icon

IVF - oplodňovanie časti vajíčok

25. nov 2025

Ahojte baby, stojím pred dilemou a potrebujem si vypočuť vaše názory ešte predtým, ako pôjdem na konzultáciu do CAR.
1. IVF: 43 vajíčok – 7 embryí
2. IVF: 32 vajíčok – 10 embryí
Synčeka máme z prvého IVF. Embryá sme vkladali bez genetiky, bolo ich veľa a na genetiku vtedy neboli financie. Spätne to trochu ľutujeme, ale už sa s tým nedá nič robiť.
V oboch IVF sme mali ICSI bez selekcie spermií a mali sme klasickú PK bez Geri.
Chceme to skúsiť ešte raz. Tentoraz by sme zrejme investovali do MACS, možno aj do Geri a ak budú financie, tak aj do genetiky.

A teraz k veci. Možno to bude znieť nevďačne, lebo viem že niektoré baby majú ledva dve vajíčka, ale pre mňa je tých vajíčok strašne veľa (a to som mala vždy len minimálne dávky stimulácie).
Pohrávam sa s myšlienkou, že by sme na ICSI dávali len cca 10 vajíčok a ostatné by sme buď zamrazili, alebo zlikvidovali.

Mám menší problém zlikvidovať vajíčka, ale oveľa väčší problém zlikvidovať embryá. Embryo beriem už ako naše dieťa a neviem si predstaviť, že by som ho dala zlikvidovať. Viem na 100 %, že ak by som stála pred rozhodnutím vložiť ho alebo zlikvidovať, vždy by som ho vložila, kým ich mám. Možno to bude niekomu pripadať čudné, ale poznám sa, ak by som dala embryá zlikvidovať, nevedela by som sa s tým zmieriť.

Myslíte, že by vedeli z takého množstva vajíčok vybrať tých približne 10 najkrajších, oplodniť ich a že by prežili aspoň dve embryá?
Myslím si že 2.ivf bolo neúspešné lebo sme nemali žiadnu selekciu spermií a spermiogram je katastrofálny.
Rada si vypočujem vaše názory a skúsenosti, ak ste riešili podobnú dilemu.
Ďakujem ❤️

Ak chceš, môžem upraviť aj tón – formálnejší, ľahší, ešte osobnejší… stačí povedať.

babushkaem
25. nov 2025

a co sa stalo s tymi embryami z prechdzajucich ivf?

bykaterina
25. nov 2025

@anonym_autor zrejme mas PCOS takze skor by som riesila toto. lebo mas vela vajicike ale asi prazdne a nekvalitne.

bykaterina
25. nov 2025

a este ked mas problem s tym čo potom s embryami isla by som do softu,

anonym_36a0e0
25. nov 2025

1) Preco to pise AI? (Posledna veta)
2) kde su embrya z predchadzajucich ivf? To si mala 17 vkladov ked ich nechces likvidovat?
3) ak sa teoreticky podari z tych 10 co teraz uvazujes oplodnit vsetky a vklad vyjde hned na prvy sup, to si potom das vlozit este tych 9?

bykaterina
25. nov 2025
@anonym_36a0e0

1) Preco to pise AI? (Posledna veta)
2) kde su embrya z predchadzajucich ivf? To si mala 17 vkladov ked ich nechces likvidovat?
3) ak sa teoreticky podari z tych 10 co teraz uvazujes oplodnit vsetky a vklad vyjde hned na prvy sup, to si potom das vlozit este tych 9?

@anonym_36a0e0 dobrý postreh 😀