IVF po 40tke

sladkacakatelka
8. dec 2022

Ahojte, ste niekto v procese IVF a mate nad 40?
Alebo sa vam uspesne podarilo otehotniet po 40tke? Nastupujem proces ivf a moja dusa pisti po nejakej podpore. Potesili by ma nejake podporne a dobre pribehy alebo zdielanie.

nique
8. dec 2022

Vek nie je podľa mňa v tomto prípade až taký dôležitý. Poznám baby, ktoré nemajú ešte 30r a IVF bolo viackrát neúspešne.
40r je v pohode. Extrémy sú Sklenaříkova, Beňova, ktoré otehotneli až po 45r.
Ja som podstúpila v 35 a z 8. embryi máme 1 dieťa. Ďalšie prišlo v 39 už samé.
Ešte si mladá. Good luck!

lily14
8. dec 2022

Ja som otehotnela v pohode po 40

19mmm71
8. dec 2022

ja v 40 v pohode prirodzene

silviaa
8. dec 2022

v 42 som otehotnela a mam doma 6mes krasneho synceka

skumavka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
skumavka
8. dec 2022

@sladkacakatelka 2 mesiace po 40tke som prirodzene otehotnela, aj bez problémov donosila

81katrina81
8. dec 2022

Ja som po KET akurát ťahám 10tt a v novembri som mala 41 tak ja pevne verím ze všetko bude ôk a tebe držím palce

pauli222
8. dec 2022

@sladkacakatelka vek nie je rozhodujúci..čo je dôležité je poznať svoje AMH a mať ako tak dobré spermie.. Mne v NR dali otazku, či neuvažujeme darcovske vajíčka a spermie vzhľadom na vek, odišli sme.. Skúsili sme BA Iscare, najprv Soft IVF, aj IUI a keď ani jedno nevyšlo, prirodzene som otehotnela..už som 16t, máme 41 a 46r, ani astenozoospermia, teratozoospermia a oligospermia plus extrémna alergia na spermie pre prirodzene otehotnenie neboli nakoniec problém.. Ak máš otázky, kľudne napíš, prešla som si klinikami od marca do augusta.. V septembri už sme počali..

melany4
8. dec 2022

@pauli222 ahoj môžem sa opýtať,ako dlho ste sa snažili pri týchto muzovych diagnozach? Máme také iste,sme mladí ale ťaháme už tretí rok 🥲

pauli222
8. dec 2022

@melany4 snažili sme sa cez 1rok, potom sme išli cez CAR to bolo 6mes a nakoniec sa podarilo prirodzene, ale užíval poctivo vitamíny tých 6mes vkuse.. (kotvičník, zinok + selén, mlady jačmeň a matcha)

melany4
9. dec 2022

@pauli222 ďakujem 😊 nám vitaminy nepomáhajú 🥲

opatrna38
9. dec 2022

@sladkacakatelka áno som v procese 41e 😁..12.12 ma čaká odber vajok v Brne

katuskamala1
9. dec 2022

2 kamosky otehotneli po 40tke, 41 a 43 myslim.. Prirodzene. Pri ivf by som si uz v tomto veku ja dala urobit geneticky rozbor, pre istotu. Predsa len pri vyssom veku (az mi to je smiesne pisat ze vyssi vek) je vyssie riziko DS. Drzim palce!!

butterfly333
9. dec 2022

Mam 43r už 5r sa snažíme bez úspechu vyskúšali sme 2x IUI neúspešne 2x vklad DE neúspešne 1x vklad ivf mala som 4 vajíčka z toho sa 3 oplodnili 2 mi vložili no žiaľ 10dpt test pozitívny potom už 12dpt slabol a krv negatívna . Teraz minulý mesiac vklad DV neúspešne ešte máme 1 embryo zamrazené. No bojim sa ist na ďalší vklad takže 4 vklady neúspešne všetko vyšetrené obaja berieme vitamíny ja už vyše 5r a bez úspechu moje amh 1,48.

sladkacakatelka
autor
9. dec 2022

@nique vdaka za povzbudenie.
Ja mam uz 43. A tie statistiky od doktora sa mi nepocuvali dobre tak sa na to snazim zabudnut a mysliet pozitive 🙂

sladkacakatelka
autor
9. dec 2022

@lily14 vdaka za povzbudenie 🙂

sladkacakatelka
autor
9. dec 2022

@19mmm71 vdaka za povzbudenie 🙂 tesim sa

sladkacakatelka
autor
9. dec 2022

@silviaa to sa velmi dobre cita. Vdaka ze si napisala

sladkacakatelka
autor
9. dec 2022

@skumavka velmi sa z toho tesim

sladkacakatelka
autor
9. dec 2022

@81katrina81 velmi ti drzim palce. Dakujem ze si napisala.

sladkacakatelka
autor
9. dec 2022

@pauli222 velka vdaka za tvoje slova
Vsetky tie spravy ma uplne dojali - ako ked najdete svoju svorku. Fakt mi to vlialo nadej. Snazim sa zabudnut na tie statistiky (ze 5% sanca ze si odnesiem dieta z porodnice mi pobedala lekarka).

AMH nemam nejak slavne 0,48 ale nie je to ani uplne najhorsie. Fsh je nad normu 16.
Spermie su ok. Vraj z toho vyplyva podla mudr ze kazde sieste vajicko je kvalitne takze je to loteria v ktorom cykle na ktore nadabim.
Ako zabudnut na tie statistiky a otvorit hlavu a nastavit sa pozitivne a radostne? Co ti pomaha? Zacala som cvicit mojzisku to mi trochu pomaha.
A toto co mi pisete je povzbudive…

Dnes som zistila ze cely proces vratane predimplantacnej diagnostiky bude trvat skoro tri mesiace tak som zalapala do dychu lebo uz po tej 43 tke citim ze nemam vela casu na pokusy.
Tak skusam zistivat co mozem este prirodzene skusit este pred ivf… mam este mesiac cas

Premyslam nad akupunkturou alebo nejake caje? Mate tip?

iorika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
opatrna38
9. dec 2022

@sladkacakatelka hlavne veľa Dčka a kyselinu listovú, celkovo nejaký preparát pri snahe otehotnieť. Ja beriem LejdyVita1. Čaje na podporu tehotenstva, vyhýbať sa wellnessom, kvôli rôznym typom komplikácií, pohyb na vzduchu a eliminácia stresu. Z imunológie som mala zistený nedostatok D a následne sa nam zadarilo v Reprofite. Môj drahý mal katastrofálny spermiogram. Dali sme Macs aj Picsi na vyselektovanie dobrých sp. Ale máme syna. Otehotnela som v 39, pôrod po 40. Dôležité je dať geneticky vyšetriť embryá a potom v natívnom cykle dať vklad, vtedy je vysoká šanca. Štatistiky si netreba všímať, ide o to urobiť maximum tu a teraz, dokedy to ide skúšať. Čas sa nedá vrátiť a nič ešte nie je márne. Aspoň človek nebude ľutovať, že to neskúsil. A stále treba veriť a nevdať sa 🤗❤️. A veľmi dôležitý je výber centra. Kde sú dobré labáky. Lebo v konečnom dôsledku, ani ten najmilší lekár nezabezpečí kvalitu embrya.

adara777
10. dec 2022

@sladkacakatelka aj keď nemám pozitívny výsledok z IVF, aspoň ťa povzbudím, čo sa týka veku. Mám 43, prvé IVF som začala riešiť, keď som mala 41, mám za sebou 6 neúspešných vkladov. A teraz rozmýšľam nad ďalším ivf, budúci rok a to už budem mať 44 🤭. Ide o to, že ja mám ešte dobrú zásobu vajíčok a žiaden závažný problém, ale dali sme si spraviť podrobný spermiogram, či nebude väčší problém tam. V každom prípade sa ešte nevzdávam 😉

adara777
10. dec 2022

@sladkacakatelka pred IVF sa odporúča mať vyšetrenia: genetika páru, reprodukčnú imunológiu, hematologiu a štítnu žľazu u odborníkov, nie v centre. To ti v centre asi nenavrhnu hneď, ale my skúsenejšie už vieme, že to potom šetrí čas ak napríklad nevyjde hneď prvý vklad. Lístky vypíše aj gynekolog. Takto eliminujes neúspech. Nám teraz v centre dr prízvukoval aj genetiku embryí že odporúča už po 37. roku. A vitaminky, to už máš teraz viac-menej len pre dobrý pocit a možno trošku pre kvalitnejšie vajíčka: Q10 minimum 100mg, vitamín E 400mg, Omega 3 1000mg, vitamín D 2000mg a Inositol 4g.

butterfly333
10. dec 2022

@opatrna38 prečo myslíš že v nativnom cykle je lepší vklad? Potrebujem radu lebo som už v koncoch

luccija
10. dec 2022

@sladkacakatelka verím, že sa to zle počúva, ale aspoň pre povzbudenie polovica mojich kamarátok rodili po 40 tke.Jedna v 44 r a každá prirodzene počaté.Bud, alebo...žiadny potrat, deti zdravé.Drzim Ti palce!

pauli222
10. dec 2022

@sladkacakatelka vždy stačí jedno zrelé vajíčko a jedna priebojná spermia,ktorej tie ostatné spravia cestu.. Moje AMH bolo vyššie, to ti ale písať nechcem pre sklamanie, lebo spermie sme zas mali horšie.. Ale podľa výsledkov z genetiky budeme mať chlapca, cize aj tie slabšie spermie mali väčšiu geneticku silu, že si preniesli Y ..čiže moje vajíčko aj tak zdolala jedna genetickychlapská spermia.. Tým chcem povedať, že si netreba pripustat čísla a iba veriť svojmu telu.. A to po každom negatívnom teste a pri pohľade na bábätká a tehulky mi bolo doplaču..keď som si pichala injekcie do brucha a všetko mi prišlo zbytočné.. Psychika dostala zabrať.. Nevzdávaj sa, skús masáže, akupunktúru, stále kyselinu listovú a Dvitamin.. A som rada, že sme to zvládli prirodzene, určite lepšie ako IVF a IUI.

opatrna38
10. dec 2022

@butterfly333 aspoň mne to tak vyšlo, predtým.2x čerstvý et a nič. Ale mala som pekný ovulačný cyklus aj, pichla som si len 1inj na vyvolanie ovu a vklad bol ako keby otehotniem prirodzene. Pre telo to bolo prirodzené a bez záťaže. Dr. ma presvedčila aj.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre