icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

makovicka53
11. mar 2011

@dorotka66 nooo tak co? ako dopadol telefonat? 😉 ....

makovicka53
11. mar 2011

@katy213 si zlata dakujem moc krát....veru sa tesim z toho dnes vecer pojdu do bruska dve vcelicky...dnes som uz aj chlapa vyslala pre vysledky z krvicky a v utorok kontrola + interne vysetrenie 🙂

lume
11. mar 2011

@krisbar Drzim palce a som zvedava akoto dopadne. 😅

dorotka66
11. mar 2011

@makovicka53 no dopadol super, v pondelok mám opäť volať a už začínam pichať 🙂 hormóny sú vraj super. to ma potešilo a v pondelok idem na krv (predoperačné) - sme na tom asi podobne 😉

dorotka66
11. mar 2011

@makovicka53 je skvelé, že a tvoje výsledky dopadli superrr 😉 teraz som sa dostala ku predchádazujej stránke 🙂 ja si idem pichať gonal, tak uvidíme ako sa zadarí !

makovicka53
11. mar 2011

@dorotka66 jeeej super no som rada.... a co ides pichat?uz FHS?ja idem v utorok na interne krvne uz mam porobene...inak moj chlap ma vysledky z krvicky ale z datumu januar...lebo dr. mu to robila ked bol na preventivke ..no neviem ci nebude problem s datumom ked hovorili ze nesmu byt starsie ako 3 tyzdne

makovicka53
11. mar 2011

@dorotka66 takze gonal su FHS?

dorotka66
12. mar 2011

@makovicka53 na vyšetrenie mám ísť len ja, nie manžel. u vás musí ísť aj manžel??? gonal je hormonálna injekcia na stimulku 😀, ale to je všetko čo o nej viem. snáď ešte to, že vraj patrí k tým lepším 😉 dúfam ...včera som to prepočítavala a ak sa bude dariť, tak vklad by mohol byť cca koncom marca...uvidíme. a aké sú vaše prepočty? 😎

makovicka53
12. mar 2011

@dorotka66 nie nie ja som bola tiez len sama....no ja som dnes pichala 2. vcielku menopuru...no ma to sakra bolelo neviem cim to je ale asi ze som riadne dopichana ☹ ....ja by som mohla mat opu cca 22.3. myslim si uvidime podla vyvoja folikulov...takze vklad tiez okolo 27.3.....takze odkedy to pichas FHS?

dorotka66
12. mar 2011

@makovicka53 uvidíme, pretože v pondelok začínam a už mi síce nastavili dávku, ale mám tam volať a možno niečo upresnia. zatiaľ mi nastavili 225 cca polovička v pere. no a odhadujem, tiež podľa vývinu situácie 😉 , že pichať budem možno 10 dní, ale môžem aj dlhšie samozrejme. je to moje prvé ivf, takže neviem ako budem reagovať...s tým dopichaním ti verím, aj ja si pichám (mesiac clexane) a niekedy to je úplne nebolestivé a inokedy modrina ako svet. radila som sa aj so šikovnou sestričkou, ale vraj pri ijnekcii do brucha sa jej spraví modrina občas tiež... menopur je v pere?

makovicka53
12. mar 2011

@dorotka66 no ahaa...ja nemam menopur v pere a ja som zacala pichat 150 jednotiek...ty pichas priamo do bruska v 90 stupnoch alebo sikmo...no som madar ked sa to picha pod kozu...mne sa zatial modrina neurobila...ta sa urobi ak trafis zilku nie?

dorotka66
12. mar 2011

@makovicka53 ani nie keď chytíš žilku, ja to dáva do brucha na šírku dlane a tam žilky nie sú. skrátka niekedy možno zatlačím nevhodne na ihlu a zabolí a vtedy je modrinka, inokedy to necítim a nie je 🙂 no s tým menopurom to je potom tažše, keď si dávaš normálne ihly, ale všetko sa dá, len treba chceiť, nie? 😎 ja si pichám v 90 stupňoch lebo to moje brucho nie je zas až také tučné 😉 a bála by som sa , že pôjdem hlboko. ale sestrička v care hovorila, že baby si to pichajú aj kolmo, ale že aj jej je z toho zle, keď to vidí 😀 a si fakt dobrá, keď nemáš modrinu 😉

makovicka53
12. mar 2011

@dorotka66 no ja picham tiez sikmo xixi...no a picham asi tak cca 5 cm pod pupkom ale po stranach cize dake 2-3 cm po stranach..no co ja viem ja som uplny lajik..mne to chodila pichat kamoska ale zistila som ze to zvladnem aj sama tak picham sama 🙂....este ma caka dost injekcii tak uvidime 🙂...hlavne ten menopur mi nahana strach

katy2
12. mar 2011

@makovicka53 na menopur si kup svetlomodre ihly na pichanie a zelene na riedenie.... s tymi modrymi sa to picha perfektne, su tenucke a kratke.... 😉

makovicka53
12. mar 2011

@katy2 ja mam nejake oranzove a tiez su tenke...ako ihly su podla mna zvladnutelne 🙂 ...tie mi kazala koordinatorka....

krisbar
13. mar 2011

mne sa tiez podarilo par modrin. neviem z coho to je. picham si asi pod 45 stupnovym uhlom telo k ihle. dufam ze to e tak ok. ale asi hej. ved dostat sa to tam dostane. ja uz mam za sebou 26 injekcii Decapeptylu (ten sa zaraba) a 5 puregonu (ten s perom) a este to vidim na cca tyzden.
u mna tiez asi bude vklad niekedy koncom marca, tak potom si budeme drzat palce spolu 🙂

dorotka66
13. mar 2011

@krisbar jasné, že si budeme držať palce. včera som si pichla (zatiaľ ešte len clexane) a mala som pocit, že ok a dnes modrina ako svet. takže nikdy sa nedá odhadnúť ako to vypáli 😠 dúfam, že o zajtra začínam aj ja gonalom...a pridávam sa k stimulkám 🙂

dorotka66
13. mar 2011

kočky a neviete dokedy môžem piť alchemilku? tu na stránke som čítala rôzne odporúčania 😉 ďakujem

makovicka53
14. mar 2011

@krisbar ak to patrilo mne tak urcite ze ano....ja som vcera vyhodila druhu skatulu dipherelinu a dnes picham uz 15 injekciu dipherelinu a 4 injekciu menopuru..zajtra mam kontrolu snad ma dr potesi a bude to vse v poriadku...len akurat mi chlap nejak nachladol....tak hadam mu to prejde a neprenesie to na mna 😒

makovicka53
14. mar 2011

@dorotka66 neboj nic tie modriny zmiznu...ja mam taky maly špečík tak mozno preto sa mi modrinky nerobia 🙂a stou alcheilkou som pocula ze od1DC do ovulacie 😉

krisbar
14. mar 2011

ja som dnes bola na kontrole a folikuly su od 1,75cm do 1,98 cize mi znizili puregon na 100 j. denne. vraj odber by mohol byt uz vo stvrtok alebo piatok. tak uvidime. ale vraj ich je tam hodne vela - osem na jednej strane a este viac na druhej.
ale aj minule som mala dost vela folikulov ale len 4 vajicka boli, takze to je relativne. mozno budu niektore prazdne.
inak ja som vcera behala na wcko strasne casto a ked dnes povedala ze tam ma tolko velkych folikulov sa ani necudujem. ved to tam musi inak vsetko bublat 🙂
ja mma tiez spek - co mi je dobre, lebo sa nebojim strcit ihlu celu dnu 😉

pici
14. mar 2011

baby mali ste pri injekciach nejake vedlajsie ucinky?

dorotka66
14. mar 2011

@krisbar určite budú všetky len dobrééé 😎 minimálne taký počet, aby sa to podarilo!!! ti trochu (ale v dobrom) závidím, ja si mám začať pichať až zajtra ☹ ale už len jeden deň 😉

dorotka66
14. mar 2011

@makovicka53 ja nebojím ja viem 🙂 už ťahám II. mesiac, tak nektoré už zmizli 😀 , ale teraz tam mám dve od kráááásy 😠

dorotka66
14. mar 2011

@pici a aké máš injekcie?

pici
14. mar 2011

@dorotka66 zatial ziadne... buduci tyzden idem na kontrolu tak mi asi tam vypise....

dorotka66
14. mar 2011

@pici 🙂

pici
14. mar 2011

@dorotka66 som ta pobavila? len ma to zaujimalo.. ja som brala diphereline ale v inom mnozstve a intenzite pichania ako je pri IVF a bol to masaker pre mna na bezny zivot.. tak som chcela vediet...

dorotka66
14. mar 2011

@pici nie, to určite nebolo o pobavení, skôr o povzbudení 🙂 ja idem na prvé ivf a tak naozaj nemám ani poňatia ako fungujú injekcie, ale myslím si, že každá sme iná a máme svoje zdr. problémy, a tak môžeme aj rozdielne reagovať. ja som len po prvej injekcii decapeptyl...a 4 deň ma bolí hlava, ale keďže mám aj iné problémy vôbec to nemusí byť z injekcie 😉

pici
14. mar 2011

@dorotka66 🙂 tak sa necham prekvapit