IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
@zuzik1985 ano,ja to uplne chapem,mne je tiez vsetko umele proti srsti,ale jednoducho niekefy to inak nejde,esteze su aj tieto moznosti si nakoniec hovorim😉
My mame invalidov spermie 😀
Nie a nie sa pohnut,obaja mame 36rokov ,prave mi volali z centra,ze v piatok mam dojst na sono a koordinatorka mi vsetko vysvetli,tak by som uz zacala stimulaciu ak bude sono negativne.
@cherrinka11 Presne toto si aj ja stále opakujem,keď ma chytia negatívne myšlienky na umelé,že čo by dali niekedy ženy za to aby bola takáto možnosť.Naši plavci boli dlhé roky pomalí a ešte aj deformovaní,čiže totálni invalidi :D takže netuším akým zázrakom sa stalo,že sú teraz v norme :D aj mangel sa potešil,že môže ďalej fajčiť lebo stále som mu vyčítala,že si tým ešte viac škodí :P Ja mám cyklus pravidelný a bezproblémový,všetko priechodné a tak ako má byť,dokonca ani stimulovať nemusím,lebo sa mi vajká tvoria samé :D prúser mám akurát v hormónoch lebo AMHčko nízke a prolaktín vysoký :/
@zuzik1985 Tak to si myslim,ze by ti tato iui mohla vyjst😉
Drzim ti palce
Ja nam teraz dilemu,ci zacat s umelym uz teraz v marci ci pockat do maja,lebo april mi nevyhovuje..juj,tazke to je 😕😀
@montblanc To ma mrzi ☹ a troska sa mi nepaci pristup lekarov. Ja by som urcite zvolila Hyfosy, pretoze je to totalne neinvazivna a bezpecna metoda. Ak su priechodne, tak to uvidi lekar v pohode. Az potom by som isla na laparku. Ja som na nej bola pred mnohymi rokmi a proste kazda narkoza je riziko. A s tym "tucnym" bruskom sa mi to uz vobec nezda. Kolko zien takto operuju a veru nie su vsetky super stihne ☹ Proteinovu dietu ti poradili? To mas ako vynechat sacharidy? Je to velka moda, co pocuvam, ale neviem, ci sa mysli aj na to, co na to oblicky a pecen? V kazdom pripade ti drzim palce a nevesaj hlavu 🙂
@cherrinka11 Ďakujem! :-* Ja by som nečakala-u mňa vždy snaženie zastavil len nejaký zdravotný problém,resp. ak som brala lieky na ktoré nebolo veľmi dobré otehotnieť 🙂
@zuzik1985 no ved toto to cakanie nestastne a to ja som velky netrpezlivec 🙂
V stvrtok mam pohovor s koordinatorkou tak sa dohodneme ,neviem preco ,ale Šk si mi siesty zmysel hovori Maj 🙂
Je mi taky milsi.Aj mo ju prvu dcerku som splodila v maji 😀
@cherrinka11 Ja mám trpezlivosti dosť keďže učím malkáčov v škôlke :D ale počas čakania musím mať pocit,že aspoň niečo pre to robím tak testujem a testujem a testujem :P a ty daj na ženskú intuíciu-určite ti dobre napovedá ;)
@bosorka32 hej bezsacharidovu. Drzala som ju 6 tyzdnov asi 7 mesiacov dozadu a zabralo to minimalne a to som to dodrziavala brutal poctivo, ani jednu paradajku som si pomaly nemohla dat, lebo aj ta obsahuje cukor. No bolo to tazke a aj tak asi len 3kg minus. Zajtra mame termin v brne, takze uvidim co mi oni navrhnu, ale uz som zmierana s ivf a pripravena byt o cca 1200 eur lahsia 😀 ale pre maleho cervicka vsetko
@zuzik1985 juj, ako dobre sa čítajú také optimistické slová.. aj ja stále verím, že to vyjde na 1x! u nás by mal byť spg v pohode (1. pred rokom síce s diagnózou asthenozoospermia, ale po prehýrenom víkende na chate sme to vážne nebrali 🙂))), jediný problém mám ja a to, že kvôli TSH neovulujem, čo vyriešila stimulácia. Síce trvalo dlho, kým vajíčko narástlo (iui až na 27DC), ale narástlo.. takže silno verím, že to vyšlo!
@montblanc mrzí ma, že to nevyšlo :((( no vôbec sa mi nepáči prístup lekára, to čo je za hovadina, že kvôli tuku nemôžu operovať??? to je asi ako mne sa môj smial, že mi muselo veľmi chutiť, keď som pribrala za niečo vyše roka užívania duphastonu 10kg (pritom som si dávala pozor, bo viem, že pri PCOS pomáha zníženie hmotnosti) a jediný, kto mi potvrdil, že to mám z tých liekov bol až diabetológ, keď ma z CAR poslali na test na inzulínovú rezistenciu a ja nešťastná som si myslela. Takže je asi vážne na čase zmeniť lekárov! držím silno palce, aby pomohli!!!
baby dnes vysledok hcg negativny. Ide sa do dalsieho kola. Vsetkym, ktore netrpezlivo cakate na vysledky tuho drzim palce 😉
@nikushka8 on je primar v jednom centre v ba, takze blby isto neni. Ale toto je ina laparka ako ked robia zlcnik. Lebo to robia rez v pupku a odtial to musi dosiahnut az dole co u mna je cez ten tuk fakt kus cesty. Ten tuk je aspon 5cm hruby a nedosiahlo by to az do maternice. Ale tak inde maju mozno ine pristroje. Spytam sa v brne zajtra ci mi potvrdia jeho verziu 🙂
@ally99 tak to ma mrzi..
Ja idem vo stvrtok..ale akosi som presvedcena,ze nic z toho..jja pojdem rovno ivf.
@cherrinka11 drzim palce, nech tu zase po dlhsom case vidim dobru spravu 🙂 my sme obaja v poriadku takze musime kvoli poistovni absolvovat IUI 3x a az potom IVF. Bojujeme do vytuzeneho konca 🙂
@cherrinka11 ahoj a mozem sa opytat uz mas schvalenu ziadost na ivf? A ktore centrum navstevujes? Ja tiez idem v piatok na krv uz po tretom iui. Ja som ziadost na ivf podavala po druhom iui s tym ze pockame na vysledok z tretej. Ale uz som medzitym volala do poistovne a vraj je schvalena. Plati teraz od marca pol roka do augusta tak tiez rozmyslam kedy potom do toho ist. Tiez zvazujem april alebo maj. Ja chodim do gynfiv v ba.
@nikushka8 Treba veriť do poslednej chvíle a keď to aj nevyjde,postaviť sa a ísť znova od začiatku 🙂 aj u nás sme zistili,že máme lepšie výsledky spermiogramu,keď sme nehýrili a mali dlhšiu pauzu na "dozbieranie" :D A k stimulácii som sa teraz pred insemináciou postavila trochu do risku,lebo som si to chcela overiť,takže som sa na ňu vybodla lebo som chcela mať istotu,že to viem zvládnuť aj bez toho a mala som pravdu :P Okrem toho som sa necítila dobre po clostile,teda po tretej várke,takže som si nechcela privodiť hyperstimulačný syndróm alebo iné problémy :/
@veroniq85 ahoj 🙂
My chodime do Martina do Heliosu.
Po nasich vysetreniach nam hned odporucili ivf,ale koli mojmu kludu,kedze ja som ok,len mame leziaky spermie,som chcela vyskusat iui,ale na dalsie uz nejdem,ziadost mame uz tiez schvalenu a presne nam plati tak ako vam do augusta..
Drzim ti prsty az to vyjde do tretice vraj vsetko dobre 😉
@ally99 dakujem pekne,uz aby bol maj,lebo podstupim ivf a tam to uz snad vyjde na prvy sup😉
@cherrinka11 dakujem pekne ale ja som po 2 neuspenych iui v tomto smere dost skepticka takze nadej upinam skor na to IVF. Ale vsak v piatok uvidim ak nahodou ms nepride skor. Podla mna ste dobre urobili ze ste skusili aj tuto metodu. Je to predsa menej invazivne ako IVF. A uz sa citis ze ma prist ms? Lebo ja aj hej. V piatok uz budem 29 den cyklu a to sa mi uz zvacsa spusta ms
@veroniq85 No ved prave,ja sa stitim vsetkeho umeleho,ale v tomto si hovorim,vdakabohu za tuto moznost.
Ja som sa zatala ze az do idberu krvi si ziadny test robit nebudem,ale priznam sa,ze som si vcera urobila ,bol to dasiaty den po iui a len z toho dovodu,ze som fajciarka a mam z toho vycitky tak ze ak nahodou..k tomu ma strasne bolia prsia ,ale vysiel negativne,myslim si a mam aj taku intuiciu,ze iui nevyslo,uz sa aj citim na menzes,ale mam dostat bud v piatok alebo v nedelu ja mavam 26dcalebo 28dc ,vo stvrtok udem na krv a sono ,takze necakam zazrak.Verim vsak ,ze to moje vytuzene babanko uz coskoro v sebe budem mat,mna neuspechy este viac pohanaju vpred,takze to beriem ako dalsiu vyzvu 😉
@zuzik1985 jeej tak to mas okolo seba vela deticiek 😉
Len niekedy neviem ci je to dobre ci zle..,mbe ta trpezlivost fakt chyba ,ale ucim sa jej.
@cherrinka11 Niekedy je to aj boľavé,keď viem ako veľmi túžim po vlastných...ale ten zvyšok času je to nádherné a vďačné byť nimi obklopená 🙂

@montblanc to nemyslis vazne??
Ten vysledok ma mrzi..,ale neboj nic,podari sa to aj ked tie sklamania oberaju o silu,poznam to,viem ,ze v Heliose v Martine robia priechodnost vajecnikov ako som tu uz spominala,je to 10min narkoza do zily a vsetko hradi poistovna.