IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
@zuzancek22 hej hej čakam na telefonat,no som faaaaakt zvedava.no menzes stale neprišiel,tak to vyzera nadejne 😅
@ursula5 Mojmu sa pred rokom z tejto kombinacie sporemiogram dost dost zlepsil,aj som otehotnela,ale iba na chvilku ☹ inak profertil -ziaden zazrak-teda na morfologiu nič moc
@zuzka_zilina ale je tam uvidíš číselko bude vysoké
@zuzancek22 To mi aj povedia nejake čiselko?akoze čim vyššie čislo,tym čo? 🙂 sliznica je vraj dost hruba,že v poho 😀
@zuzancek22 na odber vajicok som zly priklad..ja som isla od FSH injekcii na 24 den....teda som pekne pretahovala...vacsinou ma byt 14 dni...
Baby baby SOM TEHOTNÁAAAAAAAA 😀 😀 😀 že čisleko 1332,teda neviem čo to znamena,ale vraj to je dosť dobre parada.. HROZNE MOC VAM VŠETKYM DRZIM PALCEKY,aby ste mali uplne rovnake infošky ako ja 😎 ešte Vas budem takto sledovat,ako sa Vam dari,a čakam rovnake oznamy,ako moj 🙂 😉 Držkajte sa dievčata,budeme maminy 🙂
@jerry23 čo su FSH injekcie?
@zuzka_zilina júúúúúúúúúúúúúúj strášne moc gratulujem ja som ti hovorila, že to číselko bude vysoké. na kolký deň ti odoberali vajká?
@zuzancek22 Diki zuzik 🙂 no ja som to mala trošku popletene.som dostala menštruaciu uz 23 den,s pichanim puregonu (tych poslednych silnych injekcii) som začala o tyzden neskor, vajka mi odoberali pozeram az 20 den,ale som si pichala injekcie iba 10 alebo 11 dni,lebo to vraj šlo nejako rychlejsie,ten rast folikulov
@zuzancek22 FSH injekcie su druhe injekcie co ti daju...na zvysenie poctu vajicok..
@zuzancek22 FSH = folikul stimulujuci hormon 😉
@zuzka_zilina gratulujem Zuzanka 😵 😵 😵 😵
@zuzka_zilina Moooooooc blahozelam. Uzasna sprava 🙂
Chcem sa ta este opytat, hore pises, ze (...Mojmu sa pred rokom z tejto kombinacie sporemiogram dost dost zlepsil). Z coho? Vies mi prosim poradit? Lebo moj ma teda strasny ten spermiogram ☹
@zuzanka7834 Tak hádam to dobre dopadne a nebude to vadiť, lebo dnes mi moja gynekologička povedala, že lepšie by bolo keby som zdravá, ale to s nedá mesiac dopredu ovplyvniť ☹ tak hádam to nebude mať nejaký blbý účinok ☹
@zuzka_zilina ďakujem ti, ja nejdem pod narkózu idem len na KET a tam sa neuspáva 🙂 to ti urobia za 10 min a poležíš si 30 min a ideš domov 😉 tak hádam všetko dobre dopadne. Peknú sliznicu inak máš, ja idem na kontrolu sliznice v piatok
@zuzka_zilina Ahoj strašne moc gratulujem, si jedna z tých šťastných asi budeš mať dvojičky keď máš také vysoké HCG ale ak si si dala len jedno vložiť a tak bude asi silné 😀 😀 ja idem na sono sliznice v piatok, hádam všetko bude ok.
@zuzka_zilina jééééééééééj tak super, gratulujem, a prajem nech sa tam drobčekovi strašne moc páči ty sa šetri, poslednú dobu som tu čítala dosť dobré správy dúfam, že aj ja a ostatné čo ideme do toho budeme na konci septembra vytešené 😀 😀 😀 😀
@zuzanka7834 ty su tu odborník na všetko vysvetlíš všetky skratky 😀 ako sa cítime?? tak ja už zhruba za hodinku pichám aj gonal, hádam to zmáknem ľavou zadnou 🙂
@ursula5 ďakujem pekne 😀 😀 jasné,a dobré správy budú len pokračovať,baby ,nebojte,ved sa snažíme,tak detičky sa len tešia na také drobné maminky však 😎 držím moc moc palce,všetkým dievčatám 😉
@lucy125 Dik moc Lucy.Ved zachvílku budem aj Tebe gratulovat, uvidiš 🙂 určite. Ty si myslíš že by som mohla mať dvojičky? uuuufff. no áno,dali sme vložiť iba 1 embryjko,ale pani doktorka povedala,že sa moze stať,že sa aj 1 embryjko moze rozdeliť,a budú dvojičky. No to by som ani moc nechcela,lebo to by bolo od začiatku vraj hneď rizikové tehotenstvo.. hm.. na sone ešte nebolo nič vidno,o týzden idem opäť na sono,mozno niečo uvidime,potom podám čerstvé infošky
@katla ďakujem ďakujem 🙂
Na zlepšenie spermiogramu-ako som pisala vyššie: 2x denne vitamin E, 1x denne ampula Carnitargin Gold (vyuzivat 30 ampul), tbl Centrum 1x denne, 2-3x denne Tribulus Terestris (21 dni,potom 7 dni prestavka,a opat 21 dni,a 7 prestavka atd) dokopy min. 3-4 mesiace
na pohyblivost mu to dobre zabralo,na morfologiu menej,vraj morfologia je o strese ,ale sa mi moc nezda,ten moj ma už pol roka veget,a morfologia staaaaale strašna 😒 preto nám vajíčka museli napichovať metodou ISCI,aj to mali problem vybrat,ten spermiogram hrozne koliše,raz fajn,raz uplne zle
@zuzka_zilina no ja neviem nie som s si tým istá, lebo dnes som bola u svojej obvodnej gynekolog. a tá, že radšej by som mala byť zdravá, lebo že nie je dobré keď beriem ATb, že vraj telo keď bojuje s infekciou tak bude bojovať aj proti embryjkám 😢 😢 tak sa bojím a neviem čo si mám o tom myslieť, ešte aj Prednsion beriem čo znižuje imunitu a chcú aby som bola zdravá, keď to sa medzi luďmi ani nedá 😢 Neviem či mám mať izoláciu ale čo, bojím sa, že keď sa neuhniezdili keď som bola ok, že teraz to nebude dobré ☹
@lucy125 A neskusiš zatelefonovat priamo do toho centra asist.reprogukcie? tam maju s tym určite väčšie skusenosti. Tiez si myslim,ze embryjko sa usadi ked ma na to dobre podmienky,ale zas jemu asi staci zo zaciatku dobra sliznica,ozaj neviem.. a nechces si dat po KET par dni dovolenky,aby si bola doma,aby si sa vyhla chorobam? ked si aj teraz taka prechorena 😒 buduci tyzden je vo štvrtok sviatok,ked si v piatok zoberiem dovolenku,mas 4 dni volna.. kedy to vlastne ideš na KET? ja som bola teraz nastastie celkom zdrava,v lete sa mi dari,ale inak mam znizenu imunitu,a kvoli tomu ked som chcela otehotniet uz vyše roka ani neuzivam lieky na podporu imunity.. Držim Ti palčeky,neboj,bude to dobree 🙂
@ursula5 zlatinko radsej by som nebola, najradsej by som si tym vsetkym nepresla, iba prirodzene otehotnela ani neviem ako, ale to asi my vsetky tu, vsak? 😉 Ako je dobre zenam co ziadne z tychto skratiek nepoznaju a ani nikdy nebudu lebo nebudu musiet... Ale na druhej strane, mozeme dakovat Bohu, ze mame takuto moznost....
@zuzka_zilina no v piatok tam idem na sono tak sa spýtam ale hádam už budem ok, lebo už 3 týždne beriem lieky, tak s tým teraz nechcem seknúť, tak hádam sa to podarí. Vieš ja už som veľa dovolenky na umelé vyčerpala tak už mám dosť málo, tak musím rozmýšlať, že kde ju miniem ☹ ale hádam to bude ok a nič zlé sa nestane.
@zuzanka7834 máš pravdu vo všetkom 🙂 no čo už nič s tým nenarobíme musíme sa naučiť rozumieť aj takýmto veciam, maminky ktoré majú mimčo prirodzenou cestou to majú jednoduchšie ani ja som si nemyslela, že toto všetko podstúpim poznala som to len z diaľky, že nejaké umelé oplodnenie funguje ale sme bojovníčky 🙂 😉

@zuzka_zilina a aký je výsledok? tuším dnes maš mať hcg číšelko?