icon

IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?

petra2505
30. júl 2008

podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.

montblanc
17. feb 2017

@lavender21 hmmm, tak lutujem ze som si dala ten clostilbegyt. Ja ovulaciu mam ale teraz mal ist na radu vajecnik kde minuly mesiac z nejakych pricin neprebehla ovulacia, tak som si ho vypytala, aby sa nejaky folikul isto vytvoril a vytvoril sa na kazdej strane jeden. V utorok mali 14 a 16 mm, len dufat ze jeden zanikol, ale o tom pochybujem 😕 ach cnes do 14tej sa musim rozhodnut ci to s tymi dvomi risknem alebo pockam na dalsi mesia . Stradne by som sa bala ze sa dvojicky narodia predcasne a mohli by mat problemy. Achhh zblaznim sa. Fnuk

bedova
17. feb 2017

@montblanc Ahoj,nam vyslo tretie iui a mala som 3 folikuly od 18 do 23 a cakame jedno.

lavender21
17. feb 2017

@montblanc asi ti s tým rozhodovaním nepomôžem... môže sa stať že budú dve, ale môže sa stať aj to, že nebude ani jedno... každý prípad je úplne individuálny... môžeš čakať ďalší mesiac a nemusí byť žiaden folikul, alebo bude jeden ale nevyjde to... musíš zvážiť či by si tie dvojičky zvládla, alebo nie, nikto tvoju individuálnu situáciu nepozná tak dobre ako ty, takže rozhodnutie je len na tebe... ale určite sa rozhodneš správne ;) držím palce

montblanc
17. feb 2017

Dakujem baby za rady. Asi to bude spontanne rozhodnutie na poslednu chvilu u gynekologa na koze, ked sa ma spyta ci ideme do toho, lebo som neni o nic mudrejsia. Ved sa vam potom ozvem ako to dopadlo. Dakujem este raz a pekny den 🙂

bosorka32
17. feb 2017

@lavender21 Blahozelam 🙂 Ja by som tiez isla bez stimulacie najradsej, ale nemozem si to dovolit, lebo mam PCOS a len jeden vajickovod. Aj to dufam, ze vajicko bude na tej "dobrej" strane, aby som zbytocne nemusela pojedat tabletky dalsie cykly 🙂

lavender21
17. feb 2017

@bosorka32 ďakujem pekne 🙂 určite bude na správnej strane ;) ja som mala na HyFoSy len jeden prechodný vajíčkovod, našťastie vajíčko vtedy na správnej strane a vyšlo to...

bosorka32
17. feb 2017

@lavender21 Uz len troska lepsi spermiogram by sme potrebovali 🙂 Tak este ma drahy mesiac, aby to dal do poriadku 🙂

montblanc
17. feb 2017

Tak baby bola som na folikumetrii a vobec nechapem ako sa mohlo toto stat. V utorok rano 9 DC dva folikuly 14 a 16 mm a teraz v piatok poobede12 DC a nameral 13 a 15 mm. Je vobec toto mozne ze sa za 4 dni este zmensili? Normalne verim v to, ze ked som sa tak bala tych dvoch folikulov a dvojciat, tak som psychicky zo stresu zastavila ich rast 😀 V pondelok mam ist znovu, ale nejako citim ze nedorastu ani na tych potrebnych 18 mm. Minuly mesiac som mala bez stimulacie 13 DC 20 mm. Stalo sa to uz niekomu?

magdushhh
17. feb 2017

baby inak este mam jednu otazku, ako to uz Zuzka spominala, ze si robila po IUI kazdy den test (mal by slabnut ako pregnyl ubuda z tela), tak ja som si robim testy z pred troch dni, teda nie hned od zaciatku. Dnes mam 7den po IUI a problem mam ten, ze mne ten test vychadza stale pozitivny, ale mne ta ciarka neslabne, kazdy den mam taky isty test (ako tu ciarku tak isto tmavu) a to som uz skusala rozne testy, reku som si hovorila, ze to bude daky vadny test a kazdy mi to tak ukazuje. neviete cim to moze byt????

magdushhh
17. feb 2017

@montblanc a ty mas lekarsky potvrdene nejake ochorenie tykajuce sa folikulov ci z akeho dovodu mas stimulaciu? Viem, ze to na kazdej klinike velmi fici ta stimulacia a nutia do toho kazdeho, alen mne napriklad lekar sam od seba povedal, ze mi stimulaciu ani neodporuca a je to vyslovene zbytocne, pokial mam pekny folikul, zdravy a v pozadovanej velkosti......aj mi povedal, ze nejde o mnozstvo folikulov, ale najme o to, aby bol zdravy, nie teda o kvantitu, ale o kvalitu.

sisa217
17. feb 2017

@magdushhh stale je to pregnyl podla mna..testuj dalej ale bolo by dobre len jeden druh testu a tam prave uvidis ci ciarka slabne a nasledne silnie..

montblanc
17. feb 2017

@magdushhh no ja som bola na folikumetrii prvy krat a bol pravy vajecnik a krasny folikul 20mm na 13 dc, ale mesiac predtym mi robili hormonalny profil a zistili z krvi ze ovulka nebola. Tak teraz mal ist naradu ten vajecnik kde nebola a nechcela som prepast dalsi mesiac ak je nahodou ten vajecnik vadny, tak som si viacmenej ten clostil vypytala. Ale fakt neviem ci to nemohol ovplyvnit ten stres ze nedorastli a sekli sa.

magdushhh
17. feb 2017

@sisa217 ja kazdy den testujem s jednym druhom testu plus skusim k tomu daky iny....no uvidime ako to pojde dalej 🙂 dam vediet

lavender21
17. feb 2017

@magdushhh podľa mňa ešte len teraz začne klesať koncentrácia toho hormónu, takže podľa mňa až nabližšie dni ti bude slabnúť... 🙂

alexwarring
17. feb 2017

Baby, prosím vás, ako ste sa cítili po doužívaní clostilbegytu? (Pichanie vo vaječníkoch, nevoľnosť, migréna... príp. niečo iné? Ďakujem

zuzik1985
17. feb 2017

@alexwarring U mňa si nie som úplne na istom,či to bolo kvôli clostilu,lebo po 2 cykly som sa cítila nezmenene,ale posledný cyklus som bola neskutočne nafúknutá(aj viditeľne nafúknuté brucho),boleli ma intenzívnejšie vaječníky ako obvykle a mala som až také tlaky v krížoch ako keby od obličiek :/ v ďalšom cykle bez clostilu aj bez takých problémov.Práve preto teraz zvažujem,či stimulovať pred IUI clostilom opäť :/

veveka28
18. feb 2017

@alexwarring ja som z clostylu stale plakala a bola deprimovana ked som to povedala doktorovi povedal ze je to normalne 🙂 taka velka zmena hormonov

monka112
18. feb 2017

ahojte, mna caka laparoskopia v marci a potom hned by sme chceli podstupit IUI, Manzel ma lepsi spermiogram tak dufam, ze sa to podari po 10 tich rokoch. Mnozstvo a pohyblivost ma dobru len ma vysoku viskozitu, dufam ze sa zadari, lebo uz som zufala😔

lavender21
18. feb 2017

@monka112 určite sa zadarí, len nezúfaj 😉

veroniq85
18. feb 2017

@alexwarring ja som sa citila a aj teraz sa citim kedze dnes doberam este clostil extremne podrazdena a chvilami mam pocit ze si leziem aj sama sebe na nervy. Takze u mna takto veselo

alexwarring
18. feb 2017

@veroniq85 @veveka28 hmm, to je divné... u mna nic také, prvú tabletku ked som si dala, asi pol hodinu ma chytila strasna bolest krizov a spodok brucha, a den po tom, co som si dala poslednu som sa zobudila s prisernou bolestou hlavy, a nebolo mi asi 2-3 dni uplne dobre od zaludka, teraz ma druhý den pichá vo vajecníkoch na striedacku, vcera ma tak pichlo, az ma prehlo v praci... ale verim, ze vsetko bude ok a len dozrievajú a v pondelok mi lekárka oznámi, ze mozeme ist o dva dni na to. Baby a ked ste v predoslych mesiacoch uzivali clostil, neprisla vam aj ovu skor? @zuzik1985

zuzik1985
18. feb 2017

@alexwarring u mňa to neviem povedať lebo na folikulometriu som nechodila keďže u nás je problém zladiť všetky detaily kvôli manželovej práci :/ teda bola som na folikulometrii pred užívaním a vajko bolo a aj veľkosťou myslím fajn,potom po prvom cykle s clostilom bolo maličké a tak mi lekár kázal skúsiť zvýšiť dávku,ale na ďalšiu folikulometriu som už nešla lebo manžel aj tak nebol v správnom čase doma...clostil som v podstate mala len na vlastné vyžiadanie ako takú skúšku,či nepomôže zvýšiť šancu na prirodzené počatie...ten posledný mesiac užívania ma ale dosť vystrašil a tak sa teraz veľmi nehrniem znova do clostilu :/ chybu som ale urobila určite v tom,že som málo pila a toto mi bolo od lekára prizvukované...

montblanc
18. feb 2017

@zuzik1985 sranda. Ja som brala tento mesiac prvy krat clostil a tiez mi nedorastli folikuly. 9 dc mali 14 a 16mm a 12 dc 13 a 15 mm. Sa mormalne zmensili a mesiac predtym bez clostilu som mala 13 dc krasny 20mm folikul. Myslis ze ten clostil ma na to nejaky zly vplyv?

zuzik1985
18. feb 2017

@montblanc no tak mi to vtedy tiež prišlo,ale už som ho doužívala tie 3 cykly,aby som si nevyčítala,že som nevyužila všetky možnosti...ale teraz pred prvým IUI chcem skúsiť risknúť bez stimulácie,lebo sa bojím,že namiesto pomoci mi to skôr zníži šance :/ ak by bolo vajok málo,tak ďalší cyklus sa zas hodím na clostil.

alexwarring
18. feb 2017

@zuzik1985 v com konkrétne ta vystrasil? ja som nieco pocula o tom, ze mozes dostat nejaky syndrom ak pri uzivani clostilu nepijes dostatocne vela vody, tak som sa snazila preventive aspon tie 2 litre denne

montblanc
18. feb 2017

@zuzik1985 ja ho tiez dalsi mesiac nebudem uz brat. Budem dufat ze sa mi da telo do normalu a urobi sa pekne jedno vajko aj prirodzene. Aj tak som mala paniku teraz, lebo mam strach ze by to mohli byt dvojicky ked som mala dva folikuly po clostile. Ale vidim ze teda niesom sama ktorej ten liek sposobil ze folikuly nedorastli. Aj ked gynekolog povedal ze tie lieky mi mohli len pomoct. Ale tak asi som vynimka ☺

zuzik1985
18. feb 2017

@alexwarring no práve v tom,že môže nastať hyperstimulačný syndróm a práve ten posledný mesiac som na dostatočné pitie statočne kašľala :/

zuzik1985
18. feb 2017

@montblanc ja z možnosti dvojičiek nejak nemám strach,ale nepáči sa mi,že namiesto očakávanej pomoci som z neho mala pocit,že ma ešte zbrzdil :/ teraz som si povedala,že konečne má muž po rokoch normospermiu tak to skúsime nechať najprv na prírodu aj keď teda trochu jej pomôžeme tou insemináciou :P

alexwarring
18. feb 2017

@zuzik1985 no fak uvidim v pondelok na sone ako sme na tom... Inak k tvojej druhej diskusii... ja by som sa dvojickam potesila ;) Su mojim snom a mam v rodine aj ja i manzel

veveka28
19. feb 2017

@alexwarring ja som clostyl mala uz dva cykl...prvy krat mi folikuly na 11dc dorastli na 22mm a 20mm...vsetko super tak hned na 12dc som mala iui...a teraz som mala na 12dc malinke folikuly nic moc tak iui sme mali na 15dc ze ked podrastnu..a sranda je ze vajcko sa oplodnilo ale neuhniezdilo sa dostatocne... takze snad 3x iui uz dopadne dobre 🙂