icon

IVF neúspešné, ďalšie nám neodporúčajú

tina011
1. máj 2019

Ahojte,
Prosim o radu, povzbudenie, hocico :( Rok sa snazime o babatko a sice som inak zdrava, moje vajecniky su v dost zlom stave. Mam 28, dva roky diagnostikovanu endometriozu a na kazdom vajecniku dost velku endo cystu. Moja gyn mi zmerala AMH a kedze vyslo velmi nizke, smerovala som rovno na IVF. Na stimulku (dlhy protokol) som vsak velmi dobre nezareagovala, oplodnilo sa len jedno vajicko a to neprezilo do ET :( Lekarka v CAR mi uz dalsiu stimulaciu vzhladom na stav mojich vajecnikov a cysty neodporuca....ako dalej? Boli ste niekto v podobnej situaciu? Nikdy som si nepredstavovala, ze vo svojom veku si vypocujem takyto verdikt 😥

luu1122
5. máj 2019

@alasea podla mna to netreba dalej komentovat 😉

janulka257
7. máj 2019

@tina011 ahoj, ja mám tiež endometriózu a AMH som mala 0.4 a nám sa IVF podarilo... ale daj si vyšetriť akú máš hladinu vitamínu D. Ja som mala veľmi nízku, aj to vplýva na AMH, užívala som potom inofolic aj D-cko pred hormonálnou prípravou a pomohlo to. Mali sme 6 vajíčok a 3 embryjka. Veľmi držím palce ❤️

tina011
autor
7. máj 2019

@janulka257 prave vcera som si kupila vitamin D, lebo tiez som o tom citala 😉 .mas aj odporucanie, ze ktore D-ecko? Rada sa necham inspirovat, ze si nieco z lekarne a pod...dala si si merat AMH aj po kure vitaminom D? By ma celkom zaujimalo, kolko to pomohlo, lebo AMH mam podobne ako ty 🙂 dakujem

ceklis
7. máj 2019

@tina011 ahoj 🙂 ja určite odporúčam toto 👍🏻

daniela.ho
7. máj 2019

@tina011 tiez odporucam tento swanson, mala som uz aj ine ale tento je naj ! Mala som hodnotu 22 a po 8 tyzdnoch som mala 67 🙂 (pod 25 je nedostatocna a nad 60 dostatocna hladina vitaminu d )

tina011
autor
7. máj 2019

@daniela.ho @ceklis a kde ho baby kupujete? 🙂Nasla som ho len na zahranicnych strankach

daniela.ho
7. máj 2019

@ceklis ved prave ze kazdy mi povie ze ono to pride ked na to nebudem mysliet ale ono je to tazke nemysliet na to. A aj ked som na to nemyslela, coz sa mi podarilo na dovolenkach minuly rok tak mi stacilo sa vratit domov a hnes sa to na mna vsetko “zosypalo”. Jedine byt na dovolenke cely rok 😅 inak draho to ozaj vyjde v brne ten soft. Som ratala tak max do tisicky. No uvidime, teraz davam pauzu

daniela.ho
7. máj 2019

@tina011 normalne na swanson.sk ale mavaju ho casto vypredany. Ale je to najlepsi vitamin d. To ti povie asi kazda

daniela.ho
7. máj 2019

@tina011 je na sklade http://www.swanson.sk/p/373/vitamín-d3-5000-iu urcite objednaj tento. Ja tiez teraz cakam od nich vitaminy, do tyzdna to mas doma

ceklis
7. máj 2019

@daniela.ho soft vyšiel draho :( 790 je základná cena za soft + treba k tomu pripočítať tie krvné testy 2x95, potom ešte lieky :( tak aspoň tých 300. S tým že my sme dali ešte isci, asistovany hatching a to som išla bez narkózy, tak odpocitali 100eur. Platila som za to všetko dakych 1300 bez liekov :( Ale bolo tam vlastne 200eur za mrazenie

daniela.ho
7. máj 2019

@ceklis je to riadna palka ale keby to aspon stalo za to 😯

ceklis
7. máj 2019

@daniela.ho hej :( je to hrozná suma za jedno embryjko :( a to vlastne nič nie je iste

tina011
autor
7. máj 2019

@daniela.ho dakujem, objednane 🙂

janulka257
8. máj 2019

@tina011 to už som si potom merať nedala... prišlo mi to vtedy už zbytočné... myslím že som mala D-cko od jamiesonu, ale asi to je jedno 🙂

daniela8951
12. máj 2019

Ahojte kočky,po dlhej dobe som si pozrela túto tému a je mi z car-ov celkovo zle.ja som momentálne v 33tt a konečne sa tešíme na naše bábätko,ktoré bolo počaté prirodzene.Vyčerpali sme všetky 3 možnosti hradené poisťovňou plus viac krát KET,ale nikdy žiadne tehotenstvo.Boli sme v Iscare BA,no des.Po prvej LSK mi povedali,že mám nepriechodné oba vajcovody a iná možnosť ako IVF nieje,manžel mal hrozný SPG,v Nitre na imunológii nám povedali že spolu deti mať nebudeme,a podobné hlúposti.V prvom rade sa treba dať podľa mňa dokopy,bola som 4 týždne v kúpeľoch,9 mesiacov som bola doma na PN,boli sme na dovolenke a po 8 mesiacoch doma som si vydupala druhú LSK,lebo som mala pocit,že už je všetko ok a naozaj bolo,oba vajcovody boli priechodné a ja som do mesiaca otehotnela.Píšem to tu preto,aby som povzbudila tie,ktoré už strácajú nádej ako som bola aj ja,nevravím že každej sa to podarí,to zarucit neviem,ale naozaj si myslím že treba vypnúť,zostať prípadne doma,možno to bude lacnejšie než lekári a dúfať.Kočky ktoré boli so mnou v kúpeľoch sú už dokonca 3 mesiace mamičky a ja dúfam,že sa k nim čoskoro pridám.Všetkým vám hrozne držím palce a ak by ste sa chceli niečo spýtať,prešla som za 4 roky všeličím,tak rada odpoviem.

mircalla
12. máj 2019

@tina011 Darcovske vajicka. Pripadne ako prve zmena CAR - Reprofit Brno, Reprogenesis Brno. Na Slovensku nevedia nic komplikovajnejsie riesit, mna tiez odpisali a uz mam 2 deti

mkatkam
13. máj 2019

@daniela8951 gratulujem k tehu. Verím, psychika robí veľa.

daniela8951
13. máj 2019

@mkatkam Ďakujem☺ jasné je to aj o psychike,to som počúvala 4 roky,no myslím,že za ten čas,čo som bola doma si hlavne oddýchlo aj telo

mircalla
13. máj 2019

@mkatkam Mudr. Stelcl Reprogenesis Brno uzasny lekar, verim, ze pre teba najde riesenie. Minimalne chod na konzultaciu je zadarmo

mkatkam
13. máj 2019

@mircalla Ahoj ďakujem,my sme toho už pobehali. Skončili sme našťastie v Reprofit Brno a zatiaľ som tehu 19tt. Takisto som ale dala výpoveď v práci a som doma v kľude. Po tých rokoch, verím, že je to o psychike a nie som veriaca,aké verím,že treba sa naučiť dávať a v hlave si upratat a ze bez obety nieto daru. Ale to je také moje súkromné učenie sa.

mkatkam
13. máj 2019

@daniela8951 áno, počúvať o Tom,že je to o psychike a naozaj s tým ( so svojou hlavou) niečo urobiť a skludnit sa je veľký rozdiel.

mircalla
13. máj 2019

@mkatkam Jaaaj no parada. Stelc pod predtym v RF. Ja mam vdaka nemu 2 deti. Odpovedela som omylom inaej uzivatelke

daniela8951
13. máj 2019

@mkatkam tak to naozaj rozdiel je,hlavne je to ťažké dookola počúvať,keď už človek ani nevie,čo by mohol skúsiť.držím palce v tehotenstve,nech to v kľude zvládnete a ste v poriadku☺

susangha
24. máj 2019

ahojte, ak by to niekomu pomohlo... mne po ivf ostali ešte 2 neotvorené balenia decapeptylu a pregnyl.. všetko je celú dobu v chladničke... ak by mal niekto záujem... píšte mi do správy 🙂

efran
5. jún 2019

@daniela.ho ahoj. Aj mne dnes po neúspešnej stimulácii radili darkynu. Môj muž o tom nieje presvedčený a ma s rým problém, tak neviem vo ďalej. Vy pôjdete dotoho?

daniela.ho
5. jún 2019

@efran ahoj, ake mas amh? My ideme vyskusat este poslednu soft stiulaciu a potom uz len darkyna. Ale ja som s tym vyrovnana uz po tolkych rokoch

efran
5. jún 2019

@daniela.ho mala som 10 :(

daniela.ho
5. jún 2019

@efran cize mas vysoke amh?

lubica9414
5. jún 2019

@tina011 ahoj, ja sama idem teraz cez vsetky tieto procedury, uvidime ako sa to vsetko podari.
Pisem ale preto, lebo moj kolega po 18 rocnom skusani ivf, ma 2 mesacneho synceka takze hlavu hore a pozitivne myslenie 😉 drzim vam palce! Nech sa dari

efran
6. jún 2019

@daniela.ho prepáč preklep, 0,1 mám. veľmi nízke...