IVF júl/august
Ahojte, zakladám novú diskusiu, doteraz som písala v júnovej, ale možno sa v tomto termíne nájde viac žien kto podstupuje toto leto IVF 😊 Ja teda prvý krát, som po odbere oocytov. Budem rada ak sa nás tu nájde viac 🍀
@curlie dufam že áno 😍, mám skvelého muža a celkovo to už tak neprežívame, bojujeme to áno a tešíme sa ale berieme to ako je a bude 😌 a varíme že sa to podarí.
Ty si v akom procese ?
@85zuz to je krásne 😊 a v CAR ti prišli na to, že problém su myómy? Len pre to sa pýtam, že keď je problém, či sa snažia nájsť kde je, alebo to už musí iný lekár 🤔
Ja som mala v utorok odber vajíčok, podarilo sa 17 z toho 16 zrelých a 11 dobre oplodnených, 1 z nich sa ale už začalo horšie vyvíjať, takže zatiaľ 10, zajtra si mám volať ako sa majú. Vraj ten 5 a 6 deň sú najviac kritické 🥹 a KET by som mala mať v polke augusta 😊
@85zuz to je krásne 😊 a v CAR ti prišli na to, že problém su myómy? Len pre to sa pýtam, že keď je problém, či sa snažia nájsť kde je, alebo to už musí iný lekár 🤔
Ja som mala v utorok odber vajíčok, podarilo sa 17 z toho 16 zrelých a 11 dobre oplodnených, 1 z nich sa ale už začalo horšie vyvíjať, takže zatiaľ 10, zajtra si mám volať ako sa majú. Vraj ten 5 a 6 deň sú najviac kritické 🥹 a KET by som mala mať v polke augusta 😊
@curlie Oo. Blahoželám ☺️, silno drzim prsty ). Mali sme aj iné problémy, manžel ma oligoterato… a ja imunita. Prvé centrum bolo skôr o peniazoch a teraz sme v Brne. Mali sme 12 vajíčok, z toho 8 embryi a po 6 dňovej kultivacii ostali 4 a po genetike len jedine zdravé 😔, ale tak veríme že to ne a bude to naše 🤞🏻😊
Ja mám v utorok odber vajíčok.
Ahojte, pripájam sa sem skôr pre menšiu radu a menšie podržanie. V stredu mam ísť na prvú návštevu koordinátorky mam otázku ako to prebieha a aké časte sú potom nasledujúce návštevy centra. Po kontaktovaní centra mi dr. povedal že budem mať dlhší protokol keďže mi vyšlo vyššie AMH. Snažíme sa už skoro 2 rok. Bolo tam viacero komplikácii. Mala som MMT a manžel ma hraničný objem spermii na ml. Snažím sa myslieť pozitívne ale po pravde už teraz cítim že sa aj teším ale som aj celkom z toho nervózna.
Ahojte, pripájam sa sem skôr pre menšiu radu a menšie podržanie. V stredu mam ísť na prvú návštevu koordinátorky mam otázku ako to prebieha a aké časte sú potom nasledujúce návštevy centra. Po kontaktovaní centra mi dr. povedal že budem mať dlhší protokol keďže mi vyšlo vyššie AMH. Snažíme sa už skoro 2 rok. Bolo tam viacero komplikácii. Mala som MMT a manžel ma hraničný objem spermii na ml. Snažím sa myslieť pozitívne ale po pravde už teraz cítim že sa aj teším ale som aj celkom z toho nervózna.
@pozitivna1234 Vitaj 😊 ja skúsim zo svojej skúsenosti, som týždeň po odbere vajíčok.
My sme sa tiež snažili takmer 2 roky, som 33+, priateľ trošku zhoršený spg (ale vraj sa dá s ním otehotnieť prirodzene). Išli sme do centra najprv kvôli zisteniu stavu našej plodnosti. Mám 2 gynekologické operácie za sebou, tak som chcela vedieť, na čom sme.
Najprv o IVF nebola ani reč, robili mi testy, hyfosy, priechodnosť krčka, všetko som mala okej. Toto obdobie trvalo asi 2 mesiace. Priateľ mal kontrolu na druhý spg, či sa zlepšil, ale tam sme išli už spolu rozhodnutí, že vyskúšame IVF.
Hneď v ten deň nám dali dlhý protokol (začala som brať 10 dní Duphaston a na ďalší deň myslím, som začala pichať Diphereline). Neskôr som Duphaston dobrala a začala pichať druhú injekciu - Pergoveris. Cez toto obdobie som bola každý druhý-tretí deň na krvi a ultrazvuku, kde sledovali stav hormónov v krvi a folikuly vo vaječníkov. Začalo to 20.6. a odber vajíčok som mala minulý týždeň v utorok. Počas tejto doby je potrebné piť dosť vody a dbať na dostatočný prísun bielkovín ❤️ a hlavne, snažiť sa byť v kľude. To je najviac, čo tomu môžeš dať 🥹 Ale veľa asi záleží od centra, neviem ako to funguje v iných. My sme v MT 🙂 Každý ti zrejme bude odporúčať to, kde sa im podarilo, ale tak ako sa X ľuďom podarilo v Brne, X ľuďom sa podarilo v MT a X ľuďom v KE 🥹 Mne doktor na začiatku povedal, že nemám si čítať zbytočne veľa fóra a rady a skúsenosti - že každý človek je iný a každé centrum je iné a mal pravdu..Išla som do toho zo srdcom, ale nie premotivovane..Bude ako má byť ❤️
Ahojte, pripajam sa k Vam, odber vajicok takto pred tyzdnom a KET snad v druhej polke augusta ❤ snad nam to vsetkym dobre dopadne! 🙂
@vaynika ďakujem, podobne 🍀
A je to tvoje prvé IVF? Ako si to zvládla? Myslím stimuláciu a odber
@curlie ano, moje prve IVF..ak mam byt uprimna, ja som to cele ocakavala omnoho horsie.. nemala som vobec ziadne komplikacie, dokonca moja prva narkoza v zivote bola super, vsetci boli hrozne mili.. taktiez po opu nastastie ziadne komplikacie, mna ani brucho ani nic nebolelo po zakroku a mala som 14 vajicok.. ty si to ako prezivala? Ja som si to tak v hlave upratala, ze sa z kazdej navstevy kliniky tesim, lebo sme vzdy o krocik blizsie k babatku a nieco sa deje, nie je to len na mne a sledovani ovulacie 🙂
@curlie ano, moje prve IVF..ak mam byt uprimna, ja som to cele ocakavala omnoho horsie.. nemala som vobec ziadne komplikacie, dokonca moja prva narkoza v zivote bola super, vsetci boli hrozne mili.. taktiez po opu nastastie ziadne komplikacie, mna ani brucho ani nic nebolelo po zakroku a mala som 14 vajicok.. ty si to ako prezivala? Ja som si to tak v hlave upratala, ze sa z kazdej navstevy kliniky tesim, lebo sme vzdy o krocik blizsie k babatku a nieco sa deje, nie je to len na mne a sledovani ovulacie 🙂
@vaynika super 😍 myslím že veľa spraví tá pohoda 🥹 ja som mala najprv dovolenku, tak som bola tiež v kľude a spravila som si takú rutinu z tých odberov krvi aj keď to je pre mňa najväčší strašiak 🙂 a potom som šla PN kvôli odberom a som vlastne doteraz, myslím že aj vďaka tomu boli výsledky také dobré (zo 17 vajíčok máme 9 zamrazených embryí) 😊 a po odbere som sa dala dokopy asi na 5. deň, dovtedy som sa nemohla vystrieť, ale inak okej 😊
@vaynika super 😍 myslím že veľa spraví tá pohoda 🥹 ja som mala najprv dovolenku, tak som bola tiež v kľude a spravila som si takú rutinu z tých odberov krvi aj keď to je pre mňa najväčší strašiak 🙂 a potom som šla PN kvôli odberom a som vlastne doteraz, myslím že aj vďaka tomu boli výsledky také dobré (zo 17 vajíčok máme 9 zamrazených embryí) 😊 a po odbere som sa dala dokopy asi na 5. deň, dovtedy som sa nemohla vystrieť, ale inak okej 😊
@curlie wau tak to mate tiez krasny vysledok.. my zo 14 vajicok mame 7 embryi, takze sa tiez tesime, ako to vypalilo.. uz len aby sa rovno to prve pekne uchytilo a bolo to za nami 🍀
@85zuz ahaa rozmýšľam, či aj mne niečo dajú, ale keď tam mam prísť na sono až 13 dc 🤔
Jooj to už je za chvíľku 😍 ako sa cítiš?
@curlie môžu ešte, pred transferom určite, niekde dávajú estrofem pred vkladom ale to je pred KET a + progesteron 🙂
…. juuu a cítim sa celkom až prekvapene v pohode ) tešíme sa veľmi na to, len tie desivé dva týždne nejako prežiť 🍀😌
@curlie Intralipidy sú tukové infúzie ktoré by mali potlačiť imunitu aby tvoje telo nebojovalo proti embryu ľudovo povedané 🙂 aby sa uchytilo. Je to 50/50 či to pomôže, ale už je to v rukách toho hore a maternice 😃
@curlie môžu ešte, pred transferom určite, niekde dávajú estrofem pred vkladom ale to je pred KET a + progesteron 🙂
…. juuu a cítim sa celkom až prekvapene v pohode ) tešíme sa veľmi na to, len tie desivé dva týždne nejako prežiť 🍀😌
@85zuz ahoj no ako, ako sa cítiš? Aké to bolo? 🥰
Ďakujem za vysvetlenie 🥰 a cenovo to je ako? Snáď nie ďalšie podobné ako Pergoveris🤭
@85zuz ahoj no ako, ako sa cítiš? Aké to bolo? 🥰
Ďakujem za vysvetlenie 🥰 a cenovo to je ako? Snáď nie ďalšie podobné ako Pergoveris🤭
@curlie ahoj curlie ☺️, bolo to super. Až na ten plny močák kedy som miestami mala pocit že si ciknem 😆, embryjko bolo vložené za minútku, ukázali mi ho na monitore), asi 10 minút som zostala ležať a šli sme domov ))
Ten pergoveris neviem čo je ale toto tiež stalo 😀asi ako všetko už )

Ahoj,, mňa čaká KET 1.8 ☺️, dnes sme dostali zelenú. Mame jediné embryo tak veríme že sa podarí 🍀