IUI, IVF a skleróza multiplex. Ako to vlastne je?

zuzana9285
13. aug 2011

Ahojte dievčatá Neviem, či mi budete vedieť poradiť, ale chcela by som vedieť, či sa IUI alebo IVF robí iba po určitom čase nemožnosti otehotnieť,alebo je ho možné podstúpiť aj skôr ako po jednom roku, napr. ked mám iné zdravotné problémy - teda konkrétne sklerózu multiplex . Na IUI, IVF odporúča gynekológ alebo môžem ísť aj sama do centra asistovanej reprodukcie? IUI si platím ja alebo ho platí poisťovňa?
Ďakujem za odpovede.

tinara23
13. aug 2011

@zuzana9285 ahoj, no do centra bežne chodia ženy do 35 rokov, tak po roku snaženia. Ale samozrejme môžeš ísť aj skôr, možno aj kvôli tým zdravotným problémom, ktoré máš. Do centra nepotrebuješ odporúčanie od gyn. , ani žiadne lekárske správy. Oni si tam aj tak urobia svoje vyšetrenia, ale ak niečo máš tak si zober so sebou. IUI si platíš sama, na to zdravotné poisťovne neprispievajú, v každom centre je cena iná, ja som napr. platila 75eur. Vyber si centrum, objednaj sa a choď 🙂

zuzana9285
autor
13. aug 2011

@tinara23 Ahoj, ďakujem za odpoveď Ide o to že pre mňa je strašne rizikové to obdobie medzi vysadením liekov a otehotnením, tak preto sa pýtam My sa snažíme asi 4 mesiace a zatial nič
A ak sa môžem opýtať, bola si raz na IUI a bolo úspešné? Ja len, že som čítala, že väčšia úspešnosť je pri IVF ako pri IUI. Ale IVF platí poisťovňa celé, alebo si tiež priplácaš?

tinara23
15. aug 2011

@zuzana9285 bohužiaľ IUI nebolo úspešné, tento týždeň idem na ďalšie. My sme sa v centre, tak dohodli 2xIUI a potom už IVF. IUI nie je až také úspešné ako IVF, ale zase predsa len je šetrnejšie. A je tu veľa kočiek, ktoré otehotnelo práve po IUI. IVF čiastočne prepláca poisťovňa, ale suma, ktorú si platíš sa pohybuje okolo cca 800 eur, záleží od liekov a od celého procesu IVF.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre