icon

IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?

petra2505
30. júl 2008

podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.

megan777
20. apr 2019

@mims1520 druh horsie spermie,davala som mu fertilman,koenzym Q10a ostatne vitaminy ,ja som bola ok ale vyssi vek mam 41rokov.Bola som stimulovana pred IUI clostylbegyt,potom pregnyl a predtym som dlhsie brala inofolic.Ale IUI zabralo hned, mala som 3pekne folikuly a Jeden sa chytil.

mims1520
20. apr 2019

@megan777 áno ja beriem inofolic. Som chvalabohu zdravá. Manžel mal horší spermio, ktorý sa však vylepšil po užívaní doplnkov,( a preliečení zápalu)ktoré nám poradila geneticka. Fertilovit sa volajú. My sme síce mladí, obaja 26, ale mám dojem, že zato čo sme si doposiaľ vytrpeli sme zostartli asi o 10 rokov 🙂

megan777
20. apr 2019

@mims1520 ano to poznam hlavne kazdy mesiac to cakanie.

megan777
20. apr 2019

@megan777 drzim palce.

mims1520
21. apr 2019

@megan777 ďakujem veľmi pekne

katkaba1
23. apr 2019

@megan777 Gratulujem a držím silno palce aby ste to dotiahli do úspešného konca 😍
Mne robí IUI môj gynekológ, zaoberá sa aj neplodnosťou, je poctivý a po skúseností s CAR som ani nevedela kam inam by som na zákrok mala ísť. My sme boli na 2. IUI, to prvé prebehlo hladko, bez problémov ale nezadarilo sa. Teraz 2.IUi som stimulovala a teda bolesti v podbruško som mala hneď, na druhý deň to bol úplny masaker, rozmýšlala som, že pôjdem na pohotovosť. Na tretí deň mi to postupne odchádzalo.. boli to nepríjemné 3 dni.
Teraz už je fajn, občas ma pichne vo vaječníku, cítim sa nafúknutá..ale inak dobre. Včera ma akurát chytil niečo ako vlčí hlad, musela som si rýchlo niečo dať lebo ma až mdloba chytala. Na akési príznaky je ešte skoro 7 dní po IUI ale tajne dúfam, že by to mohlo byť dobré znamenie..
My tiež 4 roky neúspešne čakáme.. ak toto nevýjde odporúčajú nam IVF .. tak uvidime.

megan777
23. apr 2019

@katkaba1 drzim silno palce,mne zacalo tiez hned chutit jest asi 10dni po IUI este druh mi hovori ze nejak si sa rozozrala heh 😀a on mi potom povedal ze ked videl ako mi chutilo hned vedel ze sa to podarilo.

mims1520
23. apr 2019

Ahojte. Ja som dnes sla na kontrolu k dr. A vyšlo to nakoniec tak že krásny folikul 20 mm už je pripravený takze dnes picham ovitrelle a štvrtok iui. Som trosku presokovana že takto skoro prišla ovulka. Hoci ja som o už cítila ale ja mám trosku dlhšie cykly takze som všetko čakala až budúci týždeň najskôr. Ale super tesim sa. Vraj aj sliznica krásna takze verím že to bude dobre 🙂

simkamatko
23. apr 2019

Ahojte damy neviem ci tu smiem napisat ale skusim mozno mi budete vediet poradit s manzelom sa snazime 9r bez vysledku pred par rokmi sme absolvovali 2x IVF negativne tak sme sa rozhodli ist prirodzenou cestou bez stale neuspesne manzel ma zdeformovane hlavicky nie vsetkych spermiach a mne zistili ako stale ze mam anoovulacne cykly cize neovulujem a mam velmi nizsky progrestron chcem sa vas opytat cim si ho mozem zvysit?

marionen
23. apr 2019

ahojte žienky, sledujem túto tému odkedy som sa rozhodla pre IUI, momentálne som po prvom IUI a na krv idem pozajtra... na jednej strane dúfam, že to vyšlo, lebo príznaky by boli na druhej si uvedomujem, že to môže byť z tej liečby...už uvažujem, že si predsa zajtra ráno zbehnem kúpiť test a testnem to... to bude 13. deň od IUI a aj od ovu... toto čakanie je príšerné... 😔 brala som clostil 2x1 a pichla som si aj pregnyl, ale to už je viac ako 2 týždne... pred IUI som mala tri folikuly, no vyzeralo to tak, že dva dozrejú...

mims1520
23. apr 2019

@marionen veľmi držím palce ! 🙂

megan777
23. apr 2019

@marionen drzim palce potom hod testik ja som mala tak na 13 den slabulinku ciarku.

marionen
23. apr 2019

@megan777 áno, už som sa odhodlala, že zajtra ráno bežím do lekárne a rýchlo ešte odtestujem...aspoň budem buď už nejak pripravená na negatívny výsledok krvi, alebo sa pomaličky začnem tešiť 🙂 aj si sa cítila nejako inak? nejaké príznaky?

katkaba1
23. apr 2019

@mims1520 Ja keď som bola teraz pred IUi na merani tak vo stvrtok jeden folik 16mm a druhy 13mm, v pondelok 25mm a 20mm tak mi pichol rychlo Pregnyl a na druhy den IUI. Tiež mi prišla ovulka nečakane rychlo na 14.den 🙂 inokedy cca 16-18. Den, mam dlhy cyklus.
A neboj, urcite to bude dobree 🙂 Drzim velmi palce 🙂 A mozno nam to vyjde obom naraz a budeme si tehulkovať spolu 🙂

katkaba1
23. apr 2019

@marionen Držim palčeky, možno nakoniec aj dvojičky budu 🙂 Ja som mala tiez 2 dozrete foliky po Clostile 🙂 13.den po Pregnyle už nebude falošny test

katkaba1
23. apr 2019

@simkamatko Ahoj, bylinkami ani ničim podobnym progesteron nezvýšiš. Jedine liekmi, ktore Ti predpisal Tvoj gynekolog. On Ti na to nič nedal?
Pokial viem, ak maš nizky progesteron tak nemôžes ovulovať a teda ani otehotnieť v žiadnom pripade.

marionen
23. apr 2019

@katkaba1 jasné no...len mám obavy zo sklamania, ale to ak má prísť, tak by to prišlo tak či tak z výsledku krvi ...takže si spravím... mám také zvláštne kŕče ako na menzes, tak 5-6x dennea hlavne prsia mám celé zmenené...ale beriem, že to môže byť z duphastonu...keby boli dvojičky aj by som sa potešila :D ale aj jednému :D

mims1520
23. apr 2019

@marionen budeme držať palce a tešiť sa na test 🙂

simkamatko
23. apr 2019

@katkaba1 nie nedal mic v minulosti som bralavala clostyl a duphaston no nic to somnou nerobilo len som priberala 😞

katkaba1
23. apr 2019

@marionen Obavy sú pochopitelné, pozná to asi každá z nás. Ja som si bola po prvom IUi istá, že sa to s istotou podarí a keď som nakoniec zistila, že nič tak som bola z toho tiež poriadne sklamaná a smutná. Ale presne ako hovoriš - ak to má prísť tak to pride a keď nie môžeme sa aj na hlavu postaviť a nič s tym nezmeníme.
Ale to nebude Tvoj pripad 🙂 Nejake prvotne pocity/tušáka by si už aj mohla mať takže je to rozhodne dobré znamenie 🙂

mims1520
23. apr 2019

@katkaba1 áno aj ja mám dlhé cykly. Ale chvalabohu pravidelne. Stále ovulujem aj menstruujem načas. Len je to celé trosku dlhšie. Takze super že nemusia nikdy nič umelo vyvolávať🙂 jaj bodaj by to klaplo to by bolo veľmi pekne 🙂 za hodinku idem pichat, zas nám to bude trvať hodinu keďže mám abnormalny strach z ihiel. Asi preto si týmto musím prejsť haha aby som sa ich naučila znášať 🙂

mims1520
23. apr 2019

@katkaba1 och ja som dokonca po poslednom iui pridávala testy s krásnym duchom a napriek tomu som mala tusaka že nic. Keďže moje telo prežíva ovulaciu aj menštruáciu mega tak si hovorím že tehotenstvo by som tušila. A tak aj bolo. Pri tomto poslednom iui to naozaj nejak v klude neriešim. Al bude bude ak nie pôjdeme na IVF. Sme mladi zvládneme to 🙂 tak ako každá z vás !

katkaba1
23. apr 2019

@simkamatko Mne vždy po IUI dáva Utrogestan čo je progesteron. Skus sa spýtať či by Ti nepomohol. A keď si vysadila liečbu lebo Ti nezabrala tak Ti žiadnu nahradu neponúkol?
No s takýmto prístupom by som ja toho mojho gyndoša poslala kade lahšie.

katkaba1
23. apr 2019

@mims1520 Bože, tie ihly mi ani nespominaj. Na mne sa môj gyndoš smeje, že či som si vedomá, že v tehotenstve budem kazdu chvilu chodit na krv a že ako to chcem zvladnuť 🙂 Tak čo - keď musim tak vydržim, lahnem aby som nepadla ďaleko keď budem odpadavať a vybavene 😀
Podari sa to, neboj nič.. po prvom sklamani som aj ja taká akási iná teraz..predtym ma už o takomto case lamalo testy robiť a teraz ma to ani nenapadne..dokonca som sa rozhodla ( ak vydržim 😀 ) počkať na MS 🙂

katkaba1
23. apr 2019

@katkaba1 Inka rozmyslam - ako si to baby pichate doma do zadku? Však to je normalna velka ihla 🙈

simkamatko
23. apr 2019

@katkaba1 nie nic mi nedal ani v heliose ani moj gyndos a to vraj aky profi lekar .... 🤨

mims1520
23. apr 2019

@katkaba1 ja som sa nestimulovala nikdy, cize ja len ovitrelle do brucha. Premna injekcia do brucha sa rovná teda minimálne menšej operácii ( v hlave) reálne to ani neboli ani nič ale naozaj panika. Hodinu má prehovára muž, potom stratí nervy. Ja mám stav niečo medzi zrútením a placom. Od malička som robila scény pri odbere krvi alebo ockovani. Inak aby toho nebolo malo s tými ihlami... jedinú vec čo mi zistili od kedy sme začali riešiť to že som ešte notehotnela bolo že mám “jemnu” mutáciu na jednom gene a je 50% šanca že môžem mat trombofiliu počas tehotenstva. A keďže to nevedia zistiť, či tam práve tá mutácie je alebo nieje budú sa riadiť tým že tam je takze od začiatku tehotenstva do konca šestonedelia si budem pichat fraxiparin. Viem že keď budem tehotná spravím asi všetko na svete. Ale zatiaľ si to neviem predstaviť 🙂)

marionen
23. apr 2019

@katkaba1 áno áno...tušák by tam bol, dúfam, že správny...každopádne ukážem zajtra test... stále beriem duphaston, až do toho štvrtka, kedy idem na krv...som v napätí :D

marionen
24. apr 2019

Ahojte,tak som bezala do lekarne,vypytala som si najcitlivejsito test a dala mi s citlivstou 25...to mi po 13tich dnoch nic neukaze... :(

marionen
24. apr 2019

Bol snehobiely...to ani nemusim pridavat sem... ach jaj...