Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@kikoakika dobre moja, ja sa Ti potom určite ozvem, ak ho dovtedy predáš, nič sa nedeje. 🙂 Super, že si sa na to dala nahovoriť, držím prsty 😉
@babatenko77 Pisala my jedna ale je az z Kosic a to musi byt v chlade aj v lekarni nam dali na to lad
@zuzulik85
Tak to ma mrzi, ze nie si spokojna, kde teraz byvas....A co na to hovori manzel? On ma zrejme robotu, ktoru by nerad opustal, ci? Moj muz si tiez oblubil Kosice, celkom by tam chcel ostat zit, lenze sme nemali kde byvat a zobrat si hypoteku sme nechceli....Ale ani nahodou by som mu nenavrhla, nech ideme ku nam, velmi ma prekvapilo, ked mi to navrhol on sam 😉 . No len tu byvame vo velmi starom byte mojej starkej, kde okrem plastovych okien bolo vsetko strasne stare, cize penazi treba vela investovat. Inak ja som tiez svadbu mala u nas doma, lebo kebyze ju mame na vychode, tak najmenej 150 ludi by sme tam mali - vies tie dedinske svadby 😀 . Ale aj u nas bola parada, lebo muzova rodina sa vie bavit nech je kdekolvek, a ja som sa tiez isla roztrhat od tanca, takze dopadlo nam to fajn.... Uf, zacina mi tichy vikend, muz odisiel na chatu s kolegami z roboty a cely vikend tam bude, cize my dve aj s ubrechanou opicou ideme gazdovat same. Povedala som si, ze by som mohla umyt okna cez vikend, tak som straasne zvedava, lebo ta moja lenivost je strasna 😀 .
@trulinka no u nas bolo na vyber bud on sa pristahuje do ke a budeme byvat v podnajme v nejakom 2izb byte, alebo pridem ja, budeme byvat v dome s vekym dvorom, kde by sme mohli mat aj psika.. a kedze on zarabal vtedy cez 1000e a ja 300, tak som dala vypoved ja a prestahovala som sa. naivne som si myslela ze za 300€ sa zamestnam aj tu.. ale kdeze.. v tejto hladovej doline si najst normalnejsiu pracu a bez kontaktov je nemozne. predsa, keby som tu vyrastala, mala by som vsade kamaratky, spoluziacky a tak, tak by som si isto skor nasla pracu ako ked pridem z velkeho mesta.. po pristahovani som rozdala zivotopis hadam vsade. plna elanu, nadsenie pre predaj, mlada, pracou skusena... a nikto mi nezavolal.. velkou nevyhodou tu pre mna je ze neviem madarsky, co ma rozculuje asi najviac, ved nezijem v madarsku! a tí co ziju na SR by mali rozpravat po slovensky! bola som aj na pohovore v lucenci v T-mobile a nevzali ma lebo mali podmienku madarsky jazyk. no na nervy. a stravit mladost ako pracovnicka niekde pri stroji v pasovej vyrobe ako robotnícka.. nema ziadnu buducnost, ani referencie do buducnosti.. no co uz.. chcem matersku! ! ! 😀
tak ty sa chystas umyt okna? naco? aby si lepsie videla to sychrave mdlé počasie čo je vonku? 😀
ja to necham az na jar.. byvam pri hlavnej ceste.. po umyti by uz zajtra bolo spinave 😀 hehe
dnes je nejako zima. ani mne sa dnes nic nechce.. ale musim narezat jeden sadrokarton ze ked pride vecer muzik tak mi pomoze ho namontovat..
@zuzulik85
Ved to, ja som skoncila vysku akurat v r. 2009, ked sa u nas zacala ta kriza a ziadne zamestnanie som si nenasla. Kedze nie som extremne sikovna, len sedy priemer a nemam znamosti, tak som bola cela nadsena ked ma vzali aspon na postu - podotykam, ze mam este vyssie vzdelanie ako moja nadriadena, ale co uz, nie som typ co si bude nieco namyslat a uz som nemohla dalej byt financne zavisla od muza.... 😒 Ale to co ma tam cakalo, som teda netusila a ja len velmi chcem dufat, ze uz nikdy nebudem musiet prist naspat na postu so stiahnutym chvostom, ci by sa pre mna nieco naslo 😒 . My mame stastie v tom, ze manzel moze pracovat odkialkolvek, pokial tam ma internet... 😉 . To ti verim, ze pracovnicka pri pasovej vyrobe urcite nie je ziadna perspektiva do buducna. Joj, nech ti len tento KET vyjde a budes sa moct na to vykaslat...Tak tie okna vyzeraju hrozne, posledne som ich na jar umyvala a uz sa na ne nemozem pozerat, tak snad zajtra aspon 2 umyjem... 😝
chcem sa vas opytat co vas v iscare stalo ivf a icsi?v heliose som platila 1400€:(
@annastasia22 Ahoj, kolko si davala na icsi? aj pk si mala? aj si mrazila? Zalezi to od viacerých poloziek. . .
@merry1001
Skus to vydrzat. Ja som testovala az na 14. den, tak sme sa s Dr. dohodli....vtedy som uz mala zjavne viditelnu ciarku, no bola este taka kus slabsia, ale som si pomylila test, najprv som si robila test s citlivostou 25 a az o 2 dni s citlivostou 10....Takze kebyze sa nepomylim, tak na ten 14. den by uz bola poriadne silna ciarka.....Ale to vsetko zavisi od mnozstva HCG hormonu, to je rozne.....
@merry1001
Hej, aj ja som mala v papieroch napisane na 12. ty den testovat, ale Dr. povedal na 14.ty, tak som robila podla neho....Vies co? Ja som predtym po IUI stale testovala skor a stale som potom bola neskutocne smutna, ked tam len 1 ciarka bola, tak som si povedala, ze to teraz vydrzim....Taka som bola nervozna, ze som ani spat poriadne nemohla.....ale vydrzala som....Ano, to ze nespinis je dobre znamenie, aj to, ze ta pobolieva brucho ako pred menzesom....takze uz len vyckaj par dni a velmi ti prajem nech su tam poriadne silne 2 ciarky 😉
Babule ako toto všetko riešite v práci? Beriete si hneď PN? Dovolenku, či? Pomaly premýšľam nad tým, ako to všetko urobím. Keďže s kolegyňou to mám ťažké. Neviem presne čo ma čaká. Aké vyšetrenia, koľko a tak... Nechcem to všetko absolvovať v strese a nervozite ☹
@merry1001 ja si tiez myslim ze sa nemas coho obavat a stresovat.. ja som po 7 dni zacala spinit a za 3dni spinenia sa mi spustila MS, co znacilo neuspech.. presne taky istiy postup som mala 2x.. Takze ked nespinis tak je vsetko ok. len to uz vydrz, pusti to z hlavy nech nema telo stres.. aj ja som mala testovat na 14.den. je to istejsie. Drzim palce a verim ze ti to vyjde.
@babatenko77 zalezi aku mas pracu.. ja som sla na PN hned ako mi potvrili z poistovne. Ja mam velmi zatazovu robotu a pocas stimulacie nesmies robit nic namahave aby ti nepopraskali vajícka.. takze ak len sedís niekde v kancli, tak to je v pohode.. ale ak si niekde na nohach tak chod na PN.. ja som pri prvom pokuse bola na PN 2 mesiace a teraz som na PN zatial tiez 2mesiace a este potiahnem minimalne do polky decembra, ale pevne verím ze uz sa do roboty nevratim a prejdem potom na matersku.. niekedy buduci tyzden ma caka KET.. vlozenie mrazacika.. Hadam to tento krat vyjde..
@zuzulik85 Dakujem za povzbudive slova, ja som dnes 10ty den a 30ty DC, sice doposial nespinim vôbec a dokonca mam pocit, ze ma aj trocha pestavaju boliet prsia. . .no neviem. . .co som tu uz vselico precitala, tak niektore maju uz 6-7 den dve ciarky. . .ale samozrejme, ze este v kutiku dufam. . .a ty? Kedy ides na vklad?
@babatenko77 Ja sice fyzicky tazku pracu nemam, ale zasa psychicky dost narocne, nonstop som na telefone. . takze som tiez od prveho dna stimulky na PN, teda od 22. oktobra. . .a cez vikend sa uvidi, ci v nej pokracujem, ci nastupujem spat do prace . . .
@merry1001 nechce sa mi verit ze na 6-7den maju //.. tak skoro ani krv neukaze vysledok, a nieto este test.. to bude podla mna chybnym testom.. Na vklad este neviem presne kedy. v pondelok idem na ultrazvuk a tam mi doky povie kedy vlozime. teraz som 8DC. ale pocitam ze niekedy buduci tyzden bude aj vklad.
@babatenko77 ja som bola na PN, nechcela som nic riskovat, nakoniec to nevyslo a poviem ti, ze bolo tazke vratit sa po tom vsetko do prace :(
@merry1001 hej hovoril. na 12ty to este nemusi test zachytit. najistejsie je 14ty den.. aby si nezufala ked na 12ty sa objaví iba / mohlo by to sposobit depresiu.. preto radsej pockat na 14ty a vidiet // 😉 prvy vklad mi robila ona, druhy Galo. len klud, rob nieco ine aby si na to nemyslela.. ale viem. lahko sa to hovori. no neda sa na to nemysliet, ze 😀

@domuska11 podarí sa, neboj 🙂 😉