Išli by ste k lekárovi do centra asistovanej reprodukcie na potvrdenie/vyvrátenie tehotenstva, keď je test z lekárne negatívny?

26. okt 2022

Zdravim! Isli by ste k lekarovi do centra asistovanej reprodukcie na potvrdenie/vyvratenie tehotenstva ak je test z lekarne negativny?

pribinak
26. okt 2022

Tak najskôr k svojmu gynekológovi. Až potom do centra

petamich
26. okt 2022

a aky mas na to dovod? planovana operacia, nejaky iny zakrok - lebo v opacnom pripade nerozumiem uplne preco, ked je test negativny a preco prave tam

autor
26. okt 2022

Taky je postup. Pise sa to aj v pokynoch.

pinaofina
26. okt 2022

Si bola na ivf alebo iui? Ak áno, tak máš asi aj termín kontroly a áno, šla by som… ja som tak mala nízke hcg (test nezachytil) a hrozilo že to mmt. Nakoniec nebolo, ale bola som sledovaná.

zanajana
26. okt 2022

Išla by som, ak to mám priamo v meste kde bývam. Ak by som musela cestovať, skúsila by som zavolať do CAR a povedala, že testy mám negatívne a či môžem vysadiť lieky, alebo trvajú na potvrdení z krvi. Ak trvajú na výsledku z krvi a máš to ďaleko, môžeš skúsiť u gynekológa, či nezoberie krv. Alebo ako samoplatca v laboratóriu.

autor
26. okt 2022

@zanajana Preco by si sa takto rozhodla?

autor
26. okt 2022

@pinaofina Kolko si mala HCG?

zanajana
26. okt 2022

Chodím do centra v meste, kde bývam. Ak by som mala ísť cez celú republiku, alebo do zahraničia, nemala by som chuť ísť takú cestu len kvôli potvrdeniu, že nie som tehotná. Lieky by si však svojvoľne vysádzať nemala. Vždy je šanca, že test ti neukázal tehotenstvo, krv ukáže. Záleží aj od toho, ktorý deň ideš na krv, nie všetky CAR to majú rovnako (v prvom tehu som bola na krv 9ty deň po vklade, sotva viditeľného ducha na teste som mala až 11ty deň). Alebo ako spomínala dievčina vyššie, ak by vyšlo príliš nízke hcg, mohlo by ísť o mimomaternicové tehotenstvo, vtedy potrebuješ byť sledovaná a riešiť to. Je to v záujme tvojho zdravia. Chápem, že je ťažké ísť tam, ak ti testy vychadzáju negatívne... Drž sa.

pinaofina
27. okt 2022

Najskôr 17 a ani desiatkový test nezachytil. A potom to vyskočilo nejak k 100, to som už bola po kontrole a mala ducha, ale celkovo to šlo pomaly, nezdvojnásobovalo sa to atď.

81katrina81
27. okt 2022

Idem v pondelok do centra, mám to 1,5h. Vždy mi dali navyber, bud prídem alebo k svojmu a dám im vedieť. Ale k môjmu by som sa dostala najskôr až štvrtok. Tak preto. A v centre ma pozrú, pri prvom už bolo krásne vidieť, aj krv zoberú a poobede volajú a dajú ďalšie inštrukcie.