz ma napadlo, ci sa mi nevytvorila nejaka cysta na vajecnikoch z tych hormonov, ked ma tak picha v nich a preto mi este neprisiel menzes 😒. Stalo sa to jednej babe po IUI.....No neviem co si o tom mam mysliet....Uvidim rano, ale mala by som si ten test spravit 😖 . A ako rano cesta? Nesmadilo ta?
@trulinka nastasite ma nic nebolí.. uz ani nemam pocit ze som dnes bola v narkoze a ze mi nieco robili. citim sa uplne normalne.. az teda na to krvacanie.. ale aspon sa to presetrilo a je to istejsie ze som fakt v uplnom poriadku.. inak cesta rano bola v pohode.. bola hmla tak sme sli pomalsie, aspom mi nebolo zle.. a ci ma smadilo?? no presne ako com cakala.. vona rannej kavy co si spravil muz.. joj, no mnam.. ale odolala som.. smadilo ma len kusok.. no po zakroku som sa uz vody nevedela dockat. ale zlata sestricka. sa ma spytala ci mi ma priniest vodu alebo si dam radsej cajík... Ja som tam tak maximalne spokojna ze az! no voda mi maximalne stacila.. trochu odveci bolo ze som tam bola sama.. tak kym som cakala od 8 do 9tej na zakrok som skoro zaspala 😀
sestricka aj navrhla ze moze ist so mnou aj manzel, no on radsej zdrhol do baumaxu 😝 ale nemozem ho trapit 3hodiny cumiet na stenu na izbe...
ale som rada ze to mam uz za sebou.. uspavania tento rok mam uz hadam dost!
a inak tiez si myslim ze to tvoje pichanie je to uhniezdovanie.. je velkym plusom ze nespinis.. preto si myslim ze sa ti to podarilo.. zajtra nestresuj, a kludne robi testik s usmevom. uz som zvedava na vysledok.. ale vyzera to zatial velmi velmi velmi dobre 😉
@sara20 ahoj.. hej bola som na hysteroskopii.. ci mam maternicu v poriadku kedze uz 2 embryjka sa neujali a ostalo mi len jedine jedno mrazene.. len pevne verim ze bude super aj po rozmrazeni.. lebo uz dosli peniazky.. vsetko je so mnou v uplnom poriadku a aj tak sa nedarí.. to je deprimujuce!
@zuzulik85 zatial nic.my pojdeme asi po novom roku do toho.mnev decem.zmluva konci,keby mam brucho,tak ma urcite vyrazia.moj tiez uvazuje o pozicke.hadam to vyde na 1 sup potom,lebo neviem.ked sato bude splacat,na dalsie uz nebude.mala bude skolacka,tam treba tiez penazi.ajajaj.uz teraz mi je z tych vydavkou zle.myslela som,ze tento rok bude uz na svete,ale clovek mieni,zivot zmeni.bolo toho vela tento rok.ani som moc na ivf nemyslela.
@zuzulik85
Ano aj ja ked som tam bola boli velmi mile sestricky a ja proste nemozem z tych embryologiciek, obidvoch, velmi mile a ochotne....a ked som isla na vklad, tak Dr. bol nejaky zhovorcivy, sa ma vypytoval na cestu a tak, som mu hovorila, ze sa odtrhla palivova nadrz vo vlaku v ktorom som sedela, tak povedal, ze to bude dobre znamenie, tak som zajtra velmi zvedava, ci mal pravdu..... 😉 . Pri odbere som cakala na izbe s jednou babou, tak sme si aspon fajne pokecali, ja ked som nervozna, tak vela rozpravam 😀. Muselo to byt zvlastne, lezat tam tak sama a tiez si potom musela nejake 2 hodiny lezat po anesteze, ci teraz nie? Jasne, co by tam tvoj chlap tak dlho cakal, hlavne ze si ta potom vyzdvihol 😀 . Aj ten moj sa vtedy radsej po meste prechadzal ako tam vysedavat....Tak fajn ked ta nic neboli, zvladla si to! 😉 . Prepac, ze ta tu otravujem mojimi vylevmi, no nemam sa komu postazovat, ved to poznas....tak musim otravovat vas, co ma chapu aj s mojimi pocitmi 🙂 . Zajtra ti dam vediet vysledok....
@sara20 hovor mi daco.. my sme brali hypoteku, lebo sme museli z domu vyplatit muzovho brata a sestru, kedze dom zdedil on.. a vzali sme viac pozicku lebo sme ratali uz aj s umelym oplodnením. .. ale tiez som pocitala ze na prvy sup sa to podari a zo zvysnych penazi spravíme peknú detsku izbycku, vybavicku, kocík..atd... no ako hovorís.. clovek miení, zivot mení.. tak vsetky peniaze na babo sa minuli na 2x IVF ☹ takze som trochu sklamana z toho.. este dame o mesiac mrazene a potom sa uvidi.. ale najskor to uz nechame na buduci rok ten posledny pokus ivf.. len este musime domysliet peniaze ☹ mohli by vymysliet nejaku AKCIU... 2IVF a tretie zdarma 😀 😀 😀
ale to je divoka fantazia.. este 1 IVF sa na splatky da... 2 IVF je uz dost na splacanie.. a 3 ani nehovorim.. My sme to zamiesali do hypoteky.. takze az tak to nepocitime.. hore dole 3000 eur pri hypoteke... no len ked si clovek uvedomi ze za taky majland penazi nic, ziaden vysledok.. peniaze akokeby sme von oknom vyhodili.. tak to uz nasere 😠
@trulinka čosí.. vobec ma tu neotravujes.. ja som rada ze si tu takto piseme.. aspon sa mam u koho vyrozpravat, tak ako ty 😎
po anesteze som samozrejme tie 2hodky driemala na izbe.. zakrok zacal okolo 9tej a v sprave som citala ze uz o 9.10 som bola na izbe.. no a vypustili ma tak okolo 11 a nieco... dala som si rychlu sprchu, kedze som bola od krvy a sup domov.. no a muzik upaloval lebo ked sme dosli domov o 13.30 dal si uz len rychlo spagety a siel do roboty.. a zas do martina siel 😀 tak to dnes pekne otocil.
ale je sranda ze tento krat si z anestezy pamatam ako ma prevazali na izbu, aj ako som sa presunula na postel, potom kratky vypadok ale marí sa mi aj to ked mi na prst pripínala ten prístroj co ukazuje tep srdca a pípa s tlkotom srdca.. no kedy mi dala na druhu ruku tlakomer tak to uz neviem.. ten prístroj co pípal s mojím srdcom mi kusok vadil si fajne pospat.. ale aspon som sa skor prebrala.. normalne bola sranda ked som vnímala ze uz akoby zaspavam na izbe tak tlkot srdca sa mi spomalil.. normalne to pípalo v dlhsích intervaloch, co som sa az kusok zlakla a hned som sa prebrala a tlkot zacal pípat rychlejsie.. som sa zlakla ze neze mi prestane byt srdce, aj ked je to asi normalne ze ked clovek zaspava tak v spanku mu bije pomalsie.. ale ked pocujem ako to pípa tak to bolo zvlastne.. a ked som si napravala vankus tak sa zrazu rozbuchalo.. teda rozpípalo 😀 sranda...
@sara20 mozno ten 4ty tam budu mat v nejakej lepsej cene.. kedze 3x to "hradi" poistovna.. davam to naschval do uvodzoviek.. lebo hradi to poistovna a aj tak si na to clovek musi brat uver.. strasne daco!
inak 400e na zaciatok je celkom dobre.. ja pocitam ze na 1 IVF si treba nachystat aspon 1500 kedze tazko povedat kolko budu vajícka, kolko sa budu mrazit a rozmrazovat a cesta... no nazbiera sa toho...

@trulinka no šak toto toto... jedlo mi tak skoro rano este nechyba.. ale automaticky sa napit vody, alebo ked si muz spravi rano kavu a mne to zavonia.. ach jaj...
uz aj dnesok mam taky dietny nech niesom prezrata.. len rozky a sunka.. a ked pojdeme z martina urcite stojíme na prvej benzinke pre bagetu 😀 hehe
inak aj nasa ma ritual pred spaním.. najprv kompletna udzba, vyoblizuje sa ako mačka, 2x sa zatoci kym sa zlozi a presne vyfukne jak tvoja.. no a za 5min natiahne nohy a ja padam z postele co nemam miesto 😀