Ivf a kojenie
Ahojte, prosim, mate niekto skusenost alebo viete o niekom, komu sa podarilo zladit hormonalnu stimulaciu pri ivf a kojenie?
prvu dcerku mame vdaka ivf (dlhodobo nemam ovulaciu, cize bez hormonalnej stimulacie tehotenstvo nie je mozne) a chceli by sme dalsie babatko. stale vsak kojim a nerada by som dcerku odstavila, velmi vela to pre nas obe znamena. zaroven ale nie som najmladsia a mam obavy, ci moj organizmus bude spolupracovat aj neskor. dcerka sa nam podarila po 4.ivf.
Dakujem za kazdy nazor.
@sienna77 ja ti z vlastnej skusenosti odporucam len jedno... v prvom rade je rozdiel medzi KET a IVF. Pri KET mas maly zasah hormonami do tela, pri IVF BRUTALNY! Netlac na pilu, nesnaz sa mat dalsie dieta hned, kym si este neodstavila malicku (tak ako som robila ja, lebo som isla tvrdohlavo za tym, ze musi byt 2r rozdiel.).. ak to znizi tvoje sance coilen o 10%, nestoji ti to za to. a to ani nehovorim o zatazi pre dcerku, co sa jej dostane z mlieka do teba. Kojenie tiez vycerpava organizmus, aj ked sa ti to tak mozno nezda... Odstav malu, ked sa na to budes citit, daj telu par tyzdnov oddych a potom chod do dalsieho pokusu. Neznizuj si sance kojenim... mozno o par tyzdnov ti kojenie zacne liezt na nervy. Mne zacalo, tak som malu odstavila a zvladla to perfektne (mala cumlik). Mala som z toho strach, zbytocne... je jedno, ci medzi nimi budu dva roky ci tri (ja mam 3,5r a nemenila by som, ma to naozaj viac vyhod ako nevyhod). Podstatne je, aby surodenec bol, ked sa podari... chapem naozaj ako sa citis, ja som si tak povedala, ze to musi byt, idem do KET aj ked kojim, ake to bude super, 2r rozdiel, idealne dve baby, atd a plany sa rozlynuli ako nic... ale vsetko potrebuje svoj cas.. aj tvoje telo...
@bozenkad27 my mame este zamrazene,takze aj u nas by to bol KET,akurat,ze mozno s viac hormonmi ako vacsinou byva zvykom.dakujem za nazor,asi mas pravdu,aj ked my by sme chceli tri deticky,takze nechcem to casovo tolko natahovat medzi nimi.aj kvoli mojmu veku aj aby organizmus spolupracoval este dobre.ale najma tuzba po dalsom babatku...mne sa veru do odstavovania nechce teraz, zatial ma to vobec neotravuje,dcerka sa koji vacsinou len rano a vecer,tiez mame cumlik.uvidime,kazdopadne velmj pekne dakujem za skusenost aj podporu!
ahoj, ja nemam skusenosti s umelym pocatim, mam dve deti prirodzene a druhe tehu som cele kojila, ale len ti chcem napisat, ze skus este pockat, aj rok ci viac, pises, ze nie si stotoznena s odstavenim, tak si to uzite 🙂 vela stastia prajem 🙂
@sienna77 drzim ti velmi palce. Vieme obe, ake su vsetky tieto veci okolo narocne financne, psychicky, atd... preto si neznizuj sance. A ked dokojis, urcite sa vam podari. Velmi drzim palce... 😊
@vanda83 prečo az o 3 mesiace ? Tak sa odporuca ?
@saleska111 áno tak mi odporučili

@stanka2612 dakujem velmi pekne, aj ty sa drz!