icon

IUI január/február

andrea_r016
10. jan 2021

Ahojte žienky, ktorá plánuje ísť na IUI v januári, príp. vo februári? Neviete ako je to teraz s Gyn Fiv, či robia? Ja by som rada šla vyskúšať tento mesiac po 2 mesačnej pauze. Takto sa môžeme navzájom podporiť. Verím, že to bude úspešné. Budem rada, keď sa ozvete. ☺

andrea_r016
autor
2. feb 2021

@zitusss drzim palceky 👍🍀

@vladka2503 este som nerestovala 😂 nejako sa nemozem odhodlat na to 😂 asi zajtra skusim ale ani teolota tomu benasvecuje si myslim 😂 a ty ako dnes ? Testovala si?

zitusss
2. feb 2021

@andrea_r016 jeeej to je krasny graf 🙂 planujes aj testovat ci odolas?🙄😄
Baby mam to uz za sebou🙄
Spg vraj dobry,vy si pamatate ake ste mali hodnoty?ta mortilita neviem co je ale 40% je dost?🤔
@vladka2503

opi14
2. feb 2021

@zitusss Ahoj, tak to ste mali super spermiogram, akurát pozerám naše výsledky a my sme mali horšie výsledky..... KPS 8 a Motilita A(20%) :(

marryl84
2. feb 2021

@zitusss motilita znamená pohyblivosť

marryl84
2. feb 2021

@zitusss
Toto bol nas.

zitusss
2. feb 2021

@opi14 ale tak keby to nebolo dobre tak by to ani neskusali isto 🙂 a ako sa citis inak? 🙂

@marryl84 skoro sa mi oci vyocili😳😄pekne hodnoty 👌 a kedy si bola?

marryl84
2. feb 2021

@zitusss my sme boli teraz v sobotu 30.1.2021.ale sama tomu nerozumiem, lebo partner bol 3x na spermiograme a stále boli zle hodnoty. Raz 0 hybnost a posledne dva hybnost pod 4% vždy bolo odporúčane ísť na asistovanu reprodukciu. A v den odberu takéto hodnoty? 😳🤔, sama tomu neverím a morfológicky správne boli vždy menej ako 1%

zitusss
2. feb 2021

@marryl84 a to sa aj s horsim SPG chodi na IUI? Som myslela ze musi byt dobry spg na to. Ale tak motyka vystrelila a mali ste perfektne hodnoty 🙂 bodan by to vyslo🙏urcite nam daj vediet🧡

andrea_r016
autor
2. feb 2021

@zitusss asi zajtra spravim test rano ak sa mi bude chciet 🙂 a aky mas z toho pocit? Krvacas? My sme mali 16 mil a motilita 65 percent

marryl84
2. feb 2021

@zitusss popravde ja som myslela ze nas hneď pošle na ivf, s iui som ani neratala. Ale doktorka povedala ze skúsime najprv toto. 15.2.mam ísť na krv tak dám určite vedieť. Ale vaše hodnoty su super a vsetci vieme ze na tie čísla sa nemôžeme úplne fixovat. Úspešní môžu byť aj ti co maju horšie hodnoty. Dôležitá je len jedna šikovná spermia ktoré sa dostane do cieľa 🙏. Držím palčeky aj tebe. Kedy ideš na krv?

zitusss
2. feb 2021

@andrea_r016 no podla mna sa to bude isto chciet testovat 😄 ja si sice hovorim ze vydrzim do krvi az ale pochybujem o sebe uz teraz 😅 nekrvacam,trochu som spinila ale inak nekrvacam nejak 🙂 ty si krvacala? Hovoril lekar ze to bude v poriadku ak budem spinit

@opi14
@marryl84 presne tak,su to len cisla,staci jedna dobra🙏💛
Hovorila sestricka ze o 14 dni a dnes je vraj den 0 tak neviem 😄 ale teda asi bud 16 alebo 17.2. Tak pojdem asi 17 rovno ci?😄
btw vy ste to jak ratali?🤯🤔🤷‍♀️🤦‍♀️😄

marryl84
2. feb 2021

@zitusss od druhého dňa to ratam a padá mi to na víkend takže hneď v pondelok nabehnem na odber. Tak mi povedala aj sestrička aby som sla na testy. Silno držím palce nech sa ti to podarí 🙏 🙏 🙏 🧡. Ja asi testovať nebudem, sa bojím čo tam bude. Počkám radšej az na krv.

opi14
2. feb 2021

my sme mali horšiu morfologiu.... skusili sme teraz IUI, manžel má bohužial rakovinu, cez Vianoce mu ju diagnostikovali, preto sme sli zmraziť spermie a rovno mi v tomto cykle ešte stihli spraviť hyfosy, šli sme na IUI a použili čerstvé spermošky kým sa dá. Budúci týždeň má konečne operáciu, tak potom neviem, kým nebude mať ešte liečbu možno raz IUI vyskúšame, uvidíme podľa jeho stavu... následne asi IVF. Budem však veľmi veriť a dúfať, že tá jedna spermika našla vajíčko a oplodnilo sa🙂 Minulý rok mal asi 2x robený spermiogram a bol v norme... premýšalala som, či aj rakovina mohla na toľko zhoršiť morfológiu ....

opi14
2. feb 2021

@zitusss ja mám ísť na krv až 15.2., kedže iui bolo v sobotu. Tiež rátam až další den po iui 1DPO 🙂 lebo ovu bola asi v sobotu aj po inj. a aj v sobotu som mala bolesti ovu. Ale 13 skúsim test, dovtedy dúfam, že vydržím 🙂

zitusss
2. feb 2021

@marryl84 tak ja pojdem toho 17 radsej a hotovo 🙂 ked dnes je druheho
Asi je fakt lepsie pockat na krv a nestresovat sa s testami🤯🤷‍♀️🤦‍♀️😄

@opi14 urcite treba verit ze ho tie spermie nasli🍀🧡
A kolko mate rokov? Uz mate nejake deti? 🙂
Manželovi držím palce, nech sa čím skôr vyzdravi 🙏

zitusss
2. feb 2021

Ja som prave volala s lekarkou ohladom liekov metfogama co mi nasadila kvoli inzulinovej rezistencii, nesmie sa to brat v tehotenstve, dorazne ma na to upozornovala, tak som sa jej pytala ci to nemam uz preventine vysadit ak by to vyslo a ona ze nieee ze ved sanca je aj tak nejakych 15-20% 🤯🤔😅 akoze sak viemeeee ale proste vie povzbudit no 🤦‍♀️😅
Ale tak my vsetky verime a drzime palce 🙏
Aspon jednej z nas tu keby to vyslo sa budem tesit🍀

opi14
2. feb 2021

@zitusss tak to fakt povzbudila :D ja mam tiez lieky, ktoré treba hned vysadiť pri tehotenstve, ale zatial si ich dávam, až ked budem mat v rukách test, aj mini ducha prestanem :D nie nemáme žiadne deti, to je na tom to smutné, nejako sme to nesili, už minulý rok sme boli u doktora a na vyšetreniach, proste sme si dávali čas, lebo sme nemali žiadne prekážky, aj spermiogram v norme a potom prišlo toto.

majka_3
2. feb 2021

@zitusss ahoj na povzbudenie...manžel mal 26 a 35% a podarilo sa to... Žiaľ nevydržalo...
Drzim palce 😊
Kde si bola v Nr?

zitusss
2. feb 2021

@majka_3 jejda 😔 a preco sa to neudrzi? Resp. Vies preco sa to tebe neudrzalo? Progesteron napriklad pomaha udrzat ci? Moc sa v tom nevyznam🤷‍♀️

marryl84
2. feb 2021

@zitusss ja viem ze je to ťažké vydržať, ale lieky ktoré berieme aj tak skresluju výsledky, a krv je istota. Silno držím palčeky tebe aj ostatným dievčatám nech sa nám to podarí 🙏 🙏 🙏. Vyzerá to tak, že väčšina bude testovať v rovnakom týždni 😊

marryl84
2. feb 2021

@opi14
žiaľ áno, ma to vplyv na morfológiu. Ale netráp sa tým, môže sa to podariť aj napriek tomu. Ako som vyššie písala, stačí jedna šikovná spermia. Netreba sa sa veľmi upinat na tie čísla. Držím palčeky, mame rovnako termín. Tak budem na teba myslieť 🙏🧡

majka_3
2. feb 2021

@zitusss no užívala som aj progesteron... A nepomohlo... Dostala som silné bolesti a bolo po všetkom 😔

zitusss
2. feb 2021

11DC ked som bola na prvej kontrole, na sone nasla jeden na pravej strane tusim 10mm, lavu stranu dobre nevidela🤦‍♀️ ze sliznica sa jej zda velmi dobra aj hlien. Poobede som volala za tie vysledky z krvi a hned som si mala pichnut ovitrelle a dnes rano 12DC sme isli na IUI.

Prave ma zacalo brutalne pichat na lavej strane, to znamena ze bude ovulka na tej lavej strane asi co? 😄 mali by sme to ist rychlo poistit ci?🤦‍♀️😄🙈

Tiez ste citili potom bolesti na niektorej strane?

zitusss
2. feb 2021

@majka_3 hmm a ako dlho sa snazite? Bolo toto iui vase prve ci? Uz mas nejakeho drobca doma ci sa snazite o prve?

@marryl84 musime vydrzat do testov a bodka,ina cesta nie je 🙈😄

opi14
2. feb 2021

@marryl84 ďakujem ti veľmi pekne. Veď práve, čísla som vôbec neriešila, kým ste tu vy nedali tie super hodnoty 😅 Myslím aj ja na teba a držím palce 🙏🏻

@zitusss nám aj kázali v CAR večer ešte po iui poistiť, tak smelo do toho 🙂

zitusss
2. feb 2021

@opi14 mna len tie percenta zneistili,som nevedela poriadne ani co to je ale tak presne jak baby pisu,staci jedna poriadna a ta tam urcite budeee🍀🙂

majka_3
2. feb 2021

@zitusss snažíme sa o tretie... A snažíme sa 15mesiacov... Moje druhé iui to bolo ktoré sa podarilo... Prvé iui som mala bez clostylu a druhe s clostylom a ovitrelle.
A 10mm je veľmi veľmi malý nato aby si si pichla ovitrelle... Minimálne 18_20mm musí mať

zitusss
2. feb 2021

@majka_3 a tie prve dve sa podarili prirodzene "hned"?
No vsade som sa presne toto co pises docitala,ze aspon 18-20mm by mal mat,preto si myslim ze bol nejaky vacsi na tej lavej strane ktoru nevidela,inak si to neviem vysvetlit🤷‍♀️ z krvi asi vedeli zistit ci je spravny cas

majka_3
2. feb 2021

@zitusss áno krv je smerodajnejsia ako veľkosť foliku 😉 ver im... Dobre to bude... Držím palce 😊
Bola si v akom centre?

zitusss
2. feb 2021

@majka_3 dakujem,podobne aj tebe drzim🍀🧡🙂
Gynfiv BA a ty kam chodis?