icon

IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?

petra2505
30. júl 2008

podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.

sisa217
18. jan 2017

@ninula11 no uplne v pohode a bez problemov mi dal PN...najprv som rozmyslala ze pojdem k obvodnej lebo som nechcela aby v robote nieco vedeli kedze PN od gynekologa je moc napadna..najprv som obvodnej zavolala a povedala ze som na zaciatku tehu a ze chcem PN...no ona mi povedala ze mi vie dat PN max na 2 tyzdne s ,,vymyslenou,, chorobou...tak som radsej sla rovno ku gyndovi a ako vravim uplne bez problemov ma vypisal...

ninula11
18. jan 2017

@sisa217 sme skoro rovnako otehotneli 🙂 ja som bola na iui 25.11. a ty týždeň neskôr 🙂 ako vravím, pôjdem do poradne 7.2. a ak sa bude stále priečiť tak pouvažujem aj nad zmenou lekárky ... bábatko je najdôležitejšie, náš malý zázrak 🙂

ninula11
18. jan 2017

@zuzsat prosím ťa, vieš mi dať typ ako to naformulovať to písomné oznámenie o mojom tehotenstve pre zamestnávateľa? ďakujem krásne 🙂

zuzsat
18. jan 2017

@sisa217 dobre ti obvodna povedala... mohla by aj dlhsie ale kazdy mesiac by si jej musela doniest odporucanie od gynekologicky ze odporuca PN... by si sa zblaznila toto bzdy absolvovat... tiez moj lekar mi to pekne vysvetlil ze nema problem ale bohuzial nemoze ma vypisat z gynek. hladiska ked on je len obvodny

ninula11
18. jan 2017

akurát som vzor oznámenia našla na nete 🙂 tak už netreba 🙂

zuzsat
18. jan 2017

@ninula11 tu mas moje

ninula11
18. jan 2017

@zuzsat ďakujem 🙂 takže to bude rybička ako ja 🙂

sisa217
18. jan 2017

@ninula11 my sme boli na iui 5.12. lenze ja som mala posunutu ovulku a poslednu MS 19.11 🙂❤

zuzsat
18. jan 2017

@ninula11 no ja myslim ze to bude vodnarik ako ja 😀 ked bude cisarsky do 19.2. ked neskor tak rybicka 😉

alexslovakia
19. jan 2017

@ninula11 mne normálne odvodak písal pn až do 8mesiaca potom ma poprosil o prihodenie pn na gynekológa. Všetko OK. Žiadna kontrola nič.

ninula11
19. jan 2017

@alexslovakia mne nič ale nie je, a preto mi to gynda nechce dať, asi je zásadová ... do hlavy jej nevidím ... ako som písala, pôjdem na poradňu 7.2. a znova sa popýtam, budem to musieť nejako vyriešiť ...

ninula11
19. jan 2017

@alexslovakia čítam to ešte raz tvoju správičku, a ty si bola na pn už aj počas materskej (píšeš do 8mesiaca a potom na pn od gyndoša) ? 6 týždňov pred pôrodom sa chodí už na materskú a niekde som čítala, že keď si na materskej nemôžeš byť na pn, ale keď už si na rodičovskej tak môžeš byť na pn ... preto ma to zaskočilo, čo si napísala ...

ninula11
19. jan 2017

@zuzsat a kedy budeš vedieť termín? cisársky býva skôr ako stanovený termín? joj moja už za chvíľku vám príde poklad na svet 🙂 teším sa s tebou 🙂

zuzsat
19. jan 2017

@ninula11 planovany cisarsky sa robi v 38tt cize 2 tyzdne pred terminom... 26.1 idem na poradnu tak uvidime ci sa nieco dozvieme

ninula11
19. jan 2017

@zuzsat aha, a to vieš aj prečo sa cisársky robí skôr ako stanovený termín? zaujímavé ... takto o týždeň už budem mať presné info, parádička 🙂 rýchlo ti to tehu ušlo?

zuzsat
19. jan 2017

@ninula11 tak zo zdravotnych dovodov. inak sa cisarsky moze robit aj neskor no u mna by mali v tom 38tt..

ninula11
19. jan 2017

@zuzsat rozumiem, hlavne nech je všetko v poriadku 🙂 a samozrejme bude 🙂 dúfam že nám tu pridáš potom fotečku malého pokladu 🙂

zuzsat
19. jan 2017

@ninula11 jasneeee 😀 aby som vam dodala optimizmus tak ako alex ze toto ma zmysel aj ked si clovek prechadza sklamanim par krat

alexslovakia
19. jan 2017

@ninula11 no dva týždne pred materskou som šla na pn ku gynekológovi. Prepáč zle som to napísala.

pravdoluba
22. jan 2017

@salonecka6 ahoj moja, my sa snažíme dva roky a som po jednej kyretáži. Na IUI som bola vo štvrtok, ale psychicky som pripravená už na umelé, lebo nás veľmi tlačí vek. Doktorovi sa veľmi nepáči, že to stále posúvam a vlastne už ani nechceme nič veľmi posúvať a ak to nevyjde, tak ideme na sedenie ohľadom IUI a nejako to posunieme do ďalšej fázy. Uvidíme, teraz počkáme pár dní a keď to bude negatívne ideme v lete na IUI. To či dovtedy pôjdeme ešte na nejaké IUI to neviem. Doktor povedal, že to budeme riešiť až potom, keď budeme vedieť po tomto IUI ako ďalej.

pravdoluba
22. jan 2017

@veroniq85 No veru, ja som bola vo štvrtok na 3 IUI a som tak nejak zvláštne psychicky naladená. =) Neboj, tak pôjdete ďalší mesiac a bude to všetko v poriadku. Treba bojovať do konca. Nesmieme to vzdávať. Nie je predsa nič na tomto svete čo nás môže zastaviť. My už potom budeme riešiť IVF. Takže sa pripravujeme na všeetko. Držkaj sa a budúci mesiac šup na tretie IUI. 🙂

veroniq85
22. jan 2017

@pravdoluba dakujem za povzbudenie. Ano mas pravdu v podstate je jedno ci pojdem v januari alebo vo februári len ma to zaskocilo tak som bola z toho nestastna alebo resp som to uz chcela mat za sebou lebo moc tomu neverim takze chapem ako sa citis. Inac my uz mame ziadost na umele vypisanu. Asi v polke decembra ked som tam bola na konzultacii tak mi to dali vypísať a vraj to podaju a budu volat ale este sa mi nikto neozval. Drzim palce aby vam to vyslo. Treba naozaj dufat a verit😘. Inac mozem sa opytat kolko mas rokov ked vas tlaci vek? Lebo niekedy nie je dôležité ani kolko ma zena rokov ale ake ma amh - ten hormon ktory hovori o tej rezerve vajicok. Lebo ja napr mam 31 a amh som mala 1,7 a lekar hovoril ze je to menej. Vzhladom na svoj vek by som mala mat cez 2 vyssie. Ale ze momentalne na oplodnenie to nema vplyv a na stimulaciu clostilom som skvele reagovala. Ale problem by som mohla mat asi v 40tke. Zrejme by mi uz dosli vajicka i napriek tomu ze mnohe zeny v tomto veku este bezproblemov otehotneju.

salonecka6
23. jan 2017

@pravdoluba tak držím palce, aby ste na IVF nemuseli vôbec ísť, bodaj by to aspoň tebe vyšlo. 🙂 My sa snažíme už skoro 2,5 roka. Len už som z toho celkom unavená, lebo obaja máme takú prácu, kde nám ťažko dávajú dovolenku a teraz keď pôjdeme na IVF tak neviem ako to bude, lebo tam asi budeme častejšie ako v práci. Toho sa bojím, ale nejako zvládneme, hlavne nech to má nejaký efekt a už sa dočkáme 🙂

domca002
23. jan 2017

dievcata kolko sa caka na schvalenie od poistovne?robi sa protokol aj skor ako sa poistovna vyjadri ci ako to?

pravdoluba
23. jan 2017

@veroniq85 ja veru, ešte žiadosť vypísanú nemám. Ideme na konzultácie až vo februári potom, ak nevyjde IUI. Tiež nemáme veľmi možnosť brať si dovolenku a tak si chceme naplánovať na leto a vtedy sa to snáď bude dať. Ale detailne to budem naozaj riešiť až o pár dní. Ja budem mať v tomto roku 37 rokov. Ja mám AHM 2,5 takže je to ok, ale nič to nemení na tom, že keď sa dlho nedarí, treba to riešiť. Uvidíme. =) Držíme si všetky palčeky a tfuj, tfuj, tfuj.

pravdoluba
23. jan 2017

@salonecka6 Rozumiem ti, už som písala, že ani my nemáme dovolenku tak ako si človek zažiada. A preto až v lete. My sa snažíme dva roky, ale ja mám tento rok už 37 rokov a jednu kyretáž za sebou. Nie je veľmi načo čakať, ak teraz IUI nevyjde, ideme na konzultácie ohľadom IVF. Ani však veľmi neverím, že to teraz vyjde, lebo sa cítim, tak nijako, ako vždy pred tým. Takže uvidíme. Zvládneme to baby !!!!!

dianka33
23. jan 2017

Ahojte, v pondelok by sme mali ist na prve iui. Prosim stastne buduce maminky, robili ste nieco "specialne" pred alebo po zakroku o com si myslite, ze zabralo - pomohlo? Velmi pekne vopred dakujem za rady.

veroniq85
23. jan 2017

@dianka33 ahoj vraj po iui sa odporuca piť ananasovy dzus a pred tusim grepovy. Ale tak to su tie bezne veci ako pri domacom snažení. A inac este po iui ti odporucia urcite este mat sex aj doma pre istotu ale to by ti mali v CAR povedať a este ked tak sa šetriť ak je to možné. Inak drzim palce

zuzsat
23. jan 2017

@dianka33 od ms do iui som papala 1 grep denne (alebo dzus).. po injekcii pregnyl bol sex.dalsi den po iui bol sex a dalsi tiez....a od iui som pila ananasovy dzus.... robila som to len pri 3. iui a vtedy sa zadarilo

dianka33
23. jan 2017

@veroniq85 dakujem velmi pekne...