icon

IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?

petra2505
30. júl 2008

podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.

magdushhh
15. feb 2017

Gratulujem k malickej 🙂

magdushhh
15. feb 2017

aj ja gratulujeeeeeeeeem 🙂

zuzik1985
15. feb 2017

Ahojte dievky!Poctivo sledujem vašu diskusiu,lebo sa chystáme na insemináciu čoskoro 🙂 Myslela som si,že už všetko viem a nemusím sa vás nič pýtať,ale predsa len niečo vyskočilo 🙂 všetko nám pekne vychádza,ale skomplikovalo sa to na 1 veci a to na termíne kontrolného USG,ktorý mal byť na 11.-12. deň cyklu,ale vychádza mi to na sobotu a nedeľu...volala som do centra,čo oni na to,tak sme sa dohodli,že mám prísť vo štvrtok,lebo v piatok tam lekár nebude...štvrtok je ale ešte len 9.ty deň cyklu-má to nejaký význam ísť tam tak skoro?Bude z toho nejaký relevantný výsledok?

sisa217
15. feb 2017

@zuzik1985 dozvies sa podla mna to ze mas dojst v pondleok znova a mozno uz aj s muzom / priatelom ak ovulka bude v pondelok rozbehnuta..ja som bola na kontrole 12. den cyklu a iui mi robili az na 17. den cyklu

zuzik1985
15. feb 2017

@sisa217 to by ma potešilo,ja sa len bojím,či neprešvihneme vhodný čas 🙂 lebo manžel,chodí do zahraničia na turnusy a vybavil si kvôli tomu skorší návrat,tak aby to nebolo nanič :/

zuzsat
15. feb 2017

@zuzik1985 neviem do akeho centra chodis no v gyn fiv pozru velkost folikul a urobia odber krvi a podla hormonov z nich vedia utcit presny datum ovulacie. cize nud ti poobede povedia vysledok ze kedy mas ist pichnut pregnyl alebo povedia ze v pondelok premeraju folikuly znova.... ja som mala 45dnovy cyklus vca 16-17d ovu.... na folikulometriu som chodila na 13dc

zuzik1985
16. feb 2017

@zuzsat Chodíme do Splnu v KE,ale keďže pre nás je toto všetko prvý krát,tak neviem všetky detaily,ktoré pod to spadajú.Lekár nás zatiaľ vždy podrobne informuje,ale keďže posledná návšteva bola ešte v minulom cykle,nemohol mi rozprávať všetky varianty "co kdyby" :D preto sa informujem tu :D tak hádam to dobre určia a veci ďalej pobežia ako maju ;)

zuzsat
16. feb 2017

@zuzik1985 ved ja nie v zlom som pisala 😀
a treba im verit. prvy krat som bezala na 10dc na meranie aby som to nepresvihla a potom som esre 6dni cakala 😀 😀 😀
pri dalsich iui som im verila 😀

zuzik1985
16. feb 2017

@zuzsat Juj,ja tiež nie v zlom som písala,len som chcela vysvetliť našu situáciu ;) a ja im verím naplno už teraz lebo náš lekár je úžasne upokojujúci :D len ja som nedočkavá,tak trochu stresujem :D

magdushhh
16. feb 2017

Dievcata, tym ktorym sa IUI zadarila, ake ste mali prve priznaky alebo pocity, ze ste tehotne este pred tym ako ste si spravili test, resp. pred menstruaciou? Ci nemali ste priznaky?

sisa217
16. feb 2017

@magdushhh ja nic vobec 🙂 len na teste palicka na 11. den od iui

montblanc
16. feb 2017

Prosim vas baby tie co ste boli na IUI uspesne. Kolko ste mali folikulov a kolko deticiek sa vam narodilo? Mam dva folikuly a mam strach trochu ze to budu dvojicky, lebo muz ma super spermiogram. Prisim piste skusenosti. Dakujem

ninula11
16. feb 2017

@montblanc ahoj, na 1.iui ktore bolo neuspesne som mala 2 folikuly, na 2.iui ktore bolo uspesne som mala 3 folikuly a momentalne cakam iba jedno miminko 🙂 folikuly sa lisili velkostou, cize nedozreli v rovnakom case (teoreticky) 🙂 moj pripad bol, zeby mi dvojicky nevadili, skor som po nich tuzila 🙂 ale samozrejme, ze mame neuveritelnu radost a pocit stastia aj za jedno miminko, ktore cakame a nevieme sa ho dockat, vytuzeny poklad malinky 🙂

montblanc
16. feb 2017

@ninula11 dakujem a ked mozem vediet, ake velke boli vase folikuly a dali vam pregnyl? Lebo vtedy prasknu naraz ci nie? Spermie mal manzel dobre? ☺

karina517
16. feb 2017

Ahojte, tak ja som dnes 10. Deň cyklu a ideme na inseminaciu, v pondelok kontrola folikulov, dúfam že to tento cyklus vyjde, minulý som nemala žiadne folikuly, tak snáď v pondelok 😊

montblanc
16. feb 2017

@karina517 a brala si nieco na folikuly, ci cakas na svoje vajicka prirodzene?

karina517
16. feb 2017

Clostyl 3-7 deň teraz 3x denne, keď minulý cyklus nezabral 2xdenne

montblanc
16. feb 2017

no to mas riadnu davku. to ti uz musi zabrat. ja mam dva folikuly a chcem len jeden, darujem ti 😀

sisa217
16. feb 2017

@montblanc ja som mala 3 folikuly,vsetky 3 od 19 do 22 mm a cakam jedno babatko...a prijala by som aj dve aj tri keby sa podari

montblanc
16. feb 2017

@sisa217 no supis. To ma motivuje aby som sa nebala do toho ist ked su folikuly dva. A brala si clostilbegyt a pichli ti aj pregnyl? Aj nieco na udrzanie? A ak sa mozem opytat muz mal aky spermiogram. Vacsinou idun na IUI kvoki zlemu spermiogramu, ale moj muz ho ma ukazkovy, takze chyba bude vo mne. Kebyze uz jedno dieta nemame tak mi nevadia dvojicky, len neviem akoby som tie dve mimuska zvladala popri tom mojom certovi a hlavne aj financne. Plienky dvojmo, mliecko dvojmo ☺

sisa217
16. feb 2017

@montblanc tak u nas som bola uplne v poriadku ja a priatel mal spermiogram na dvojku podla doktora..ja som stimulaciu na dozrievanie folikov vobec nemala takze som nic nebrala jedine co je pri kazdom iui ze mi bol pichnuty pregnyl a o 2 dni prebehla samotna inseminacia...a hned vecer som zacala uzivat kazdych 12 hodin progesteron-mal by sa zavadzat priamo do posvy (tak je to vraj ucinnejsie) ale ja som tie tabletka normalne zapijala vodou nakolko pri prvom iui mi to vkladanie nepomohlo tak som to skusila opacne a vyslo to...progesteron som uzivala az do ukonceneho 9. tyzdna

bosorka32
16. feb 2017

@sisa217 Ahoj, to je ale dost rarita po IUI cakat viacercata, nie? Ten clostil dokaze take divy? Mna to caka v marci a tiez som sa na to lekara pytala.

bosorka32
16. feb 2017

@sisa217 A prosim ta, co znamena spermiogram na dvojku? Ja som sa znamku nedozvedela, lekar povedal, ze nie je uplne v poriadku, trocha menej pocet, horsia pohyblivost a este horsia morfologia. Ale vraj to nie je take zle a da sa s nim otehotniet. Znamku sme nedostali 😉

montblanc
16. feb 2017

@sisa217 a to sa ti bez stimulacie clostilbegytom vytvorili 3 vajicka? To je velmi neobvykle. Ved len jedno sa normalne tvori.

sisa217
16. feb 2017

@montblanc mne sa vytvorili folikuky ne vajicka 🙂 a v tych folikuloch bud vajicko je alebo neni..

sisa217
16. feb 2017

@bosorka32 pomalsi plavci z ktorych niektori plavu dokola a ne rovno..to je podla neho na dvojku 🙂 a co a tyka tych dvojiciek tak pri iui to neni az tak moc zvycajne ale stane sa...pocula som uz aj o dvojkach po iui

ninula11
17. feb 2017

@montblanc mala som folikuly od 15 do 19 a o 2 dni som isla na iui (cca 2mm dozrie folikul každý deň, a praská vo veľkosti 22 až 24). Brala som clostilbegyt od 3.-7.DC 2x denne a cca na 11.DC injekciu pregnyl 5000iu večer. Po samotnom iui, ktoré som absolvovala v 13.DC na druhý deň ráno som začala užívať 2x denne duphaston. Toto sa dialo v oboch prípadoch iui, prvé neúspešné, druhé úspešné 🙂

bosorka32
17. feb 2017

@sisa217 Mne doktor rozpraval dokonca aj o trojickach po IUI, akurat, ze dotycna si ich nakoniec dala zobrat ☹

lavender21
17. feb 2017

@bosorka32 u Clostilbegytu to píše že pri liečbe ním je výskyt dvojičiek vyšší ako u bežnej populácie... ale to je jasné, čím viac vajíčok sa vytvorí, tým viac sa môže oplodniť... ja som skúsila prvýkrát IUI len bez stimulácie, mala som jeden folikul a dnes som v 20 tt... ;)

montblanc
17. feb 2017

@ninula11 a spermie mal muz dobre?☺