icon

IUI úspešne hneď na prvýkrát. Podarilo sa vám to?

petra2505
30. júl 2008

podarilo sa vam niektorej hned na prvy pokus otehotniet?Ak ano v ktorom CAR vam IUI robili? Velka vdaka.

kakatulik
22. okt 2019

@maja1504 ale nie tak,ze si sa musela nejako hybat pri tom...
Ja sa buduci cyklus tiez chystam. Minuly rok vraj nepresiel kontrast lavym vajcovodom,tak som zvedava....

maja1504
23. okt 2019

@kakatulik nie, iba som ležala, doktor sledoval ako ide tekutina a sestrička tlačila zo striekačky.. Ten tlak bol celkom bolestivý, ale dalo sa to prežiť 😊, keby bolo potrebné idem znova.. Za tie 2 čiarky to stalo 😍

butterfly333
24. okt 2019

Baby chystáte sa niektorá teraz niekedy na iui? Mňa čaká druhé iui keď skončí tento cyklus. Máte nejaké rady? Ďakujem

sasenka4
27. okt 2019

@butterfly333 ahoj. Ja som bola pred týždňom na 3 iui tak zatiaľ len čakám, či z toho niečo bude. Pevne dúfam, že áno, do tretice všetko dobré 🙂 rady ani nemám, len to čo všetky baby hovoria, uvoľniť sa a nestresovat a ja som si po zákroku vždy chcela pár minút polezat. Tak držím palceky

butterfly333
27. okt 2019

@sasenka4 ja pri prvom iui som chcela že tam po ležím no oni ze môžem ísť keď sa mi netoci hlava. Tak som išla no teraz im poviem ze sa necítim dobre a po ležím tam aspoň 5min.

maja1504
27. okt 2019

@butterfly333 ahoj, prvé IUI som bola strašne napätá, nevedela som co môžem čakať.. To nevyšlo, tak sme boli smutní z toho.. Dali sme si mesiac pauzu, išli na dovolenku a z dovolenky sme išli na druhé. To bolo trosku bolestivé, ale stalo to za to.. Keď mi po kontrole zavolali, že test vyšiel pozitívne, tak som sa doktorke rozplakala do telefónu.. Treba byť uvoľnená a nemyslieť na to tak strašne.. Viem, ľahko sa to hovorí, ale ja som ozaj vypla..

butterfly333
27. okt 2019

@maja1504 asi máš pravdu to prvé iui som bola aj ja v strese lebo som nevedela čo má čaká aké to bude. Aj si mala po zákroku voľno?

maja1504
27. okt 2019

@butterfly333 nie, chodila som normálne do prace. Doktor mi povedal, že sa nemám hádzať na marodku, že nemám stresovať, pozorovať sa.. Lebo ze väčšinou to baby robia, že idú marodit.. Ani teraz nemarodim a dúfam, že ani nebudem musieť 🙂 držím silno palce

butterfly333
27. okt 2019

@maja1504 takže si teraz tehu druhé iui vyšlo? Gratulujem a prajem všetko dobré. Ja idem brat letrozol a ovitrelle no neviem moc veľké šance tomu nedávam. Nemám kvalitné vajíčka asi.

butterfly333
27. okt 2019

@martinka1703 už ste boli na tom iui? Aj ja chodím do gyn five v Nitre boli sme minulý týždeň a ideme na druhé iui.

sasenka4
28. okt 2019

@butterfly333 ja som pri prvom tiez vobec nelezala, povedali, ze to nijako neovplyvnuje nic.. po druhom iui som im pvoedala, ze ci si mozem 5 minut polezat.. dovolili.. ale musela som ist ako druha, aby som tu babu co mala ist po mne nezdrzovala.. no a po tretom iui mi oni sami povedali, ze mozete si polezat, kolko potrebujete, robili to v inej ambulancii ake predosle 2 zakroky.. tak som si 10 minut polezala a isla domov 🙂 no a teraz cakam, ze ci z toho nieco bude alebo nie..

butterfly333
28. okt 2019

@sasenka4 tak to držím mooooc palčeky aby to vyšlo. A v ktorom centre ste boli?

maja1504
28. okt 2019

@butterfly333 áno druhé vyšlo. Ja som tomu nedávala veľké šance, ale keď už IUI bolo bolestivé, tak som si povedala, že to musí byť znamenie že sa tam prebojoval nejako 🙈. Ďakujem. Aj ja držím palce, nech to vyjde..
Vieš čo, na kvalitné/nekvalitné vajíčka sa moc nespoliehaj.. Ja som bola 3x na folikulometrii a až potom mi kázali pichnúť ovitrelle, lebo stále sa im nezdali.. A vyšlo to.. 🙂

butterfly333
28. okt 2019

@maja1504 a ako bolestivé to iui bolo ten zákrok bolel?

maja1504
28. okt 2019

@butterfly333 ten druhy mi robila doktorka a nejak som asi zle ležala alebo co a nemohla nájsť kŕčok poriadne.. A celé to bolo také také pocitovo iné.. Ale jasne, ze sa to dalo vydržať, nič po čom by som nemohla spávať 🙂. Ale už pri tom zákroku som si hovorila, že je to iné ako prvý krát, že niečo sa musí stať.. A stalo sa 🙂

butterfly333
28. okt 2019

@maja1504 to je teda super kiežby to vyšlo aj nám.

maja1504
28. okt 2019

@butterfly333 treba myslieť pozitívne, ale nesustredovat sa len na to. Treba fungovať normálne, nesledovat sa veľmi.. Ono to príde. Mne sa veľmi páčilo, ako sme pri do GF, tak doktor nám hneď povedal.. Nebojte, ono to príde, len to nebude hneď 🙂. A po pol roku som odišla z centra tehotná.

butterfly333
29. okt 2019

@maja1504 fungujeme normálne ani sa nesledujem no problém je ze na to často myslím.

maja1504
29. okt 2019

@butterfly333 ja viem.. Ono sa to ľahko hovorí každému.. Tiež som bola taka na začiatku a keď prišiel menzes, toľko sklamania.. Ale neboj, treba veriť 😊 držím silno palce

butterfly333
29. okt 2019

@maja1504 ďakujem veľmi pekne. Viem ze máš pravdu.🤗

sasenka4
29. okt 2019

@butterfly333 dakujem, no dufam.. ale ked nie, tak si dame pauzi do vianoc a buduci rok budeme uvazovat o ivf... my chodime do Gyn fivu v Bratislave

sasenka4
29. okt 2019

@maja1504 aj ja som vzdy sklamana, ked pridu moje dni.. vzdy dufam, ze nepridu.. ale zase lepsie nech pridu nacas, ako mat este dlhsie falosnu nadej.. a aj tak nic z toho

butterfly333
3. nov 2019

@sasenka4 no ako si na tom? Koľko si po iui?

butterfly333
3. nov 2019

@marikahor ahoj môžem sa spýtať podarilo sa to druhe iui? Bral si clostilbegyt od 5dc do 9dc prečo až od 5dc?ja sa chystám na druhé iui a tiež mi kázal od 5dc letrozol. Cyklus mávam 28-30.

xenyja
8. nov 2019

Ahojte, prosim o radu..prvykrat som uzivala clostil ale iba po jednej tabletke..nemalo to ziaden ucinok ...druhykrat uz mam brat po dve tabletky, len mi nepovedal doktor, ako ich uzivat..na letaku je.len ze viac.ako jedna by sa nemala brat tak.som sa moc.nedozvedela...pytam sa, lebo mam z.tychto liekov respekt...od prveho dna zas bolesti atd..takze klasicky sa uzivaju jednu rano a.vecer?

butterfly333
8. nov 2019

@xenyja áno jednu ráno jednu večer.

sasenka4
8. nov 2019

@butterfly333 ahoj... ani do tretice to nevyslo :( bola som na krv a negativna a uz som aj ms dostala... teraz tomu necham volny priebeh, do noveho roka.. a potom sa pojdem poinformovat asi o ivf :/

mouse14
8. nov 2019

@xenyja skuste pol tabletky rano a polku vecer.Ja som tak uzivala....ked som uzivala jednu celu rano a druhu vecer ani folikul mi nedozrel nic

mouse14
8. nov 2019

Zeny, snazilky skusali ste podporit "plodnost" vecami ako maca, alchemilkovy caj, ak mate PCO tak chlorellou a podobne?Urcite kyselina listova ale ta silnejsia co je na predpis nie volne dostupna v lekarni.....drzim silno palce kazdej jednej z vas

butterfly333
9. nov 2019

@sasenka4 tak to ma ozaj veľmi mrzí aj ja sa obávam že to druhe iui bude neúspešne 😞