IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
@makovicka53 makovicka my sme sa hneď rozhodli pre dve, nemáme ani jedno dieťa a dve (som teda náročná 😝 ) by nás vcelku veľmi potešili. včera sme sa smiali, že isté % sú aj za 3 . ale to je skoro nereálne 😉
@dorotka66 určite dostaneš pokyny pred OPU, ale pred narkozou nesmieš už od polnoci nič piť ani jesť a rano už vobec nič. Aj ked pri OPU je to velmi slabá narkoza ale predsa je tam vždy riziko. My sme museli podpisať že súhlasime s pokynami ktoré nam dali, a že sme ich dodržali. Ked sme sa prebrali z narkozy tak sme mali uvareny teply čajík.
@makovicka53 - my sme chceli 2 urcite. je to predsa len vyssia sanca a ja s mojou vrtulou v zadku ich urcite zvladnem 😀 a kedze chceme minimalen 4 deti tak to bude uz polovica naseho potomstva na jeden sup. haha.
skus si zistit ze aka je statistika dvojiciek. lebo dnes sa bezne vkladaju dve (aspon nas sa nikto nepytal ci chcem jedno, hned nam povedali ze dve) . a nemam pocit ze by sa viac rodili dvojicky.
inak tiez ma to prekvapilo ze bola taka "uroda" lebo v sobotu boli len 4 a este dalsich 5 sa dorodilo, haha 😀 to som necakala. mm bol strasne stastny. a aj ja, najma ked si uvedomim ze teraz nemusim nic 4x pichat, len vkladat.
@mabumi - robili ti hysteroskopiu? lebo mne tento zadrhel zistili az tu. v Iscare mi hysteroskopiu nerobili a tak pri transfere ma dost potrapli. ale tu kedze o tom lekar vedel tak uz bol nato pripraveny a to trvalo ovela menej (chvalabohu).
@dorotka66 - svorky som myslela, take klasicke gynekologicke co roztiahnu posvu. a kedze potreboval asi viac a "to" vidiet tak ma roztiahol poriadne ☹
ja som si uz na to "vyskakovanie" na kozu zvykla a ked ma chyti zachvat studu tak si poviem ze kym porodim tak este sa na nu naskacem 😀 a to ma ukludni.
ak mas dlhy cyklus tak urcite budes mat viac vajicok, cize urcite budete mrazit 😉
@renka1801 - nevieme v akom stadiu embrya boli, ale predpokladam ze klasika - 5 az 8 bunkove. v zapise je ze J2 ale to neviem co znamena. mozno velkost?
@dorotka66 vidis ale to je mile ze ste presvedceny ze chcete dve ..no my len rozmyslame 🙂
@krisbar no ja mam este cas na toto rozhodnutie ale tiez vidim vyssiu sancu na tehu pri vklade dvoch embrijok..juuuj tazke rozhodovanie 🙂 i ked pre zaciatok by nam stacilo aj jedno 🙂
@makovicka53 🙂 no my sme sme už dlho spolu a tie naše ešte nenarodené deti si už zaslúžia, aby sme konečne začali venovať aj im 😉 dlho sme riešili všetko ostatné a ako to dopadlo 😠
@dorotka66 - to je asi jedno kedy deti zacneme chciet". my sme na nich "pracovali" par mesiacov od kedy sme mali vazny vztah a tiez nas trosku (4 roky) trapia svojim prichodom 🙂
a neboj sa transferu - ja to mam tazsie kvoli tej priechodnosti ☹ ja ked mam bolest (akukolvek) tak sa ukludnujem ze porod bude ooovela horsi...a to mi vzdy pomoze. chech.
@makovicka53 - tak ako vsetko pri IVF asi sa treba spolahnut na lekarov (a statistiku) a ked vidia vyssiu sancu v dvoch tak asi by som to videla vo vasom pripade na dve. ak sa obe podaria tak budete stastni rodicia a zabijete dve musky jednou ranou 😎
@krisbar nebola som zatiaľ na hyseroskopii, ale pri ET mi to išlo hroooozne ťažko 😝 a docent povedal, že mám nejako pootočený krčok alebo maternicu - neviem. aj si tam zavolal sestričku aj embryologičku, že nech sa pozrú, že také niečo ešte nevideli 😕 ... tak ma trochu potrápili, ale ja som sa zas snažila ukľudniť svoje "brucho" a to drobča, čo mi vkladali, že nech sa neboja, že to vydržíme a bude nám potom lepšie. no, nič nie je také hrozné, aby sme to nepodstúpili znova, sme silné mamičky 😀 . alebo budeme ? 😅
@dorotka66 aj my ťaháme dvanásty rok 😉 😕 😀
@dorotka66
@mabumi - waw tak to jasom oproti vam uplne "kura". my len 4 roky 🙂
mabubi inak sa cudujem ze ti neurobili hysteroskopiu aby vedeli presne AKO to tam je, aby sa im slo lahsie. lebo mne lekarka tu povedala po tom ako mi to zistila, ze si mysli ze neuspesnost bola aj kvoli tomu 😒 vraj mitym mohli ako sa snazili vojst dnu poskodit sliznicu a pri transfere ak sliznica zakrvaca tak sa znizuje uspesnost zahniezdenia...
@dorotka66 no ano len clovek si to uvedomi az ked mu to zacne chybat 🙂 ...
@krisbar no to mas pravdu
Baby len sa chcem opytat, preferovali ste alebo budete preferovat predlzenu kultivaciu embryi?
@dorotka66 V case punkcie folikulov som mala E.coli (bakteriu) v moci a tak mi nasadili antibiotika a preto mi nechceli hned vkladat embrya a tak sli vsetky embrya na predlzenu kultvaciu. Z asi 8 embryii sa pocas predlzenej kultivacie prestali 3 delit, tak si myslim, ze je to tak trochu selekcia.
@lume ej lume, tak to si ma nepotešila, ja som mala zistené e.coli v nose 😖 teraz v decembri a akosi som sa na to vybodla, aj lekár mi povedal, že to v nose to nie je problém a to zmizne....inak tá baktéria sa nachádza v stolici a ja ju mám v nose 🙄 a s tou selekciou máš asi pravdu 😉
@dorotka66 Tak ja si myslim, ze ked su v nose, tak to asi nie je az taky velky problem pri transfere ako keby boli v moci, nie? No ved preto som chcela vediet viac nazorov na predlzenu kultivaciu, lebo ja mam este inu problematicku diagnozu. No ved uvidim, co mi zajtra povie lekar. Ja sa chystam zatial iba zacat dalsiu stimulaciu 😎 .
@lume ja som dnes bola na internom vyšetrení a mám hypertenziu, ale nie som spokojná s mojim osobným internistom idem ho vymeniť 😖 urobil vyšetrenie, napísal brucho prehmatané...ani sa ho nedotkol ai. a keď vychádzal z ordinácie, nie ja, ale on, tak sa ho medzi dverami pýtam, a môžem pokračovať v liečbe, ak sa zadarí? (ja viem, že nie ...) a on no mali by ste vynechať lieky aspoň dva mesiace...len tak BTW
dnes som mala skrátka fajn deň ☹ a zajtra bude v práci ešte "lepší".....
lume a zajtra držím palce, každá z nás má niečo 😉 ale verííííme nie? 😀
@krisbar ahoj, no, asi máš pravdu. ja teraz čakám na ket a potom uvidím, chcela by som si dať porobiť viaceré vyšetrenia, pre mňa aj mm, lebo veľa nám toho ešte chýba v čom by mohol byť náš problém.
@lume ja som mala PK. sú na to rôzne názory, niekto si myslí, že embryám je lepšie v maternici, ale ja som skôr toho názoru, že pri PK ti vložia tie najkvalitnejšie, a tým je väčšia šanca. bez PK by sa mohlo stať, že tie najkvlaitnejšie zmrazia a tým sa ich šance znižujú 😒 . takže ja by som asi znovu šla do PK. ťažko povedať.
@pici transfer nie je taký zlý, veľa báb to ani necíti. ak nemáš podobný problém ako my s krisbar, tak cítiš len niečo podobné ako pri normálnom vyšetrení 😉 . neboj sa toho 😎
@pici - dakujem 🙂
tranfer je bezne asi 2 min zalezitost (+ pripravy asi 3 ak je skuseny gynekolog) cize to by bola zbytocne velka zataz na organizmus zeny mat 2x anestezu v priebehu 3 dni.
@lume - no s tym ze sa prestanu delit asi sa pocita - prave o tom je to ze tych dvojiciek je pri IFV viac ale nie nejako rapidne. a este stale je to u vas nad 50% ked ostalo z osem 5 kuskov 🙂
ale ked mate tuto moznost tak urcite do toho. nas sa to nikto nepytal ☹
inak kocky E.coli mam aj ja - v mocovom trakte - uz vela rokov bojujem so zapalmi moc. ciet a to vrja sposobuje tato bakteria...ale teraz som v stave ludu (klop-klop-klop) tak snad to vydrzim. ono sa to vraj neda uplne vyliecit - lebo vzdy tam nejake su, ide len o to kolko a ako sa premnozia. a potom o to aby nemali sancu sa premnozit - cize brusinky papam a rozne urovaxomy 🙂
btw...ja som pacient s Morbus Crohn (zapalovite ochorenie traviaceho traktu) - v 2007 mi vyoperovali polovicu hrubeho creva a kusok tenkeho. odvtedy sa tejto choroby bojim ako certa, ale zase viem ze som to mala zo stresu a ten odkedy som s mojim manzelom absolutne nemam, dokonca sa som bez liekov...
premyslam...ked vsetky mame nejaku tu "boliestku" nemoze aj z toho pramenit neplodnost? ach...telo je prilis komplikovana tovaren...ze? (trosku filozofie na rano)
@dorotka66 - uplne chapem tvoje "negativne" myslienky - ja sa priznam, ze tomu tiez velmi neverim....aspon navonok to tak davam von, ale vo vnutri velmi tuzim...mozno je to taka obrana proti sklamaniu neskor...
ale taka som bola ja vzdy - aj ked som sla na skusku na VS som si vravela ze ju nedam a ked som ju dala som sa tesila ako mala....🙂

@krisbar je to super výsledok, aj ja ti držím palce, dnes je super deň, takže si praj čo chceš ..asi aj my vieme čo to bude, a že to aj vyjde 😉!!! už sme to preberali s makovickou (priania na dnešný deň) naozaj skvelé, že vám mali čo zamraziť. ja budem happy, keď my budeme mať aj do budúcna 🙂 čo sa týka mňa je to také čudné, ale myslím pozitívne, tak uvidíme čo z toho bude 😝 a ja mám najväčšie problémy s tými prehliadkami a to ešte nehovorím o transfere, ktorý si tu popísala. aké svorky????? inak vôbec nie som hanblivka, ale toto neviem prehrýzť. 😒