IVF v Brne: Odporúčania a skúsenosti s centrami
ahoj holky , chodili ste do centra asistovanej reprodukcie v Brne? Ktoré CAR by ste mi odporučili? A ako ste do riešili cez poisťovňu? Ďakujem za odpovede 🙂
@lejduska a ako ste tam boli spokojná? na koľký pokus vám to vyslo? 🙂
Ahoj, my sme chodili do Reprofitu, všetky papiere od/k DR. a poisťovne som riešila poštou.
@d_aniela a ako sa ti tam páčilo? pomohli vám?
My sme v reprogenesis, zatiaľ 3 neúspešné vklady ale sme spokojný
oproti skúsenostiam v centre v Nitre a Bratislave hodnotím Reprofit Brno velmi kladne, úžasný prístup, mne sa páčila ich zakaznicka zóna v rámci ktorej som mala prístup ku všetkým informáciám po odbere, doktor bol priamy a otvorený, personál ochotný, vybavenie na veľmi vysokej úrovni, nás 8 ket dopadol práve v Brne úspešne, áno financne náročnejšie, čo sa týka cestovania tak sme z NR takže nebolo to až také strašné a všetky vyšetrenia pred KET mi robil môj gynekológ, takže sme tam boli iba na odber a na vklady, konzultácie sme mali online.
@frida1990 áno, všetky sona a odber krv mi robil môj gynekológ, mala som z Brna ziadanku a môj dr. s tým nemal problém. Áno v Brne sme boli na odber a potom na vklad. Ešte som tam bola prvý krát na vyšetrenie, kde mi dali aj lieky a vysvetlili pichanie pred stimulaciou. Termíny im vyhovovali, pred vkladom je to tuším na 15 deň, takže to bolo v pohode.
@d_aniela
prosím vás, či vám to nevadí tak by som sa rada spýtala, koľko vás IVF v Brne stálo?
Boli sme veľmi spokojný profesionalnym a ľudským prístupom. Ten sme pocítili ihneď v heliose na Slovensku (menili sme CAR) a oni nám odporúčali Brno. Keďže bol prístup aj komunikácia skvelý a vyšiel prvý cyklus môžem samozrejme len odporucit. Kludne napíš IP ak ta zaujíma niečo konkrétne 🙂
No celkovo ani neviem, alebo nechcem vedieť. Čo si tak ako pamätám: Lieky na stimuláciu cca 1000 eur. Za odber sme platili okolo 8500 eur (cena záleží od počtu odobratých vajíčok, oplodnenych a kultivovanych, my sme mali dosť veľa tak preto je cena vysoká) v tom sme mali aj genetiku embrii 3 ks. Dovera nám preplatila cca 6700 eur. Za genetiku ďalsich 3 embrii sme platili okolo 1500 eur a za každý KET 560 eur. Plus k tomu uchovanie zamrazenych embrii (záleží od počtu kusov) 140 eur na rok. To nepočítam lieky na stimuláciu pred KET čo sme brali z lekárne na Slovensku. A samozrejme cesty. Je potrebné mať našetrené na to. Poisťovňa niečo preplatí ale najskôr to všetko v CAR musíte zaplatiť.
reprofit
ja som momentálne v liečbe na Unica a musím povedať, že zatiaľ som veľmi spokojná. Pôvodne som sa rozhodovala medzi viacerými centrami, ale čo pre mňa zavážilo najviac, bol MUDr. Tomáš Koukal – čítala som na neho veľa pozitívnych recenzií. Je veľmi empatický, všetko mi trpezlivo vysvetlil, necítila som sa ako „ďalší prípad“. Mám z toho zatiaľ dobrý pocit a dúfam, že sa to podarí.
Ahojte, ja som aktualne ukoncila 1.cyklus liecby v Brne Reprofit, tak pozdielam skusenosti aj ceny.
Mame liecbu s vlastnymi vajickami aj spermiami, sekundarna neplodnost u mna + teratozoospermia u partnera (preto icsi+picsi). Cize sme stale taky lahsi/lacnejsi pripad.
Odbery a vstupne vysetrenia sme si dali spravit este v BA - ale napr STD sme platili na SK zbytocne lebo v CR zo zakona mozu akceptovat iba CR labak, a musia vam to spravit znovu, moje ostatne testy preplatila poistovna, kedze mam diagnozu.
POISTOVNA - Z Brna mi po uvodnej online konzultacii (mozte tam aj ist osobne ak chcete) poslali emailom predvyplnene vsetky papiere, doplnila som nejaky dotaznik a tak ako to poslali som to rovno odniesla na poistovnu, vyjadrenie som dostala postou (VSZP iba postou to posielaju jak v praveku!) do 10 dni ale lehota je tusim 30 dni takze treba to mat vybavene este predtym nez sa cokolvek zacne. Aktualne to podavame a cakame kolko nam vlastne preplatia do tych 6 mesiacov co maju lehotu no.
LIECBA - Moja skusenost zatial - dobre nastaveny protokol kde som presne reagovala na liecbu a vnimala som ze to maju pod kontrolou. Lekarka respektovala ze mam trosku neskorsie ovulaciu prirodzene a nastavila mi dlhsi kalendar. Kazdy krat ma sice videl iny doktor (co napr partner nebol spokojny - ocakaval trosku individualnejsi pristup s "nasou" doktorkou) ale ja to chapem kedze sme chodili presne podla mojho cyklu a nie podla toho kto ma aky den smenu. Vzdy sa zorientovali v karte ked sa somnou bavili a vsetci boli profi. Komunikacia so sestrickami aj koordinatorkou aj recepciou bola super vzdy rychle vybavili vsetko co som potrebovala a predavali si navzajom informacie. Mali sme dostatok casu sa pytat na veci a vsetci nam trpezlivo odpovedali aj ukazali ako co robit. Jedina vec co by som vytkla ze som si musela sama vypytat tuto kalkulaciu co zdielam predtym nez sme podpisovali vsetky papiere pred odberom vajicok, ale poslali ju zase obratom a celkovy cennik som mala k dispo len som si chcela byt ista ze ktore sluzby teda platia pre nas aby sme mali nachystane peniaze na karte na to. PGS testovanie sme nakoniec nedali kdze nemame rizikove faktory - to by este narastlo podla poctu embryii, to podpisujete pred odberom vajicok kolko chcete otestovat aj ako chcete zmrazit.
LIEKY Za lieky som platila v lekarni cca 750 Eur + dalsich cca 200 Eur co mi vydali z kliniky pridali do faktury - ale toto je individualne podla velkosti davky protokolu moze to vyjst urcite aj viac.
PLATBA Na platenie v CR zdielam tip co vymyslel moj partner - pouzili sme Revolut mobilnu aplikaciu/kartu na platby - tam ked si cez tyzden prevediete peniaze na CZK poducet (vsetko si viete sami v apke spravit rychle) tak aj ak platite cez vikend usetrite na kurze niekolko desiatok Eur. Pro ucet na mesiac stal 4 eur a usetrili sme tak cca 80Eur co nezozrala banka co je dost. Ale treba si vzdy skontrolovat aktualne pravidla, moze sa to menit tie limity co kolko sa da platit cez vikend/tyzden pod akym typom uctu.
Rozhodnutie ist do Brna zatial nelutujem aj ked to overall urcite vyjde kus drahsie ako by bolo v BA + cestovne samozrejme. Moja skusenost v BA bola uz len uvodne vysetrenia cisty chaos kde sestricka-lekar-recepcia-koordinatorka boli uplne nesynchronizovani a z lekarky som mala pocit ze ma tlaci do niecoho hned ze skor videla easy money nez mna.

Ahoj, chodili sme do Heliosu. Priamo v CAR sa vypísala žiadosť do poisťovne o preplatenie