IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
@veveka28 ja idem tiez kamoske, je zdravotna sestra, tak ona mi vecer po praci pichne
Baby prosim vas ostatne, ktore to tu citate, dajte mi nadej, pri akom spg sa vam uspesne zadarilo IUI?
Plus bola niektora z vas rezistentna na spermie?
@veroniq85 uz sa na to tesim i ked moj gyn mi dnes vzal vietor z plachiet :/
A baby, skutocne sa IUI robi, ked mate plny mechur?
@alexwarring Ahoj nam sa podarilo na 3 pokus a to priatel ma patologiu nad 96 percent,rychlost a mnozstvo ma dobre.Tu mi dievcata pisali,ze stakym spermiogramom sa cuduju,ze ideme na iui a vidis uz som 23 tyzdni.Hlavne sa netreba zdavat,drzim palce.
@bosorka32 ja som hlavne nemala ziadne cykly..moj gyndos ma posielal domov,ze pridte o mesiac a 4 mesiace som bola bez ms a jedine co mi navrhol bolo HAK,tak som nas prihlasila do CAR. Hned som sla na laparku,takze ms chodi.myslim,ze ovu bola vo vuac ako 50daňovom cykle,no netestovala som,az potom,no cca 34DC bol anovulacny,tak hadam clostyl pomoze
@alexwarring moj priatel mal spermiogram podla doktora na 2...neviem co to presne podla neho znamena ale viem ze kruzili dokola,nemali chvostik alebo mali dve hlavicky...pocet bol v poriadku...pri druhom iui ktore bolo uspesne mal priatel horsi spermiogram ako na zaciatku pri konzultacii pretoze bol tyzden po chorobe...a cuduj sa svete...tie najlepsie vytriedili,supli do mna a podarilo sa 😉
@alexwarring ja som sa doktora na to specialne pytala, lebo baby tu pisali ze museli s plnym mechurom a mne povedal ze urcite nie, ze s prazdnym. A za 2 minutky boli zubrienky dnu. Islo to ako po masle 😉
@alexwarring a co sa tyka mechura nema byt plny ale ani prazdny...sestricka mi povedala ze preto aby lepsie a lahsie zaviedla rurku cez ktoru strekne spermijky..lebo ze ked je velmi plny tak prejde tazsie a ked je prazdny tak zas pri vstrekovani sa jej ta hadicka hybe a spermijky nejdu tam kam by mali ist...pri druhom iui som mala prazdnejsi a doktorka so sestrickou mi tlacili na brucho ked vstrekovala aby sa jej nehybala ta hadicka
@bedova tou patologiou myslis morfologiu ( deformity spermii), vsak? My mame 99.5 % zlych. Co moj lekar odsudil s tym, ze CAR chce od nas este pred IVF len vymamit dalsie peniaze
@sisa217 oni tie spermie pred IUI este triedia?
@alexwarring v gyn five ano....vyberu len tie najlepsie...preto zena ide na zakrok cca po hodinke od odobratia materialu od chlapa...vsetky zle daju prec nechaju tie spravne a len tie potom vstrekuju
@sisa217 To je super potom. Mne v CRM BB kazali prist na 9.00 a manzelovi obdve hodky skor. Dufam, ze i nase teda prezenu centrifugou ;)
A saamozrejme, aby ich moj vrazedny krcok nechal nazive 😂
@alexwarring neboj,vsetko dopadne dobre uvidis 😉 netreba sa na to sustredit...ja som bola ked sa vajko uhniezdovalo v blave na vianocnych trhoch a stade som hned sla na koncert bena cristovaa..spala som 3 hodiny a sla domov vlakom 😂 nejak som vobec neriesila ze som 6 dni po iui 🙂 ale pila som ten ananasovy dzus...fakt neviem ci to pomohlo ale ako placebo je to fajn 😀 drzim palce nech vam to vyjde tfuj tfuj tfuj 😇
@sisa217 Dakujem velmi krasne, urcite sa este ozvem, ze co a ako :*
Baby, prave som sa zrutila 😢 vcera som bola na IUI, a dnes sme boli doobeda s malym na navsteve u kamosky a teraz mi volala ze jej mala bola pred dvoma troma tyzdnami v kontakte s chlapcom u ktoteho sa teraz objavili kiahne. A ked som sa nepozerala tak moj maly si odhryzol z jej jablka a ja som neprekonala v detstve ziadne tieto choroby, ani kiahne. Takze ak to maly od nej chytil a nahodou sa babo aj zadarilo, tak mi ho mozu rovno zobrat, lebo by malo velke vyvojove vady a ja ostanem zjazvena na cely zivot😭 ani dychat nemozem. Davajte si pozor.
@alexwarring ja som tiež alergická na spermie, bohužial nám sa IUI nepodarila ani na 3.pokus, už sme mali sedenie ohľadom umelého. Ale ty vôbec na to nemysli, lebo už som aj tu čítala, že niektoré boli úspešné aj s touto diagnózou. Dokonca nám doktor povedal, že je pravdepodobné, že by sa nám to podarilo aj prirodzene, ale že keď nechceme na to čakať 9 rokov, odporúča umelé. Pri tom sa skôr zistí, aký je vlastne problém, prečo sa nám ešte nezadarilo. Držím Ti palce, nech to je čím skôr 🙂 Ten prvý pokus bol najhorší lebo som si príliš všetko pripúšťala. Nemysli na to a podarí sa🙂
@alexwarring aj my mame zlych spermii tusim 70%. My vraj mame co sa tyka mnozstva a morfologie v pohode len problem je hlavne s pohyblivostou. Ale lekar v car tvrdil vraj s takymto spermiogramom je mozne aj prirodzene otehotnenie ale aj tak sa nam nedarí. U nas to asi susvisi s tym ze muz fajci. Inac to je len na tebe ci chces absolvovat iui ale ja si myslim ze je lepsie ze skusite aj takto pretoze je to predsa menej invazivna metoda ako ivf a nikdy nevies ci to nahodou nevíde.
@nikushka8 Ahoj. Aj nás asi čaká IUI v Gyn-Fiv, nakoľko tiež mám PCOS (s vysokým AMH), ostatné všetko v poriadku. Berieš predtým aj nejakú hormonálnu stimuláciu? Ako dlho ste čakali na prvé IUI?
@darinka294 ešte len čakáme, kedy budeme môcť ísť, ale dnes to nevyzeralo na kontrole nádejne.. ak hormóny nepotvrdia blížiacu sa ovu, tak tento cyklus z toho nič nebude a budúci skúsime vyššie dávky clostylu..
@nikushka8 Ja budem brať tiež asi clostyl, uvidíme ako na neho zareagujem, keďže som ešte žiadne lieky na stimuláciu nebrala. Držím palce.
@darinka294 aj ja držím!.. tiež som nič nebrala, tak som dúfala, že to zaberie..no uvidíme, keď zavolajú, že čo.. kedy začínate?
@nikushka8 Ešte neviem, budúci štvrtok idem na HyFoSy a podľa výsledkov sa uvidí. Zrejme potom v tom ďalšom cykle. Ty si tiež absolvovala toto vyšetrenie pred tým, či nie?
@salonecka6 Ďakujem krásne za veľmi pekné slová. Len mám obavy, či môj manžílek nemá väčšie nádeje než ja. Ale ak to nevyjde, tak pôjdeme jednoducho ďalej. Dávame tomu dve šance, ak to nevyjde, ideme rovno podať žiadosť na IVF.
@veroniq85 Presne, tento názor zdieľam i ja. Tak v každom prípade nám držím palce, nech všetko vyjde čo najlepšie 🙂

@bosorka32 ano, 5-9DC,kontrola 13DC a iba 11mm folik, tak uvidim co to bude zajtra...ty si uz zacala?