icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

trulinka
6. nov 2013

@merry1001
Veru, tak ako pise zuzulik, ja som tiez "abstinovala" uz od stimulacie az po vklad embryjka. A minuly tyzden mi Dr. povedala, ze sa mam teraz velmi setrit, cize ani sex sa neodporuca, tak manzela uz ide rozdrapit 😀 .

merry1001
6. nov 2013

@trulinka Fuuuu, tak to bude dost narocne . . .🙂 a od vkladu po pozitivny vysledok tiez nic, ak sa môzem opytat? 🙂

zuzulik85
6. nov 2013

@merry1001 fu, to neviem. 13-14 DC mam ist na ultrazvuk a podla mna do dalsich 4-5 dní bude transfer. a som fakr rada ze sa nieco naslo, aj ked najradsej by som bola keby to slo po masle.. ale co uz. dolezite je ze sa hlada chyba a nasla sa. takze sa vie inak postupovat pri dalsich pokusoch. ako dopadli tvoji drobci? kolko ich dnes je?

zuzulik85
6. nov 2013

@merry1001 a ty by si do vlozeneho embryjka chcela šťúchať????? hehehe 😀 nechaj mu chvilu pokoj nech sa zabýva.. chlap to uz nejako vydrzí 🙂

zuzulik85
6. nov 2013

@trulinka dakujem. no som fakt rada ze nieco nasiel.. cely ten proces je velmi zaujimavy, ze aj mala odchylka, nejaky maly detail moze mat za nasledok problem s otehotnením.. ale je to lepsie nez keby boli vysledky ok a nedarilo by sa.. takze pocitam ze vklad mrazacika by mal byt koncom novembra, zaciatok decembra.. len nech nenasnezi zatial.. lebo ked ta cesta zapadne snehom tak hroza 😒
a ako obojok? dorazil?

zuzulik85
6. nov 2013

@sara20 dakujem.. no nic ine mi neostava.. ale uz to beriem pomaly viac v pohode ako pri prvych 2 pokusoch..

trulinka
6. nov 2013

@zuzulik85
Ved to ta cesta, akurat dnes hlasili, ze uz aj na Certovici, Donovaloch snezi, Sturec zatial nehlasili... Vy chodite do MT cez Sturec ako my? Juj ale si predstav ake krasne by to bolo akurat pred Vianocami sa dozvediet, ze to vyslo 😉 Obojok mam vraj ulozeny na poste, prisiel mi len mail, je to nejake divne, ze mi postarka nedoniesla oznamenie o uloz. zasielky, tak jej skusim poobede zavolat. Ani za pana sa mi nechce na postu ist, lebo sa ma v kuse len vypytuju co a ako a nie som z toho nadsena, kedze veduca aj niektore kolegyne su dost klebetne 😒 . Dnes som bola na endokrin. so stitnou zlazou a zbytocne som sa trepala, este ze som isla s ocom na aute, lebo aj on isiel na jedno vysetrenie....Ale tak aspon krv mi vzali, zajtra skusim zavolat pre vysedky. Som kus nervozna, lebo vies este pocas stimulacie som tam bola 1 raz a zistili mi zvyseny hormon TSH a ten ze je v tehotenstve velmi dolezity. Predpisala mi lieky a dnes som mala prist na kontrolu, ci mi staci tato davka, alebo ju treba upravit, no a Dr. nerobi, je na PN. Tak ale snad to bude ok.

trulinka
6. nov 2013

@merry1001
Tak priznam sa asi tyzden po vklade som sa nad manzelom zlutovala, lebo ma nic nebolelo, dobre som sa citila, ale to bolo len 1 x......A teraz ozaj neviem dokedy budem mat zakazane, nie ze sa mi muz zblazni! 😀 .

zuzulik85
6. nov 2013

@trulinka hej, chodíme tak isto ako vy. zvolen, bystrica, sturec a martin.. no prave sa ohrozila moja cesta do KE. prave som volala mamine a vraj je segra s malym chora.. tak po obede zavolam este jej.. ak je chora tak asi nepojdem. nechcela by som to riskovat. a navyse mama akurat preraba kupelnu, vpodstate mení jadro.. takze vsetko je tam rozburane.. takze je dost mozne ze asi nikam nepojdem. hmm.. ale tak nevadi.. budem si robit svoj satník.. 😀 hehe
ze sa ti nechce na postu??? mne sa dnes nechce ist ani do potravín ktore mam cez cestu 😀 tak na 15 krokov 😀 zislo by sa mi popratat kuchynu.. no radsej budem montovat sadrokarton 😀 hehe
takze mi ostava len vyhrabat spagety a o obedik mam postarane.. zacinam byt posadnuta satníkom.. neviem sa dockat kedy mi pridu tapety a kedy budem ukladat podlahu...

zuzulik85
6. nov 2013

@trulinka
@merry1001
ja som sa nad muzom zlutovala z po potvrdenom neuspechu.. ale musim povedat ze som mala bolesti pri tom, takze to bolo veeeeeeelmi kratke a potom som pockala este tyzden.. a uz to bolo bez bolesti...

merry1001
7. nov 2013

@zuzulik85
@trulinka No tak ja uvidim ako sa budem citit. . .ale asi teda bude lepsie radsej pockat. . .takze ich mam stale 8 krasnych z ISCI a 4 z nakvapkaných, ale vraj sa bude vyberat z tych z ISCI. . .v sobotu 8.00 sa ide na vklad. . .

trulinka
7. nov 2013

@merry1001
Jeej, no to je poriadna nadielka, tak len nech ti vyberu to spravne silne embryjko a nech sa ti pekne uhniezdi....Drzim palce v sobotu 😉 . Ides si dat vlozit 1, ci 2?

trulinka
7. nov 2013

@zuzulik85
Ja som vtedy nemala pri sexe ziadne bolesti, ale muzik bol patricne pouceny nech mi netlaci na brucho, no proste poriadne opatrenia. 😉 . Dnes som si rano v posteli kychla a tak neskutocne ma pichlo v lavom vajecniku, az som vykrikla....ozaj neviem co to je, ale nepaci sa mi to. Zajtra sa spytam Dr., nechce sa mi verit, ze by som este stale mala zvacsene vajecniky 😒 . Veru, teraz by si sa nemala zdrziavat medzi chorymi ludmi. A to je super, ze mas taku zabavku so satnikom, ja si dako nic neviem najst. Do vsetkeho len zasprtam, ale nic poriadne neurobim. Idem teraz aspon upiect bryndzove muffiny, som zvedava, co z toho bude.....

sara20
7. nov 2013

@trulinka a neuhniezduje sa tam. 🙂 🙂

zuzulik85
7. nov 2013

@merry1001 drzim palce. ten pocit vkladu je to naj na celom proceste.. tak uz si len naordinuj velky pokoj 🙂

zuzulik85
7. nov 2013

@trulinka tak hadam to pichanie nebude nic vazne. len nepanikar! oddychuj.
brindzove muffiny? tak take som este ani nejedla.. ja len klasicke cokoladove alebo plnene lekvárom.. ale zas, ja celkovo brinzu velmi nemusim.. ani jogurty a take.. ja tomu hovorim produkty zo skysnuteho mlieka 😀 ako obojok? uz si bola pre neho?

trulinka
7. nov 2013

@zuzulik85
Joj, tak ja sa idem zblaznit z bryndze, tie muffiny su jednoducho uzasne, mnamm!. No len toto mi treba, sa pekne vykrmim.....Ja mam vsetko rada kde je bryndza, casto zvyknem piect bryndzovnik a tym som dostala aj svokrovcov, tak vzdy ked maju prist, tradicne peciem bryndzovnik 😀 . Aj jogurty mam velmi rada, proste mliecne vyrobky. Ale tak kazdy sme iny, ja zasa nejako maso nemusim, teda bravcove myslim, ale muz je rad, aspon mu ostane viac, lebo on je velmi masovy 😀 . Tak zajtra uvidim co mi povie Dr. Snad to bude dobre. Nie po obojok som este nesla, to je so mnou strasne, ako sa mi tam nechce. V pondelok tam musim ist tak ci tak, tak musime si na obojok pockat.....

merry1001
7. nov 2013

@trulinka dakujem, asi jedno aj ked ma vsetci presviedcaju na dve,hlavne manzelikl

trulinka
7. nov 2013

@merry1001
Tak rozhodnutie je aj tak nakoniec na tebe, jedna sa o tvoje telo 😉 . Ja som tiez dlho uvazovala o tom, ze si dam vlozit 2, ze pri tych starostiach co okolo toho bolo, ale nakoniec som sa zlakla, ze uz aj s jednym babom je dost roboty a este s dvomi......A mne aj Dr. odporucali 1. Takze som sa rozhodla pre 1 , ale urcite budeme chciet surodenca 😉 .

merry1001
8. nov 2013

@trulinka No presne tak, dnes su deti narocne, takze chcem si dat vlozit tiez len jedno, keby to na prvy krat nevyslo, tak potom uvidim, ale snad vyjde. . .vidim, ye mas zmeneny statu, ze si v siedmom tyzdni. . .ako super to vyzera . . .🙂 kedy ides k lekarke na potvrdenie?

trulinka
8. nov 2013

@merry1001
Ano, dala som si uz zmenu statusu, dnes som bola na sono a bolo uz vidno malinky plod 😉 . Najblizsie mam ist na kontrolu az o 3 tyzdne a ak vsetko dobre pojde, dostanem uz potom aj tehot. knizku. A ako sa maju tvoje embryjka? Zajtra ti drzim palce 😉

zuzulik85
8. nov 2013

@trulinka jaj, dnes mi dosli tapety do chodby.. jak sa tesim.. som zvedava ako to bude cele vyzerat.. ale od tapetovania ma delia este cca 3tyzdne.. aky si mala den? mne konecne dosiel muzik z roboty tak ma pochvalil za sadrokartonovu priecku som som zmakla kym bol prec.. a za odmenu mi doniesol obed.. zvycajne cakam s obedom ja jeho.. ale teraz mi doniesol z cinskej restiky uzasne cestoviny s kuracim maskom.. dobre je ze chodi na tyzdnovky po celom SR.. vzdy vie ked niekde sme ze kam sa pojdeme najest.. pozna vsetky kuty... takze ty si si zmenila status?? a tu si uz v 7tyzdni?? kedy to zbehlo?????? strasne to rychlo ide..

trulinka
8. nov 2013

@zuzulik85
Jeej tak super, mozes dalej doma majstrovat. Fajn, ze ta muzik aj pochvalil, to dobre padne..... 😉 . No den som mala taky, ze som bola u Dr. na sone a uz tam videla malinky plod a zltkovy vak. Brali mi krv na vsetko mozne a najblizsie az o 3 tyzdne na kontrolu. A potom som sa stavila aj na urade prace popytat sa co bude so mnou, kedze 30.11. mi konci zmluva v robote. Bola som pripravena na najhorsi scenar, teda, ze ostanem nezamestnana a uplne bez penazi. Ale pracovnicka mi povedala, ze vraj budem v ochrannej dobe, ktora je 8 mesiacov a pocas tejto doby mi ma nadalej chodit marodka, teda aj po skonceni prac. pomeru na dobu urcitu. Som z toho dost prekvapena, bolo by to fajn, ale este sa netesim, v pondelok idem do roboty spytat sa priamo tam. Tak hej podla posledneho menzesu 25.9. by som uz mala byt na zaciatku 7 tt. Ale samotne embryjko ma len 4 tyzdne. Je to take zvlastne, ze tehotenstvo sa pocita od posledneho menzesu ked este nejake embryjko ani len netusilo, ze skonci v maternici. 😀 Zmenila som si status, ale stale som opatrna, take opatrenia mi Dr. vymenovala, co nesmiem robit. A samozrejme ten sex mam stalez zakazany, no ked to poviem muzovi, este sa odo mna odstahuje 😕 😀 . Super, ze ti prisiel muzik aj s obedom, tak si spravte pekny vikend. 😉

zuzulik85
9. nov 2013

@trulinka 😀 😀 😀 hehehe 😀 ze muz sa odstahuje ! ! ! 😀 no s muzmi je to tazke.. oni myslia len sami na seba.. nedokazu pochopit ze sa to jednoducho teraz neda.. ze musia vydrzat.. ja som sa so svojím najviac hadala ked bol mesiac bez sexu.. kedze pocas stimulacie az po vklad sa nesmelo.. bol neznesitelny.. negativny, vadili sme sa za vsetko.. len dosiel domov a uz bol nervozny a vtedy nechyba vela k hadke. mne to zas tak nechybalo, kedze som mala hlavu plnu toho ze som si velmi zelala aby to vyslo.. no muz mysli len na seba a na svoje potreby. on nikdy nepochopi zenu a jej pocity v takych situaciach.. tento mesiac ked sexujeme je taky milý, normalny, skoro stale sa na niecom smejeme.. ale viem ze tak do tyzdna mu zase poviem stop ! hehe.. uz len cakam na MS. mala by som dostat okolo 14teho no po ivf sa mi to vzdy trochu posunie, tak neviem ani kedy cakat..
takze tak sa to pocita? to tehotenstvo. ze od dna poslednej MS, to je velmi zaujimave.. ja som myslela ze od vkladu, teda oplodnenia..
Som rada ze sa ti darí, aj tvojmu drobcekovi.. vsetko ide ako má. a to je super.

trulinka
11. nov 2013

@zuzulik85
To je fakt sila s tymi chlapmi, nie nadarmo sa hovori, ze rozum maju medzi nohami a nie v hlave 😀 . Co s nimi narobime. Takze tvoj bol neznesitelny? No ved pockaj o chvilu, zasa chudacik bude "nasucho" 😀 . Tak moj muz je zatial kludny, chape situaciu, ale snazim sa pre neho najst nejaku inu alternativu, lebo az by aj on mal byt neznesitelny, to by sme spolu asi nevydrzali. Vies on robi z domu, takze sme v podstate cele dni spolu....Joj, tak uz sa ti to blizi, len nech cim skor dojde menzes 😉 . Hej, tie tyzdne tehot. sa takto pocitaju, je to velmi divne, ale je to tak.....Na nete som si podla takej kalkulacky vlastne vyratala v ktorom som vlastne tyzdni. Moja Dr. je zatial velmi opatrna v nejakom hodnoteni, ale tak citala som, ze aj inde to tak maju. Tehot. knizku mi daju az v 10. tyzdni. Snad bude vsetko v pohode. A to co ma zvykne pichat v bruchu, ja som myslela, ze su to vajecniky, ale Dr. mi povedala, ze vraj to su svaly, ze vo vajecnikoch ma teraz nema co boliet. A aky si mala vikend? My sme tu mali hnusne pocasie, tak sme len trochu na kopec vybehli, nech sa vsetci vyvencime 😀 . Inak nic take, dlho sme spali a kukali filmy....

zuzulik85
11. nov 2013

@trulinka no dnes mi prisla menstruacia.. cakala som ju 14teho, takze zas sa mi to posunulo 🙂 uz konecne by to mohla byt TA POSLEDNA ! ! ! na nejaku dobu! 😀 len som si to povedala uz 3x.. Takze dnes mam taky nanic den. taka tlmena bolest, je mi zima, tak uz som si aj zakurila v kozube.. na satníku nemozem nic robit lebo nemam šrouby 😖 tie mi donesie muzik az vecer.. takze pol dna som bola pod paplonom pri tv, ale tam nieje co pozerat cez tyzden.. pocasie je na hovno uz poriadne dlho. a na krasny slnecny den to uz nevidim 😝 mojej fenke stale pozeram brusko ci tam uz nieco ma ci nema.. ale stale to neviem isto.. je trosilinku gulatejsia, ale mozno to je aj tým ze viac papa, kedze jej davam viac granul teraz... snazim sa zachytit nejaky pohyb na brusku, ale zatial to neviem identifikovat ci je to len dych, alebo tam nieco bude. jej termín je tyzden pred vianocami.. no som zvedava. dnes sa mi ani nic nechce.. vonku je take divne ticho.. inak, citala si clanok ze pri lucenci bude nieco ako prímorske letovisko?? teda len hotelom, bazenmi a prostredím, palmy, piesok, morská voda v bazénoch
http://www.pluska.sk/regiony/vychodne-slovensko...

trulinka
11. nov 2013

@zuzulik85
Ejha, tak o tomto areali pri LC som este nepocula. Viem, ze sa vela hovorilo o nejakom super modernom komplexe s morskou vodou a dokonca s umelymi vlnami pri BB. Ale nakoniec to myslim padlo, kvoli financiam. Tak to by bolo fajn, urcite by sme sa tam potom niekedy isli pozriet, az tak strasne daleko to do LC nemame a ty zrejme tiez nie 😉 . Joj isla by som niekedy aj na plavaren, ale este chcem trochu pockat. Plavat by mi hadam Dr. mohla dovolit, nech uplne nezleniviem 🙂 . Som sa v piatok pri Dr. aj zasmiala, lebo ma poucovala co vsetko teraz nesmiem robit a ona mi nakoniec povedala, ze ked bola ona mlada a tehotna, tak bola taka nezodpovedna, ze do 4.teho mesiaca hrala aktivne volejbal, normalne ze ligu!!!. No len som na nu pozrela, ze pekne 😝 . Tak menzes ti uz prisiel, to je fajn, o take 2 tyzdne ta zrejme caka KET, co? Beries aj kyselinu listovu? Ja som ju este v juli zacala brat, aj vitam. E, ale ten uz teraz neberiem, len tu kyselinu nadalej.

zuzulik85
11. nov 2013

@trulinka ani nie. na co to je? ta kyselina listova? ale rozmyslala som ze zajdem do lekarne pre nejake vitamíny pre buduce mamicky. ale najskor az v stredu, ked pojdem na kotrolu k obvodnej koli pn. no o 2tyzdne ket.. ani neviem presne kedy. doky mi len hovoril ze nech sa objednam na 14DC na ultrazvuk. a ze ked mi vyjde 14DC na sobotu tak sa mam objednat na 13 na piatok.. no mne vychadza 14DC na nedelu!!! tak teraz neviem ci je lepsie na piatok 12DC alebo na pondelok 15DC. budem sa musiet opytat ked sa budem objednavat. bud zajtra alebo v stredu zavolam.. uz nech to mam za sebou. jej,prave mi prisla sms ze si mozem prist pre septembrovu vyplatu. no super 😀 to potesi.
no a to plavanie si myslim ze by si mohla. ved by si si nedavala dlzku az do umoru.. ale tak normalen si zaplavat nemoze byt na skodu.. joj, dnes ma ta mrcha tak picha. uz som si aj dala tabletku co inak nezvyknem.. hodinku som si pospala po obede a obedovat idem az teraz, lahke spagetky. dnes je na nic den.

trulinka
11. nov 2013

@zuzulik85
Tak tu kyselinu si kup, ta je pre spravny vyvin embrya, ja mam take balenie co je vhodne aj pred otehotnenim a aj pocas tehotenstva. Tu si mozes daco o tom precitat : http://najmama.aktuality.sk/clanok/224406/tehot.... Ja som to zacala este skor uzivat hlavne preto, ze moj kamarat chudak mal razstep pery ked sa narodil, vraj kvoli tomu, ze jeho mama neuzivala tuto kyselinu - neviem co je na tom pravdy, ale proste on mi stale prizvukoval, nech ju urcite uzivam. Vela zien ju berie. No a dnes som si bola po ten obojok - je to totalna sprostost, vobec to nefunguje!!!. Akurat sa tu este muz s tym zabava, ale vyzera to tak, ze som zbytocne vyhodila na to peniaze 😒 . No super, ked ti prisla septembrova vyplata, to teda potesi 😀 .

zuzulik85
11. nov 2013

@trulinka akurat to tu studujem na nete tu kyselinu listovu.. urcite si ju kupim.
takze obojok je hlupost? a na akom principe to vlastne funguje? dava to nejake elektrosoky ked zasteka? ci ako? taky obojok co by fungoval by sa zislo vsetkym psom tu u nas na ulici.. sused tu ma jednu akcnu vlcicu co steka uplne do vsetkeho.. pravidelne steka nonstop medzi 22.-24hod a pravidelne mi robia rano budicek..