icon

IVF - prvá liečba

vilma999
13. feb 2021

Ahojte zienky,
prisla som si pre vase skusenosti z IFV.
Ako to u vas prebiehalo?
Ake zmeny sposobili na vasom tele, psychike tie hormony?
Na kolky raz sa vam to podarilo?
Ja som si vybrala kliniku v Cechach.
Dakujem☺️

martinaju
13. feb 2021

@vilma999 pridaj sa do skupiny ivf. Zmeny na tele absolútne žiadne. Mala som ohss a teda nafuknute brucho ale to prešlo ja som počas stimulácie nepribrala ani gram. Psychicky som to zvladala dobre po prve biochemicke tehotenstvo to som mala pocit, ž neprežijem ale po týždni som sa pozbierala a bojovala ďalej ☺️Neviem čo konkrétne ta zaujíma

lilyianka
13. feb 2021

@vilma999 odpoviem postupne
Hormóny na mne nezanechali skoro žiadne stopy, okrem modrin od injekcií na bruchu. Zmeny nastali až keď 2x vklad nevyšiel a musela som užívať kortikosteroidy. Vtedy som nabrala asi 15kg,proste typický priklad brania týchto liekov. Po vysadeni hrozne niečo, keďže tieto lieky odburavaju vápnik tak som skoro nevedela chodiť. Kila postupne behom roka šli dole.
V našom prípade sa to nepodarilo ani raz,absolvovala som 1xIVF a keďže som mala dosť vajíčok, tak z toho 1xET a 2xKET. Chodili sme do GF do BA.
Neviem čo presne myslíš pod otázkou ako to u nás prebiehalo, ale u mňa po odobratí vajíčok mali podozrenie na krvácanie do brucha a teda bolesť hrozná. Domov som odchádzala ledva po svojich, bolelo na všetko a musela som ísť skrcena. Každý hrb cestou domov som cítila . Samozrejme som schytala OHSS,ale z toho som sa dostala našťastie.
Každý raz mi robil vklad niekto iný, 1x celkom ok prístup vkladali blastocystu, 2x akože tiež milý prístup, ale už som vedela, že to nevyjde,vkladali morulu, 3x prístup otrasný, vkladali 2 vajíčka deň predtým rozmrazene

sandra151
Autor odpoveď zmazal
martinaju
13. feb 2021

@sandra151 ja som bola na slovensku a žiaden hrôzostrašný scenár ma nečakal. Neviem aký hrôzostrašný scenár máš namysli

artemislix
13. feb 2021

@sandra151 aj ja som bola na Slovensku a prístup velmi dobrý. Známa chodí do Čiech a musela uz vymeniť centrum za iné..
@vilma999 u mňa boli zmeny ako precitlivenosť, placlivost co u mňa nie je zvykom. inak žiadne zmeny na tele ani po psychickej stránke. IVF sa podarilo na prvý krát 🥰

andreatytler
14. feb 2021

@vilma999 U mna vyvolavaly psychicke stavy skor tie roky neuspesneho snazenia a bezmocnosti. IVF mi davala nadej aj ked bolo 5 neuspesnych embryotransferov a to su hrozne pocity... na jednej strane nadej a viera ze to bude uspesne a potom hrozna rada neuspechu. Uz som si aj vravela po 3 neuspechu ze viac skusat nechcem... ale som rada ze sme skusali lebo mam syna.

juliet86
14. feb 2021

ivf sme zvladli. odporucam reprofit brno. cely ivf proces mi pride ako fajn trenazer na rodicovstvo samotne ;) ano boli aj komplikacie aj neuspechy aj ohss ale vsetko ostatne super. ako profi narkomanka som si pichla aj vzadu v aute ked bolo treba 🤣 to bolo to najmenej. keby som vedela teraz tak by som donho bola isla skor

mikasz
14. feb 2021

@vilma999 prve ivf bola pre mna narocne, ale mozno aj tym, ze clovek nevie do coho ide, inak to nie je take strasne 😉 u mna najviac vzdy zamavala psychika po neuspesnych pokusoch. Lebo su jednoducho veci, ktore neovplyvnis.
Syn nam vysiel v 3.ivf cykle, dokopy 4ty vklad.
Takze nestracaj nadej a vela stastia ✊🍀

adara777
14. feb 2021

@sandra151 nie každý sa môže trepať do ČR, skúsila si aj na SK že vieš porovnať? A píšeš ako by na SK to nevedeli vôbec robiť...poznám zeny,ktorým ani v ČR nepomohli. Nie je to o tom ale záleží kto má aký problém, koľko rokov atď

sandra151
Autor odpoveď zmazal
adara777
14. feb 2021

Naozaj sa pridaj do Skupiny IVF...
Ja osobne som išla do IVF s tým, že konečne nám pomôžu a splní sa mi sen o dieťati. S tou nádejou zvládneš všetko. Aj injekcie, hormóny (ak teda nie si totálny strachoput z ihiel😉), kontroly, a nakoniec vklady. Moje prvé slzy sa ukázali po prvom vklade, ktorý nevyšiel a potom pri druhom. Tretí som už brala ako buď alebo. Teraz plánujem štvrtý vklad ( máme zmrazené ešte 4 embryjka). A pocity sa miešajú, nádej že možno to teraz vyjde so zmierením, že keď to nevyjde, budeme bez detí...A ja som pri IVF pribrala asi 6kg, ale či od hormónov alebo z psychiky neviem. Myslela som totiž, že otehotniem a neriešila som váhu 😀.

vilma999
autor
15. feb 2021

@martinaju
@martinaju Dakujem za tvoje skusenosti a skusim sa pridat😊Musim zistit najskor ako to tu funguje, som tu kratko😊

vilma999
autor
15. feb 2021

@mikasz Dakujem krasne za povzbudenie, to teraz potrebujem😊

vilma999
autor
15. feb 2021

@sandra151 suhlasim s tebou! Na Slovensku som absolvovala vsetky vysetrenia a nemala som dobry pocit, tak sme sa rozhodli pre Čechy😊

vilma999
autor
16. feb 2021

@adara777 Dakujem za zdielanie tvojich skusenosti, nevzdavaj to! podari sa to!💗

vilma999
autor
24. feb 2021

@lilyianka Dakujem ti za tvoj pribeh, aj ked nie lahky