IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?
podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.
@domci1203 ahaa no ved ja som len chcela vediet 🙂 to zistim potom jak pridem k dr ze co dalej a tak
@claudy7000 baby mne urobili v gynfiv iui aj bez testu priechdnosti a až následne sme zistili, ze iui bola na zlej strane
@zoja82 na zlej strane myslis vajcovodu ci?
@claudy7000 ano, mesiac po som bola na hyfosy a videli sme, ze tam je nepriechodny. Ale samozrejme ta prvá iui bola s mojim súhlasom a o riziku nepriechdnosti som vedela, ale chcela som skúsiť, lebo moja lekárka nekonala nijakým smerom
IUI minimálne prvý pokus urobia asi v každom centre aj bez priechodnosti,ale skutočne je zmysluplnejšie ak je priechodnosť urobená aspoň po prvom neúspešnom pokuse lebo potom je to pre ženu zbytočné psychické trápenie a takto by skôr vedela ktorým smerom sa pohnúť.
Mna sa v centre pýtali, či chcem spraviť pred tým priechodnosť (doporučuje sa to) ja som to odmietla a išla som rovno na iui a našťastie to hneď aj vyšlo
@zoja82 jake vyhlasenie? Ocom? Nerozumiem
@claudy7000 notárom overené vyhlásenie a vami dvoma podpísané ze súhlasíš s metódami asistovanej reprodukcie
@domci1203 ahaa . To v kazdom pripade? Aj ked to vyjde aj ked nevyjde?
@claudy7000 to musíš mat podpísané a overené bez toho ti iui ani ivf neurobia.
@domci1203 jaaaj no dobre dakujem ti za infosky
😊
V KE sú minimálne 3 kliniky o ktorých viem na 100%-už som v druhej ;) a ani pri jednom IUI sme na matriku ani za notárom nemuseli,podpisovali sme len pri sestre prehlásenie,že súhlasíme s poskytovanou starostlivosťou,súhlasíme s navrhovanými postupmi,nebudeme vyvodzovať žiadne právne dôsledky od kliniky po akomkoľvek výsledku zákroku a že manžel berie na vedomie,že bude braný ako otec dieťaťa ktoré sa narodí týmto postupom(tak zhruba v skratke keď dobre pamätám).
@zuzik1985 jaaj tak to asi potom kazde centrum robi inac. Niekde vyzaduju inde nie, vsade ine postupy. V ke je gyncare aj helios ocom ja viem.. Som z ke ale byvam v ba, takze tu chodim do iscare.. 🙂
@claudy7000 V KE je Gyncare,Helios,Spln a ešte aj nejaký lekár robí IUI ambulantne u seba v ordinácii 🙂 Na IUI som bola 2x v Splne,tam bolo ich interné tlačivko,teraz som v Heliose po tretej IUI a tiež len interné tlačivko zhruba v tom istom znení ;)
@claudy7000 od nás nepitali žiadne vyhlásenie a sobášeny niesme
@zuzik1985 ahoj a ako si na tom po iui ja som po prvom a isto neúspešnom
@adulka1989 preco neuspesnom?
@claudy7000 dnes je 13 do iui a test snehovo bieli
@claudy7000 pardon po iui mobil mi prehadzuje slova
@adulka1989 Ja som dnes 9ty deň po a až dnes prvý biely test,doteraz ešte bolo vidieť zvyšky pregnylu.Ale necítim sa nijak zvláštne-vlastne by som povedala,že oproti tým prvým dvom nepociťujem skoro nijaké zmeny,sem tam jemné pichnutie napravo kde som mala dominantný folikul ale zvyčajne pociťujem viac aj pred menzesom a teraz úplne hlucho :/
@zuzik1985 ja som mala tak iba prvý a druhý deň po iui potom už nič až teraz ma pichá love na oboch stranách a pobolievalo slabúcko ako na MS aj kríze ale to asi progesteron môj test bol bieli už na 7dpo
@adulka1989 Môže to byť progesterónom lebo prvé dva razy som mala progesterón a teraz mám duphaston.Vtedy ma aj prsia boleli aj všade pobolievalo a teraz dokopy nič.

@claudy7000 pri iui aspon v gin fiv vyžadujú vyšetrenie na priechodnosť vajcovodov. Mna sa hbed pýtala ci mam urobenu priechodnosť vaječníkov alebo laparoskopiu.