IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
@alexwarring jasne dakujem. Aj tebe drzim palce aby to vyslo😉 Ja som sa bolesti nebala ale skor mi je to take trapne ale co uz. A hlavne zdvorilostna otazka od lekara ked do mna pcha spermie ze ako sa mam. No co uz mam na toto odpovedat. Tak som len cakala kedy uz bude po a budem moct odtial odist. Ale toto je este asi nic oproti IVF.
@alexwarring a tiez som vôbec nic necitila. Keby som nevedela tak by som si myslela ze mi beru stery na vysetrenie krcka maternice alebo nieco podobne.
@veroniq85 No, ja sa nerada takto producirujem povyzliekana pred cudzimi lekarmi a tiez som si myslela, ze tam bude len doktorka a manzel... no zostal tam s nami i andralóg, neviem naco, ci dozeral, ci procedura prejde spravne alebo sa chcel len divat, to mi prijemne nebolo, ale potom ma zakryli takou plachtou a nechali polezat desat minut, a potom nas prisla uz len sestricka ohlasit, ze mozeme ist
@alexwarring tomu ver 😀 aj ja
Kedy si urobite prve testy baby? Ja skusim rano 10 den po zakroku.
@alexwarring ahoj. Fakt ten Profertil pomohol? U nas je problem vo vsetkom, mnozstvo, pohyblivost, aj morfologia - ta je najhorsia. Drahy sa krmi Folandrolom asi mesiac, tak dufam, ze to pomoze.
@montblanc mna to nejako netaha, dnes som skusala len zo zvedavosti, chcela som vediet ci fakt ten pregnyl tak vyskoci :D
@bosorka32 Ahoj, nám folandrol uskodil, ale tým ta nechcem strasit, vela parov si ho vychvaluje.. A ano Profertil zrejme pomohol, urolog mu ho kazal brat po dobu troch mesiacov kazdy jeden den, vraj sa spermie nakomplet obmienaju kazde tri mesiace, tak preto a rozdiel v spermiograme bol evidentny, predtym sme mali ledva par B-ckovych, teraz mame a aj B spolu nad 45 %, len zial s tou morfologiou sa neda nic robit
@alexwarring Ako uskodil?
caute kocky tak prvu navstevu v GF mam za sebou sice to bolo ako na beziacom pase ale verim ze vedia co robia buduci utorok idem na HyFoSy to budem 13ty den cyklu...co ale citam ze kocky po tom asi 4 dni spinili znamena to ze aj tento cyklus sa mam rozlucit s otehotnenim kedze to spinenie bude asi cez moju ovulaciu?
@nikoleta_rapko Ahoj, ja idem vo štvrtok na HyFoSy - ak sa nemýlim, tak v ten mesiac by sa snaženie malo vynechať. Ale nie som si istá.
@darinka294 aha dakujem vidis to som nevedla sakra takze zase zabity mesiac
@nikoleta_rapko ja som mala IUI asi 3 dni po HyFoSy, vtedy je vraj najväčšia šanca, lebo to tam "prefúknu" a u mňa to vyšlo... ;)
@lavender21 dakujem krasne potesila si ma budes mi vzorom :D ❤❤❤
@lavender21 Dobré vedieť 🙂 Vďaka
@nikoleta_rapko Teraz mi došlo, že ono je to tak, že predtým by ste sa snažiť nemali, nakoľko tá kontrastná látka môže poškodiť prípadne vajíčko/embryo.
@darinka294 jasne chapem to som ani v plane nemala ked plodne dni budu az potom dufam ze to pomoze dakujem krasne za info 🙂
@nikoleta_rapko ešte ma napadlo, že na HyFoSy sa môžeš opýtať ako vyzerá folikul, robia tam predsa ultrazvuk a môžeš sa priamo tam opýtať či sa môžete snažiť... ;)
@lavender21 hej to presne chcem lebo budem v 13.den cyklu takze uz by tam mal byt dominantny folikul ak by sa tento mesiac konala ovulacia len vcera to cele prebehlo tak rychlo ze ma potom doma este napadlo asi milion otazok a cakat do utorka nezvladam :D
@nikoleta_rapko Nápodobne, keď som bola tam, tak som bola taka "vyhúkaná" z toľkých informácií, že som sa zabudla opýtať na všetko, čo som chcela. A vy chcete ísť na IUI? Či čo vám odporúčajú v centre?
@darinka294 moj problem je teda co zistil moj gynekolog este pred gynfivom ze mam nabeh na PCO raz ovulujem raz nie raz cyklus ako hodinky raz meska 7 dni a to vsetko sa zacalo diat po biochemickom tehotenstve :( takze pre mna by bolo najlepsie ak budu vajecniky prechodne podporit clostilom a skusit IUI moj gynekolog mi predpisal clostil uz na tento cyklus ale s dr. harbulakom sme sa dohodli ze az dalsi cyklus ked bude jasne ze to ma zmysel...mna hlavne ukludnuje ze sa aspon nieco deje a nieje to sak snazte sa to je normalne ze to nejde ihned a potom mu po roku povedia juj asi je tu problem...nemam 20 rokov tak to riesime vsetko hned chvalabohu aspon manzel je zdravy ako buk
@nikoleta_rapko Nás tiež čaká to isté zrejme - manžel výsledky super, ale ja mám ťažké PCO, u mňa ovulácia, ani MS nehrozí bez liekov a stimulácie. Takže vo štvrtok po HyFoSy uvidíme aký bude ďalší postup, ale snáď bude všetko priechodné a pôjdeme do IUI. Ja mám vek OK, ale nechcem to nechávať na neskôr, keď už bude neskoro. Myslím, že teraz bude ešte telp lepšie reagovať na všetko ako o pár rokov
@darinka294 mas pravdu ak mas manzela zazemie nemas na co cakat za 10rokov mozno budes za vodou a zistis ze uz dieta nieje mozme ja budem mat v novembri 30 co nieje az taka hroza ale aj tak obcas uvazujem kebyze to skusime hned na zaciatku vztahu ci by to nebolo jednoduchsie...budem drzat palce nech sa najdeme v nejakej spolocnej teme napr. decembrovky 2017 :D
@nikoleta_rapko Áno, to by bolo fakt pekné 🙂 Držím palce, nech sa to podarí čím skôr.
Ahojte dievčatá, máte niekto skúsenosť s Krajkovičom pri IUI? Prvýkrát mi robil iui dr Fischer, ale dopočula som sa na recepcií, že Fischer inseminácie nerobí!!! takže 305€ v kýbli.. mám taký pocit.. Robil mi to v ambulancií, žiadne sterilné prostredie, nič.. Včera, čiže druhýkrát mi to robil Krajkovič, bola som v sterilnej izbe, všetko tak, ako má byť... Chodím do heliosu v MT. Tak šup sem so skúsenosťami 🙂
@petra102 ahoj peťa, tak ja som absolvovala 2x iui v MT v Heliose a obe boli v "operačke" a trvalo to celé cca 20-30min s príchodom, iui, odpočikom a odchodom. 1. mi robil dr. Bournay a 2. dr. Krajkovič. Nerozumiem prečo 305e v kýbli? ja som za iui zákrok platila 100e ... dr. Fischera nepoznám. Ale čo som bola negatívne prekvapená, resp aj zaskočená ... keď dr. K povedal že som v 12.tt a bola som iba v 11.tt a keď som sa na to opýtala tak mi to vyvrátil že on má pravdu a musela som prísť na ďalšie sono o 7 dní a tam ma zobrala žena gynekologička (prvý raz som ju videla) a tá mi zas tvrdila že som v 12.tt čo bola aj pravda ale ma nemilo prekvapila sonom, keď mi robila NT (merala nosovú kostičku) a zavalila, že moc dobre to nevidím a dačo pomeriam (mne to neprišlo vôbec vtipné) a tak netuším či to dobre urobila, aké sú tam odchýlky (vvch) a podobne ... a tak mi v H napísala odporúčanie prísť v 20.tt a to som sa už rozhodla že do H nepôjdem, že idem do ZA do ambulancie prenatal - na genetický ultrazvuk, za ktorý tak isto ako v H tak aj u nich platí 50e a k tomu ten lekár je jeden z 10 lekarov na SVK čo drží certifikát ... tak keď už mám za to platiť tak nech je aj kvalita nie len kvantita, občas mi to tak v H príde ... ale inak som šťastná, že nám pomohli, momentálne som v 16.tt 🙂

@veroniq85 Tak držím palce, nech tentoraz všetko dopadne tak ako má, a teda čo najlepšie... Nám sa pohyblivosť i počet zväčšil, a to dosť podstatne, manžel mal trojmesačnú kúru Profertilom, žiaľ na morfológiu nič nie je, a my máme hlavne s ňou problém :/
Ja som sa najmä bála, že to bude bolieť a takmer som to necítila, ty ako?