icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

zuzulik85
27. nov 2014

@dm2 užívali sme aj materskú kašičku.. čo je všeliek na všetko možné.. no nič.. jedine sa mi zlepšila kvalita vlasov a nechtov 😉

eeveeliin
27. nov 2014

@zuzulik85 ahoj... veru aj moj chlap ma problem s "kamosmi". Ma oligotheratozoospermiu patologia nad 96%. Doktorka mu odporucila folandrol, plus som mu dokupila vitaminy podla toho, co som sa docitala aj na mk. Ale len tie bezne, ziadne hokusy-pokusy. Dali sme uz ziadost na ivf, takze uz len cakame a dovtedy sa pchame vitaminmi.

zuzulik85
27. nov 2014

@eeveeliin nám galo dal pre muža liečbu menopurom.. jednu injekciu 1x za mesiac, to tuším bolo.. že vraj to zaberá.. no nezabralo. ale môj už od útleho detstva bol zanedbaný doktormi, neskoro mu stiahli vaječníky z brušnej dutiny. a potom šiel problém za problémom.. no že je neplodný sa dozvedel až v 30tke! takže bol to pre neho riadny šok!!! až z lekárskych záznamov nám to všetko vyčítala doktorka na genetike.

eeveeliin
27. nov 2014

@zuzulik85 moj mal nezostupene semenniky, bol na operacii ako maly chlapec. Najviac, co ma mrzi, ze s byvalou sa im babo podarilo na prvy sup. Ale to uz bolo viac ako 10rokov dozadu. Ale co uz,aspon vieme,ze kedysi mu to vsetko fungovalo. Uz len dufat, ze nam ivf vyjde. Musime verit. A uz sa neviem dockat, no mam aj strach. Nemam rada doktorov a vsetko s tym spojene. Pre mna to bude riadne prekonanie sa.

zuzulik85
27. nov 2014

@eeveeliin hovor mi dačo.. Ja som mala "fóbiu z bielych plášťov" Neznášam nemocničné prostredia, doktorov a všetko okolo toho.. a úplne najviac neznášam injekcie.. Takže v tomto som sa musela riadne prekonávať.. 2 týždne denne 3injekcie do brucha.. k tomu odbery krvy. odber vajíčok, vklad embrya, nakróza.. polonahá na koze.. a najhoršie na tom celom procese je to čakanie na výsledok.. najdlhších 10 dní v živote!! a slová "netreba na to myslieť" sa veľmi ľahko hovoria.. ale neskutočne ťažko sa to dá dodržať. Pravda je.. že na to žena myslí 24hodín denne.. v noci sa nám o tom aj sníva.. a ráno som sa bála ísť aj na wc aby som tlakmi neublížila krehkému embryjku.. No a keď príde neúspech.. s ním aj depresie.. každým neúspechom väčšie a väčšie depresie.. prieberanie.. my sme ivf trávili celý rok.. 2x ivf 1x ket (mrazáčik) a keď to nevyšlo.. za mesiac som pribrala 10kg!!! to nikto nepochopí kto si tým neprešiel.. Držím ti palce.. mať bábo je sen všetkých z nás. Hlavne sa treba snažiť byť v pohode a nepodliehať depkám..

eeveeliin
27. nov 2014

@zuzulik85 presne, ja uz teraz na to myslim nonstop, v noci sa budim, sniva sa mi. Posledne dni je to lepsie, len to spavam velmi malo, tak sa asi nestiha snivat. A s tym priberanim tiez viem o com hovoris. Ja som bola vzdy obrovska. Ale ako sme sa rozhodli, ze sa ideme snazit, tak som sa zatala a zacala sa o seba starat. Zdravo sa stravovat, cvicit. Schudla som 35kg a teraz za tych par dni, co som v depkach mi vaha o par kg vyskocila hore. Chcela som, aby moje deti mali zdravu mamu, ale teraz je vsetko take divne. A co bude, ani srnky netusia, len viem, ze nesmiem prestat verit.

zuzulik85
27. nov 2014

@eeveeliin to máš určite pravdu! ja stále verím že "čo má prísť príde" všetko má svoj dôvod. Inak je to obdivuhodné schudnúť 35kg.. ja som tiež taká silnejšia. Aj keď moja výhoda je, že som vysoká.. ale aj tak som mala pred 5 rokmi o 35kg menej.. no nejako sa to nazbieralo.. a za ten rok čo sme sa venovali ivf.. napchávala som sa hormónmi.. tak to šlo oveľa rýchlejšie hore.. teraz som dala dole už 10kg a dúfam že to pôjde ešte dole. Celé je to o tom ako sa človek cíti... ako sa cítiš vo vnútri, tak vyzeráš aj navonok. Dôležité je, nepodliehať depke! Mne sa doteraz sníva a túžim po dvojičkách.. vždy som chcela dvojičky.. pri ivf som si dávala vkladať iba 1 embryjko.. a to možno preto nevyšlo.. pri ďalšom pokuse si dám vložiť 2 a verím, že to výjde 🙂 máme to my ženy ťažké

eeveeliin
30. nov 2014

@zuzulik85 my si dame vlozit asi tiez dve..no uvidim, este je to daleko. Necham si aj poradit doktorkou.. Drzim Ti moc palce 😉

mina1834
8. dec 2014

Prosim vas vie mi niekto poradit kolko trva asi kym vas objednaju na iscarr v martine kolko sa caka na termmin ?ked idete prvy krat

eeveeliin
9. dec 2014

@mina1834 my sme cakali cca 3tyzdne k dr. Gatovej

maminka1986
10. dec 2014

ahojte baby my sme boli na IUI 26.11 naše prve ale v HELIOSE ..neuspešne podla testu..dnes som bola na krv u mojho gyndoša a začinam špiniť už :((((( som uplne zufala..ideme na dlašie iui a vychádza to na 23.12 ak od dnes ratam 1.DC...ide tiež niekto 23.12????na IUI ? ja sa bojim ist na IVF neviem... ste veriace baby?? ja ano a preto sa anto divam inak :(
neviem či ist do ISCARE čim dalej tým viac čitam o iscare lepšie veci :/ neviem ale Krajkovič je milý aj ostatní dr...

kullip
10. dec 2014

ahojte snažilky 🙂 chcela by som vás aspoň trošku podporiť a dodať nádej aj našim príbehom. Pred 4 rokmi sme s manželom začali chodiť do Iscare po 2 rokoch márneho snaženia. Zistilo sa, že som mávala anovulačné cykly a manžel mierne zhoršený spg, ale nebola to žiadna hrôza. Najprv sme absolvovali 2x IUI neúspešne, potom sme skúsili IVF. Mrazáčikov sme nikdy nemali, pretože aj keď som po stimulácii mala aj 15 vajíčok, vždy z toho boli "len" 2 embryjká, ktoré som si aj nechala vložiť. Nakoniec 4. IVF bolo úspešné a dnes nám robí radosť zdravý a krásny už 7 mesačný synček. Musím povedať, že sme si prešli kadečím, boli zlé a ešte horšie dni, určite je to aj skúška vzťahu. No pri pohľade na nášho chlapčeka viem, že to všetko stálo za to!

gamarka
11. jan 2015

Ahojte snazilky kolko dlho trvalo kym Vam poistovna schvalila ziadost o IVF ? Chceme podstupit druhe IVF, Prve sa skoncilo uspesne a maly si pyta bratceka 🙂 Prvykrat sme na to cakali 3 mesiace aj teraz je to tak dlho? Dakujem

fifitko25
11. jan 2015

@maminka1986 ano, som veriaca a ideme na IVF. Nevidim na tom nic zle, zial v dnesnej dobe je velmi tazke pre mlade pary otehotniet a donosit zdrave deticky.

maminka1986
11. jan 2015

@fifitko25 ahoj ja viem že je to problem len moja sestra to nevie!!mala dieťa hned bez problemov my sa snažime vyše už 2 a pol roka anič....
my ešte skusime IUI boli sme len raz a ak niť tak ivf iked s aho bojím a clekovo je to také no ešte stým nie som stotožnená....

fifitko25
11. jan 2015

@gamarka zalezi od poistovne, ale tusim do mesiaca cca vsetky.

fifitko25
11. jan 2015

@maminka1986 a preco sa do toho miesa tvoja sestra? Vsak v prvom rade ss tym musis byt stotoznena ty a tvoj partner. Ale ak nie si, tak to neries.
Ja si pri tomto kladiem na doraz, ze chcem byt dobrou maminkou mojmu dietatku, ci uz pocatemu prirodzene, alebo s pomocou, lebo bude moje ! A urcite sa kvoli tomu nebudem citit zle, ani menejcenna a dietatku zabezpecim dostojny zivot plny lasky.

maminka1986
12. jan 2015

@fifitko25 lebo som sa snou o tom rozprávala a vieš čo mi povedala???že ma v TOM URCITE NEPODPORI! tak sa už nezdoverujem jej s ničim a zdoverujem sa len kamoškám dvom ....kedy idete? ja ešte menzes nemám mam take blbe cykly lebo mam PCO manžel zhoršený spg ale nič staršnéééé.... len to čakanie je otrasné!! ach ...
ja viem že bude moje to babatko ale neviem tak velmi som to chcela prirodzene a nič...no uvidime pojdeme ešte na IUI dva razy a uvidime... vy kedy idete? a prečo? dakujem za odpoved

fifitko25
12. jan 2015

@maminka1986 my ideme na konzultaciu 22.1., tak uvidime ako to bude prebiehat. My uz jedno dietatko mame, 2rocneho synceka, ale ma geneticku poruchu zrazanlivosti krvi ☹ neda sa to vyliecit, je to dozivotne, hrozi mu kedykolvek vykrvacanie.... Preto ideme na ivf, chceme este jedno dietatko a takto nam pomozu vybrat zdrave embryjko pomocou genetickeho vysetrenia plodu pred vkladom. PretozE tu poruchu prenasam ja ☹

putna
12. feb 2015

Ahojte snažilky...pozerala som cenník...od 26.januára zvyšovali ceny... 😒 och joj...čo máte nové? ako pokračujete?

smelkova
3. mar 2015

Ahojte, chcela by som radu, Dr. Tomáš robí aj fyzicky umele oplodnenie alebo len vyšetrenia pred tym? pretože ked som sa informovala tak mi povedali, že on urobí tie patrične vyšetrenia ale to konkretne umele oplodnenie nerobí ale posiela do Brna....ako to vlastne je? Dakujem

anickablazekova2015
Odpoveď bola odstránená
mumlicek7
9. mar 2015

@smelkova niie nam to neposielali do brna nam to robili na mieste v martine a nam to neake doktorky robili na potom somotny transport dg galo

stella25
10. mar 2015

@smelkova ahoj, Dr. Tomas uz nepracuje v Iscar Martin.
Ma v Martine svoju sukromnu ambulanciu, kde robi len vysetrenia ale vsetky klientky doporucuje do Brna. Nie na kliniku Iscar v Martine.
Z vlasnej skusenosti doporucujem Brno.
Ak chces viac info, pis do IP.

smelkova
10. mar 2015

dakujem za informaciu, pretože mi už máme urobene vyšetrenia a vzhladom na vysledky mame odporučane IVF a chceli sme to absolvovat u dr. Tomáša a ten nám povedal, že to nerobí...ale asi budem musiet sa podrobnejšie poinformovat a zajst na konzultaciu priamo do Martina. Dakujem a pekny den prajem

laurazoe
18. mar 2015

kočky chcem sa spýtať čo máte skusenosti s KET .Minulý utorok som absolvovala transport .Dnes som si robila mama test a nič .Taká som nešťastná .Viem že je tam písané na 12 den po vklade ,ale tak som dúfala. A chcem sa spýtať na menzes ,,kedže si vkladám utrogestan tak ten zabraňuje menzesu - či až ked vysadím dostanem menzes.ďakujem

kathy1
19. mar 2015

@matulisa aj mna pridaj do skupinky dakujem

putna
20. mar 2015

@laurazoe Ahoj...ja som užívala utrogestan no aj tak som začala krvácať...ale môže to byť u každej individuálne...hlavne nestresuj... 🙂

matulisa
21. mar 2015

@kathy1 ahoj, veď si v skupine od októbra 2014, skús si to skontrolovať. 🙂

kathy1
22. mar 2015

@matulisa ano ja som uplne myslela,ze je nejaka ina este 😝